ablası bana or,kısır dedi ve hala ona ablam diyebiliyor.zaten benimde aklımın almadığı ne kıymetli aileleri varmış hiçmi karşı gelemiyorlar,hiçmi guruları yok
sende onun annesine yapmadığını bırakma bundan sonra kötü ol :umursamaz:belki o zaman para veririler ,iyi oluncalmaz:değeri olmuyor insanın:umursamaz:
ailesi ne yapsın atamaz ailesini, iki tarafıda idare etmeye çalışıyrdur.
kimse annesini baabsını atamaz yani şahsne ben ne olursa olsun atamam anne babamı ailem eşimden önce gelir...
sizin mal varlığınız ile ilgili söyledikleri ve annen hakkında söyledikleri terbiyesizlik bence. ama onun dışında sen de maddi olarak çok beklenti içerisindesin. annenin içinden geliyor yardım ediyor size ya da birşeyler teklif ediyor. ama bu eşinin ailesinin de bişeyler yapmak zorunda olması anlamına gelmiyor. onlar şuna bunu yaptı bize hiçbişey yapmıyorlar v.s düşüncelerini bırakmazsan bu dertlerden kurtulamazsın. bir yardım yapıyorlarsa kendi istekleriyle ne ala ama yapmıyorlarsa da zorla bişey olmaz. problem yapmamanız lazım bence. sonuçta siz yetişkin, aile evinden çıkmış bireylersiniz eşinizle. ailenizin maddi durumlarında çok sizin kendi başınıza neler yapabileceğiniz önemli olmalı.
Ama bence eşiniz pek toz kondurmamış değil. Siz de söylemişsiniz, eşinizi de yapılanların farkında, "gözleri doldu" diyorsunuz. Kimse çıkıp açık açık "Ya evet benim annem çok kötü, evlat ayrımı yapıyor, ne biçim anne" demez ki. Diyemez. Siz onun yerinde olsanız, anneniz size böyle davransa siz diyebilir miydiniz? Sizi çok iyi anlıyorum, kayınvalideniz ve aile ile ilişkiler konusunda anlattığınız kadarıyla hakılısınız büyük ölçüde. Büyük ölçüde diyorum çünkü aslında concealed'e de katılıyorum bir yerde. Yani beklenti içinde olmanız doğru değil, yaparlarsa yaparlar ama anne babalarımız yardım yapmadıklarında "neden yapmadın" deme hakkımız bence de pek yok.
Ama eşiniz konusunda haklı değilsiniz. Kendinizi onun yerine koyun, o zaten acı çekiyor ve siz o acıyı kanatmasını istiyorsunuz. Daha anlayışlı olun, eşinizi seviyorsunuz, kaybetmeyin birbirinizi.
Şöyle düşünün, sizi üzen onun anne babası yani o aslında sizden daha çok acı çekiyor. Yani daha anlayışlı ve destekleyici olması gereken sizsiniz.
annemin içinnden geliyor yardım ediyor evet Allah razı olsun Kayınvaldemgilde herşeyi görüyor...
Maddi imkanlarının olmadıgını bilsemneden bekleyeyim zaten yok der azımıda açmam, ama biliyorum ki var. İki evlatları var onlar eşit davranmıyorlar .Buna tahammül edemiyorum
Eşimin bu duruma tepkisiz olmasına sinir oluyorum.oda biliyor oda farkında diyemezmi Ben sizin evladınız değilmiyim diye
Ya ben seni anlıyorum. Ama başka bir açıdan bakmanın daha sağlıklı olduğunu söylüyorum. Farklı muamele yapılması, siz sıkıntıdayken görmezden gelinmesi elbette yaralar insanı. Ama en nihayetinde mal ve para onların, ister ayrım yapar, ister verir, ister dağıtır, ister gömer. Tabi ki hoş değil yapılan ama sen beklemezsen mutsuz olmazsın. Bak gerçekten bir de böyle düşün. Bir de böyle dene. Kayınvalidenlerden hiçbirşey gelmeyeceğini kabullen önce, beklentini kes. Bak nasıl huzurlu olacaksın. Çünkü o noktadan sonra "Ammaaaann bana ne" deyip gülüp geçme konforuna kavuşacaksın. Yani seni ilgilendiren bir durum bırakmadığın için kafanda sana üzülecek bir durum da kalmayacak.
Eşin konusunda ise hala ısrarlıyım, biraz anlamaya çalış. O da görüyor sana sıkıntı veren şeyleri, seni üzen şeyler seni de üzüyor. Ama kimse anne babasının bir davranışına üzülüyor diye "benim annem kötü" demez, diyemez. sen diyebilir miydin? Bir tek an eşinin yerine koy kendini. Tavır almasını bekliyorsun ama onun durmunu düşündündün mü? Ailesine gitmiş para istemiş vermemişler, şimdi surat astığında "para alamayınca anasına yüz çeviren evlat" durumuna düşmeyecek mi? Sen ister miydin bu duruma düşmek?
Bence madem konu açtın, sana haklısın diyenlerin yanında demeyenlerin de söylediklerini kulak ardı etme. Yani hemen savunmaya geçmek yerine, bir de başka açıdan bakmaya çalış.
söyleidklerinizde kısmen haklısınız Kısmen diyorum neden benimde evladım var teşbihte hata olmaz kendsi kaşık tutup yemek yiyebilecek yaşta çogunluklada kendi yiyor en temel ihtiyacı sonuçta buna ragmen anne olarak hangimiz müdahale etmeden sadece kendisine bırakıyoruz..... Diyebilirmiyim yemgini yaptım önüne koydum ister yesin ister yemesin birini digerinden ayırabilirmiyim az yada çok koyabilirmiyim.. yaptıkları bana bana değil kendi evlatlarına haksızlık bunu anlamıyorlar
annemin içinnden geliyor yardım ediyor evet Allah razı olsun Kayınvaldemgilde herşeyi görüyor...
Maddi imkanlarının olmadıgını bilsemneden bekleyeyim zaten yok der azımıda açmam, ama biliyorum ki var. İki evlatları var onlar eşit davranmıyorlar .Buna tahammül edemiyorum
Eşimin bu duruma tepkisiz olmasına sinir oluyorum.oda biliyor oda farkında diyemezmi Ben sizin evladınız değilmiyim diye
tamam eşim konusunda üzerine gitmeyeyim ama onlara tepkisiz kalamıyorum Şu saatten sonra zaten bi beklentim de yok ....Ama onları görmek istemiyorum görürsem sessiz kalamicam konuşursamda eşimi üzmüş olucam sonuçta ...
Dün telefon etmiş çocukları soruyor noyu görünce açmadım küçük oğlumda imdadıma yetişti açtı eşim niye böle yapıyosun diyo bu seferde ....
Sanki hiç bişey olmamış gibi davranması sinirlerimi zıplatıyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?