Eşim'e Vasiyetim

Benim bir tanıdığımın başına geldi. Kız genç yaşta vefat etti geride 1 çocuk bıraktı.5 yıllık evliydiler. Kızın annesi ve babası çok ısrar ettiler kendi köy mezarlığına gömülmesi için damatta ricalarını kıramadı. Şimdi damat mezarlığın yolunu bile unuttu saçma bir sebepten dargınlık çıkarıp çocuğu da anane ve dedeye göstermiyor.

Sonuç en azından kızın mezarını her gün ziyaret eden başında dua eden bir annesi ve babası var.

Katılıyorum. Öyle boş boş yatmayacağız sonuçta. Ki yanımda ki anam da olsa, kocam da olsa, evladım da olsa, bana Bi faydası olmayacak, iyi amel kapısı açık bırakmaktan başka.

Nasıl bir alem olacak, muamma.

kesinlikle doğru ananın evlattan kaçtığı gün yanımda kim yatarsa yatsın bedenin ne hükmü olacakki...

Allahımmm sen bizlere iman kuran nasip et yarabbim..

Ölümün en sıcak yüzünü çok yakından defalarca kere bende tattım, biliyorum canım anlatmak isteyipte anlatamadıklarını..

Hatta bu rahmetli yengemi yıkayanlardan biride bendim.(2.eşi)

Vasiyet çok açık ve net..
Aile mezarlığına beni gömeceksen ikinciye evleneceksen, elleriyle bu ilk, buda ikinci eşi desinler istemediğim için ya beni babamin yanina göm veya ikinciyi aile mezarliğina gömme.
Bukadar basit..

Hiçbirimiz şuan ölüme tam hazır değiliz,
Misal ezan okundu kalkıp namazmı kıldım? Hayır..
Eksiklerimiz çook..
Rabbim ona karşı görevlerimizi yerine getirmeden canımızı almaz inşallah..

Durumumuz çok vahim

Muaamma değil canım
ya cennet bahçelerinden bir bahçe
yada cehennem çukurlarından biri çukur....
ogün bize rabbim yardım eylesin.

sen isteğini tabikidi belirt canım benım...
biz birden öbür alem atladık sorgu azap kısmına

Çok ilginç bu yaz eşimin memleketindeyken erken ölürsem beni memleketime gömün dedim eşim ses etmedi ama kv lik taslayan eltim öyle şey olurmu buraya gomuleceksin tabiki diye ortaya atlamisti o ne oluyo sa. .... ne işim var sizin mezarlığınizda annem babam kardeşlerim akrabalarim orda kim buraya gelecek mezarıma su dökecek senmi dökecen dedim ay çok sinir oldum .....bence sen haklısın ama eşin dediği yerde gomulurmus kadın çünkü burda bi akrabamizin eşi 30 yaşında üç çocuklu kadın vefat etti annesi babası izmire götürmek istedi cenazesini eşi ve ailesi izin vermedi olaylar çıktı kızın annesi çok Ağlamış diye duydum sonuç ne oldu bilmiyorum ama buraya gomduler galiba

Muaamma değil canım
ya cennet bahçelerinden bir bahçe
yada cehennem çukurlarından biri çukur....
ogün bize rabbim yardım eylesin.

İnşallah cennet bahçesi olacak.

Muamma derken o kısmını demedim.

Mesela aZap çekerken yada çekmezsen şu an yaşadığımız gibi farkındalığımız olacak mı, olmayacak mı?

@Pa-NickYok 'un anlatımıyla örnek vereyim; ben azap çekerken biri mezarımın başına gelince, bu da ilk karısı dediğin de ne kadar farkında olacağım. Amelim iyi ise olacağım inşşlah ama kötü ise' vay be demeyin öyle ' diye düşüne bilecek miyim

Yani umrumda olabilecek mi, o kısmı kastettim.

durumumuz aşırı vahim şahsen benım öyle...
veysel karani zikri+zikirler+5 vakit namaz günlük 1000 dua eden ben
şu an sadece dua edebiliyorum namazı evlilik telaşı ile terk ettim.
acil silkelenmem lazım acilllll

anladım canım benımmm
sende beni yanlış anlama lütfen.
ama ben sorgu zamanı başka bişey fark edeceğimizi sanmıyorum.
geçen ben böyle bir rüya gördüm ve hala çok etkisindeyim.

Direk size söylemiyorum sizi alıntıların ama, genel olarak söylüyorum.

Beden nerede olursa olsun, belki beden bile kalmayacak, yanıp yada suda çürüyüp yok olacak.

Önemli olan ruh ve amel.

Dua uzaktan da gelir. Mezara su dökmek anlamsız. He ama Çiçek büyüsün hayvanat yararlansın, kuşlara su olmuş olsun derseniz o başka.

bir anım var anlatmadan gecmek istemedim konuyu görünce
bizim bir gelin var amcamın oglunun esi dediki bir oturmada
aman ben ölürsem kimle evlenirse evlensin eşim dedi ve eşine cok düşkün herkez bilir
bende dedimki pat laflıyım
sen ölünce esin evlensin hortlan yakasına yapısın bee dedim bir kahkaha tufanı tabiii

Almanyada yasıyorum ailem istanbulda benımde vasiyetim benı olunce istanbula gondermesi.
Canım cenaze fonuna kayıtlı değilmisin?
Ben şuan trde yaşıyorum ama olurya almanyada ailemin yanındayken vefat edersem diye fonu hala ödüyorum.

Allah korusun başına oralarda bişi geldiğinde cenaze şrketi herşyi hallediyo organize ediyor, uçak biletine kadar, gömüleceğin yere kadar hicbirşeyle ailen veya yakının uğraşmıyor.

Üye değilsen hemen bulunduğun şehrin türk federasyonu cemiyetine üye olup cenaze fonu yaptırabilirsin.
Yılda 50 euroydu en son..
Bu olmayınca bi cenaze almanyadan memlekete 3.000 eurodan daha fazlaya patliyor.

Bilgin olsun, nezaman öleceğimiz belli değil..

Hatunlar hiç düşündünüzmü ben hiç bir erkeğin karısına benimkide dahil tabi ben ölürsem ardımdan evlenme diye dedigini çok garip degilmi böyle konulara niye sadece biz kadınlar takılı kalıyoruz.
Ya erkek milleti bizi kıskanmıyor
Ya erkek milleti karım bir daha evlenmez biliyorum der acaba yanlış mı düşünüyorum
Biz niye bu düşünceyi erkeklere benimsettik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…