- Konu Sahibi tac_yaprak
-
Merhaba Arkadaslar,
Benim esim cek ve yaklasik 5 senelik evliyiz. Ingilterede ogrenci oldugum zaman tanistik. Daha 16 yasindaydim tanistigimizda, 18 dolunca hemen evledik ve esim ailesinin yaninda yasamak istedi. Bu nedenle evlendigimizden beri Cek Cumhuriyetinde yasiyoruz . Allaha cok sukur basbasayken bir derdimiz kavgamiz yok ama isin icine ailesi girince cogu zaman durum degisiyor. Esimin ailesiyle ayrida olsa evlerimiz ayni bahce icinde oturuyoruz. Bizim oturduklarimiz haric arazi uzerinde 6 ev daha var kirada. Esimin babasinin sirketi battiktan sonra bu evleri yapmislar ve hala daha sirketin borclarini kira ile oduyorlar.Biyde ailesine her ay dusuk bir miktar kira olarak veriyoruz. Esimin birde 1 yas kucuk erkek kardesi var. 2 ay oncesine kadar oda dairelerden birinde oturuyordu, sonra bir kizla tanisti ve kizin kirada kaldigi evine tasindi. Kiz arkadasi iliskileri daha 2 aylikken noel gunu bir aylik hamile haberi verdi. Aman ne hediyeler ne el ustunde tutmalar, zaten ben yabanciyim konusamiyoruz diye olsa gerek birde Turküm muslumanim beni hic sevemediler. Haftasina kizin dusuk haberi geldi, yuce rabbimin taktidi isterse oluyor ismezse olmuyor. Simdide erkek kardesi Krediyle ev yaptircakmis kendisine ve bebek denemelerine devam.Kaynim bu kizla tanismadan once serseri nerde aksam orda sabah issiz biriydi esim onu kendi calistigi sirkette ise aldirdi. Kredi icinde babasi imza vermeyi kabul etmis yani mal varliginin yarisini gostercek teminat olarak. Iyi hersey hos ama benim akilli esim cok endiseli bisi olucak kardesine diye. Benim evimde yerlerde fayanslarim kirik , duvar kenarinda pervazlarim kimi var kimi yok, pencerelerin kollari dusuyor, banyo desen bir alem, kendi evine civi cakmiyor kalkiyor kardesini dusunuyor. Ustlik 8 aydir bebek icin calisiyoruz, Rabbim daha nasip etmedi. Neymis onun kardesiymis odyemezse, herseyi kaybederse yine bize gelicek nasilsa niye herseyimizi kaybedelim diyor oda hakli ama, ben 5 senedir ailesine kirami oduyorum, evimi yaptiramiyorum cunku her zaman bisi babmin paraya ihtiyaci var birdahaki ay, yok bizim evimiz dgil babamin ya babam istemezse , senelerdir oyalaniyoruz biriktirdigimiz parayi carcur ediyoruz. Esimin yeni bisiklet kayak teknoloji meraki hic bitmiyor.
Ben butun ailemi arkadaslarimi birakip geldim senelerimi, kariyerimi gencligimi verdim ama esim icin herzaman ailesi .Kizlar inanin nasil sabredecegimi bilmiyorum esim hic oncelikli olarak bizi, Allahim nasip ederse olucak cocugumuzu dusunmuyor. Deliricem yakinda, elimden hic bisi gelmiyor. Ne yapmaliyim, sizler ne dusunuyorsunuz ?
:104::104:
Bunca seneden sonra, butun okul hayatimi ailemi kariyer imkanlarimi hice sayip onunla olduktak sonra cekip gitmek istemiyorum. onun belki benden baska kaybedicek birseyi olmucak ama ben onu birakip gidersem kaybettigim herseyin bir anlami olmuycak .
canım eşinle bu konu hakkında konustunuz mu ne söylüyor sana
ben sana bosan diyemem.sadece kendisinin bir aile oldugunu anlamayip 5 yil ailesini benden ustun tutan adama ne yaptigimi soylemek istedim.sunu unutma ki;yasadigin muddetce sen ailesinden sonra geleceksin.cunku bu gibi adamlar ne yaparsan yap hatta 10 tane de cocuk dogursan ona degismeyecek.zaten kaybedecek birseyi yok diyorsun.sen nicin onun ugruna bunca seyden vazgectin ki?yazik olmus!!!
hakkinda hayirlisi olsun arkadasim,isin zor...
Sizin tek hatanız,şuan evli olduğunuz adamla; erken yaşta evlilik kararı almanız olmuş.
Keşke o 3 senelik süre zarfı içerisinde ailesini ve onu çok çok yakından tanıma fırsatınız olsaydı.
En azından bu kadar sıkıntıya,onca şeye katlanmak zorunda kalmazdınız.
Kendi ayakları üzerinde durabilecek maddi imkana sahipse,evini barkını ayımalı.
Ailesini ayakta tutabilmesi ve işleri halledebilmesi için,onların yanında olması gerekmez.Uzaktanda tüm işleri ve durumları kontrol edebilir.
Canim yazdiklarini okuyunca gercekten üzüldüm..Akraba degil diye aileden dislanan yada ayni memleketten degil diye bile horgörülen
bir sürü kadin varken farkli bir ülkede herseyiyle farkli bir kültüre sahip insanlarla yasamak gercekten zor olmalikabullenmediler yazmissin
ona dayanarak yazdim tabi bu cümleleri...Yoksa bunun tam tersi yasanan evliliklerde yok degil..Neyse Her ailede bir kurban secilir genelde
ve o onunla birlikte esi cocuklari ezilir...Seninde esin secilmis kisi ne yazikki.Kayninda evin büyümeyen hasari cocugu
esinle kesin bir dille konus gerekiyorsa sert cik..KENDINDEN emin ol olaya su kadar emek verdim diye bakma kendi mutlulugum
icin ne kadar emek veriyorum diye bak...Cocuk icin bsy diyemiycem ama önce problemlerinizi halletmeye bakin derim....
cidden yabancılarda da böyle sorunlar oluyormuymuş:44: konuyu okuduğumda aklıma ilk bu geldi
konuna gelince böyle aile düşkünü erkekler zor değişir canım hatta değişmeyebilir de sen ya eşini böyle kabul et yada biraz zamana bırak.bazı erkekleri zaman olgunlaştırır umarım senin eşinde bu gruba girer
erkek işte her yerde aynı yauuu
arkadasım eşinle tekrar tekrar konus. "bak burası bızım kapımız, bız bır aileyiz, senın ailen artık benim ve doğacak cocugumuz.. haklısın, annenlerin yada kardesinin hata yapmasını istemiyorsun ama çocuk değiller, koskoca yetişkin insanlar, kardesınde bır hata yaparsa sonuclarına kendı katlansın, öğrensın hayatı. büyümek=tecrübe. cocuklar bıle yurumeyı düşe kalka öğrenıyor, insanlarda hayatı hata yapa yapa, tecrube kazanarak öğrenıyor. cocuk yapacak kadar büyüdü madem, evin küçük oğlu modundan cıksın, karısma." de.
hasta numarası yap, kendıne corba yaptırt :))
arada bi gözlerin dolsun, ağlıcak gibi ol.. senı cok özledım de. vakit geciremıyoruz, de. ailesine gitmeye yeltendi mi kadınlıgını kullan, at yataga. benimde işim var senınle de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?