- Konu Sahibi justtmarried
kalem
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında eşinizin sorumsuz oldugunu düşünmüyorum sonuçta oda çalışıyor çabalıyor iyi biyerlere gelmek için esnaflık biraz zordur bir sürü gideri olur geldigi gibi gider.Dükkan kirası,yanındaki çalışan elamanların parası,sigortası,yemegi yol parası,vergisi derken bir sürü gider ortaya çıkar.Eşinize yardım edecek olan kişi ortaklık mı teklif etmiş eger ortaklık teklif etmiş ise yinede bir düşünün hemen kestirip atmayın belki böylesi daha hayırlı olur.
Ben Size hak veriyorum.
Çünkü yeni bir iş kurmak için ortak olacağınız kişinin parasına güvenmek hayati bir hatadır!
Çok ağır bedelleri olabilir.
Karşınızdaki çok iyi bir insan olsa bile ticari ortaklıklarda sıkıntılar çok.
O yokmuş gibi kendiniz dik durarak,hiç olmazsa acil, hesaplanamaz bir çok gider için bir miktar paranın kenarda durmasıyla biriyle iş yapmak mantıklı.
Çok güzel bir tavsiyede bulunmuşsunuz. Eşiniz düzenli geliri olan bir işe girip idareli olarak şu dar boğazdan çıkarsanız inşallah, küçükte olsa para biriktirmek daha kolay olacaktır.
Bence eşiniz ile tatlı dille konuşun. Razı olmadığınızı mesela 1-2 yıl bu şekilde her şeyi hesaplayarak adım atmanız gerektiğini anlatın.
İşin içinde çıkabilecek aksilikleri gerçekçi olarak sıralayın. Evliliğinizi olumsuz etkileyeceğini anlatın.
İnşallah gönlünüzce olsun.
Eşim çok iyi niyetli saf kalpli biridir. Çakallık falan düşünemez hiç. Yaşıda daha çok genç 26, o yüzden ortakla işe girmesini istemiyorum. Eğer inandığım bi iş olsa bileziklerimi veriririm, yada ben kredi çekerim 1 sene sonra olsa. Ama şimdi körü körüne atlarken kenardaki tek birimimizi nasıl vereyim evimiz yok barkımız yok daha. oyüzden zaman istiyorum ortaksız, kimseye gebe kalmadan.
canım sen haklısın gercekten en mantıklı olanı maaslı olarak bıraz calısması ve sızın duze cıkmanız esının aılesınden konusabılecegın kımse yok mu esını ıkna edecek
bu zamanda kımseye guven olmaz baskasına guvenerek kalkısmasın sonu husran olur nasıl bunu goremez ya rabbım ınsallah gozunu acarda gercegı gorur
bu arada esın sorumsuz degıl oyle olsa sana sırtını yaslar belkı hıc calısmazdı o da elınden gelenın en ıyısını yapmaya calısıyor rabbım utandırmasın
herseyın hayırlısı olsun canım allaha sıgın dua et rabbım gorelım neyler neylerse guzel eyler
Eşinin sorumsuz olduğunu düşünmüyorum.
O da çabalıyor,çıkış yolu bulmaya çalışıyor.
Kendi işine sahip birisi için,maaşla başkasının yanına girmek zordur.
Belki bu sebeple tereddütleri olabilir.
Kadın kuaförlüğü fikrine aklı yatmış.Destek ve ortaklık bulunca o tarafa yönelmiş ama ortaklığın olumsuz taraflarını düşünmemiş anlaşılan.
Yine de seni dinliyor,kafasının dikine gitmiyor en azından.
Dediğim gibi bence asıl sıkıntısı,iş sahibi konumundan eleman konumuna geçmek olabilir.
Biraz olumlu konuşarak şimdilik sizin için maaşlı çalışmasının daha avantajlı olduğuna ikna edebilirsin.