• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime güvenimi kaybettim

3 hafta

Ama ortada bi dengesizlik var onun babası kv nin kocası hayatta. Benim aileminse durum ortada. Daha fazla ilgilenilmesi gereken zaten benimkiler. Bu durum bize yansıyor çünkü ailemi saymaması beni sevmediği anlamına geliyo benim için.
Ailene neden mesafeli peki yapı itibariyle mesafeli biri mi

Yok..

Zaten söylenecek bi şey kalmadı şu an kritik dönemdeyiz. Eşim bana karşı dikkatli ama aileme hala aynı. Benden mi ailesine bekliyo adım bilmiyorum..
Kendi ailen konusunda çok hassassın yani eşin sana ilgiliyse kapıyı kapatınca mutlu huzurluysanız evinizde ne biliyim ya ailene soguk olsun belki zamanla geçer.

Hanımefendi kendi anneniz konu olunca beni sevse onunla da ilgilenirdi diyorsunuz onun ailesiyle neden görüşmüyorsunuz? Onu sevseniz siz de onun ailesiyle görüşürdünüz.Anneniz tekmiş anlıyorum zor ama yanında olması gereken sizsiniz damadı değil.Bence eşiniz görüşmek istemiyorsa zorlamanız anlamsız.Arada problem var veya yok adam istemiyor demek ki.Yok aileme yakın olmayan bana nasıl olsun falan.Bunlar saçmalık.Terapistte sizi mi gazlıyor anlamadım.Kimse kimseyle görüşmek , ilgilenmek zorunda değil.Siz annenizle ilgilenmek zorundasınız.Başında erkek olmayınca noluyor onu da anlamadım.Erkeğin yaptığı hangi işi kadın yapamıyor? Anneniz yaşından dolayı yapamıyorsa siz yapın.Kimse bir diğerinin ailesiyle ilgilenmekle yükümlü değil.Ha içten gelir , ilgilenir amenna.

Gitmemi istiyorsan sende benim ailemedir geleceksin aksi takdirde sen kendi kendine gidersin Annene vs yapıcı olursan aynı şekilde bende olurum diye konuşun eşinizle kolay gelsin

3 hafta

Ama ortada bi dengesizlik var onun babası kv nin kocası hayatta. Benim aileminse durum ortada. Daha fazla ilgilenilmesi gereken zaten benimkiler. Bu durum bize yansıyor çünkü ailemi saymaması beni sevmediği anlamına geliyo benim için.
O zaman kayınvalidenin kocasını ortadan kaldırın,şartlar eşitlensin:olamaz:

siz onun ailesine gitmek istiyorsanız gidin, istemiyorsanız gitmeyin.
o da aynı şekilde.
karşılıklı zorlamak ne kadar saçma.

Merhabalar.. birileriyle dertleşmeye ihtiyacım var.

2 senesi biten bi evliliğim var. Bi türlü giremedik işte düzene. En sonki durum; eşimle terapiye gidiyoruz. 2 yılın sonunda ikna oldu artık. Terapist genel olarak benden yana. Eşime şanslı olduğunu söylüyor benimle evli olduğu için. Benim çok düşündüğümü söylüyor bi de. Ailelerimiz durumumuzdan artık en ufak ayrıntısına kadar haberdar ve üzülüyolar. Eşimin aileme soğukluğu değişmedi. Sebep olarak gösterdiği şey aslında ufak. Benim kv ye kırgınlıklarım var ama eşim benden bi şey isteme de sen görüşmesen de olur havasında. Ne zaman ben sorun ediyorum soğukluğunu o da önüme koyuyo ailesine soğuk olduğumu. Eşim aileme hiç gidip oturmaz ama benden annesine gitmemi ister. Babam hayatta değil bu arada. Aileme unutamadığım bi haksızlık yaptı büyük bi hayal kırıklığı yaşattı bana. Onun dışında öfkesi için bence antidepresan kullanması gerekiyor terapist de istersen kullan dedi ama kullanmak istemiyor. Bu da bana sanki yeterince çabalamıyor gibi geliyor. Gerçi artık öfkesini kontrol ediyor birilerinden duyması gerekiyomuş yanlış olduğunu demek ki 2 yıldır öğretememiştim ben..

Neyse.. Kısacası ben eşime güvenimi kaybettim. Haketmediğim şeyler yaşatıldığını, aileme ve bana yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Terapist eşimin alttan alması gerektiğini ailemin üzerine düşmesi gerektiğini söyledi ama yeni başladığımız için mi bilmiyorum eşimde bi değişiklik yok. Sanki hiç geçmeyecek bi soğukluğu var. Terapi aralıklarımız da uzun bana geliyorlar o arada.. Benim kırgınlıklarım geçmiyo yalnız kaldığım vakitler yaşadıklarımız uğradığım haksızlıklar geliyor aklıma ve bütün motivasyonum enerjim gidiyor sanki. Beni sevse ailemi de sayardı diye düşünüyorum. Yalnız değilimdir heralde bu konuda. Ailem arkamda şükür çünkü artık üzülmemi istemiyolar ama tabii ki boşanmak yine de en son seçeneğim olsun istiyorlar. Öylece yazmak istedim..
Geçmez bu duygu durumunuz, yıllar geçtikçe de artar....bir süre sonra her şey çok iyi bile olsa katlanarak artar bu duygular maalesef...

Çocuk olmamasi büyük avantaj derim... böyle bir adamla ömür geçmez...

Neden ailenin üzerine düşsün kio_O
Saygısızlık yapmasın,evinize gelince surat asmasın yeter
Evimize geldiklerinde ya dışarı çıkar ya da fazla konuşmaz
ya anlamıyorum, niye bu kadar saçma sapan yorumlar geliyor ki, adam annenize ne yapıyorda, yok annen ölürse , kocanla keyf edersin falan. ben ne kaçırdım??

Adam sizinle evli, annenizle değil. Direk kadını rahatsız edecek bir davranışta bulunmuyorsa, sizin görüşmenize engel olmuyorsa KK yorumları ile kendini doldurmayın.

Size boşan diyenlerden kaç kişi, bu kadar sebepten kendi kocasını boşar acaba? Ya da insanlar evleniyor, uzağa gidiyor, bayramdan bayrama ailesini görüyor. Kaç tane damadın kayın validesine faydası var gerçekten?
Çoğu boşanmaz tabi ki :)
Okadar yanlış düşünüyorsunuz ki beni sevse annemi de severdi yok babasızim evin erkeği falan. Neyse terapi aldığınız için cok etkilemek istemem sizi ama ben eşimin ailesinden nefret ederim yıllarca görmeden durabilirim onlar yüzünden sayısız kavga yaşadık yıprandik. Ama eşimi severim. Diyorsunuz ya annem karışmaz bize zararı olmaz eşime sorsanız o da öyle der benim kuruntularim olduğunu söyler. Yani kimse ailesine toz kondurmaz. Siz aile oldunuz artık bırakın gorusmuyorsa görüşmesin kimse kimseye tahammül etmek zorunda değil siz gidin görüşün sonra evinize gelin mutlu mesut yaşayın.
Annemden nefret etmesini gerektirecek bişey yaşanmadı ki. Ufak tefek şeyler. Eşim üzerine 10 koydu.
Kimse kimsenin ailesini sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda.

"Eğer ortada saygısızlık, surat asma, laf sokma ya da görüşmenizi engelleme gibi bir durum yoksa; hastalık ya da ihtiyaç gibi durumlarda gitmenize engel olunmuyor ise bence çok büyütmeyin" derim.
Surat asma var

Ailene neden mesafeli peki yapı itibariyle mesafeli biri mi
Ufak tefek şeyler yaşandı ama kavga gürültü olmadı
Hanımefendi kendi anneniz konu olunca beni sevse onunla da ilgilenirdi diyorsunuz onun ailesiyle neden görüşmüyorsunuz? Onu sevseniz siz de onun ailesiyle görüşürdünüz.Anneniz tekmiş anlıyorum zor ama yanında olması gereken sizsiniz damadı değil.Bence eşiniz görüşmek istemiyorsa zorlamanız anlamsız.Arada problem var veya yok adam istemiyor demek ki.Yok aileme yakın olmayan bana nasıl olsun falan.Bunlar saçmalık.Terapistte sizi mi gazlıyor anlamadım.Kimse kimseyle görüşmek , ilgilenmek zorunda değil.Siz annenizle ilgilenmek zorundasınız.Başında erkek olmayınca noluyor onu da anlamadım.Erkeğin yaptığı hangi işi kadın yapamıyor? Anneniz yaşından dolayı yapamıyorsa siz yapın.Kimse bir diğerinin ailesiyle ilgilenmekle yükümlü değil.Ha içten gelir , ilgilenir amenna.
Yok terapist orta yolu bulmaya çalışıyo. Siz evli misiniz merak ettim?

Ben de eşinizi çok hatalı buldum. Sizi dünyaya getirip emek vermiş birine yapılacak en büyük saygısızlık bence. Aralarında büyük ve affedilmeyecek bir olay olsa haklı olabilir ama yok diyorsunuz. Ben olsam çoktan soğumuştum bu sebepten. İyi ki benim gibi değilsiniz. Saygı yoksa o iş yürümez. Sizi susturmak için terapiye evet dedi belki de.. inadından yola gelmez o.. çocuk falan düşünmeyin bir süre aman..

Evimize geldiklerinde ya dışarı çıkar ya da fazla konuşmaz

Çoğu boşanmaz tabi ki :)

Annemden nefret etmesini gerektirecek bişey yaşanmadı ki. Ufak tefek şeyler. Eşim üzerine 10 koydu.

Surat asma var
Bahane arıyormuş konuşmamak için oysa seni böyle yapmakla ne kadar üzüldüğünü anlıyor olsa gerek işte kimileri için senin ne yaşadıkların umurlarında bile değil kıyaslama yaparak ancak ona bu üzüntüyü öğretebilirsin mesela sende onun en sevdiklerine rest çekerek kısasa kıssas....

Ben de eşinizi çok hatalı buldum. Sizi dünyaya getirip emek vermiş birine yapılacak en büyük saygısızlık bence. Aralarında büyük ve affedilmeyecek bir olay olsa haklı olabilir ama yok diyorsunuz. Ben olsam çoktan soğumuştum bu sebepten. İyi ki benim gibi değilsiniz. Saygı yoksa o iş yürümez. Sizi susturmak için terapiye evet dedi belki de.. inadından yola gelmez o.. çocuk falan düşünmeyin bir süre aman..
Eşimin başka güzel özellikleri var. Başkası olsa soğurdu belki evet ama boşanılacak kadar kötü bi insan da değil diyor bi aklım. Beni susturmak için mi yoksa gerçekten devam etmek istediği için mi evet dedi zamanla göreceğiz. Çocuk en son düşündüğüm şey zaten..
Bahane arıyormuş konuşmamak için oysa seni böyle yapmakla ne kadar üzüldüğünü anlıyor olsa gerek işte kimileri için senin ne yaşadıkların umurlarında bile değil kıyaslama yaparak ancak ona bu üzüntüyü öğretebilirsin mesela sende onun en sevdiklerine rest çekerek kısasa kıssas....
Evet eşim kısasa kısasla biraz empati yapabiliyo şükür ki

Benim nişanlım da annemden pek hazetmez. Annem canımdır, birlikte yalnız yaşıyoruz. Nişanlıma, annemle ilgilenmek, onun üzerine düşmek gibi görevler atfetmiyorum. Saygısızlık yapmaz, asla, hiçbir büyüğüne yapmaz. Ama sevmiyor adam ne yapayım yani.. Annemi hoş tutmak benim görevimdir, onun değil. O gölge etmesin, engel olmasın yeter. Annem hakkında yorum yaptırmam, aynı şekilde annemle güzel bir ilişkileri olsun diye de çaba sarfetmem. Birbirlerini sevmek zorunda değiller, benim hatrıma birbirlerine tahammül etmeleri yeterlidir benim için. Ben sizi hatalı buldum. Çok detay da vermemişsiniz. Evliliğinizi benimseyememişsiniz, eşinize iç güveysi muamelesi yapmak ister gibi bir tutumunuz var gibi. Yanılıyor olabilirim, bunlar sadece iki üç cümlenizden edindiğim izlenim. Dediğim gibi pek bir detay yok.. Surat asıyor onlar gelince çıkıp gidiyor demişsiniz.. E sizi yalnız bıraksın daha kaliteli zaman geçirin ailenizle..

Terapi 1 er hafta arayla olmalı. Ve 2 terapist görmüş biri olarak söyleyebilirim ki eşiniz başta inat eder degismemek için ama siz dirayetli olun . Ve terapi bittiğinde elinizden geleni yaptığınızı bilerek vijdaniniz rahat olsun. Onlar son şansı olduğunu belli edin.
Ben hep söyledim terapiler sana verdiğim sonn şans dedim. Doktorada birlikteyken söyledim. Ve bunun bilinciyle gitti. Sonunda kendiside değişime girdi. Ve anladım ki onun sorunu çocukluktan geliyor benimle alakalı değil. Yani huysuzlugu ofkeleri ve onların çocukluklarında kaynaklı olabilir. Bunu biraz detaylandirin. Annesiyle arası nasıl esinin

Zorla güzellik olmaz. Görüşmek istemiyor, sizi zorlamıyor. Bu da bence bir çeşit saygı. Üstüne gitmeyin, zamana bırakın.

Terapi 1 er hafta arayla olmalı. Ve 2 terapist görmüş biri olarak söyleyebilirim ki eşiniz başta inat eder degismemek için ama siz dirayetli olun . Ve terapi bittiğinde elinizden geleni yaptığınızı bilerek vijdaniniz rahat olsun. Onlar son şansı olduğunu belli edin.
Ben hep söyledim terapiler sana verdiğim sonn şans dedim. Doktorada birlikteyken söyledim. Ve bunun bilinciyle gitti. Sonunda kendiside değişime girdi. Ve anladım ki onun sorunu çocukluktan geliyor benimle alakalı değil. Yani huysuzlugu ofkeleri ve onların çocukluklarında kaynaklı olabilir. Bunu biraz detaylandirin. Annesiyle arası nasıl esinin
Zaten son şansımız olduğunun bilincindeyiz ikimiz de. Eşim annesine düşkündür ama çok çabuk azarlar tersler falan.

Biraz zaman ver kendine ve esine.

Gecmiste ugradigin haksizliklar kolay unutulmuyor haklisin.
Ama unutmamak da sana birsey kazandirmiyor.

Ustunu ort o haksizliklarin.

Zamanla duzelir bence

Biraz zaman ver kendine ve esine.

Gecmiste ugradigin haksizliklar kolay unutulmuyor haklisin.
Ama unutmamak da sana birsey kazandirmiyor.

Ustunu ort o haksizliklarin.

Zamanla duzelir bence
Zaten en çok kendime zarar verdiğimi söyledi terapist. Şu an her şey güzel olsa geçmişi unuturum ama halen bitakım sorunlar varken her tartısmada bildiğiniz flashback yaşıyorum.

Şu an eşim kendinden beklemediğim şekilde çabalıyo. Umarım kalıcı olur bu değişim ama korkuyorum gözüm kapalı güvenemem yine de.

Yani adamin gelmesi şart mi
Sizin gitmenize laf söylemiyorsa müdahale de bulunmuyorsa bence gelmemesinde bir sakınca yok
Ben güzelce gider zaman gecirir gelirdim ammavelakin onun ailesine de gitmezdim
Saygısızlıkta bulunmadıkça ben ortada büyük bir problem görmedim

Back
X