- 13 Eylül 2016
- 2.882
- 5.857
- 158
öyleyse diyecek bir şeyim yok, bazen boşa kürek çekmek yerine uzatmadan boşanmak en iyisidir. ama işte küreği boşa çektiğinizden emin misiniz?Pişman olur muyum bilmiyorum ama olmama olasılığına daha yakınım sanki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öyleyse diyecek bir şeyim yok, bazen boşa kürek çekmek yerine uzatmadan boşanmak en iyisidir. ama işte küreği boşa çektiğinizden emin misiniz?Pişman olur muyum bilmiyorum ama olmama olasılığına daha yakınım sanki.
Terapist de böyle düşünmeme hak verdi aslında aksi olabilir mi gerçekten bilmiyorum ben sadece hissettiklerimi yazıyorum. Zaten bu konuda konuşmuyoruz ikimiz de dikkatliyiz ama arada bi negatif elektrik var.Alınmakta kırılmaktan o kadar haklısınız ki. Bu evlilik bitmeyi haketmiyor yine de. Yollar bulmak lazım. Konudan uzaklaşın bi süre konuşmayın hakkında çok içinde olunca da çözülmüyor asla. Sana değer vermesiyle bi ilgisi olmadığını düşünüyorum bu düşünceden kurtul. Ailen senin canın evet ama kocan için yabancılar, sevmeyebilir. Buna karşın seni çok sevebilir. Çok örneği var. Lütfen kendini üzme.
Emin değilim tabi ki terapiye devam etmek istiyorum ama aralıklar uzun geliyoöyleyse diyecek bir şeyim yok, bazen boşa kürek çekmek yerine uzatmadan boşanmak en iyisidir. ama işte küreği boşa çektiğinizden emin misiniz?
Babam ölecek sadece annem kalacak sonra elin oğlu gelip annemi üzecek. Yok öfkeliymiş yok sorunluymuş ya ben bu dünyaya mutlu olmak için geldim ne yapayım sorunlu erkeği. Niye şununla evlisin halaMerhabalar.. birileriyle dertleşmeye ihtiyacım var.
2 senesi biten bi evliliğim var. Bi türlü giremedik işte düzene. En sonki durum; eşimle terapiye gidiyoruz. 2 yılın sonunda ikna oldu artık. Terapist genel olarak benden yana. Eşime şanslı olduğunu söylüyor benimle evli olduğu için. Benim çok düşündüğümü söylüyor bi de. Ailelerimiz durumumuzdan artık en ufak ayrıntısına kadar haberdar ve üzülüyolar. Eşimin aileme soğukluğu değişmedi. Sebep olarak gösterdiği şey aslında ufak. Benim kv ye kırgınlıklarım var ama eşim benden bi şey isteme de sen görüşmesen de olur havasında. Ne zaman ben sorun ediyorum soğukluğunu o da önüme koyuyo ailesine soğuk olduğumu. Eşim aileme hiç gidip oturmaz ama benden annesine gitmemi ister. Babam hayatta değil bu arada. Aileme unutamadığım bi haksızlık yaptı büyük bi hayal kırıklığı yaşattı bana. Onun dışında öfkesi için bence antidepresan kullanması gerekiyor terapist de istersen kullan dedi ama kullanmak istemiyor. Bu da bana sanki yeterince çabalamıyor gibi geliyor. Gerçi artık öfkesini kontrol ediyor birilerinden duyması gerekiyomuş yanlış olduğunu demek ki 2 yıldır öğretememiştim ben..
Neyse.. Kısacası ben eşime güvenimi kaybettim. Haketmediğim şeyler yaşatıldığını, aileme ve bana yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Terapist eşimin alttan alması gerektiğini ailemin üzerine düşmesi gerektiğini söyledi ama yeni başladığımız için mi bilmiyorum eşimde bi değişiklik yok. Sanki hiç geçmeyecek bi soğukluğu var. Terapi aralıklarımız da uzun bana geliyorlar o arada.. Benim kırgınlıklarım geçmiyo yalnız kaldığım vakitler yaşadıklarımız uğradığım haksızlıklar geliyor aklıma ve bütün motivasyonum enerjim gidiyor sanki. Beni sevse ailemi de sayardı diye düşünüyorum. Yalnız değilimdir heralde bu konuda. Ailem arkamda şükür çünkü artık üzülmemi istemiyolar ama tabii ki boşanmak yine de en son seçeneğim olsun istiyorlar. Öylece yazmak istedim..
Ben de kendime bunu soruyorum her gün evlilik sevgililik gibi değil işte hemen pat diye atamıyosunBabam ölecek sadece annem kalacak sonra elin oğlu gelip annemi üzecek. Yok öfkeliymiş yok sorunluymuş ya ben bu dünyaya mutlu olmak için geldim ne yapayım sorunlu erkeği. Niye şununla evlisin hala
Siz eşinizin ailesiyle ne tür sebeplerle görüşmüyosunuz bilmiyorum ama eşimin sebep olarak gösterdiği şeyler çok ufak tefek. Annem evliliğimiz boyunca hiçbi kötü bi şey söylemedi eşime. Ailenin basında erkek olması ayrı bi şey sizin de babanız olmasaydı bence böyle düşünmezdiniz. Ha şurda haklısınız önceden o mu vardı yoktu evet ama evlendiysek sırf eşimin hatrı diye böyle yapılmamalı. Hani eziyet eden aramızı bozmaya çalışan bi annem olsa derim ki haklı. Eşim babamla tanışmak için mezarına bile gitmedi. Ben de ailenle görüşmücem diyince gitti aylar sonra. Telafi etmek istese gel bi daha götüreyim seni diyebilir. Ama demedi. Bundan böyle ben asla ona teklif etmem zaten.Haklı yönleriniz var ama yuvayı yıkacak kadar büyük bir problem değil gibi.Siz eşinizin ailesiyle görüşmediğiniz için(ki sıkıntı yaratıyorlarsa uzaklık en iyisi) eşinizde misilleme yaptığını düşünüyor olabilir yada belki annenizle bir sıkıntısı yoktur ama onunla samimi olsa kendi anne babası gelin bizle görüşmezken sen onun annesine karşı ne kadar yakınsın dolduruşuna da geliyor olabilir yada belki sadece annenizle yıldızı barışmıyordur.Saygısızlığı olmadığı sürece bence zorlamayın aynı şekilde o da size baskı yapmasın görüşme konusunda.Annenizin yalnızlığı ile sizin ilgilenmeniz gerekir,nasıl gelin el kızı ise damat da el oğlu işte,fazla beklentiye gerek yok.Ben kv ile neredeyse hiç görüşmüyorum,büyük konuşmayayım ama bu yaşanılan şeylerden sonra eşi hayatta olmasa da yine pek görüşmek istemezdim.Arada ki muhabbet için annenizden bir adım geliyor mu?Mesela benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu.Eşimle babam sadece biz çok büyük kavga ettiğimiz zaman bir kere karşı karşıya kaldı baya da olaylı bir durumdu ben sonrasında eşime dedim benim ailene mesafem belli,sende saygını koruduktan sonra ara sor diye zorlamam diye ki babam damadına da düşkündür,arar sorar ,telefon bekler.Eşim bir zaman sonra yine kendi kendine arayıp sormaya başladı.Malesef baskıyla kimse kimseyi sevmez,eşin hatırına bile kimse kimseyle zorla görüşmek istemez.Bu konuya bu kadar takılmayın bence başka büyük bir sıkıntınız yoksa aradaki muhabbeti,sevgiyi yeniden yeşertmeye çalışın eşinizle..
Siz eşinizin ailesiyle ne tür sebeplerle görüşmüyosunuz bilmiyorum ama eşimin sebep olarak gösterdiği şeyler çok ufak tefek. Annem evliliğimiz boyunca hiçbi kötü bi şey söylemedi eşime. Ailenin basında erkek olması ayrı bi şey sizin de babanız olmasaydı bence böyle düşünmezdiniz. Ha şurda haklısınız önceden o mu vardı yoktu evet ama evlendiysek sırf eşimin hatrı diye böyle yapılmamalı. Hani eziyet eden aramızı bozmaya çalışan bi annem olsa derim ki haklı. Eşim babamla tanışmak için mezarına bile gitmedi. Ben de ailenle görüşmücem diyince gitti aylar sonra. Telafi etmek istese gel bi daha götüreyim seni diyebilir. Ama demedi. Bundan böyle ben asla ona teklif etmem zaten.
Anneni birgün kaybettiğin zaman o birden atamadığın evliliğinle mutlu mutlu yaşarsınBen de kendime bunu soruyorum her gün evlilik sevgililik gibi değil işte hemen pat diye atamıyosun
Telafi için yptığı bir şey yok ki emin olayımSiz eşinizi affetmek istediğinizden eminmisiniz?
Eşimle o kadar çok konuştum ki değişen bi şey yok. İşlerin ciddileşmesi lazım anca bi şeyleri anlaması için. Başka büyük problem yok ama değersizlik büyük problem benim için..Sanırım eşiniz en baştan beri soğuk ailenize karşı ben yaşadığınız sıkıntılar yada sizin görüşmemeniz üzerine olabileceğini düşündüm.Annenizin de eşinize karşı kötü bir muamelesi yoksa,elbet saygıyı,sevgiyi,ilgiyi daha da fazla hakediyor ama dediğim gibi bu zorla,hemen değeşecek şeyler değil malesef.Büyük ihtimalle denemişsinizdir ama yeniden deneyin sakince konuşmayı,annenizin yalnız olduğunu,damadını çok sevdiğini ve sizi birlikte mutlu görmek istediğini falan anlatın,hatta anneniz adına minik bir hediye falan alıp eşinize verebilirsiniz kayınvaliden senin için aldı diye,rahmetli babanız hakkında onu ne kadar sevdiğinizi,özlediğinizi anlatın işte damadını görse çok severdi falan gibi tatlı sözler..bunlar eşinizin ailenize karşı muhabbetini artırır belki.tabii ben eğer evliliğe devam etmek,eşiniz ailenizle de iyi olsun istiyorsunuz diye tavsiye verdim..seviyorsanız ve başka büyük bir problem yoksa savaşmaya değer ve bence kazanan siz olursunuz :)
Eşim maddiyattan sık gidemeyeceğimizi söylüyo ama günde 1 paket sigara içiyoTerapi aldığınız için bizim yapacağımız her yorum kafanızı daha çok karıştıracak ve belki de alınan terapilerde de olumsuzluk yaratacaktır.
Bu sebeple terapilere daha sık gitmenizi tavsiye ederim.
Ufak tefek şeyler. Kavga gürültü olmadı. Huzur bozan damadını kullanan biri değil annem. Vardır ya öyleleri. Bana karışmıyo hayır.Hemen gaz gelmeyin burada bence.
Naptı eşiniz? Sebepsiz mi annenize kini? Sizin gelip gitmenize karışıyor mu?
Aileler haricinde sizin ikinizin arasında ki sorun ne? Farzedin hiç birininiz anne babası yoktu etrafınızda, yine kötü bir evlilik olacak mıydı bu?
Annem de boşanmayı en son seçenek olarak görüyo. Benim mutlu olmam yeterli onun için. Ama kendisi de yaşadığı için boşanmanın zor olduğunu söylüyo. Gecinden olsun öyle bi ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Belki değişir eşim diye bekliyorum..Anneni birgün kaybettiğin zaman o birden atamadığın evliliğinle mutlu mutlu yaşarsın
Hmm bekle ne diyelimUfak tefek şeyler. Kavga gürültü olmadı. Huzur bozan damadını kullanan biri değil annem. Vardır ya öyleleri. Bana karışmıyo hayır.
Ailem olmasaydı değersiz hissetmeyeceğim için boşanacak kadar büyümezdi bu sorunlar heralde. Ama varlar ve eşimin tavrı bende değersizlik hissi yaratıyo.
Annem de boşanmayı en son seçenek olarak görüyo. Benim mutlu olmam yeterli onun için. Ama kendisi de yaşadığı için boşanmanın zor olduğunu söylüyo. Gecinden olsun öyle bi ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Belki değişir eşim diye bekliyorum..
Neden ailenin üzerine düşsün kiMerhabalar.. birileriyle dertleşmeye ihtiyacım var.
2 senesi biten bi evliliğim var. Bi türlü giremedik işte düzene. En sonki durum; eşimle terapiye gidiyoruz. 2 yılın sonunda ikna oldu artık. Terapist genel olarak benden yana. Eşime şanslı olduğunu söylüyor benimle evli olduğu için. Benim çok düşündüğümü söylüyor bi de. Ailelerimiz durumumuzdan artık en ufak ayrıntısına kadar haberdar ve üzülüyolar. Eşimin aileme soğukluğu değişmedi. Sebep olarak gösterdiği şey aslında ufak. Benim kv ye kırgınlıklarım var ama eşim benden bi şey isteme de sen görüşmesen de olur havasında. Ne zaman ben sorun ediyorum soğukluğunu o da önüme koyuyo ailesine soğuk olduğumu. Eşim aileme hiç gidip oturmaz ama benden annesine gitmemi ister. Babam hayatta değil bu arada. Aileme unutamadığım bi haksızlık yaptı büyük bi hayal kırıklığı yaşattı bana. Onun dışında öfkesi için bence antidepresan kullanması gerekiyor terapist de istersen kullan dedi ama kullanmak istemiyor. Bu da bana sanki yeterince çabalamıyor gibi geliyor. Gerçi artık öfkesini kontrol ediyor birilerinden duyması gerekiyomuş yanlış olduğunu demek ki 2 yıldır öğretememiştim ben..
Neyse.. Kısacası ben eşime güvenimi kaybettim. Haketmediğim şeyler yaşatıldığını, aileme ve bana yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Terapist eşimin alttan alması gerektiğini ailemin üzerine düşmesi gerektiğini söyledi ama yeni başladığımız için mi bilmiyorum eşimde bi değişiklik yok. Sanki hiç geçmeyecek bi soğukluğu var. Terapi aralıklarımız da uzun bana geliyorlar o arada.. Benim kırgınlıklarım geçmiyo yalnız kaldığım vakitler yaşadıklarımız uğradığım haksızlıklar geliyor aklıma ve bütün motivasyonum enerjim gidiyor sanki. Beni sevse ailemi de sayardı diye düşünüyorum. Yalnız değilimdir heralde bu konuda. Ailem arkamda şükür çünkü artık üzülmemi istemiyolar ama tabii ki boşanmak yine de en son seçeneğim olsun istiyorlar. Öylece yazmak istedim..
Kocaniz sizinle mi evlendi ailenizle mi???Aileme uzak olacaksa benimle de duygusal bi yakınlık kuramaz ki. Bizim aramızdaki bambaşka bi şeye dönüştü artık. O ne söylese ben, ben ne söylesem o yanlış anlıyor, ardında bi şeyler arıyor
ya anlamıyorum, niye bu kadar saçma sapan yorumlar geliyor ki, adam annenize ne yapıyorda, yok annen ölürse , kocanla keyf edersin falan. ben ne kaçırdım??Ufak tefek şeyler. Kavga gürültü olmadı. Huzur bozan damadını kullanan biri değil annem. Vardır ya öyleleri. Bana karışmıyo hayır.
Ailem olmasaydı değersiz hissetmeyeceğim için boşanacak kadar büyümezdi bu sorunlar heralde. Ama varlar ve eşimin tavrı bende değersizlik hissi yaratıyo.
Annem de boşanmayı en son seçenek olarak görüyo. Benim mutlu olmam yeterli onun için. Ama kendisi de yaşadığı için boşanmanın zor olduğunu söylüyo. Gecinden olsun öyle bi ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Belki değişir eşim diye bekliyorum..