Eşim'e Vasiyetim

Pa-NickYok

☆Respect yavrum Respect☆
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
884
5.490
138
Kızlar benim dünyalar iyisi bi dayım var, kaderi pek öyle olmasada kendisi 10 numara adamdır..

90ların sonunda çok sevdiği eşini ve kızını kaybetti..
Bi müddet sonra başka bi kadınla evlendi ve çok sevdiğim yengecim 2013 yılında vefat etti..

Şuan yengelerim tabiiki aynı aile mezarlığında, aralarında sadece 1 kişilik yer var..

Dayım vasiyet olarak iki eşinin ortasına gömülmek istediğini biçok kez belirtti..

Dün akşam eşimle sohbet esnasında dayımdan konu açıldı..

Bende bu konularda biraz takıntılıyım,arada aklıma gelmiyor değil.

Eğer genç yaşta ölürsem, onun tekrar evlenme olasılığını göz önünde bulundurarak kendisinin bağlı olduğu ilçede değil, kendi kasaba'ma rahmetli babamın yanına gömülmek istediğimi söylesemmi söylemesemmi diye düşündüm bikaçkez..

Ne alaka diceksiniz şimdi ama ben arada en tuhaf olasılıkları bile düşünen bi varlığım.

Neyse dün'e dönelim, konu açılmışken iyi oldu ve bi vasiyette bulundum..

Eşime dedimki sana vasiyetim eğer genç yaşta ölürsem ve tekrar evlenme gibi bi niyetin olursa, beni kesinlikle babamın yanına gömün, öldükten sonra bile olsa ikinci bi kadınla yan yana yatmak istemem açıkcası..

Bunu şaka sandı tabi önce baya bi egosu okşandı "nevar işte benide ortaya gömerler arada sıcak sıcak yatarım" filan dedi

Sonra tabi işin ciddiyetini anladı ve bana vasiyetimi yerine getiremeyeceğini çünkü benden sonra bidaha asla evlenmeyeceğini benim yerimin onun yanı olması gerektiğini filan söyledi..

Bende dedimki bak tekrar evlenirsin ve sonrasında yanyana diģer kadınla yatmak zorunda kalırsam öbür dünyada iki elim yakanda olur, ben insan gibi vasiyetimi belirttim, gerisi sana kalmış

Hiç düşündünüzmü? Bu gerçekten tuhaf bi durum değilmi?
Hadi ben neyse eşim'le aynı memleketliyim ama evlenip eşi için şehir, ülke değiştiren gencecik körpecik bi kızcağız vefat etse, belki sadece 1kaç yıllık evli..
Nereye gömülüyor? Eşinin istediği yere..
Eş tekrar evleniyor ve senin mezarın hiç bilmediğin bir memlekette..
Anan, baban, sevdiklerin okadar yol gidecekte, gelip mezarını ziyaret edecekte..

Sonra diğer evlendiği kadınla aynı mezarlığı paylaşmakta cabası..
Dayımın dediği gibi bide adamı tam ortaya gömerler adil olur

Ben takıldım bu duruma, siz ne düşünürdünüz?

Allah ölümünde hayırlısını versin buarada tabii..

Eğer gömülecek bi bedenimiz varsa..

Son düzenleme:
Bu durumda ilk eşle nikah düşmüş olmuyor mu?
Yani dini boyutunu pek bilmiyorum ama bizim çevrede de böyle bir durum olmuştu, ilk eşin yanına gömülmesi mümkün değil dediler.

Dediğim gibi bildiğimden değil, duyduğum şekilde anlatıyorum.

Sanırım konu bu şekilde patlayacak :/

Ben öldükten sonra kimin ne yaptığı ya da kimin yanina gomuldugum pek de umrumda olmaz herhalde :) ben eşimden önce ölürsem oğluma kalpten annelik edebilecek biriyle evlenmesinden mutluluk duyarım. Gomulecegim yerin de insanların eziyet çekmeden gelebileceği bir yer olmasını tercih ederim. Aslında mezarıma kimse gelmese de olur. Uzaktan dua etsinler yeter...

yahu ölmüşsün artık bildiğin bilmediğin memeleket mi kalmış allah aşkına. saçmalık bana göre.

ayrıca orda adamın ne demesini bekliyosun? 'haklısın canım belki evlenirim. madem öyle babanın yanına gömerim seni' mi? öyle dese bunun da kavgasını çıkarırdı türk kadını.

Ben evli değilim şu an ama aileme vasiyetim şu: Nerede ölürsem ve en kolay nasıl olacaksa oraya o şekilde defnedin.

Öldükten sonra insanlara eziyet vermek istemem. Bir de cenazemi taşımaya, taşıma parası vermeye uğraşmasınlar. Cenazem de oradan oraya dolaşarak ruhum işkence çekmesin. Bir an evvel gömüleyim.

Evden de dualarını etsinler, her cuma akşamı bir Yasin okusunlar. İlla da mezarıma gelmek zorunda değil kimse.

Öldükten sonra kimin yanında yattığımı da anlayacağımı sanmıyorum.

"bak tekrar evlenirsin ve sonrasında yanyana diģer kadınla yatmak zorunda kalırsam öbür dünyada iki elim yakanda olur" demişsiniz de düşünün yan yana yattınız, ahirette bunun farkında bile değilsiniz, o zaman ne olacak?

Ben bu islerin boyle yurudugunu bilmezdim onceden. Kadin kocasinin bagli oldugu yere gomuluyormus. Henuz evli degilim ama ben kendi kasabamin mezarligina gomulmek isterim.

Ben konu sahibesini haklı buldum gerçekten garip ve yakışıksız bir durum

Bu adamın 1.kadından çoluğu çocuğu yok mu babalarının yaptığı saçmalığa hayır diyecek?

ben de baska bı sehırdeyım ..
ölürsem mezar tasıma kızlık soyadımı da yazdır dıyorum esıme ..ben o soyadı ıle dogdum cunku:)
inş unutmz:))

siz öldükten sonra adam bidaha evlenmesin diye konuşmuşsunuz resmen.
allah aşkına ne gereksiz şeylere kafa ypruyosunuz. öyle böyle demek yerine direk babanızın yanına gömülmek isteseniz neyse dicem.

Dua farklı bişi kızlar, mezarın başına gelmedende dua edilebilir tabiiki ama benim nereye gömüleceğimde gayet umrumda olur..

E ozaman neden gömüyoruzki insanları, direk yakalım madem önemi yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…