Eşim'e Vasiyetim

Ben bu islerin boyle yurudugunu bilmezdim onceden. Kadin kocasinin bagli oldugu yere gomuluyormus. Henuz evli degilim ama ben kendi kasabamin mezarligina gomulmek isterim.

Yok öyle bir şey, nerede ölürse oraya gömülüyor. Ama aile memleketine götürüp orada gömmek isterse de gömebiliyor.

Ben konu sahibesini haklı buldum gerçekten garip ve yakışıksız bir durum

Bu adamın 1.kadından çoluğu çocuğu yok mu babalarının yaptığı saçmalığa hayır diyecek?

Kadın yaklaşık 20 sene önce vefat etmiş. Açsalar kemiklerini bile zor bulurlar şu an. Yanına gömseler ne olur üstüne gömseler ne olur? Gömülmek zaten cesedi imha etmenin bir yolu sadece.

Dayına üzüldüm, ilginç bi kader...

canım sen de sanki adam sana kuma getiriyor gibi davranmışsın:)

böyle bişey hiç düşünmedim aklıma gelmedi, öldükten sonra nereye gömüldüğümün pek bi önemi yok sanırım benim için

yani geri dönüp, ya üstüme birazda papatya ekeydiniz bile diyemeyeceğime göre : D

bence biraz duygusal biraz kıskanç bi anına gelmiş:)

kıskançsınız anlaşıldı da
ben hiç düşünmedim böyle birşeyi
benim başka tür vasiyetlerim vardır mesela

Dua farklı bişi kızlar, mezarın başına gelmedende dua edilebilir tabiiki ama benim nereye gömüleceğimde gayet umrumda olur..

E ozaman neden gömüyoruzki insanları, direk yakalım madem önemi yok?

Gömülmek dini bir ritüel
Müslümanlıkta ya gömün ya yakın denilse idi yakılabilirdim de...

Ama illa şuraya gömün, yanında şu olsun, bu olmasın diye bir dini kuralımız yok.

Mesele birilerinin sizi ziyarete gelmek istemesi ise bi nebze haklı olabilirsiniz ama yok evlendiği diğer kadınla yan yana yatmak ortada yatmak köşede yatmak düşüncesi çok gereksiz ve mantıksız.

Ölmüş gitmissin yanına ha kocanı gömmüşler ha kocanın diğer karısını ne fark eder ki?

Ama cok çocuklu bir aileniz vardır ve çocuklarınızın sizi ziyaret etmesini istersiniz kocanızla ikinize aile mezarlığı alin :) etrafını yaptırın. Daha üçüncü kişi araya giremez

Evlense de evlenmese de için rahat eder

ben ölmüşüm bedenimden kalanların nerede olduğunu ne yapayım..

Kadın yaklaşık 20 sene önce vefat etmiş. Açsalar kemiklerini bile zor bulurlar şu an. Yanına gömseler ne olur üstüne gömseler ne olur? Gömülmek zaten cesedi imha etmenin bir yolu sadece.

Son cümleye hiç katılmıyorum.

Ne yakmak ne gömmek sadece imha. En eski yerleşim yerlerinde bile, insanlar daha konuşamazken bile atalarını analarını babalarını kabilelerindeki insanları gömüyorlarmış. Mezar en ilkel insanın psikolojisi için bile önemli. Sevdiğin insanlar ölse bile orda yatıyor, bir şekilde varolmaya devam ediyor.

Ben annemin mezarına gitsem böyle bir görüntüyle karşılaşmak istemezdim. Dayı çok garipmiş.

Ne garip şeyler düşünüyorsunuz yahuBirbirini tanımayan nice insan yanyana mezarlarda yatıyor bu o kadar önemli değil ki.Öldükten sonra yanınıza kimin defnedildigini falan bileceginizi de sanmıyorum.

Vakit varken yaşayın ışte kendinize dünyayı dar etmenin ne manası var.Allah uzzzun ömürler versin esinize de size de :))

Yok öyle bir şey, nerede ölürse oraya gömülüyor. Ama aile memleketine götürüp orada gömmek isterse de gömebiliyor.
Aile dediğiniz kocanızsa o nereye isterse oraya gömülüyorsunuz..kendi ananız babanız bile karışamıyor.Buyüzden önemli benim için adam direk babamın yanına gömsün daha iyi :)

Zaten dayının ilk eşi ve çocuğu vefat etmiş. Hayatta kalan ilk eşten çocuk yok. Rencide olur, üzülür diye düşünmeye de gerek yok.

Zaten insan birden fazla evlenebilir, diğer eşini de çok sevmiş, değer vermiş adam demek ki...

Ben ilk eşten çocuk olsaydım, babamın bu kararına karşı çıkmazdım, hatta garip bile bulmazdım.

İşte mezarlar yaşayan insan için önemli sadece. Ölen için bir önemi yok ki.

En ilkel insanlarda da bedeni imha etmenin yoluydu o zaten. Çürüyen beden açıkta olursa türlü çeşitli hastalık yayar, kokar, bakteri üretir. Amaç bedenin çürümesini kapalı bir ortama aktarmak, yaşayan insanların sağlığını korumak. Getirisi geride kalanlara psikolojik olarak rahatlama sağlamak.

bunlar aşırı kıskançlık göstergesi. ölmüş gitmişsin olacaksın artık. bırak ölü bedeninin nereye gömüleceğini düşünmeyi bence.
bi de eşine bir daha evlenirsen felan gibi aklında olmayan şeyleri aklına düşürüyorsun. eşeğin aklına karpuz kabuğu misali..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…