Eşime sinir oluyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhabalar ..
Çalışan ve 2 çocuklu bir bayanım kızım 6 yaşında oğlum 1.5 yaşında ..babanneleri bakıyor..kışın da annemler bakmıştı.sonra bakıcı tuttum ama bakıcı taşındı başka şehre babannesi geldi şimdi o bakıyor tekrar.Ama bu sefer kayınvalidem isteksiz ..ama eşim zorla baktırıyor..ben de kaynanamın bakmasını istemiyorum.daha doğrusu evimizde 3.bir kişi istemiyorum.Ama eşim bana yardımcı olmuyor zaten ...bence kendi rahat etmek için annesine baktırıyor.Böylece kendisi bana yardım etmek zorunda kalmıyor annesine yaptırıyor ..Artık aklıma bu geliyor .Bana da maddi durumdan dolayı annem baksın diyor.Tamam bu da bir sebeb ama artık ben dayanamıyorum.

Eşim her şeyi bana yaptırıyor önce biraz yardım etmeye başlamıştı ama bu sıralar yine başladı.Ben bişey söyleyince de bağırıp çağırıyor.Eve yardımcı almak istiyorum para yok diyor.Artık sağlığım elden gidiyor demirim düşük kanım düşük ..zayıfladım.Tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen..Bana bir akıl verin nolur artık eşimi görmek istemiyorum bana hiçbir faydası yok boşanmayı bile düşünüyorum hiç iyi değilim bu aralar

peki kv bakmazsa tekrar kendi annen mi bakacak? ondan sonra nasıl ayarlayacaksınız*?

madem çalışıyorsunuz kendi paranızla bakıcı tutun.bakıcıyla anşlaşırsınız evin yemeğini de yapar ve şöyle yüzünden de bir toplar eder. eşinize de maaşınızdan yardım ediyorsanız böyleyken böyle deyip daha az katkı yaparsınız.atıyorum 500 tl veriyorsanız ev için artık 50 tl verirsiniz. kabul etmezse de kim bakacak bunlara diye ağzının payını verirsiniz.
ya da olmadı boşverin işte kaynananız baksın. ben kaynanamla konuşmuyorum, zaten kendisi felçli çocuk bakamaz .annem de benimle konuşmuyor 6 senedir, çocuğuma bakamaz. mali durumda henüz bakıcı ve yardımcı tutmaya yetmiyor diye hala çocuk yapamafdım bakın. yani herkesin hayatı tabi ki kendine göre zorluklar barındırır ama bence elinizdekinin kıymetini bilin. akışoına bırakın kaynananız baksın çok kötü biri değilse.

O cocuklari tek basina yapmadigini hatirlat esine

Madem yardim etmiyor
hic sormadan yardimci almak da hakkin...

Seni önceki konularından da hatırlıyorum canım
Gerçekten sen eşin ve ailen arasındada arada kalmış zor zamanlar geçiirmiştin.
şimdide kayınvalidenden dolayı bunları yaşıyorsun gibi görünüyor ama
buradaki tek sorun eşinle aranızda olan iletişimsizlik bence.
bazı şeylerin evliliğinizde daha fazla kopmaması için silkelenin kendinize gelin
siz iyi olmazsanız mutlu olmazsanı eşiniz evlatlarınızda mutlu olamaz.
Eşinizle sessiz sakin konuşabileceğiniz bir yere gidin
güzel günlerinizden konu açın
siz zaten konuyu açınca devamıda gelicektir .
özlediğiniz hayaliniz kurduğunuz düzenden bahsedin bence

inanın sizin için üzüldüm.annenizle 6 sene konuşmuyorsunuz nedeni nedir özel değilse paylaşırmısınız ....canım kaynanamın bakmasına razıyım ben ama kadın bizde kalıyor evinden ayrı aklı evinde kalıyor ..diğer çocukları bakmasını istemiyor annemiz yoruluyor diye har kafadan bir ses çıkıyor o yüzden minnet etmek istemiyorum...Siz de üzülmeyin lütfen Allah yardımcınız olsun

evet haklısınız eşimle aramızda tek sorun iletişimsizlik ..Benimle oturup güzel iki laf etmez.Yardım etmiyorsun diye sızlandığımda bağırıp çağırıyor.Yani konuşabilsek anlaşacağız ama adam odun gibi

Peki eşinize biraz daha tatlı sert davransanız da mı olmaz
malesef mizacında eşine yardım etme gibi bi özellik yoksa siz istediğiniz kadar uğraşın yine yapmaz.
ha anca bir iki uyarırsınız şunu yap bunu yap diye ama her seferindede demek sizin zorunuza gider.
onu olduğu gibi kabul etseniz beklentilerinizi en aza indirseniz belkide daha mutlu olucaksınız.
Şöyle düşünün eşiniz yanınızda ve sizinle.
eksik taraflarını görmeyip olumlu özelliklerini getirin gözünüzün önüne kii aranız soğumasın

insanlar nasıl anneleri diğer torunlarına bakmasın ister ya da bundan rahatsız olur anlayamıyorum.
deştikçe işin içinden iş çıkıyor siz de haklısınız.
ben eşime kaçarak evlendim 25 yaşındayken. annemlerde bunu hazmedemedi. ne babam ne kardeşim ne anam.
son 3 senedir annemin, babamın yüzünü görmedim bile.
kardeşimi 1 sene evvel gördüm. arkasından 3 gün ağladım.canım kardeşim seni nasıl severdim bize ne oldu böyle diye.
3 ayda bazen 6 ayda bir telefonda konuşuruz o kadar ailemle. soğuk soğuk , arkalarından da bazen sinir olur ağlarım , bazen eski zamanlarımızı hatırlayıp ağlarım.
kaynanamı da anasızlıktan bağrıma basmıştım , o da dünya yüzünde olmayacak işler açtı başıma , evleri ayırdık biz de.
ah ne kadar anlatacağım varmış benimde , bir cümle ile sormak yetti.
umarım işin içinden çıkabilirsin sen de canım. insanın evindeki huzurundan daha kıymetli hiç bir şey yok şu dünyada.eşin en azından bakıcıya evet dese ne iyi olur. sana da yazıktır anasın.

kocan böyle odunsa sana yardım da etmiyorsa ara sıra eve yardımcı al eşine sorma bile
en fazla surat asacaktır bağırıp çağıracaktır ki zaten şimdi de aynısını yapıyormuş
onu bunu boşver kendi canını düşün.kayınvalidende baktığı yere kadar bırak baksın kocana hiçbir şey söyleme bir de bu sebepten tartışma kadın gönülsüz bakıyorsa er geç bırakır zaten o zaman bakıcı tutarsın

eğer rahatsızsan ve kendi sağlığın için endişeliysen kimseyi dinleme bence tut bakıcını hem çalışıyormuşsun bu senin hakkın bence... ne demişler azıcık aşım ağrısız başım... bende istemem evimde başka birini...

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için biraz rahatladım inanın Allah yardımcımız olsun hepimizin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…