Esimi icin herzam ailesi once ..

evliligimin ilk yilli da ben cok cektim esimin ailesine duskunlugunden
ne olsa dur bide onlara soralim derdi ben inadin ayok derdim kendi bildigimi yapicam derdim, ben oyle yaptikca esim daha cok baglandi ailesine
baktim ki yok olacak gibi degil her ufacik tefecik birseyde gel bide sizinkilere soralim onlar ne diyor dedim
esim bu u donusu yapti oyle boyle degil zaar sIkildi her ufak seyde ailesini aramami zorlamama
sende bi dene istersen

Zaten canim bizim sozumuzun kiymeti olsa sasarim, niye bu erkeklerin boyle surekli bize mualefet yasamak hoslerina gidiyor. Tamam ne yaparsan yap karismiyorum ddigimde birde bana diyorsun asil sen bizi umursamiyorsun diyip cikiyor isin icinde.. Bakalim bende yavas yavas deniyim bu yontemi ins. bizimdike U donusunu iyi yapar ters tepmez..

Bende senin gibi genc yasta evlendim tatlim ve inanki bizim yasimizdan tecrübesizligimizden dolayi oluyor bunlarin hepsi.
Erkek bakiyor kadinda yari cocuk sayilir, herseyi ailesine danisiyor, onlarin evlerinde yasiyor (kirayi az veriyormusunuz zaten) veya bir sekilde ailesine muhtac/bagli oluyor ve bundan dolayi sürekli onlarin fikirlerine öncelikle saygi duyuyor, bir dediklerini iki etmemeye calisiyor. Ben söyle düsünüyorumda, esimle evliligimizin ilk yillarinda eve esya bile alacak olsak ailedeki büyüklerimize danisirdik, esimden önce ben taviz verirmisim aslindada haberim yokmus. Sadece kendi yaptiklarim gözüme gözükmemis, hep esimkileri batmis bana ozamanlar.

Simdi sen diyorsunya evinde kirik dökük seyler var, ama o hala kendi kardesini düsünüyor diye. Benzer olaylar bende yasadim. Ama bu hep senden kaynaklaniyor. Yeterince istemiyorsun, kendi isteklerini erteliyorsun sürekli. Örnegin esinin maasi geldi, ilk isin ailesi istemeden sen harcatacaksin evine, ne gerekiyorsa aldiracaksin. Veya aldiracaksin, kredi kartiyla ödüyeceksiniz yada faturali ve maasi geldiginde o mecbur ödenecek. Yani eline para gecmesini beklemiyeceksin, cünki ozaman ailesi zaten onda para var ve bizede veriyor diye hep isterler. Esinde olunca verir, olmayinca adam ne verecek onlara.
Örnegin ben sunu cok yasadim: Kadin idare ediyor, almiyor, yemiyor, gezmiyor, zar zor iki kurus para biriktiriyor kenara, örnegin daha güzel mobilya almak icin, tatil yapmak icin, araba almak icin vs, ama bunu duyan erkek ailesi hemen oglundan o parayi istiyor bir bahaneyle. Ve adam yok diyemiyor, demiyor, veriyor hemen, kiyamiyor ailesine.

Bosanma konusuna gelince, bosasan ne olacakki, birdahaki evlenecegin kisi sanki baska bir gezegendenmi olacak. Erkek degilmi, hepsi ayni. Ikinci es dahada beter oluyor genelde, etrafimda gördüklerime sahit olduklarima göre söylüyorum.
Sen onlarin dilini ögrenmeye calis, kurs´a git gerekerse, önemli olan ilk önce onlarla dogru dürüst konusabilmen veya konustuklarini anlaman. Kayninada iyi davran, ona ve sevgilisine karsi iyi olki, birdaha esini sana karsi doldurmasinlar. Hatta sadece sevgilisine iyi davranmaya baslayabilirsin, ozaman dolayli yoldan kayninda seni sevmeye baslar.
Kiskanclik yapma onun cocugu olabiliyor benimki olmuyor diye, bak onunda olmamis iste, hersey kader.
Hicbirimiz dört dörtlük degiliz bu dünyada, sende degilsin. Insanlari hatalariyla kabul et, farz etki kaynin kendi kardesin, kendi kardesine gösterecegin sevginin binde birini ona göstersen yeter zaten.
Birde hicbir zaman seni kendi ailelerinden gibi sevmelerini bekleme, sevemezler belki, karakter meselesi. Ama aranizin kötüde olmasina izin verme, yerine göre güler yüz, yerine göre kendini cekmeyi bil, degerini anlasinlar.

:)))))Cok guldum arkadasim:))))Valla boyleleri zincirle baglasan durmazzzzz...isi bitirir yine gider!Evliligin ilk yillarinda sinir oluyodum boyle seylere amaaaa...suan"ailesine"gittiginde 3 gun gelmese yoklugunun farkinda bile olmam!!!Konu sahibinin esi kardesini dusunuyor ama kendi kirada sayilir.Ustelik kirayi da kendi ailesine oduyor.Bana bu biraz garip geldi acikcasi.Anne babalar cocuklarina evini para karsilinda mi verir yahuuu?Ben mi yalnis dusunuyorum bilemem ama boyleleri evlatlarina yaslaninca kendine baktirmak icin para odemesi lazim bence.Hersey karsilikli olmali cnm.

Canım bebekten sonra değişiklik var mı?
Çok zor bir durum olmalı yaa yalnızsın orada eşin de hala böyle devam ediyorsa Allah sabır versin

Ay okudum sinir oldum..
Tam yarama bastın yani
Allah hepimize yardım etsin. Amin..
Şaşırdım ben de yabancılarda böyle bir duruma ama
Demek erkek milleti her yerde aynı!

aaa kusura bakmasın aıle meraklısı olan evlenmesın arkadasım..
ordan tasınmaya ıkna etmen lazım bıde madem kıra verıyosun nıye onların dıbındesınkı??
ne kadar uzak okadar ıyyııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…