• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİME VE BANA YAPILAN HAKSIZLIK

Aslında çoğu kişi cevap bekliyor sizden ?

Bir konuyu merak ettim ; babanıza 20 bin geri ödeme yaptığınızda , eşinizin ailesine de yaptınız mi ?

Düşünsenize , önce beraber yaşamayı kabul ediyorsunuz, sonra düğüne az kala ev konusu ortaya çıkıyor.
Üstelik hibe değil borç fikriyle.

baba uyanıkmış.aslında iyi de olmuş.bu sayede kızı ev sahibi olmuş.ama konu sahibinin derdi,giden altınları.eltisi takıp dolaşacak,kendisi takamayacak.
ama 30 000 tl ye ev olmadığına göre,elti de takamayacak,bozduracak o altınları.

baba uyanıkmış.aslında iyi de olmuş.bu sayede kızı ev sahibi olmuş.ama konu sahibinin derdi,giden altınları.eltisi takıp dolaşacak,kendisi takamayacak.
ama 30 000 tl ye ev olmadığına göre,elti de takamayacak,bozduracak o altınları.

Evet baba vesile olmuş ancak borç olduğunu unutmamalı konu sahibi.
Eşinin ailesi böyle bir şey yapsa , " biz borcumuzu altinlarimla ödedik, hiç bir hakları yok , sözleri yok " denilirdi.
Bazen terazimiz hassas olmuyor kendi ailemiz söz konusu olduğunda.

Sanırım pesinat olarak kullanılıyor bu 30 bin.

Evet baba vesile olmuş ancak borç olduğunu unutmamalı konu sahibi.
Eşinin ailesi böyle bir şey yapsa , " biz borcumuzu altinlarimla ödedik, hiç bir hakları yok , sözleri yok " denilirdi.
Bazen terazimiz hassas olmuyor kendi ailemiz söz konusu olduğunda.

Sanırım pesinat olarak kullanılıyor bu 30 bin.

evet o zaman şartlarında,10 000 tl verilmiş.şimdi ki şartlarda 30 000 tl aynı paraya gelir bence,çünkü konu sahibi nereden bakarsak,2-3 yıllık evli.

bir de şu kızların,benim ailem herşeyin en iyisini yaptı sendromu yok mu?yaptırmayın kardeşim.çalışın,kendiniz yapın.

Simdi ev alma konusunda bence bir haksizlik yok sonucta size de ev almislar kayniniza da alacaklar tabi su anki ev fiyatlarina gore ona fazla verebilirler hem sizin babaniz da yardim teklif etmis eltinizin babasindan yardim gelmemis belliki ev almak icin kv kp ustlenmis masrafi bu konuda bi ayrim goremedim ama su konuda hakli olabilirsiniz size yardim edip taki takmayip da eltinize takarlarsa evet o pek hos olmaz tabi ama ne yapabilirsin ki boyle seyler icin kotu olmaya degmez kimseyle sen suskunlugunu koru allaha havale et esinle arani bozma derim

haklısınız eşimin sorunu ancak ben evlendim ve 1 ay sonra bütün altınlarımı bozup borcumu verdim.ona hem altın hem altın yapılacak sıkıldığım bir diğer konuda bu aslında ben gocunmadım altınlarımı verirken kendi evim için verdim sonuçta ama bende yeni gelindim ne kolumda ne boynumda bişey vardı şimdi yeni gelin hanımın hem kolu boynu dolu olcak hemde evi olcak bana deseler kızım ona kredi çekip vercez ama düğünden sonra o ne çıkarsa vericek bizde krediye yatırcaz amenna bende anamın evinden telli duvaklı çıktım oda aramızda ne fark var buda canımı çok sıkıyor.evlat ayrımı konusuna gelirsek evet her zaman bu böyleydi kaynımı hep ayırdılar diğerlerinden ama bu haksızlık ben haksızlığa tahammül edemiyorum.eşimede üzülüyorum arada kalıyor çok

Türk kültüründeki telli duvaklı olayını ve akrabalık ilişkilerini anlayamayacağım. Ailenin parası bu, kimseye vermek ya da eşit dağıtmak zorunda degil. Siz evinizden telli duvaklı çıktınız diye boynunuzu kolunuzu altın doldurmak zorunda değiller.
Bana kalsa keske hiçbir aile yardım etmese, herkes iş güç sahibi olup evlense, kendi ayakları üstünde dursa.
Başkalarından-anne baba da olsa- bir şeyler beklemediğiniz zaman her şey çok daha güzel olacak.

Evmiş yermiş bilmem de kimse kimsenin çocuguna bakmak zorunda değil bunda alınacak birşey görmedim. Çocuk bakmak o kadar kolay birşey değil, hem de bu kadar kızdığınız insanlara nasıl çocuk bırakabiliyorsunuz.?

Merhaba hanımlar; uzun zamandır yazmıyorum sizlere şimdi ise eşimin ve benim canımı sıkan bir konu var sizlerle onu paylaşmak istiyorum ve fikir danışmak.Biz evlenirken ilk önce anlaşmamız birlikte oturmaktı ama düğüne 3 ay kala babam sağolsun ben peşinat için 20.000 bulcam düğünden sonra verirler siz de 10.000 verin çocuklar ev alsın iki ev üst üste olmaz dedi onlarda,biz 10.000 veririz ama bilezik takamayız kabul eder mi gelin dediler bende tabi ki zaten bozulcak onlar en azından ben evime geçim direk dedim ve böylelikle evimizi aldık çok şükür.Sorun şu ki şimdi kaynım evlenmek istiyor ve kaynıma ev almak istiyolar biz hariç herkese buna annem ve babam dahil biz küçük oğlana 30.000 yardım edicez dediler ama bunu bizimle paylaşmıyolar ama biz duyuyoruz tabi ki benim kulağıma gelsin onlarla kavga edeyim diye bekliyolar ama öyle birşey yapmıcam sessizliğimi koruma taraftarıyım.Eşime de öyle bişey yaparlarsa senin annen babandır görüşme diyemem ama ben istemiyorum görmek onları dediğimde oda haklısın ama ben arada kalıyorum sen olmadan gitsem bana bir dünya laf ederler canımı skarlar diyor.Bende ona aslında bu sana yapılan bi haksızlık bana değil sende sessiz kalma diyorum ama oda ailesini kırmak istemiyor çünkü babasına kıyamıyor annesi umrunda değil.He bu arada anneme kaynımın çocuğu olursa ona bakacağını söylemiş benim çocuğuma annem bakıyor çalışıyorum haftada 1 gün alıyor oda her gittiğimde şikayet ediyor şunu yaptı bunu yaptı diye benim çocuğuma bakmıyor yani şimdi kızlar sizce ben şimdiden tavırmı koyayım ki sorsunlar neyin var diye bende söylim herseyi yoksa bekliyim mi neler oluyo bütün ilişkimi kesiyim.
Ne siz nede eşiniz aranızı bozmayın.Böyle maddiyatçı yaklaşımla aile olunmaz.
Birde aileler mecbur mu sizlere para vermeye madem evlenecekseniz karı koca çalışıp geçinmeyi bileceksiniz.
Aileler iyi niyetle zorda kalmayın aza çoğa bakmadan destek olmaya çalışırlar yinede siz gelinlere yaranamazlar o zaman ellerinde o kadar vardı şimdi bu kadar..
Eşinize de moral verip olabilir sağolsunlar bize destek oldular diyeceğinize yok sen görüş ben soğuk davranacağım diyip adamı zor durumda bırakıyorsunuz.
Biraz olgunlaşın.Aileleri kıyaslamayın.
Hatta aileye de manevi anlamda destek olun.Sürekli çocuklara maddi destek olmaya çalışıyorlar kimibilir kendileri ne halde..Hanım gelin olun hanım..

Boşverin, kendi emeginizle aldıgınız herşey daha kıymetlidir, hiç degilse size ev aldık diyemezler, böyle ayrımcı aileler var ama sorun sizin olmamalı, eşiniz susuyorsa konu kapanmalı.Benim kp.bizden heray ev taksitlerini alıyor, ama damatları evlerini, dükkanını bedava kullanıyor, hiçte umrumda degil inanın, minnet etmemek çok güzel.

Uzun uzadıya yazmayacağım. Baştan sona sen haksızsın. Yanlış düşünüyorsun.

Bende ona aslında bu sana yapılan bi haksızlık bana değil sende sessiz kalma diyorum

Üşenmedim baktım 2012 de evlenmişsiniz. O zaman ki dolar kuru neydi biliyor musunuz: 1.8 şimdi 3ü geçmiş durumda. O zamanki ev fiyatları ile şimdiki ev fiyatlarına girmiyorum bile. Sadece 1 senede bile oturduğum yerde evler 100 bin arttı. Siz ne haksızlığından bahsediyorsunuz. Hem de eşinizi dolduruyorsunuz sessiz kalma diye. Amacınız nedir. Ailesi ile kötü olsun küssün mutlu mu olacaksınız? Cidden tam olarak ne olursa sizi tatmin edecek bir onu söyler misiniz?

yanlış oldu sanırım babam borç buldu bir tanıdığından düğünden sonra verilmek üzere bende altınlarımı bozdurup geri ödedim

Yani o 20.000 de sizden çıktı babanızın hiç katkısı olmadı.Ama erkek tarafına 10.000 i geri ödemediniz.Size hibe etmişler yine de yaranamamışlar.:KK43:

Sizin gibi nankör insanlara ne yapsalar haklılar

İnsanlar size para vermek zorunda mı ya ? Verdikleri için sağolsunlar demek yerine bana okadar verdi diğerine bukadar verdi hesabı yapıyosunuz. Biraz daha doldurun kendinizi.

Babanızı konuya hiç katmasaymışsınız konu daha iyi anlaşılacakmış.Asıl sorun bilezikler

Bu kadınları kim dolduruyor, "Yeni gelindim kolum boynum boştu" nasıl bişey ya. Şu geleneksel kafadan bi çıkın Allah rızası için. Bu saçma şeylerle kafanızı doldurduğunuz için, eşinizle mutlu mesut yaşamak varken ona buna karşı kendi kendinizi doldurup huzurunuzu kaçırıyorsunuz.

onlari insiyatifine kalmis bisey bu
sen yat kalk kayininin evi için para istemediklerine esininde kardesime vericem diye diretmedigine dua et :)
yaniii betern beteri var :))))

Back
X