Eşime Nasıl Sigarayı Bıraktırırım?

Deruchette

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
7.981
4.008
448
Kızlar eşim sigara içiyor, ve ben sigaradan inanılmaz rahatsız oluyorum. İçtikten sonraki ağzında,elinde kalan koku,tat vs. den dolayı. Kendisine olan zararı apayrı bi konu zaten. Kaç kez bırakmayı denedi, bırakamadı olmuyor işinden dolayı strese giriyo içiyo ben de adamın bi dünya stresi var bari sigarasına dokunma diyorum ama olmuyo taktım kafayı hergün dırdır ediyorum sigara içerken, yok bugün kaç tane içtin yok şu kadar içiceksin şu zamana kadar paket almak yok filan.

yakında iyice sigara bağımlısı olacak dırdırımdan :27:

bi çözüm öneriniz varsa bilmeyi çok isteriim :44:

Bir çözüm bulursan bana da söyle
Ben de içiyorum tamam ama günde bir-iki tane ya
Deli gibi her an elinde alıp atıyorum sürekli sinirlerim bozuldu
Bir şey olcak diye korkuyorum ya kanser riski taşıyor zaten aileden genetik :18: :5:
Nasıl bıraktırabiliriz ya bir de dünya para gidiyor ona :19:

Ben de aynı sıkıntıdayım. Hiç sevmiyorum şu huyunu. Keşke bırakmadan evlenmem deseydim zamanında. :/

bırakmak istiyo da bağımlı işte bi hışımla bırakıcam diyo sonra yine dayanamıyo başlıyo sinir oluyorum ben de.

geçen ay bi davette sigara içerken fotoğrafımı çekmişler etiketlenince görmüş çıldırdı bana çok düşkündür delirdi bitanecik içince zararlı içmiceksin filan diye kendin yapıyosan bana yasaklayamazsın dedim zaten bi tane içtim arkadaşlar uzattı dedim tamam dedi içersek birbirimizin ölüsünü görelim. sırf ben içmeyeyim diye yirmi gün dayandı sonra ablam uzatınca aldı yaktı arada bir içerek bıraksam olmaz mı işte alışamıyorum filan diye. şimdi azaltmayı deniyo ama işte ben çok rahatsız oluyorum, öpmek istiyo yanaşamıyorum daha yeni nikah yaptık bide.

Bir çözüm bulursan bana da söyle
Ben de içiyorum tamam ama günde bir-iki tane ya
Deli gibi her an elinde alıp atıyorum sürekli sinirlerim bozuldu
Bir şey olcak diye korkuyorum ya kanser riski taşıyor zaten aileden genetik :18: :5:
Nasıl bıraktırabiliriz ya bir de dünya para gidiyor ona :19:

ben bencilim sanırım biraz ona olan zararından çok kendi rahatsızlığıma odaklandım şuanda, öpesim gelmiyo içince bi kere şakayla söylemiştim de sigara içersen beni öpme diye. kırılır daha da diyemiyorum.

ben bencilim sanırım biraz ona olan zararından çok kendi rahatsızlığıma odaklandım şuanda, öpesim gelmiyo içince bi kere şakayla söylemiştim de sigara içersen beni öpme diye. kırılır daha da diyemiyorum.

Yanında naneli sakız, şeker filan taşısın canım hakkaten içmeyen insan için kül tablasını öpmek ya da yüzüne üflemek gibi :19: Valla ben ilk sevgili olduğumuz zamanlar içmezdim öpmezdim de şeker falan yemeden o koku geçmeden hiç de alınmıyordu, alınmaması da gerekli içmeyen insan için eziyet :19:

Son düzenleme:
Benim babam da bundan bir 11 yıl önce falan çok içiyordu. Annem babam her sigara aldığında aldı paketi yırttı. O kadar ki babam gizliyordu paketleri. Bir gün (babamın o zamanlar bisikleti vardı) babam bisikletine binerken o koltuğunun altıntan sarı bez sarkmış annem de bezi çekmiş ne bu böle pis pisine derken sigara paketi düşmüş :27: almış annem de hemen kırmış sigaraları . :1: babam da lanet olmasın . Bir daha içersem ne bu böyle nereye saklasam buldun:1: :27: o zamandan beri ne içiyor ne evde misafire içirtiyor :27:

sizinkiler de biran önce bırakır inşallah :9:

Benim babam da bundan bir 11 yıl önce falan çok içiyordu. Annem babam her sigara aldığında aldı paketi yırttı. O kadar ki babam gizliyordu paketleri. Bir gün (babamın o zamanlar bisikleti vardı) babam bisikletine binerken o koltuğunun altıntan sarı bez sarkmış annem de bezi çekmiş ne bu böle pis pisine derken sigara paketi düşmüş :27: almış annem de hemen kırmış sigaraları . :1: babam da lanet olmasın . Bir daha içersem ne bu böyle nereye saklasam buldun:1: :27: o zamandan beri ne içiyor ne evde misafire içirtiyor :27:

sizinkiler de biran önce bırakır inşallah :9:

böyle mi yapsam napsam :27::27:

bırakmayı istemek en önemlisi bende içiyodum eşim sevgiliyken ya sigara yada ben dedi bende nişanlandıgımız gun bırakacagım söz dedim çok şukur bıraktım ama en onemlısı ıstemek

Benim eşimde içiyo canım hemde günde iki paket nişanlıyken bir iki kere söylendim tek tartışmamız bu konu olmuştu sonra sustum ve birdaha hiç karışmadım en hassas konumuz çünki...Aile bütçemizdeki paranın büyük bir kısmı sigaraya gidiyo ondada değilim her sigara paketi ömründen birgün eksiltiyo eğer beni seviyosan ve benimle biraz daha uzun yıllar yaşamak istiyosan azalt dedim ama yapamıyo :50:

biz de eşimle nişanlıyken (o içiyordu, ben kullanmıyorum) konuştuk bu konuyu sigaraya dvm edeceksen bu iş zor - olmaz vb.dedim. o da zaten bırakmak istiyordu. oturduk gün koyduk şu gün bu iş bitecek diye. 1. denemede olmadı bırakamadı iş stresi vb. dedi işteyken arkadaşları sigara tutuyorlardı fln başaramadı.
evlenince de evde asla içirmedim..(kusura bakmasın, kendi iyiliği için de.)
tekrar bırakma denemesinde, bir müddet sonra kumbara alıp içmediği her paket sigaranın parasını attık, biriktirdik.her akşam eve gelince atıyorduk kumbaraya çok eğlenceliydi.öpüyordum da bak birikiyor ne gzl, sen de zehirlenmiyorsun diye.. ben de çok destek oldum, ceplerine doldurdum,fındık badem ceviz nane şekeri vb. şeyleri seviyor diye .. evde akşamları poğaca börek çerez çay vb şeylerin servisini yaptım hep boş kalıp aklına gelmesin sigara diye...her gün her gün içtin mi vb sormuyordum hatırlatmıyordum normal hayata dvm ettik.. biriktirdiğimiz parayla da tatile çıktık.
şimdi 1 yılı geçti içmiyor, inş da asla içmezzz..:nazar:
ilk başlarda içmediği günlerr öpüp aferin gurur duyuyorum senle fln dediğimde geriliyor istemiyordu aklına sigara getiriyormuşum diye. ben de dikkat ettim. onun istediği gibi davranmaya çalıştım.
şimdi kendi söylüyor sigara kokusundan çok tiksindim tıkandım geçen gün fln diye rahatsız oluyo artık, çok şükürrrr.....
şimdi gurur duyuyorum senle gerçekten falan dediğimde nasıl hoşuna gidiyorrr,seviniyor kıyamammm:46: kilo aldı ama ztn aşırı zayıftı gzl oldu böyle hem sağlıklı , bir de çocuk düşünüyoruz onun da etkisi oldu bırakmasında- başarmasında. kendisi istemese asla olmazdı farkındayım...... isteyen herkes inş kurtulurrrr......

Kızlar eşim sigara içiyor, ve ben sigaradan inanılmaz rahatsız oluyorum. İçtikten sonraki ağzında,elinde kalan koku,tat vs. den dolayı. Kendisine olan zararı apayrı bi konu zaten. Kaç kez bırakmayı denedi, bırakamadı olmuyor işinden dolayı strese giriyo içiyo ben de adamın bi dünya stresi var bari sigarasına dokunma diyorum ama olmuyo taktım kafayı hergün dırdır ediyorum sigara içerken, yok bugün kaç tane içtin yok şu kadar içiceksin şu zamana kadar paket almak yok filan.

yakında iyice sigara bağımlısı olacak dırdırımdan :27:

bi çözüm öneriniz varsa bilmeyi çok isteriim :44:

ah ah aynı dert bendede var kardeş bende bu sıralar çok takıyorum söylenip duruyorum onunda sıgarasına karışılması en kızdığı konu ama anladımki uğraşmayla olmuyo daha çok sigaraya düşüyo bir fikir bulursan benide bu fikrinden mahrum etme:23:yani hem kendi sağlığı hem benim sağlığım hem parası ee bide evdeki koku yanii arasam birkaç birşey daha eklenir yaniiii:47:

nikotin sakizlarini deneyebilir,
Benim esimde tiryakiydi hic bir zaman birakacagina inamiyordum,
bugun birakacagim diyor 2 gun sonra tekrar iciyordu,
simdi nikotin sakizlarindan cigniyor yavas yavas onuda azaltip tamamen birakacak INSALLAH:23:

Back
X