eşime sessiz kalıyorum

Canım sanırım bu konuyu eşinle konuşmadınız.
Markete bile tek gider diyorsun, ben de geleyim diye söylemeye çekiniyormuşun.
Belki de eşin senden bekliyordur, ben de geleyim dersen seni de götürecektir,
sessiz kalma bakalım biraz.

Kıskançlık konusunda benim eşim de hastadır.
Kıskanç demiyorum,kıskançlık hastasıdır.
Ama ben büyük oranda onu bastırdım sayılır.
Evlendiğimiz ilk zamanlar herşey yasaktı.
Balkona çıkma, dışarı gitme, pencere açma, otobüse binme...
Bi de düşün özel okulda çalışıyordum ben ilk evliliğimizde, günlerimiz hep kavgayla geçerdi,
yok etüt var,yok veli toplantısı var,yok erkek velilerle tokalaştın mı? Ayyyyyhhhh...
Bigün güzelce anlattım derdimi, beni boğuyorsun dedim, zarar veriyorsun dedim
ama ikna olmadı, o da güzelce,kibarca beni ikna etmeye çalıştı.
Yok iyiliğin için,yok çok sevdiğim için, yok beni yanlış anlama...
Ama sonunda patladım, dedim güzellikle olmuyor, huysuzluk yaptım;
bağırdım, çağırdım, ağladım...
Adam şok oldu, tamam dedi ikna oldu.
Şu an yine kıskanıyor ama eskisi gibi değil, yine her yere gitmeme müsade etmiyor
ama bazen de evden çıkacağım zaman "bak benim üstüme gelme beni dellendirme gene ha"
diyorum sert çıkıyorum, susuyor. klava:
Ama beni biryerlere götürme konusunda benden fazla isteklidir,
hergün desem bıkmadan istediğim heryere götürür,ne istesem alır, yapar.
Yalnız bu da yetmiyor,eşimle heryere hergün gidebilsem bile,
insan bazen özgürce istediği yere gitmek de istiyor.

Canım 5 aylık evlisiniz henüz çok yeni, nasıl alışırsanız öyle gider.
Önce güzellikle söyle, eşin o senin niye çekiniyorsun ki?
Baktın ki güzellikle olmuyor, az da sert çık,
ne yani onlar kıskanç diye hapis mi olalım eve,
balkona çıkarmazdı eşim beni,
sussaydım hala o konumda da kalacaktım?

Sız, yasadıgınız hayattan memnun olmadıgınızı ıfade etmedıgınız surece,
esınız hayatınızdan memnun oldugunuzu yada en azından sıkayetcı olmadıgınızı dusunecektır.
Empatı kurun, aynı konumda esınız sıze her hangı bır sıtem
yada konu ıle ılgılı her hangı bır cumle sarf etmedıgınde onu anlayabılır mısınız?
Belkıde soyle bıle dusuneceksınız; esım bır kez olsun benımle gelmek ıstemıyor.

Sız derdınızı anlatmazsanız, esınız sızı nasıl anlasın?
Henuz yenı evlı evlısınız, ılk bır ıkı ay tanıma surecıdır.
Oncesınde ne kadar tanısıyor olursanız olun, evlendıgınız gunun sabahı baska bırı olursunuz.

Belkıde benım esım kadar kıskanc bıle degıldır esınız.
Evın ıcınde sort gıyınmeme, romantızm olsun dıye gıyındıgım bazı kıyafetlere bıle karsıydı.
Hıc bır yere yalnız basıma gıdemez, butun gun evde bırı gelsın de konusayım dıye beklerdım.
Fakat bundan rahatsız oldugum ıcın defalarca anlattım,
'ben senınle zaman gecırmek ıstıyorum' dıye bıkmadan soyledım.
Sımdı her gecen gun olumlu yonde degısen bır esım var.
Bu sehıre evlendıkten sonra geldım, nereye gıdıyorsam bır basıma gıdıyorum artık.
Soruyor; 'gıdebılır mısın?'
'merak etme, ben hallederım' dıyorum gulumseyerek.
Ve her hafta mutlaka degısık bır yerlere gıtmeye gayret edıyoruz,
hıc olmazsa benım cok sevdıgım bır yer var,
arabamız yok, Istanbul trafıgını bılırsınız, ama benı mutlu etmek ıcın oraya goturur.
Oysa evlılıgımızın ılk aylarında 5 dk.lık yere dahı goturmek ıstemezdı.

Kısacası esınıze derdınızı anlatmalısınız, kı sızı anlasın.
Eslerımızın mumeccım olmasını beklemekle hata yapıyor, kendımızı uzuyoruz.

KK. da bana soylenen taktıklerı bır gun benım yazacagımı dusunemezdım
Ama hamdolsun kı, konusmanın, ıletısım kurabılmenın ne demek oldugunu bılıyorum artık.
Darısı sızın basınıza.

Son düzenleme:
nasil yani?
disari cikmandan rahatsiz oluyor?
ehliyet kursuna bile gondermeyecek derecede paranoyak?

bana kalirsa resmen hapis hayati yasiyorsun boyle hayat mi gecer arkadasim...

neden calismiyorsun?
uretken olmak guzel seydir ayrica hem canin sikilmaz, hem para kazanirsin hem de kendine guvenin yerine gelir.

:lepi: :lepi: :lepi: :lepi: :roflol:

alimin fikri neyse zikride oymuş. demekki kendi ehliyetkursuna yada başka yerlere giden, çalışan, dışardagördüğü kadınlara ters gözle bakıyor.

bu kadar kıskanç olmasına seni kısıtlamasına izin verme canım
onunla birşeyler paylaşmak istediğini beraber vakit geçirmek istediğini güzelce söyle
hatta baktın anlamıyor gerekirse sert çıkaklinialirimsmile
daha yeni evlisiniz şimdi nasıl alıştırırsan öyle gider.hoşuna gitmeyen ne varsa evliliğinde hemen dile getir sonraya bırakmayerimseniben

İnsan eşine birşey söylemekten korkar mı yaa :S
Kendini eşine bu kadar ezdirme. Ne demek dışarı çıkmamdan rahatsızlık duyuyor seni esir olarak mı aldı :S
Madem o konuyu açmıyor sen teklif et. Hemen çalışıcam kursa gidicem falan deme de evde canım sıkılıyor çıkalım dolaşalım falan de, ama susma...

madem rahatsızsın bu durumdan nereye kadar susacaksın bir yerde patlayacaksın elbet ...böyle olurmu ya nasıl alıştırırsan öyle gider hem......o çağırmıyorsa sen gitmek istediğini söyle bu hafta sonunuda kendimize ayıralım falan de belki sen memnunsun hayatından sanıyodur kim bilir?

herkese yorumları için teşekkür ediyorum, zaten bu aralar yani1 ay kadar bi aktivitede bulunamayız çünkü 12 saat vardiyeli çalışıcak 1 gün tatili oluyo bu senede 1ay falan öyle oluyo iş yerinde, 1ay sonra normal çalışma saatleri var yani haftada 5 gün çalışıyo hafta sonu tatil arabamız şu an yok 5 66 ay sonra olma ihtimali var. bakalım arabamız olunca bişey değişir mi bilmiyorum. hafta sonları sinemaya gidelim desem araba yok şimdi otobüslerle yarım saat yol çek yürü et zor olucak soğukta der yazın sıcak der. pek arabasız işinedegelmiyo babasından arabada alıp bi yere idelim demiyo bende yüzsüzlük yapıp çocuk gibi hadi beni gezmeye götür diyemiyorum yeni olduğumuz için çekiniyorum galiba pekte işine gelmiyo sanırım bunu anladığım içinde bişey diyemiyorum.

Eşiniz bazı şeylerin yolunu yordamını bilmiyorsa,
bildirmeniz ,isteklerinizi açık açık söylemeniz lazım.
E siz ben birşey diyemiyorum diyorsanız, kim söyleyecek.
Sıkıntılarınızı konuşarak halledebilecek kişi sizsiniz.
Sesimi çıkaramam diyorsanız, böyle devam etsin o zaman.
Ama kendinize sıkıntı yapmayın ve umursmayın o zaman.

Esinizle neden konusmuyorsunuz bu konuyu .... Siz plan yapin . Hafta sonu hadi bugun alisverise cikiyoruz deyin , Ordan da yemegge cay icmeye gidersiniz .. Ondan beklemeyin siz yapin .

Bazı arkadaşlar kapıyıda kitliyormu bari demiş ama Sakaryalı olduğum için biliyorum Sakaryada genelde çalışmayan bayanlara uygulanan bişey bu yalnız bir yere çıkamama.Ya annesiyle çıkar yada kayınvalidesiyle.Çevremde gördüğüm için yadırgamadım ben bu durumu.Zamanla düzelir yada çocuk olunca.Aslında bunu çok eskilerden yapıyorlardı ama hala devam ediyormuş demekki..

Bende Sakaryalıyım.5 aylık evliyim.Gece arkadaşlarımla canlı müziğe,gezmeye gidebilirim.Benim eşim sorun yapmaz.

Biraz kişilik birazda yetiştirilme şeklindendir bu

Durumun gercekten can sıkıcı ama benım herzaman ınandıgım bısey var kendım esımle kavga ettıgımde yada kırıldıgımda buna musade ettıgımdede aynı seyı soyluyorum.''Insan kendıne neyı layok goruyorsa onu yasatır.''Siz durumunu farkında ama değiştiricek güç yada cesarete sahıp degılsınız.Oyüzden elınızdekının yanı ınternetınız va ona dua edın.Alimallah yoksa tek gördugunuz yüz ve konustugunuz muhattap apartman gorevlısı olurdu..

canım sen isteklerini dile getirmezsen eşin alışır bu duruma bence bir an önce konuş alışırsa bugune kadar böyle isteklerin yoktu diye üste çıkmaya başlar ben 6 aylık evliyim eşim gözümün içine bakar nereye gidelim diye ben belirtiyorum sıkıldım diye sende söylemelisin ilerde çocuk fln olucak o zamanda çocukla çıkılmaz diyebilir aynanın karşısına geç önce kendine söyle isteklerini özgüvenin artsın sonrada akşam eşine tatlı dille anlat belkide o senin böyle mutlu oldugunu sanıyordur

ya benim eşim biraz eylence heveslisi deil internet benim deil kardeşimin ve ben şuan anemde kalıyorum işe burdan gidiyo, 1 ay anemdeyim malesef netimiz yok ya bu aralar bişey diyemem sabah 7 de çıkıyo akşam 9 da eve geliyo yorgun başını şişirirsem hepten sinir olur 12 saat çalışıcak 1 ay boyunca vardiyeli olucak sonra normale dönücek senede 1 ay böyle oluyor. normalde de sakaryanın ufak bir ilçesinde olduğumuz için pek bi gezi altarnetifimiz yok ama istese babasındn arabayı alır arada sakaryaya merkeze gider sinema yapabiliriz ben sakaryadaki türkü cafeyi seviyorum nişanlıyken ve flört dönemimizde genelde oraya giderdik. şuanda gidebiliriz ben gezmeyi eylenmeyi seviyorum ama o tam tersi evde olucak ama oda sıkılıyo anlıyorum ama demiyoki bi yerlere gidelim yada bizim orda kültür merkezi var evleneli 5 ay oldu bir kere dondurma yemeye gittik başbaşa, ben başbaşa gezelim görelim istiyorum ama yok allaha şükür ev kendimizin borcumuz yok babasının katkısıda oluyo kendi çok yüksek maaş almıyo ama yetiyo iki daireninkirasınıda almaya başlıcaz bu ay daha iyi olucak hele kayınpederim araba alırsa yakın bi zamanda daha da iyi olur çünkü zor oluyor aneme yada bi yere giderken kayınpederimin alma imkanı var ama pek isine gelmiyo saolsun kynanam alıver diyomuş, yani asıl meseleye geleyim normal zamanlarda gezme diye bişeyimiz yok diyelim bugün evde oturup duruyoz tv karşıında en ufak örnek şu " havada kapalı çok sıkıcı tatlım sıkıldım iyice napsak ki ya" eşim= napcaz ki bu yağmurlu soğuk havada der" bir iki eksiğim var markete gidelim beraber, hem içim açılır hem beraber eksikleri alırız bitanem" ben birazdan çıkıcam zaten yaz bi kağıda ben alırım sogukta ne havası alcan ki der.ama canım sıkıldı tatlım beraber gidelim istiyorum kocamla sende hiç hevesli deilsin derim şarteller atar benim. Çünkü benimki cins biraz ufak yer ona göre elimden tutup çıkmaz çarşıya pazara ayıp ona göre tuhafına gidiyomuş bikere tutmaya kalktım zorla tuttu sora bıraktı cıvıklık laytlık ona göre ciddilik kaybı anca merkeze adaya gidicezdeelimden tutucak sözde evlenceğimize yakın şöyle derdi ben işte olunca pazar işi nolcak derdi ben alırım derdim oda yada ben işten çıkınca beraber çıkarız alışverişe derdi benim hoşuma giderdi of hiçbirşey yapamıyoruz şu bir ay geçsin bak nasıl çenemi açıcam artık en güzel aylarımız okadar monoton ki bi annem bi kayınvalidem kaldım yani arada hadi araba yok ses çıkarmıyom araba alınınca gezer umudu var içimde sinir ediyo beni yaklava:

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla adam zaten yapı itibariyle eğlenceyi pek sevmiyormuş.. Hatta elele gezmek bile hoşuna gitmiyor adamın... Nasıl bu kadar gözü kapalı evlenirsiniz hiç anlamam..
Şu anda yapacak bişiy yok maalesef! Adamın değişmesini bekleyerek kendinizi yıpratırsınız sadece..
Çok yeni evlisiniz,annenizde neden kalıyorsunuz ki?
Eşiniz çalışsın siz evinizde bekleyin onu..

anemde kalma sebebim bulunduğumuz yerin işine uzak olması ve servisinin olmaması, bu yüzden 1 ay iş saatleri normale dönene kadar anemde kalıcaz.çünkü 12 saat çalışma zamanları olucak ve vardiyeli çalışıcak geceleride yalnız kalmamam ve zamanın kısıtlı olasından dolayı anemdeyiz serviste kalkıyor anemin oturduğu semtte iş yerine kadar kısa bi zamanda ulaşıyor. akşamları 9 da evde oluyo normalde kendi evimzde bulunsaydık saat 10 da evde olucaktı ve serviste yok bulunduğumuz semtte arabadan inip başka araba bekleyip iş yerine gitmeyi beklicekti aktarmalı olarak ve yolmesafesi uzun olucaktı anemde kaldığımız için 1 saat zaman kazancı var yorgun olduğu için bu eşim için iyi oluyor bende anemde olduğum için bir problem olmuyor. ya benim eşim neden böyle bir kişiliğe sahip bilemiyorum ama sıkılmaya başladım. Bugün anemle alışverişe çıktık semt pazarına ve evli çiftleri gördüm el ele kol kola ve çok duygulandım ben kocamı koluma taksam alışverişe gezmeye çıksam diye içimden ah çektim.çok bişey istemiyorum ama gelde anlat, şimdi eşime desem bugün anemle pazara çıktık millet el ele kol kola almış eşini alıveriş yapıyo hem gezinip stres atıyolar biznapıyoz bilmem desem, hemen kızar biz millet deiliz başlatma millete der gel 12 saat sen çalış der. ben şu an için konuşmuyorum normal bi zamanda nezaman gel beraber çıkalım dışarı dedin. derim. hemen savunma hazır: bıdı bıdı yapma kalbini kırarım ben sevmem car curt tersler o yüzden bugün içimden geçeni anlatamam hele yorgun gelicek surat beş karış bişey diyemem ama şu an susuyorum bakim nezaman patlicam. bakim anemle pazarçıktım diye bişey icek mi haber vermeden gitme der mj attım kont olmadığı için ses yok bişeyyazmadı da aramadıda 2 saat sora gelicek bakim nedicek. bu havada ne ihtiyacın vardıda çıktın der kesin bende sıkıldım anemde bir iki bişey aldı gezmiş oldum dicem bakim nolcak

Annenle çıkmanadamı bişey diyor.Çevremde eşlerini yalnız dışarı çıkarmayanlar gördüm.Ama seninki azıtmış.Annenden dönünce bu konuyu konuşmalısınız.Yoksa senin için zor geçer günler

İnsanları anlamıyorum hem kendilerine yasatılanı farkındalar hemde sadece kadınlar klubunden medet umuyorlar burda anlatıp yıne aynı hayatlarına gerı donuyorlar.Çare sizsiniz hanımefendi siz.Kendınıze boyle bir yaşamımı layık göruyorsunuz da devam ediyorsunuz.Öyleki hala bu kadar yakındıgınız adamlasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…