eşimi affetmiş gibi yaptım ama..

Herkes bir sey soyler cevrende olsun burada olsun. Kendine durust ol ve devam edip etmek istemedigini sor. Etmek istiyorsan neden, istemiyorsan neden diye devamini getir. Icinde barinan gercek neden ortaya cikarsa, seni celiskiye dusuren bu hislerden daha kolay kurtulursun.
1 kere hata yapmis affet dusuncesi de kisiden kisiye gore degisir. Yani kaldirabilecegin, affedebilecegin bir hata yapmissa karsindaki evet sans verirsin. Yok hayir kabul edilemez bir hataysa 1,2 fark etmez sans vermezsin.
Kisi vardir duzelse bile ben affedemem bunu yapan adami, bitti der; kisi vardir belki duzelir diye affediyorum der. Bunun cevabini sadece sen verebilirsin.

ODA aldatmayı bırakmış gibi yapar iki gün sonra bi daha yapar ben hep diyorum aldattıktan sonra affedilen insan bi daha yapar nasılsa affeder diye

Bence devam edin her insan 2.şansı hak eder. 2.sefer de bunu tekrarlarsa ayrılmamanız için sebep olmıcak daha nefret eder şekilde unutursunuz. Bekleyin ilgisi azalıyo mu hatasını gördünüz mü direkt yüzüne vurun söylemezseniz tekrarlar bence elinize geçen bir fırsat olabilir tekrardan adam etmek için baktınız olmuyo o zaman ayrılmanız kolaylaşacaktır.

O içinizi kemiren şey hiç bir zaman kaybolmayacak. Belki arada unutmuş gibi hissedeceksiniz sonra bir bakmışsınız ilk günkü kemirgen. Yani ara ara yokluyor bırakmıyor peşinizi. İnsan bazen karşı tarafı affediyor da kendini affedemiyor ki bir insanın kendini affetmemesi berbat bir şey.

kızlar burda konum vardı 2 hafta önce eşimin telefon üzerinden 2 bayanla yazışmalarını yakaladım
normal sohbet içerikliydi ama gecenin bi yarısı ben uyurken yapılmıştı
bellki yakalamasam ileri gidecekti
bu benim 11 yıldır tanıdığım sevdiğim adamdı
5 yıllık da evliyiz bir cocuğumuz var
bu olaydan sonra bir hafta evden kovmuştum
sürekli yalvardı özürler diledi ayaklarıma kapandı araya aileleri soktu
cocuğu öne sürdü
böylelikle onu eve almayı kabul ettim
şimdi çok çok iyi davranıyor bana
bana bebekmişim gibi bakıyor nedesem ne istesem yapmaya hazır
kendine yeniden aşık edecekmiş beni
ilgiye boğuyor
önceden yapmadığı herşeyi şimdi yapıyor değiştiğini söylüyor
bir yandan da yıllardır göremedğim ilgiyi görmek gururumu okşuyor hoşuma gidiyor
sonra kendime kızıyorum saçmalama diyorum
bende unutmak istiyorum ama
gün içinde hep aklıma geliyor yaptıkları
çocuğum için susayım dayanayım diyorum anne babasıyla beraber büyüsün diyorum
ama içimi kemiren bişey var
ben ne yapıcam
böyle devam etsem ilerde unutabılirmiyim

ve ne yalan söyleyim hala aklımdan boşanma fikri geçiyor ikilemde kaldım

Aile terapisi

kızlar burda konum vardı 2 hafta önce eşimin telefon üzerinden 2 bayanla yazışmalarını yakaladım
normal sohbet içerikliydi ama gecenin bi yarısı ben uyurken yapılmıştı
bellki yakalamasam ileri gidecekti
bu benim 11 yıldır tanıdığım sevdiğim adamdı
5 yıllık da evliyiz bir cocuğumuz var
bu olaydan sonra bir hafta evden kovmuştum
sürekli yalvardı özürler diledi ayaklarıma kapandı araya aileleri soktu
cocuğu öne sürdü
böylelikle onu eve almayı kabul ettim
şimdi çok çok iyi davranıyor bana
bana bebekmişim gibi bakıyor nedesem ne istesem yapmaya hazır
kendine yeniden aşık edecekmiş beni
ilgiye boğuyor
önceden yapmadığı herşeyi şimdi yapıyor değiştiğini söylüyor
bir yandan da yıllardır göremedğim ilgiyi görmek gururumu okşuyor hoşuma gidiyor
sonra kendime kızıyorum saçmalama diyorum
bende unutmak istiyorum ama
gün içinde hep aklıma geliyor yaptıkları
çocuğum için susayım dayanayım diyorum anne babasıyla beraber büyüsün diyorum
ama içimi kemiren bişey var
ben ne yapıcam
böyle devam etsem ilerde unutabılirmiyim

ve ne yalan söyleyim hala aklımdan boşanma fikri geçiyor ikilemde kaldım
tabiki boşa bugün bunu yapan yarın neler yapar

Bence herkes ikinci bi şansı hak eder.eşin gerçekten pişmansa ki bunu en iyi sen bilirsin bi şans daha ver derim ben.böyle bişey eminimki çok zordur ama çocuğunun her gün üzüldüğünü ağladığını görmekten daha zor değildir.bi anda unutamazsın zaten zaman ver kendine biraz.bunun için eşine çok iş düşüyo.en azından ilerde keşke bi şans verseydim demezsin.eğer bi daha böyle bişey yaparsa ki inşallah yapmaz hiç pişmanlık duymazsın.

İyi de bi yandan da yıllardır göremediğim ilgiyi görmek hoşuma gidiyor demişsiniz.
Esas sıkıntı bu cümle de bence.Bilmem kaç yıllık ilişkiniz var 5 senedir de evlisiniz bi de çocuk vermişsiniz fakat adam size ilgi göstermiyormuş.
Yani aldatma dışında da sıkıntı varmış zaten.
Ben sizin yerinizde olsam bi şans verdiysem her şeyi unutup evliliğime şans verirdim.
Fakat 2. bi hatasında da asla şans tanımaz kapının önüne koyardım.
Siz de onu yargılamayı bırakın affetmeye çalışın ama 2.cisinde affetmeyeceğinizi de kesinlikle dile getirin.

Yasak olanı bir kere yapan hep yapar. Kendini kandırma asla unutmayacaksın. Yerinde olsam boşanırdım. Hayat çocuktan ibaret değil. Mutlu olmadığım ortamda mutlu edemem ki çocuğumu. Gerek yok babasızda büyür haftada ıkı gun gorur. Alışır. Çocuk buyur okuradam olurevlenır gider. Sen ise 50-60 yasında hala şüphe duyduğun belki de aldattığını bildiğin ama ses, edemediğin onca zamanı boşa tüketmiş bir kadın olacaksın.

Bakın ben bu konuda size tekrar yapar/yapmaz bu tarz bir garanti veremem ama şunu söyleyebilirim. Eğer affettiyseniz, eskiyi deşmeyin. Çok sevdiğim ve çok değerli bir profesör olan aile ve evlilik terapisti Hürol Fışıloğlu buna "Kanayan Yara Metaforu" der. Derslerinden hatırladığım kadarıyla da şunu söylüyordu: Eskide kalırsanız o konuyu hala çözümleyememişsiniz demektir. İster 20 gün, ister 20 yıl önce yaşanmış olsun o sizin için hala "yeni"dir. Önce kanayan yarayı tedavi edin yani bu durumu çözüme ulaştırın.

Şunu demek istiyorum, eğer affettim dediğiniz halde hala eskiyi unutmuyorsanız, hep bu konuyu dile getiriyorsanız evliliğin devam etmesi için ya içtenlikle affedip konuyu kapatacaksınız ya da kafanızda soru işaretleri varsa onları çözüme kavuşturacaksınız. Bu şekilde sağlıklı bir evliliğiniz olmaz. Bir terapistten destek de alabilirsiniz eğer bu durumla başa çıkamıyorsanız.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Inşallah esiniz gerçekten pişman olmuştur. Siz de madem affetmeyi düşünüyorsunuz, aynı konuları hiç açmayın, sessizce çaktırmadan takip edin Eşinizi. Sürekli gözünüz üzerinde olsun ama hissettirmeyin.

bir yandan konusmus ama ne konusmuski bu adam? cinsel icerikli miydi? demekki ilgisiz kaldi (bu onu hakli yapmaz biliyorum) ya da ne bilim en azindan arayisa girdigi kesin. bak bu kisi sende olabilirdin, oylesine biriyle konusmus olabilirdin nette. tehlike o kadar yakinki su zamanda. neyseki zamaninda farketmissin olayi. muhim olan zararin neresinden donersen kardir. evliliklerde bir zaman sonra heyecan bitiyor bu dogru. heleki cocuklardan sonra. eslerde degisiyor bununda etkisi var tabii. ama varya ne zaman bu okuzleri umursamiyorsun o zaman kiymete biniyorsun iste pesinden it gibi kosuyorlar.

Back
X