- 24 Ocak 2016
- 5.473
- 39.913
- 468
- Konu Sahibi Pa-NickYok
-
ayy ben şaka yapmıştım canımcım aman yanlış anlama olmasın :):)
Ben de aynı fikirdeyim.Hayırlısı:)
Sorma ya konu bana döndü
Hepimizin selameti açısından bence konuyu kapattır canım :))
Öldükten sonra bizlerin neler beklediğini bilmiyoruz. Anlatılanlara bakarak yorumlarsam eğer. Ben kabir azabı çekerken yanımda kimin yattığı pek de umrumda olmazdı açıkcası. umrumda olmayı bırak farkında olacakmıyım o da var.
İstanbulda 10000 şüpheli varmışBanada şimdi bildiri geldi..
Hakkat ülkeye bak benim derdime bak..
Öldükten sonra bizlerin neler beklediğini bilmiyoruz. Anlatılanlara bakarak yorumlarsam eğer. Ben kabir azabı çekerken yanımda kimin yattığı pek de umrumda olmazdı açıkcası. umrumda olmayı bırak farkında olacakmıyım o da var.
Ölümün en sıcak yüzünü çok yakından defalarca kere bende tattım, biliyorum canım anlatmak isteyipte anlatamadıklarını..Pa-NickYok 'um, abılam :)
Tamamiyle kendimden anlatayım;
Kocamı deli gibi kıskanırım, yerim onu, çok severim. Ama işin gerçeği öldüm. Fani hayat bitti.
Hazırlığım var mı, varsa ne kadar var,Nasıl bir kuldum. Nasıl bir insan. Ne bıraktım dünyaya. Ne yaşadım.
Benim cenaze yıkama ve kefenleme belgem var, bir iki cenaze yıkama da bulundum.
Anlatamam. Ölüm anı, ölmüşlük.
Ardında kalanlar. Ağlayanları, ama ölünün o bedenine Bi tas su dökerken, en yakını da olsa, ölümün soğuk yüzüyle karşılaşanları.
O işler öyle değil ablacım, yanımda istemem, aman kocamı kıskanırım.
Öyle Çetin Bi hesap olacak ki, hazırlıklı değilsen, ki ben değilim. Ne koca , ne ana, ne evlat....
Daha fazla yazamayacam.
Ölüm vasiyet, kolay işler değil ablam.
Muaamma değil canımKatılıyorum. Öyle boş boş yatmayacağız sonuçta. Ki yanımda ki anam da olsa, kocam da olsa, evladım da olsa, bana Bi faydası olmayacak, iyi amel kapısı açık bırakmaktan başka.
Nasıl bir alem olacak, muamma.
Reina ile ilgilimi? Izmirmi? Yoksa genel tehdit unsuru mu?İstanbulda 10000 şüpheli varmış
AamiiinnnMuaamma değil canım
ya cennet bahçelerinden bir bahçe
yada cehennem çukurlarından biri çukur....
ogün bize rabbim yardım eylesin.
sen isteğini tabikidi belirt canım benım...Ölümün en sıcak yüzünü çok yakından defalarca kere bende tattım, biliyorum canım anlatmak isteyipte anlatamadıklarını..
Hatta bu rahmetli yengemi yıkayanlardan biride bendim.(2.eşi)
Vasiyet çok açık ve net..
Aile mezarlığına beni gömeceksen ikinciye evleneceksen, elleriyle bu ilk, buda ikinci eşi desinler istemediğim için ya beni babamin yanina göm veya ikinciyi aile mezarliğina gömme.
Bukadar basit..
Hiçbirimiz şuan ölüme tam hazır değiliz,
Misal ezan okundu kalkıp namazmı kıldım? Hayır..
Eksiklerimiz çook..
Rabbim ona karşı görevlerimizi yerine getirmeden canımızı almaz inşallah..
Durumumuz çok vahim
Şu an İstanbul da canlı bomba olabilecek yada vasfını taşıyan 10000 kadar insan sürülmüş yani çok büyük bir şey olacağı bekleniyor, aynı anda bir çok yerde.Reina ile ilgilimi? Izmirmi? Yoksa genel tehdit unsuru mu?
Muaamma değil canım
ya cennet bahçelerinden bir bahçe
yada cehennem çukurlarından biri çukur....
ogün bize rabbim yardım eylesin.
durumumuz aşırı vahim şahsen benım öyle...Ölümün en sıcak yüzünü çok yakından defalarca kere bende tattım, biliyorum canım anlatmak isteyipte anlatamadıklarını..
Hatta bu rahmetli yengemi yıkayanlardan biride bendim.(2.eşi)
Vasiyet çok açık ve net..
Aile mezarlığına beni gömeceksen ikinciye evleneceksen, elleriyle bu ilk, buda ikinci eşi desinler istemediğim için ya beni babamin yanina göm veya ikinciyi aile mezarliğina gömme.
Bukadar basit..
Hiçbirimiz şuan ölüme tam hazır değiliz,
Misal ezan okundu kalkıp namazmı kıldım? Hayır..
Eksiklerimiz çook..
Rabbim ona karşı görevlerimizi yerine getirmeden canımızı almaz inşallah..
Durumumuz çok vahim
anladım canım benımmmİnşallah cennet bahçesi olacak.
Muamma derken o kısmını demedim.
Mesela aZap çekerken yada çekmezsen şu an yaşadığımız gibi farkındalığımız olacak mı, olmayacak mı?
@Pa-NickYok 'un anlatımıyla örnek vereyim; ben azap çekerken biri mezarımın başına gelince, bu da ilk karısı dediğin de ne kadar farkında olacağım. Amelim iyi ise olacağım inşşlah ama kötü ise' vay be demeyin öyle ' diye düşüne bilecek miyim
Yani umrumda olabilecek mi, o kısmı kastettim.
Çok ilginç bu yaz eşimin memleketindeyken erken ölürsem beni memleketime gömün dedim eşim ses etmedi ama kv lik taslayan eltim öyle şey olurmu buraya gomuleceksin tabiki diye ortaya atlamisti o ne oluyo sa. .... ne işim var sizin mezarlığınizda annem babam kardeşlerim akrabalarim orda kim buraya gelecek mezarıma su dökecek senmi dökecen dedim ay çok sinir oldum .....bence sen haklısın ama eşin dediği yerde gomulurmus kadın çünkü burda bi akrabamizin eşi 30 yaşında üç çocuklu kadın vefat etti annesi babası izmire götürmek istedi cenazesini eşi ve ailesi izin vermedi olaylar çıktı kızın annesi çok Ağlamış diye duydum sonuç ne oldu bilmiyorum ama buraya gomduler galiba
Canım cenaze fonuna kayıtlı değilmisin?Almanyada yasıyorum ailem istanbulda benımde vasiyetim benı olunce istanbula gondermesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?