Eşimi benden kıskanan yeğeni

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Merhaba hanımlar,

Bu konuyu şimdilik kimseye açmak istemiyorum o yüzden burdan fikir almak istedim.

Eşimin abisi boşanmış tekrar evlenmiş biri. İlk evliliğinden bir oğlu var. Ve bu çocuğa ne annesi ve babası sahip çıkmış, eşim bekarken kv almış ve hala çocuk onlarda büyüyor. Babasını arada görüyor ama maddi manevi hiç ilgilenmiyor babası. Çocuk da esime çok düşkün büyümüş.

Biz evleneli 1,5 sene oldu. Eşimin yeğeni de şu an 12 yaşında. İlk başlarda asla sorun olmadı, beni çok sevdi, ve ben de onunla çok ilgilendim. Hatta lafımı dinler saygı duyar. Ancak bir haftadan beri onda bir kıskanclik oldu bana karşı. Eşim her zaman bana canım ya da aşkım der normalde konuşurken, çocuk buna bile takıldı. Bana da canım de demeye başladı. Hatta eşimin ismimden türettigi lakabı da. Halbuki eşim ona da güzel lakaplarla sesleniyor. Eşim bana su bile verse kıskanır, surat asıp içeri gider oldu. Asla beni eşimle yanyana görmek istemiyor. Ve bana da tavırlı.

Şimdi ben duruma üzülüyorum çünkü ergenliğe girecek ve anne baba eksikliği onda daha çok ortaya çıkmaya başladı. Doğal olarak eşime sokulmasını yadırgamıyorum. Ama beni saf dışı bırakmaya çalışıyor, odada tek kalayım istiyor.

Bu durumu en iyi eşim çözer, ona güzelce anlatması gerek. Ama benim de eşime bu durumu dikkatli anlatmam lazım, çünkü onu yetim gibi gördüğü için çok hassas ve kimse incinsin istemiyorum.

Sizce ne yapılmalı?

Evet,dediğiniz gibi anne baba eksikliğinden kaynaklı çocuk kendisini amcasına yakın görüyordur...

Çok zor günler bekliyor sizi...
Ergenlik dönemi kapıda...

Altlı-üstlümü yaşıyorsunuz?
Devamlı mı berabersiniz?

Benim kuzenimin annesi ve babasi cok cirkin sekilde ayrildilar. Oda o yaslardaydi zamaninda. Annesi sahip cikmadi oglana ve bu onda derin yaralar acti. Sanirim yegeni kaybetme korkusu yasiyordur. Benim kuzenim benim elimde büyüdü sayilir. Evlenecegimi duydugunda esimin hakkinda demedigini birakmadi. Cocukluguna verdim. Simdi onu cok sever. Münkün oldukca görmemezlikten gelin. Size karsi saygisiuligi yoksa tabi. Esinize gözlemlediginizi anlatin. Belki ara sira onunla birseyler yapsa onun sevgisinden daha emin olur ve rahatlar

Evet,dediğiniz gibi anne baba eksikliğinden kaynaklı çocuk kendisini amcasına yakın görüyordur...

Çok zor günler bekliyor sizi...
Ergenlik dönemi kapıda...

Altlı-üstlümü yaşıyorsunuz?
Devamlı mı berabersiniz?

Altlı üstlü değiliz ama sık görüşüyoruz. Bir de ben arada Türkiye'ye geliyorum tek başıma, eşim ailesinde kalıyor, çocuk benim gitmemi bekliyor onlarda kalsın diye..

Ve ilerde çocuklarımız olduğunda durum daha da karmaşık olacak diye korkuyorum..

Kıyamam ya kuzum benim :KK43:

Ben de üzülüyorum, başta çok iyi arkadaşken şimdi bana cephe aldı ve ben de kırılmasın diye uğraşırken yoruluyorum...

Benim kuzenimin annesi ve babasi cok cirkin sekilde ayrildilar. Oda o yaslardaydi zamaninda. Annesi sahip cikmadi oglana ve bu onda derin yaralar acti. Sanirim yegeni kaybetme korkusu yasiyordur. Benim kuzenim benim elimde büyüdü sayilir. Evlenecegimi duydugunda esimin hakkinda demedigini birakmadi. Cocukluguna verdim. Simdi onu cok sever. Münkün oldukca görmemezlikten gelin. Size karsi saygisiuligi yoksa tabi. Esinize gözlemlediginizi anlatin. Belki ara sira onunla birseyler yapsa onun sevgisinden daha emin olur ve rahatlar

Aslında eşim onunla çok şey yapıyor, ama ona yetmiyor. Ve benimle vakit gecirmesini istememesi üzüyor beni.

Bence bu konuda bir pedagogtan Detaylı yardım almasınız .
Içinde sevgi eksikliği yaşıyor ergenliğin verdiği ruh haliyle de böyle davranıyor olabilir .

Evet, belki ben bir pedagogla görüşüp eşime anlatabilirim...

esiniz merhametli bir adammış ne güzel çocuk için de kolay değil. güzel bir dille belki de durum bir pedegoga danışılarak çözülebilir

Evet öyle sağolsun... Ama bazen merhamet çok ağır basıp doğru kararlar alamazsak da yaralanabiliyoruz... Benim şu an çocuğum olsaydı tam bir kaos olacaktı. Esimin de tavsiyeye ihtiyacı var, ben doğrusu neyse öğrenip ona da yardımcı olmak istiyorum herkesin rolü için...

Çocuğu psikolaga götürün kuzum küçük daha tek başına baş edebileceği bir durumda değil

Çocuğu psikolaga götürün kuzum küçük daha tek başına baş edebileceği bir durumda değil

Ben direkt böyle bir şeyle çıkarsam yanlış anlaşılma ihtimalim çok yüksek olacak malesef. Direkt ilk etapta götürün diyemem ama ufak ufak anlatmaya çalışacağım...

Bende annemi 14 yasinda kaybettim. Dayim velim olmustu herseyimle ilgilenirdi . 16 yasindayken evlendi yengeme o yaslarda cok soguktum. Inanin sevgi eksikliği. Simdi yengemi dayimdan cok severim laf aramizda. Ayni sekilde esimin bir yegeni var. Oda 15 yasindaydi biz evlenirken. Somdi benle daha cok gorusur . Zamanla atlatilcaj seyler. Biraz alttan alin bence.

Amcama çok düşkündüm o evlenince nefret etmitşim yengemden hahah. Şimdi en çok sevdiğim yengem o. Ki ben analı babalı büyüdüm o çocuğun durumu çok farklı. İdare edin derim büyütmemeye çalışın yazıktır.

Bende annemi 14 yasinda kaybettim. Dayim velim olmustu herseyimle ilgilenirdi . 16 yasindayken evlendi yengeme o yaslarda cok soguktum. Inanin sevgi eksikliği. Simdi yengemi dayimdan cok severim laf aramizda. Ayni sekilde esimin bir yegeni var. Oda 15 yasindaydi biz evlenirken. Somdi benle daha cok gorusur . Zamanla atlatilcaj seyler. Biraz alttan alin bence.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, inşallah çabuk geçer yarasız atlatırız. Eşimin yeğeni çok iyi huylu bir çocuk onu kaybetmek istemiyorum asla. Hatta ilerde eşimle başka ülkede yaşarsak eşimden ayrı kalmasın diye onu da almak için uğraşmayı düşünüyorum. Ama inşallah ilişkimiz sağlıklı ilerler...

Amcama çok düşkündüm o evlenince nefret etmitşim yengemden hahah. Şimdi en çok sevdiğim yengem o. Ki ben analı babalı büyüdüm o çocuğun durumu çok farklı. İdare edin derim büyütmemeye çalışın yazıktır.

Evet bizim yeğenin durumu çok daha farklı malesef. Baba sevgisine çok ihtiyacı var, rol modele ihtiyacı var, bunu da eşimden hissetmeye çalışıyor. Ve bu yaş aralığı çok kritik bunun farkındayım... Ben de yara almasın, ilişkilerimiz zedelenmesin, doğrusu nedir diye bilgi almak istiyorum... Küçük bir kalbi kırmak, kırılmasına sebep olmak istemem...

Kıyamam kuzuma ya. Eşinizle konuşun ama bu aralar çocuğa sizde ekstra ilgi gösterin. Belki 1 gün birlikte dışarı çıkabilirsniz. Sevdiği yemekleri, tatlıları yapabilirsiniz. Küçük bi hediye alabilirsiniz. Eşiniz yüzünden sizinle görüşüyor olmasın, sizi sevdiği için sizinle kalsın. En kesin çözüm bu bence. O zaman asla saf dışı kalmazsınız.

Kıyamam kuzuma ya. Eşinizle konuşun ama bu aralar çocuğa sizde ekstra ilgi gösterin. Belki 1 gün birlikte dışarı çıkabilirsniz. Sevdiği yemekleri, tatlıları yapabilirsiniz. Küçük bi hediye alabilirsiniz. Eşiniz yüzünden sizinle görüşüyor olmasın, sizi sevdiği için sizinle kalsın. En kesin çözüm bu bence. O zaman asla saf dışı kalmazsınız.
Kızınız iyi oldu mu :anne:

Size tavsiyem bu küçük beye hediye alın,mesela size geleceği zaman sevdiği yemeği yapın.atiyorum patates kofte,tavuk ızgara gibi neyi seviyorsa onu mutlu edecek şeyler yapın.ama bunu bizzat siz yapın eşiniz değil.ufak oyunlar oynayın.ne bilim isim şehir gibi ortak oyunlar.beraber pikniğe gidin hep evde durmayin yani.cocugun mutlu olacağı aktiviteler yapıp birlikte mutlu vakit geçirirseniz bu çocuk size cephe almaz.

Ay hemen hemen aynı fikirdeyiz:)) ben yorumunuzu yeni gordum.konu sahibi arkadaşım bı hediye alın bakın sizi nasıl sevecek.ama bunu bitane hediye ile bırakmayın,ufak sürprizler yapın.eminolun çok faydasını göreceksiniz.pedagogluk bir durum yok şuan biraz mutlu paylaşımlı vakit geçirin coksey değişecek.suan ikinizinde en değer verdiği kişi eşiniz.siz onun sizi safdisi bırakmasına üzülüyorsunuz ya,o da tam sizin hakkınızda öyle düşünüyor olabilir.oyle endişeleri zaten vardır.

Kıyamam ya kuzum benim :KK43:
Ben direkt böyle bir şeyle çıkarsam yanlış anlaşılma ihtimalim çok yüksek olacak malesef. Direkt ilk etapta götürün diyemem ama ufak ufak anlatmaya çalışacağım...
Haklısınız yanlış anlaşılma ihtimaliniz yüksek, bence siz kimseye bir şey söylemeden kendiniz bir pedagogla görüşüp fikir alın, o zaten sizi çocuğu nasıl kendisiyle görüştürebileceğinizi de söyler.

Back
X