eşimi ev işi yapmaya ikna etmek..

Once hamilelik sonra dusuk sonra uzun bel skintisi sonra uzun sure geçmek bilmeyen grip Oksuruk yataklık hasta olunca ve bu sürede evle hic ilgilenemeyenci artik evi çöplüktencçıkarmak icin kendini temizliğe adayan kocaciim :) hatta kendini asaraktan bulasik makinasının yikadigi bulaşıcı beğenmeyip Bidaha yıkamaya kadar aştı kendinizi :) anladimki sunu yap bunu yap demeyeceksin yapmayınca yetisemedigini anlayip biseyim ucundan tutmak zorunda kalıyor haa birazda naz Ise yaramıyor degil :)

Bende çok ugrastim ben söylemeden anlasın istedim ama yok yok İşte anlamıyor adam.
Bana söyle diyor. Bende şimdi işte iken o evde ise makineye çamaşır at diyorum yada makineyi boşalt yada tüm evi elektrik süpürgesi ile çek diyorum yapıyor ben gelene kadar. .
Tabi beyin yükü yine bende mecbur takip etmek zorunda kalıyorum kendi isim çoook yoğun sürekli dikkat isteyen bi iş .
Üstüne bide ajandama evi supurmesini söyle gibi notlar yazmak zorunda kalıyorum unutmamak icin..
Neyse artık 15 günde bir yardımcı kadın alıyorum da o baya yükümu hafifletti..
100 tl den ayda 200 tl veriyorum ama yipratmiyorum artık kendimi..
Zaten tanıdığım sevdiğim biri.
Iki mız birlikte yapıyoruz çoğu şeyi :)
Ara verince oturup çay içiyoruz:)

Ben evlenirken esime dedim ki ben senin hayatını kolaylastirmak icin evlenmiyirum. Eger öyle bi dusuncen varsa sevgili olarak kalalim dedim. En bastan bunu dedikten sonra evlendikten sonra açık açık ben sunu yapiyorum sen de sunlari sunlari yapacaksın diyorum yapiyo. Ama eger ben soylemezsem dusunupte yapmiyo o yuzden açık acik diyorum.simdi de açık açık kendi soruyo yardim edecegim bise var mi diye. Sende soyle acik açık yada sende yapma o zaman mecbur yapacaktir

Zorla adam ettim, paşa paşa yapıyor, o kadar da yuz veremem diyenlerinize hastayim gercekten de

Kadin da eve para getiriyorsa,ustune bir de cocugun bakimi ekleniyorsa mecbur yapacaklar. Yapmalilar yani biraz adalet duygusu varsa içlerinde.

Bir arkadasim demisti. Esi de calisiyor. Ben evde tabak falan tasimam,su bardagimi bile goturmem mutfaga esim yapacak tabi kadın miyim ben dedi.
Abi , o da para getiriyor ewe yazik degil mi ona da, o da calisiyor gun boyu bence yardim etmelisin oyle adam mi olur dedim. Yahu dedi ben de agirlik gerektiren isleri yaparim, su tesisati bozulsa tamir ederim,elektrik islerini hallederim dedi. Kadin da bu isten anlamaz,yaptirmam dedi.
Abi iyi de kac kere sifon_musluk bozuluyor,kac kere elektrik bozuluyor evinde yapma allah askina hic de adaletli degilsin dedim. Yaw, yemek yapmayan,utu yapmayan,ewi temizlemeyen kadin mi olur bunlari ben yapacaksam niye evlendim ki o zaman dedi!!
Valla eş degil de senin arkani toplayacak bir yardimci almissin sen dedim ve konuyu kapattim
Boyle dar goruslu erkekler de var malesef...

bence önce zorlayın yardım konusunda yardım edincede hem güzel hemde farklı bir şeykilde ödüllendirim. bu ödül ona tatlı gelsin ama sonrasında siz demeden yardım edecektir. benim eşimde evlenmeden önce bir bardak su bile almazmış 2tane ablası var çalışmıyorlar onlar yapıyormuşherşeyi.ama evlindik bende çalışıyorum önce kavga gürültü yaptrıdım sonrada onu ödüllendirdim. yardım etmediğinde de yaklaştırmadım yanıma yani el altından tehdit :) böyle yapa apa alıştı şimdi ben demeden temizliyor evi banyo tuvalet hepsini yıkar toz alır süpürür siler çok şükür rahatım bu yüzden sizede tavsiye ederim :)

Bunun adına yardım derseniz o sizin göreviniz olur ve o işine gelirse yardım eder işine gelmezse etmez.bunun adı iş ve sorumluluğun paylaşımı.
Benim eşim ben bir iş yapıyorken mutlaka başka bir şey yapar.yemek yapıyorsam be eğe bakar,bebek bakıyorsan ortalığı toplar.hafta sonu 11'e kadar uyurum kızımıza o bakar.(kızımız 7-8 arası uyanır) uyandıktan sonra kızımızı ben alırım o kahvaltı hazırlar.geceleri onu hiç uyandırmam o da hafta sonu dinlenmemi sağlar.

benim eşim eskiden hiç etmezdi çalıştığım halde gavurun kızı gibi görürdü beni.yani öle hissederdim.çünkü canla başla iş ev çocuk temizlik yemek nefesim kesilirdide ya hanım görüyorum senide içim acıyo demezdi.inan başkası olsa acır halimize yardımcı olmaya çalışır.onca kavga onca konuşma hepsi boş yardım etmiyor.yemek işlerine yardımcı olmaya başladı bi kaç senedir.oda bana acıdığından değil seviyor yemek yapmayı.

ben şöyle söylemiştim eşime.

İlk 2 yaş çocuk gelişiminde çok önemli, bu yaşlarda annenin çalışması çok önerilmiyor bile. Ama koşullar dolayısıyla ben çalışıcam. Bu yaşta çocuk herkesten fazla annesine ihtiyacı var. O yüzden ilk 2 yıl temizlikçi mi tutuyorsun, sen mi yapıyorsun temizliği yemeği, yoksa aç mı yatıyorsun geceleri, ne yapıyorsan yap. Ama benden iş bekleme :)

Tabi bu konuşmam 1,5 yaşına kadar falan işe yaradı, sonra gene salmaya başladı, ben de biraz açıkçası -çok çalışıyordu o aralar- üzerine gitmedim. 2 yaşa getirdik oğlumuzu. Şimdi kreşe başladı, eve hepimiz aynı zamanda geliyoruz. Ben yemek yaparsam çocukla o ilgileniyor. Ya da tersi. Ama ikimiz de yoğun oluyoruz. Hiç birbirimize çatmaya zamanımız olmuyor :)

Erkeklerin hamurunda var ev işi yapmamak. Sanki genlerine işlenmiş gibi...

"Duydun mu, kocası ev işi yapıyormuş" gibi bir algı oldukça erkekler ev işi yapmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…