Eşimi çok seviyorum ancak güven sorunu yaşıyoruz

Kaç yaşındasınız bilmiyorum. Allah hayırlısını versin inşallah, ama evliliğin ilk zamanları bence çok zor. Kaç yıllık sevgililer bile işin içine aileler ve evlilik girince aynı evin içinde bocalıyor bu nedenle evliliğin başları hem zor, hem de temelinin oturduğu bir dönem oluyor. Sonuçta siz sevgili iken, nişanlanmasan önce ortamınız, arkadaş çevreniz, yaşam tarzınız belliymiş. En başta rahat özgürce gezen kadınlarla evlenip sonra onları kapatmak istiyor erkekler genelde. Bence taviz vermemeniz gerekirdi. Eşim de kıskançtır benim, evet ilişkimize zarar verecek insanlar varsa onları hayatımızdan çıkaralım (ki kiminle ne yaşadığı belli olmayan arkadaşım vardı, ben herkesin hayatı kendine dediğim için görüşmeye devam ediyordum ama sonra hoş olmayan şeyler gördüm ve görüşmeyi kendiliğimden kestim mesela). Ama TV deki adamı bile kıskanıyorsa işte orada eşinin gerçekten özgüveni eksikliği olduğunu düşünürüm. Ya da kendisi de başka kadınlara o gözle mi bakıyor diye düşünürüm. Genelde en kıskanan, en böyle aldatılma takıntısı yaşayan adamlar Aldatıyor bence.

İlk nişanlılığımda eşim kıyafetlere karışmaya çalıştı, gönlü olsun diye dikkat etmeye başladım. Ama dikkat ettikçe dozunu arttırdığını fark ettim. Ben de artık karıştırmıyorum , ben 30 yaşında insanım nerede ne giymesi gerektiğini bilen bi kadınım diyip net bir şekilde çizgimi çekiyorum.

Bence senin de net bir şekilde kaç yaşında kadınım, bu yaşıma kadar şu çizgide bir hayatım oldu, çok abartıyorsun diyip net bir sınır belirlemen gerekiyor. Ömrünü yer yoksa…

beni izlediğm dizilerden bile kıskanıyor birkan sokulluyu izlemem yasak mesela düşünün abarttığını söylüyorum gayet ciddie alıyo
Bravo,6 aylık evlilikte 5 aylık hamilesiniz,adam zaten sizi esir almış ama siz farkında değilsiniz.Kiskanclik değil bu,eşiniz basbayağı ruh hastası.Aman çok kıskanıyor,çok seviyor diye bir şey yok.Nefes aldırmaz artık bu saatten sonra.Bu hayatı siz seçmişsiniz ama,geçmiş olsun.

Güven yok , evlilik sorunlu ama hemen çocuk yapılmış, yorumsuzum ...

Ay hamile kadına neyin suçlaması yaa, canımız çıkıyor zaten karnımız ayrı büyüyor kasığımız ayrı batıyor, bebek ayrı tekmeliyor, sağlıklı beslenmek zorundasın daha bunun yürüyüşü var bebek alışverişi bi de aşna fişneyle suçlansam herhalde çıldırırdım. Tebrik ediyorum sabrınızdan dolayı, kocaya dicek laf bulamadım aslında buldum ama içimden demeyi tercih ediyorum sizi üzmek istemem zira siz de hamilesiniz ve "hamile kadın üzülmez"

ay çok zor gerçekten birileri onun güven duygusunu allak bullak etmişse şimdi bunun yüzünden yüklenilen sizseniz gerçekten çok kötü yani Allah sabır versin ben zorlanırdım keşke hamile kalmak için acele etmeseydiniz.

O Kadar üzülüyorum ki hemde ama elden ne gelir sevgi saygı bozulmasın diye çabalıyorum

aynen öyle faturayı ben ödüyorum bekarken özgürdüm diye her şeyi yaptım sanıyo

Koşa koşa hamile kalmanız şart mıydı? Güvenmezse kapı orda. Böyle evlilik yürümez

uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim evet evlilik zorken annelik geldi ben çok sabrettim onca emeği var üstümde hastayken başımdan ayrılmadı gecelerce gözyaşı döktü bazı sorunlar aşılmadıkça mutsuz oluyopruz biraz uzaklaşalım dedim bu kez benden ayrılmak istiyorsun diyor halbuki ben biraz uzak kalıp dinlenelim istiyorum

Açıklayın işte, ayrılmak istemiyorum ama beni bu kıskançlıkların yıpratıyor kendine çeki düzen ver, bana bu kadar güvenmiyorsan ayrılalım diye gözümü korkut. Güvenmediğin bir kadınla işin ne, evliliğinin temeli güvendir, madem güvenmiyordun ne diye evlendin de yani ben daraldım şu an

Allah yardımcın olsun :)

açıklamadım mı nişanlılıktan beri tamam diyor düzeelcem zaman ver diyo dozu azaldı ama bitmiyo

Öncelikle sevgi dediğiniz şey bu değil ve evlilikte düzelir denilen hiçbir şey evlenince düzelmiyor aksine daha da buyuyor.

Güven sorunu cok ciddi bir sorun hem ilişkiler için hem de kişisel gelişim konusunda. Keşke çocuk konusunda bu kadar acele etmeseydiniz. Bir uzmandan destek alın bence daha yeniyken.

Yaptigi seyler cok sacma siz hangi akla hizmet bunlari kabullenip evlendiniz yani kiskanclik hastalik gibi bisey dizideki adami kiskanan birinin saglikli oldugunu dusunup evlenmeniz cok komik degilmi bide hemen cocukapmissiniz kazara oldu diye bisey olamaz demekki gerektigi gibi korunmadiniz. Ya buadami duzelticeksiniz yada yol vericeksiniz oda sizi aeviyorsa terapi vs alsin isiyle ne alaka isini kaybedebilir falan cok sacma bahaneler bunlar

Kıskanç erkeklerin evlenir evlenmez karısını hamile bırakıp sosyal hayatı en aza indirgemesi
ve eve daha çok bağlaması çok bilindik bir yöntem.
Çocuk sizin tarafınızda kazara olmuş olabilir ama eş kişisi tarafından zaten planlıdır.
İkinci çocuğu da çok kısa bir zaman sonra isteyecek ve yapacak. Sizin ne düşündüğünüzün, ekonomik boyutların, kariyerinizin, sağlık problemlerinizin ve hatta hayati tehlikenizin hiçbir önemi yoktur bu tip erkeklerin gözünde.

İşi terapiye gelmesini engelleyecek kadar yoğun mu, anlayamadım. İşini kaybetme ihtimali demişsiniz. Bunu patronun ağzından duydunuz mu yoksa eş kişisi mi bu şekilde söylüyor? İşini kaybetme durumu, işte yaptığı davranışların/hataların sonucu mu yoksa başka bir neden mi?
Şu an Türkiye'nin en alanında tek cerrahı da olsa, eşi problemli bir hamilelik geçiriyorsa iş yerinden izin verilir. Hele ki çıkış saatinden önceki bir saatlik izin. Burada sizin sağlığınız söz konusu. Patronundan izin isterken bu şekilde açıklama yapmış mı? Bir pazar günü bile yok mu terapiye gidebileceğiniz?

yani evlenince gece dışarı çıkmak fln biraz fazla gibi zaten,hani çoluk çocuk,akşamdan akşama vakit ayırabildiğiniz bir eş,bunu özgür ülke özgür insan bazında algılamayın lütfen ama evlilik zaten biraz özgürlüğü kısıtlayan bir durum,ne erkek nede kadın gece hadi ben arkaaaşlarla dışarı çıkıyorum dediğinde normal karşılayacak bir eş tanımıyorum ha vardır belki ama ben tanımıyorum,ama tabi gün içinde görüşürsünüz,arada akşamda çıkılır oraya kadar normal sanki,ilişkinin temelini güven oluşturur,terapiden önce size olan güvenini neyin sarstığını sorun,sebepsiz tepki normal değil sebebini öğrenin,arkadaş ortamınız,giyim tarzınız,davranış biçiminiz size özel,eğer kafasında kurup sizi o kurdukları yüzünden kısıtlıyorsa paranoyak olabilir,sadece kıskanç deyip geçiştirmemek gerekir,sebepsiz kıskanclık olmaz zaten öyleyse psikolojik sorunları vard demektir, kıskanmayla sevmeninde bir ilgisi yok...

Gezmeyi seven kadın ne kadar süre ev hayatına adapte olabilir ki ? Eşin kabul etmiş ama sindirememiş.Birde keşke hemen bebek yapmasaydiniz güven problemi varsa kavga içinde büyüyebilir.Veya da boşanma olsa çocuk ortada kalacak.

beni izlediğm dizilerden bile kıskanıyor birkan sokulluyu izlemem yasak mesela düşünün abarttığını söylüyorum gayet ciddie alıyo
Eşiniz sapık demek. Kim bilir kimlere bakıyor, kim bilir kimleri kesiyor da sizin de yapacağınızı ya da size de aynı şeyin yapılacağını düşünüyor. Bugün sosyalliğinizden yarın benliğinizden vazgeçin, aferin size. Sonra siz evde pısırık, sinik biri olarak eşinizi beklerken o, sizi eve kapatan, yakışıklı oyuncu var diye TV açmayan adam, ağzının içine kadar baktığı kadınlardan biri ile işi pişirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…