biz de eşimle nişanlıyken (o içiyordu, ben kullanmıyorum) konuştuk bu konuyu sigaraya dvm edeceksen bu iş zor - olmaz vb.dedim. o da zaten bırakmak istiyordu. oturduk gün koyduk şu gün bu iş bitecek diye. 1. denemede olmadı bırakamadı iş stresi vb. dedi işteyken arkadaşları sigara tutuyorlardı fln başaramadı.
evlenince de evde asla içirmedim..(kusura bakmasın, kendi iyiliği için de.)
tekrar bırakma denemesinde, bir müddet sonra kumbara alıp içmediği her paket sigaranın parasını attık, biriktirdik.her akşam eve gelince atıyorduk kumbaraya çok eğlenceliydi.öpüyordum da bak birikiyor ne gzl, sen de zehirlenmiyorsun diye.. ben de çok destek oldum, ceplerine doldurdum,fındık badem ceviz nane şekeri vb. şeyleri seviyor diye .. evde akşamları poğaca börek çerez çay vb şeylerin servisini yaptım hep boş kalıp aklına gelmesin sigara diye...her gün her gün içtin mi vb sormuyordum hatırlatmıyordum normal hayata dvm ettik.. biriktirdiğimiz parayla da tatile çıktık.
şimdi 1 yılı geçti içmiyor, inş da asla içmezzz..

ilk başlarda içmediği günlerr öpüp aferin gurur duyuyorum senle fln dediğimde geriliyor istemiyordu aklına sigara getiriyormuşum diye. ben de dikkat ettim. onun istediği gibi davranmaya çalıştım.
şimdi kendi söylüyor sigara kokusundan çok tiksindim tıkandım geçen gün fln diye rahatsız oluyo artık, çok şükürrrr.....
şimdi gurur duyuyorum senle gerçekten falan dediğimde nasıl hoşuna gidiyorrr,seviniyor kıyamammm

kilo aldı ama ztn aşırı zayıftı gzl oldu böyle hem sağlıklı , bir de çocuk düşünüyoruz onun da etkisi oldu bırakmasında- başarmasında. kendisi istemese asla olmazdı farkındayım...... isteyen herkes inş kurtulurrrr......