Eşimi kaybettim.

Başınız sagolsun. Bu düşünceleriniz cok normal acınız cok taze çünkü. Yalnız kalmamaya çalışın lütfen. Zamanla alisacaksiniz eksikligine.. ben bunca yil yanimda olan birini kaybetmedim ama ölüm acisina yakından sahit oldum. Olenle olunmuyor bu dusunceniz sağlıklı degil. Zamanla kullenecek aciniz.
Kaybetmeyinde inşallah düşmanıma vermesin bu acıyı.kabullenmekten başkada bir çare yok zaten yasın 5 aşaması vardır ben kabullenmeyi aştım şu an isyan ve depresyon aşamasındayım.

Allah sabir versin.okurken cok üzüldüm ve korktum.benim esimle 13 yasindan beri hayatimda sizi tam olarak anlayamasamda hissettiklerinizi az cok tahmin edebiliyorum.zira düşüncesi bile insana iskence gibi.Evladiniz var mi? varsa onlara tutunun onlar icin ayakta durmaya calisin.yoksa esiniz icin.eminim sizin uzulmenizi istemezdi.Allah yardimciniz olsun ne desek boş biliyorum.ama isyan etmeyin ne olur.hayat devam ediyor sözü varya öyle malesef.aciniz hic dinmeyecek ama onunla yasamaya alisacaksiniz.zaman hersey gibi acilarin yaralarin da en iyi ilaci.sabir ve zaman ihtiyaciniz olan iki sey.Allah kolaylik versin sabrinizi artirsin insallh..

Allah sabir versin.okurken cok üzüldüm ve korktum.benim esimle 13 yasindan beri hayatimda sizi tam olarak anlayamasamda hissettiklerinizi az cok tahmin edebiliyorum.zira düşüncesi bile insana iskence gibi.Evladiniz var mi? varsa onlara tutunun onlar icin ayakta durmaya calisin.yoksa esiniz icin.eminim sizin uzulmenizi istemezdi.Allah yardimciniz olsun ne desek boş biliyorum.ama isyan etmeyin ne olur.hayat devam ediyor sözü varya öyle malesef.aciniz hic dinmeyecek ama onunla yasamaya alisacaksiniz.zaman hersey gibi acilarin yaralarin da en iyi ilaci.sabir ve zaman ihtiyaciniz olan iki sey.Allah kolaylik versin sabrinizi artirsin insallh..
Allah size eksikliğini göstermesin sıkı sıkı sarılın eşinize bu acı inanın ana babadan çok farklı yapayanlız çaresiz koskaca dünyada bir başına kalmak koruyucu kalkanını kaybetmek bu kötü dünyaya karşı çok zor.evlilik çok farklı bir durum tamamen kişisel bazı evliliklere bakar çok üzülür düm sadece evli onlar yazık derdim ve kendimi dünyanın en şanslı kadını zannederdim çünkü benim eşimin her zaman herkese dediği bişey vardı karım mutluysa bende mutluyum çok emek verdik birbirimize ve bide çocugumuz olmadığı için hep birbirimize bebeğimiz gibi davrandık.ne yazıkki çocuğumuz olmadı eksikliğini bile hissetirmedi bana bilseydim ah bilseydim herşeyi yapardım çocugumuz olsun ondan bana kalan ama takdiri ilahi rabbim onuda fazla görmüş.elllerimden uçup gitti en acısıda evden ekmek almaya çıktı ve bidaha dönemedi.eşinize sımsıkı sarılın hayat çok zalim yarın yok kıymetini bilin hergünü son gün gibi yaşayın.Rabbim size eşinize varsa evlatlarınıza uzun ömürler versin.ben hep sonsuza kadar mutlu olucaz diye zannederdim çok acı bir sınava kaldım ya vercem bu sınavı ya kalcam bu sınavdan ama artık gelecek umurumda bile değil ne umut ne ümit hepsi söndü yaşam kaynağım yok umarım sınavımı veririmde bir an önce kavuşurum sevdiceğime aşkıma.

Allah size eksikliğini göstermesin sıkı sıkı sarılın eşinize bu acı inanın ana babadan çok farklı yapayanlız çaresiz koskaca dünyada bir başına kalmak koruyucu kalkanını kaybetmek bu kötü dünyaya karşı çok zor.evlilik çok farklı bir durum tamamen kişisel bazı evliliklere bakar çok üzülür düm sadece evli onlar yazık derdim ve kendimi dünyanın en şanslı kadını zannederdim çünkü benim eşimin her zaman herkese dediği bişey vardı karım mutluysa bende mutluyum çok emek verdik birbirimize ve bide çocugumuz olmadığı için hep birbirimize bebeğimiz gibi davrandık.ne yazıkki çocuğumuz olmadı eksikliğini bile hissetirmedi bana bilseydim ah bilseydim herşeyi yapardım çocugumuz olsun ondan bana kalan ama takdiri ilahi rabbim onuda fazla görmüş.elllerimden uçup gitti en acısıda evden ekmek almaya çıktı ve bidaha dönemedi.eşinize sımsıkı sarılın hayat çok zalim yarın yok kıymetini bilin hergünü son gün gibi yaşayın.Rabbim size eşinize varsa evlatlarınıza uzun ömürler versin.ben hep sonsuza kadar mutlu olucaz diye zannederdim çok acı bir sınava kaldım ya vercem bu sınavı ya kalcam bu sınavdan ama artık gelecek umurumda bile değil ne umut ne ümit hepsi söndü yaşam kaynağım yok umarım sınavımı veririmde bir an önce kavuşurum sevdiceğime aşkıma.
amin.Allah razi olsun güzel dilekleriniz icin.biliyorum bu durumda ne desem sizin üzüntüsünü hafifletmez.ama bilin ki herkezin imtihani farkli.kimi anne kimi baba kimi evlat kimide esle kimide malla mülkle imtihan oluyor.kimileri herseyi var hayirsiz kocadan evlatdan sikayetci.hayirli bir es nasip etmis Allah size.ne guzel yillarinizi mutlu huzurlu gecirmissiniz. evladinizin olmamasinda da vardir bir hayr inanin.biz bizim icin iyi olani bilemeyiz sadece isteriz.oysa o sonunu bilir ve belkide bizi daha büyük imtihanlardan korur.esiniz ve kendiniz icin dua edin. Rabbim bu imtihani asmanizi ahirette esinizle tekrar es olmayi nasip etsin insallh.benim hep duam budur.suanda cok ince bir cizgidesiniz Allah korusun tam kazanacaginiz noktada isyanla herseyi kaybedebilirsiniz.sabirli ve dirayetli olmaya calisin.esiniz icin kendinize iyi bakin.Allah sevdiklerine size sabirlar versin.ölümün var oldugunu biliruz ama sevdiklerimize yakistirmayiz.Allah gönlünüze ferahlik versin insallh.lütfen sabredin yanlis düşüncelere kapilmayin.mukafati emin olun size dönecektir.dualarinizin kabul olmasini acinizin hafiflemesini dilerim.umarim bu sureci en kisa zamanda anlatırsınız.tekrar basiniz sagolsun..

amin.Allah razi olsun güzel dilekleriniz icin.biliyorum bu durumda ne desem sizin üzüntüsünü hafifletmez.ama bilin ki herkezin imtihani farkli.kimi anne kimi baba kimi evlat kimide esle kimide malla mülkle imtihan oluyor.kimileri herseyi var hayirsiz kocadan evlatdan sikayetci.hayirli bir es nasip etmis Allah size.ne guzel yillarinizi mutlu huzurlu gecirmissiniz. evladinizin olmamasinda da vardir bir hayr inanin.biz bizim icin iyi olani bilemeyiz sadece isteriz.oysa o sonunu bilir ve belkide bizi daha büyük imtihanlardan korur.esiniz ve kendiniz icin dua edin. Rabbim bu imtihani asmanizi ahirette esinizle tekrar es olmayi nasip etsin insallh.benim hep duam budur.suanda cok ince bir cizgidesiniz Allah korusun tam kazanacaginiz noktada isyanla herseyi kaybedebilirsiniz.sabirli ve dirayetli olmaya calisin.esiniz icin kendinize iyi bakin.Allah sevdiklerine size sabirlar versin.ölümün var oldugunu biliruz ama sevdiklerimize yakistirmayiz.Allah gönlünüze ferahlik versin insallh.lütfen sabredin yanlis düşüncelere kapilmayin.mukafati emin olun size dönecektir.dualarinizin kabul olmasini acinizin hafiflemesini dilerim.umarim bu sureci en kisa zamanda anlatırsınız.tekrar basiniz sagolsun..
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Allah hepimizin yardımcısı olsun.orhan velininde dediği gibi ÖLÜM HAKTIR AYRILIK OLMASAYDI.

Canım benim Allah rahmet eylesin.Huzurla uyusun inşallah.Allah sabırlar versin sana ve ailene...Kuran oku ona ;her için sıkıldığında.
Ölüm çok zordır canından can gider ilk aylar.Sonra alışırsın artık
Alışmak zorundayız çünkü o acıyla ibsan hayatına devam edemez.Hayatımıza devam etmemiz lazım.Ölenleeimiz de öyle isterdi değil mi?Perişan olmamızı istemezlerdi..İçinde güzel bir yeri ona ayır...Babam abim oradadır...Herşeue rağmen beni mutlu etmişlerdir...Ama bazıları da beni doğduğuma pişman etmişlerdir..
Ben boşanırken çok sevdiğim eski eşimin pis yüzünü gördüğümde keşke ölseydi demiştim.Ölüm temizdir demiştim.Herşey insanlar için.Yaşıyorsak herşeyle karşılaşıyoruz...
Çocuk var mı?Varsa onlar sana destek...

acın büyük bol sabır ve metanet diliyorum öncelikle mekanı cennet olsun yalnız bu kadar kötü var derken onlar neden ölmüyor derken ölüm bir ceza değildir her canlının sonunda birgün yasayacagı gercektir iyi veya kötü olmak erken yada gec olmasını saglamıyor ki isyan boyutunda yasama yasını allah yardımcın olsun dua et.

İşte hiç evlenmediğiniz için beni anlamanız mümkün olamaz ben keşke yaşamasaydım diyebilecek yani anılarımdan vazgececek kadar acı cekiyorum.isyanımı anlayamazsınız maalesef sorguluyor insan bu kadar kötü ugursuz insanlar varken neden benim melek gibi sevdiğim?bence evlenme en iyisi.
Off.Balamir de haklı.Ama seni de anlıyorum.İnsan çok sevdiğinden ayrıldığınsa keşke hiç sevmeseydim diyor.Ben e bir daha çok sevmek istemiyorum mesela kimseyi..Çok canın yanıyor ozaman kaybında..Ama onlar da zor bu da zor..Hep yalnızlık da sıkıcı...Herkes bir şekilde acı çekiyor....Ama isyan etmememiz lazım zorluklar için..Bunlar insanlar için....Dayanmamız lazım zor olsa da...iayan etme üzülsen de...Herkesin ömrü biçilmiştir...Ben razıyım sen de razı ol Allahım de Ben babam için öyle demiştim..Gayri ihtitari iatemeyerek bizi bırakanlar üzüyor ;bizi yaşarken dahi perişan edenler yokluğuyla başbaşa bırakanlar ayrı üzüyor..Hatta onlar travma bırakıyor...Her açıdan düşün diye yazıyorum bunları..Bir zaman sonra ben olarak yaşamaya başlayacaksın.zaman lazım..Acını da yaşaman lazım ..Bir zaman sonra atmak üzere...

Son düzenleme:
İnşallah kavuşuruz tek avuntum.bende rabbimin kaldıramayacağımız yükleri vermiyceğini sanırdım ama veriyor inanın.
Verebilir.Belki gücümüz yetecek biz öyle sanıyoruz..Kulluğumuz burda belli olur..İsyan etmemek de zor...Ama işin sırrı burda.Bak ben de zorlanıyorum yaşadığım şeylere.Ama sabır lazım..Nefsin şeytanın oyununa gelme...Arkadaşın da dedipi gibi ölüm ceza değil süre sadece...Cezalar bazen dünyada bazen ahirette..

Nasıl vefat etti?

Aynen kayıpların kabul ediliş aşamaları çok sancılı...inkar etme pazarlık etme depresyon kabulleniş...
Zor bu aşamalar....Kaç kez kaç kez yaşadım...

Çok üzüldüm gerçekten, Allah rahmet eylesin:(
Benim ananem 65 yıllık eşini kaybetti, yıllar geçti hala toparlayamadı. Hala bir köşede her gün ağlar kocasinin arkasindan.
Bi keresinde 'kizim ben babami gömdüm,annemi gömdüm,sapasağlam yavrularimi gömdüm,bacımı abimi gömdüm...ama bu acı başkaymış. Yarım kaldım' demişti :'(
Gerçekten o kadar zor ki...
Ama çocuklariniz icin güçlü olmak zorundasiniz
Allah sabir versin

İsyan belki daha sonra
Verebilir.Belki gücümüz yetecek biz öyle sanıyoruz..Kulluğumuz burda belli olur..İsyan etmemek de zor...Ama işin sırrı burda.Bak ben de zorlanıyorum yaşadığım şeylere.Ama sabır lazım..Nefsin şeytanın oyununa gelme...Arkadaşın da dedipi gibi ölüm ceza değil süre sadece...Cezalar bazen dünyada bazen ahirette..

Nasıl vefat etti?
İsyan etme ne yazıkki istesemde ediyorum bunun bir sınav olduguna inanmıyorum eğer benim sınavım olsaydı bu rabbim bana yalvaracak dualar edecek adaklar adayacak zamanı verirdi ama o kadar çabuk aldı ki elimden bunu bile yapamadım ekmek almaya gitti markette kalp krizi yoğun bakımın kapısında 1 dakkam bile olmadı yalvaracak öldü dediler saniyeler içinde ve nasıl bir beden vermişse yaradan benim kalbim hala attı orda durmadı nasıl durmadı bilmiyorum sonrası malum diazemler psikiyatri xanax ama ne farkediyor ki hiçbiri ruhumun ıstırapını dindirmiyor.anlıyacagın güzel kardeşim benim sevdiğime bir elveda bile diyemedim.ekmek almaya gitti ve bidaha dönmedi evine ha bende daha dönemedim ya o eve.

acın büyük bol sabır ve metanet diliyorum öncelikle mekanı cennet olsun yalnız bu kadar kötü var derken onlar neden ölmüyor derken ölüm bir ceza değildir her canlının sonunda birgün yasayacagı gercektir iyi veya kötü olmak erken yada gec olmasını saglamıyor ki isyan boyutunda yasama yasını allah yardımcın olsun dua et.
Adaletsiz dünya desende boş demesende.

Çok üzüldüm gerçekten, Allah rahmet eylesin:KK43:
Benim ananem 65 yıllık eşini kaybetti, yıllar geçti hala toparlayamadı. Hala bir köşede her gün ağlar kocasinin arkasindan.
Bi keresinde 'kizim ben babami gömdüm,annemi gömdüm,sapasağlam yavrularimi gömdüm,bacımı abimi gömdüm...ama bu acı başkaymış. Yarım kaldım' demişti :'(
Gerçekten o kadar zor ki...
Ama çocuklariniz icin güçlü olmak zorundasiniz
Allah sabir versin
Anneniz o kadar doğru demiş ki yaşayan anlar sadece hayat arkadaşı eş senin dağın herzaman dünya üstüne gelse bana bişey olmaz dediğin koruyucu kalkanın kısacası anan baban evladın kardeşin abin dostum arkadaşın anan baban ölüyo alıyor seni elinden tutup evine götürüyor hayata tutunduruyor.yarım kalınıyor evet hemde nasıl ruhunu kaybediyorsun.ne yazıkki çoçugumuz yok yani bi ben kaldım bi başıma.

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Sabırlar dilerim.
29 yaşında 10 yılık evliyken kaybettim eşimi pat diye..
Acınızı o kadar net hissedebiliyorumki...
Bu acı hiçbir zaman geçmeyecek ama siz bununla yaşamayı öğreneceksiniz. Evladıma sarıldım ben. Teselliyi onda buldum. İsyan en tehlikeli durum şu anda. Dua edin. Hep dua ettim Allahım bana yardım et dedim. İkinci bir evlilik yaptım. Acim geçti mi? Hayır.
Unuttum mu? Hayır.
Sabrın sonu selamet unutmadık ne ben ne yavrumuz ne ikinci eşim. Allah eşinizi yerinde rahatlandirsin. Bu ateş sizi yakacak kavuracak biliyorum. Ama unutmayın Allah kuluna çekemeyecegi yükü vermez.
Bazen yalnızlık korkutuyor insanı. Korkmayın güçlü olun. Dua edin. Tevekkül edin.
Sabır sabır sabır..

25 gün önce aniden eşimi kaybettim.aryık nasıl yaşanır bilmiyorum.eşim dediğime bakmayın anam babam kardeşim dostum arkadaşım yoldaşım kısacası herşeyimi kaybettim.20 yıl aynı yastığa baş koyduğum 16 yaşında tanıyıp 23 yılımı her an birlikte geçirdiği mi kaybettim.bu acıyla nasıl yaşanır ki.ne yazıkki 38 yaşındayım.yaşama tutunacak hiç bir şey yok anlamı yok özlem hergün artıyor öfke neden biz dünyada bu kadar kötüler dururken neden neden.çok korkuyorum hayattan yanlızlıktan yaşamaktan bu sınav olamaz bunun ne müfakatı olurki ölüm bu ölüm canımdan çok sevdiğim hayattaki en değerli varlığımın gittiği nasıl bir sınavdır.isyanım acım tarifsiz o bir kere öldü ben hergün ölüyorum tekrar tekrar.beni kimse sevemez onun gibi neden ben hala burdayım o yokken.buraya yazıyorum benim gibi olanlar varmı?Nasıl ayakta durdular
?
Başın sagolsun allah sabır versin

Öncelikle başınız sağ olsun, Allah size sabır versin kardeşim.
Bu dakikadan sonra yapacağınız tek şey onu iyi anmak ve ona dua yollamak.
Hayat maalesef böyle, ölümün ne yaşı ne zamanı belli... İsyan etmeyin, dua edin. Acınız umarım hafifler. Dualarımda sizi de katacağım.

25 gün önce aniden eşimi kaybettim.aryık nasıl yaşanır bilmiyorum.eşim dediğime bakmayın anam babam kardeşim dostum arkadaşım yoldaşım kısacası herşeyimi kaybettim.20 yıl aynı yastığa baş koyduğum 16 yaşında tanıyıp 23 yılımı her an birlikte geçirdiği mi kaybettim.bu acıyla nasıl yaşanır ki.ne yazıkki 38 yaşındayım.yaşama tutunacak hiç bir şey yok anlamı yok özlem hergün artıyor öfke neden biz dünyada bu kadar kötüler dururken neden neden.çok korkuyorum hayattan yanlızlıktan yaşamaktan bu sınav olamaz bunun ne müfakatı olurki ölüm bu ölüm canımdan çok sevdiğim hayattaki en değerli varlığımın gittiği nasıl bir sınavdır.isyanım acım tarifsiz o bir kere öldü ben hergün ölüyorum tekrar tekrar.beni kimse sevemez onun gibi neden ben hala burdayım o yokken.buraya yazıyorum benim gibi olanlar varmı?Nasıl ayakta durdular
?
başınız sağ olsun. babamı kaybettiğimizden beri annem de aynı sizin gibi. insanın eşini kaybetmesi nasıldır bilemem ama insan bu acı geçmiyor olsa bile, bu acıyı taşıyarak yaşamayı öğreniyor ve bunla yaşamaya alışıyor.Allah yardımcınız olsun.

Back
X