• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİME VE BANA YAPILAN HAKSIZLIK

Merhaba hanımlar; uzun zamandır yazmıyorum sizlere şimdi ise eşimin ve benim canımı sıkan bir konu var sizlerle onu paylaşmak istiyorum ve fikir danışmak.Biz evlenirken ilk önce anlaşmamız birlikte oturmaktı ama düğüne 3 ay kala babam sağolsun ben peşinat için 20.000 bulcam düğünden sonra verirler siz de 10.000 verin çocuklar ev alsın iki ev üst üste olmaz dedi onlarda,biz 10.000 veririz ama bilezik takamayız kabul eder mi gelin dediler bende tabi ki zaten bozulcak onlar en azından ben evime geçim direk dedim ve böylelikle evimizi aldık çok şükür.Sorun şu ki şimdi kaynım evlenmek istiyor ve kaynıma ev almak istiyolar biz hariç herkese buna annem ve babam dahil biz küçük oğlana 30.000 yardım edicez dediler ama bunu bizimle paylaşmıyolar ama biz duyuyoruz tabi ki benim kulağıma gelsin onlarla kavga edeyim diye bekliyolar ama öyle birşey yapmıcam sessizliğimi koruma taraftarıyım.Eşime de öyle bişey yaparlarsa senin annen babandır görüşme diyemem ama ben istemiyorum görmek onları dediğimde oda haklısın ama ben arada kalıyorum sen olmadan gitsem bana bir dünya laf ederler canımı skarlar diyor.Bende ona aslında bu sana yapılan bi haksızlık bana değil sende sessiz kalma diyorum ama oda ailesini kırmak istemiyor çünkü babasına kıyamıyor annesi umrunda değil.He bu arada anneme kaynımın çocuğu olursa ona bakacağını söylemiş benim çocuğuma annem bakıyor çalışıyorum haftada 1 gün alıyor oda her gittiğimde şikayet ediyor şunu yaptı bunu yaptı diye benim çocuğuma bakmıyor yani şimdi kızlar sizce ben şimdiden tavırmı koyayım ki sorsunlar neyin var diye bende söylim herseyi yoksa bekliyim mi neler oluyo bütün ilişkimi kesiyim.
canıım kesinlikle araya mesafe koymalısın şuan pat diye kavga çıkarmanı bekliyolar belli sen haksız duruma düş diye ama bence mesafe iyidir ayda bi gidin onlara siz uzak durdukça eminim onlar size yaklasaklar sen saygını koru Allah görüyo her şeyi

Kendi paralarini kime ne kadar vereckleri kendi insiyatiflerinde az yada cok sizede destek olmuslar zaten bence. Esinizide kendinizide yok yere doldurup huzurunuzu bozmayin.

Boşver canım takma kafana sen yaptığını eşin in hatrına yap karlı çıkarsın inanki böyle.

" Onun kolu boynu dolu olacak , benim ki boş " çok fazla kıskançlık kokan bir cümle.
Eşinizi ve kendinizi doldurmayin. Esiniz neden arada kalıyor ki, ne var arada kalacak ?
Dünya malı için bu kadar kafa yormaya değmez.
Üstelik gerçekten çok haksız düşünceler bunlar. Her zamanın şartları farklıdır.

Siz birlikte oturmaya bile raziymissiniz, bir eviniz olmuş. Eşinizle mutluysaniz şükür etmelisiniz.

Elti gemisi yürümez" derler ya hep işte bundan oluyor ; kıskançlık.

Herkes rızkını yer bu dünyada ,ondan ötesini öbür tarafa götürmez ,mecbur değillerdi yardım etmeye ,haset etmeyin el vicdan

Ozamanki 10bin şimdinin 30bini zaten. Öyle olmasa bile ozamanki imkan oymuş şimdi ki bu. Yani şükredin vermişler. Ben 5bine de razıydım ama etrafa dağıttılar hep iş borç çıkardılar. Eşime gerçekten çok üzülüyorum. Bence üstüne gitmeyin eşinizi üzmeyin bundan sonra da ona göre değer verirsiniz.

Bence onlar size değil esinizse haksızlık yapıyorlar.demekki obur oğulları daha kıymetli ,esinizse değil.ben olsam eşim için uzulurdum önemsenmiyor diye.ogluna önem vermeyen gelinine mi verecek.sizlik birşey yok gorusmemeniz de olmaz bana göre.siz gorusun ama samimiyet gostermeyin içinizden gelmez zaten bu durumda.esiniz de ailesine karşı nasıl hissediyorsa öyle davransin.

Fesatlıkta çığır aşmışsınız resmen.
Annesiniz birde.Oğlu ailesine karşı dolduruyorsunuz.
Gelin milleti ne diye kaynana kaynata parasına malına karışır anlamıyorum.
Beraber mi kazandınız?
Size ne?

Siz kendi babanızla görüşmeyin bence. Başkasından borç aldım ayağına size altınlarınızı bozdurup paranıza konan onlar. Kayınpeder 10 bin lira vermiş, yine yaranamamış. Size yapılan bir haksızlık yok, sizin yaptığınız bir haksızlık var burada. Başkasının kazandığını kime vereceğinden önce kendi ailenize bakın.

Bu maddiyata takılanlara çok kızıyorum.. kusura bakmayın konu sahibi ama.. kimse size bi şey vermeye mecbur değil.. adı üstünde yardım.. isteyen istediği kadar yapar.. her aile evladına imkanlarını elinden geldiğince sunar zaten..

Biz de kendi evimizi kendi çabamızla aldık.. sağolsun kendi babam evinde bedava oturttu bizi.. kendinizi toplayın evinizi alıp çıkarsınız dedi. Eşimin ailesi 5 kuruş yardım etmedi.. bir defa ağzıma bile almadım.. evlerine 10binden fazla para giriyo bu insanların her ay siz düşünün.. ayrıca bu konuda hiç kırgın da değilim.. çünkü böyle bi hakkım yok..

Kızının oğluna her hafta 200 lira harçlık verir benim oğluma bayramdan bayrama.. ona imkanlarını sonuna kadar sunuyolar ama oğlumun pek bi şey gördüğü yok.. ne kadar olsa ayrımcılık var yani.. eşimle buna kırılıyoruz ama maddi boyutuna diil.. maddi manevi yanlarında hep biz varken onların torun ayırmasına bozuluyoruz. Yoksa hiçbi şeylerinde gözümüz yok Rabbim kendimize versin

Siz kendi babanızla görüşmeyin bence. Başkasından borç aldım ayağına size altınlarınızı bozdurup paranıza konan onlar. Kayınpeder 10 bin lira vermiş, yine yaranamamış. Size yapılan bir haksızlık yok, sizin yaptığınız bir haksızlık var burada. Başkasının kazandığını kime vereceğinden önce kendi ailenize bakın.
Aynı şey bizim başımızda var şu an.. gelinimizin babası düğün masrafı için borç almış düğün takılarını ona verceklermiş.. adamdaki yüzsüzlüğe bak diye sinir olmuştum..

bi de adam kredi başvurusu yapmıştı 2 ay önce.. neymiş ev alcakmış kardeşim ortada 5 kuruş peşinat yok. 25 bin peşinat istemiş banka babanlar bulsun onu da ben krediyi çekicem demiş.. e borcu kardeşim ödüycek peşinatı babam vercek tapu kp nin üstüne olcak.. oh ne ala memleket.. babam da ev var verdim ama görmeden hayır dediler.. şimdi ne halleri varsa görsünler dedi.. haliyle kredi iptal oldu :))
Fırsatçılık bu başka bi şey değil..

Son düzenleme:
Gelin olarak sizin konuşmanız hiç hoş değil..
Mutlaka dile gelsin diyorsanız eşiniz söylesin Ortak görüşünüzü..

Size 20.000 fazla vermedikleri için mi tavır alıcaksıniz.

O zaman ki şartları gereği paraları o kadar yetmiş şimdide bu kadarına.

Kendinizi doldurup, gereksiz bir tavır icine girmissiniz.

Ya su telli duvakli evimden çıktım deyip kızlığınızın değerini böyle maddi şeylerle ölçüyorsunuz ya, ne kadar onur kırıcı bir şey farkında mısınız? Bulunmaz hint kumaşı mısınız?

Eltinizin eli kolu altın dolu olacak sizin ki boş, bunun adı kıskançlık. Tepki verin büyük gelin kıskandı desinler. Hem babaniz borç vermiş onlar yardim etmiş. Bu kadar tepki verirseniz esiniz ailem yardim etti seninkiler borç verdi demeye başlayabilir. Kızabilir gönül koyabilirsiniz, ama tamamen görüşmeyi kesecek kadar bir durum yok ortada. Eğer ayrim yaptıklarını düşünüyorsanız buna tepki verecek siz değil eşinizdir. Ama sizin de eşinizi ailesine karşı doldurmanız sizi kötü gelin yapar.

Aslında çoğu kişi cevap bekliyor sizden ?

Bir konuyu merak ettim ; babanıza 20 bin geri ödeme yaptığınızda , eşinizin ailesine de yaptınız mi ?

Düşünsenize , önce beraber yaşamayı kabul ediyorsunuz, sonra düğüne az kala ev konusu ortaya çıkıyor.
Üstelik hibe değil borç fikriyle.

abooooo allah başka dert vermesin. ben olsam eşime bile sana yapılan haksızlık demeye utanırım bi de siz küsmekten bahsediyorsunuz.

Back
X