Eşimi çok seviyorum ancak güven sorunu yaşıyoruz

Sesszpanda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
37
17
3
29
Merhaba 6 aylık evliyim 5 aylık hamileyim eşimle severek evlendik nişanlıyken zorlu süreçler yaşadık ailevi sorunlar ve onun güven sorunu vardı bunu zamanla aşarız demiştim çünkü bende aldatılmıştım.Eşim çok ilgili sevgi dolu benim için canını düşünmeden ortaya koyan biridir.Ancak bu güven sorunu bizi birbirimize defalrca düşürdü.Ben eşimden önce çok sosyaldim gece dışarı çıkardım arkdaş grubum vardı kızlı erkekli eşimde bunları istemedi bende nişanlıyken kabul ettim önemli olan biziz dedim.Onu çok seviyorum ancak her bi konu olduğunda bana güvensiz yaklaşıyor sorun zamanla azalıyor gibi olsa da bitmedi özenli davranırım kalbine bişiler düşmesin diye ama artık patladım gece üstelik zor bi hamilelik geçiriyorum onu çok seviyorum oda beni ama bunu aşamıyoruz bunalıma girdik ikimizde sürekli bayılıyorum sıkıntıdan iş yerinde bile çalışamaz haldeyim terapiye de gidemiyoryz işinden dolayı yoksa işini kaybetme durumu var nasıl bir yol izleyeyim yardım edin

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Evlilik tam oturmadan hamile kaldığın için tam anlamıyla eş olamadan anne baba sorumluluk bilinci yüklenmiş sizi sıkan şey bu

İstekleri kabul etmek güveni arttırmaz aksine azaltır, çünkü onun isteği için sosyal hayatınızdan vazgeçmeniz evet yanlış bir şey yapıyordum şimdi bu yanlıştan dönüyorum diye okunur karşıdaki hastalıklı beyinde. Güven sorunu pek aşılabilecek bir durum değil maalesef yapı neyse odur. Güven evlilikteki en büyük yapı taşı ama siz bu taşı oturtamadan çocuk yapmışsınız, bundan sonrası için Allah yardımcınız olsun

Erken hamile kalmanız da etkiliyor evliliğe alışamadan birde hamilelige alışmaya çalışıyorsun güven duygusu erkekler de daha geç oluşuyor sanırım ve zaman geçmesi lazım bunun için'de.....Bu arada nişanlı yada sevgili iken aşk sarhoşluğunda verilen sözler evlilikte yıpratıcı oluyor baştan ben böyleyim arada bir arkadaşlarımla zaman geçiririm deseydin sonuçta normal bir durum bana güvensin diye kendini yıpratma boş ver bazı şeyleri .....Allah bebegini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Bu tarz şeyler bana çok mantıksız geliyor. Eee bu arkadaş grubu siz evlenmeden de vardı.o gruptan biriyle birlikte olma ihtimali olsaydı çoktan olunurdu zaten.bir de bu işler hiç kolay işler değil gibi geliyor bana.herkes kendi aleminde.bir ilişkinin başlaması da hiç hiç kolay birşey değil.karamsarlık olarak algılanabilir ama bence herkes birlikte olduğu kişiye gereksiz bir yüceltme yapıyor.adamın ya da kadının 2 senedir yüzüne bakan olmamış mesela.sevgili yapınca o kişinin gözünde brat pitt, angelina julia falan oluyor nedense.objektif olun ya.o kadar istenen biri olsaydım sana kalmazdım deyiverin bak nasıl kesiliyor

Hamile hamile neyin çapkınlığını yapabileceksiniz allah aşkına ? O tarz şeylerde gözü olan kadın hamile kalmaz zaten.haa müge anlılar, esra erollar çok uç nokta.

Herkes dile getirmiş, olan da olmuş gerçi ama 6 aylık evlilikte ne 5 aylık hamileliği yahu, hiç mi demiyorsunuz bi süre rahat rahat cinsellik yaşayalım, birbirimize alışalım, tadını çıkaralım iki kişilik hayatın. Hemen çocuk sorumluluğunu alabilmek için ya çok cesursunuz ya da düşünmüyorsunuz ilerisini berisini.
Güven, kıskançlık gibi sorunlar varken bi de bebek var işin içinde, ayıkla pirincin taşını hesabı.
Sen tepki verince eşin ne yapıyor?

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Evlilik tam oturmadan hamile kaldığın için tam anlamıyla eş olamadan anne baba sorumluluk bilinci yüklenmiş sizi sıkan şey bu
amin aynen öyle hepsi üst üste geldi
amin herşey etkiliyor sürekli tetikte olmak çok zor inanın

beni izlediğm dizilerden bile kıskanıyor birkan sokulluyu izlemem yasak mesela düşünün abarttığını söylüyorum gayet ciddie alıyo

Kabullenin bence. Nişanlıyken gayet tamam demişsiniz şimdi de öyle yapın. Başka çözüm yolu gelmedi aklıma. oturmamış evliliğinizde ilk aydan çocuk yapmasaydınız öneride bulunabilirdim ama mevcut durumda önerilerim bir işe yaramaz. Bile isteye böyle bir adamla evlenmiş koştur koştur koştur yapmışsınız. Kendi düşen ağlamaz derler kusura bakmayın. Kazara hamile kalmak nasıl oluyor bu arada? Anlamadığım için soruyorum

Diğer yorumlara katılıyorum , ama şöyle katılıyorum, bende kendimi buldum hikayenizde.
Eşimin kıskanç huylarını erken farkettim ama sevip kabullenip evlendim, 1 ay sonra hamileydim, bebek erken doğdu ve daha 8 aylık evliyken bebeğimiz vardı.
Çok bilirim eşimin attığı çağrılara o zamanlar cevap vermediğim için eve gelmesini ( başıma bişey geldiğini sandığını söylerdi ama bence başka düşüncesi vardı) , ya da o evde yokken beyaz eşya servisi gelemezdi yani ( neden, ne olduğu belirsiz insanlar, tanımıyoruz, evde tek bayan vs ) .Neyse böyle bissürü gıcık huylar ama sizin dediğiniz gibi nişanlılıkta kabul ettiğim şeylerdi.

10 yıl geçti, evliliğimiz nihayet oturdu diyebilirim, ama benim için hiç kolay olmadı, devam ettirdiğim için pişman değilim. O tuhaf huyları çocuklar olunca azaldı bitti denecek kadar az şuan.
Fakat bu kıskançlıklar dan dolayı yasaklar gelirse, şiddet girerse işin içine tabiki konuyu düşünün, işi uzatmayın derim.
Artık heryerde çift terapisi görmek de mümkün, bu imkanlardan faydalanın.
Allah yardımcınız olsun

Sorunlarınız varken hamile kalmak yerine bunları çözmeye odaklanmaliydiniz. Terapi dahi alamıyorsanız kimsenin yapabileceği bir şey yok. Ya çekeceksiniz ya boşanacaksınız bu durumda. Sağlığınızı bozmaya gelmiş durum çünkü.

beni izlediğm dizilerden bile kıskanıyor birkan sokulluyu izlemem yasak mesela düşünün abarttığını söylüyorum gayet ciddie alıyo
Demek ki kendisi gördüğü her kadın için farklı şeyler düşünüyor.

Niyeti kötü, siz değilsiniz olay tamamen kendi çarpık düşünce yapısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…