merhabalar ben 3 yıllık evliyim ve yolunda giden bir evliliğim var ancak son 2 aydır eşim sanırım psikolojik bir bunalım içerisinde herkesin arkasından kuyusunu kazdığını düşünüyor, konuşmuyor, gülmüyor evde bunalıyorum diyor geçmişte psikolojik anlamda ilaç tedavisi görmüş şimdi gidelim diyorum fakat reddediyor çok zor durumdayımlütfen yardım edin eşimi mutlu etmek için ne yapmalıyım:Saruboceq:
-----------
Vallahi eğer daha önceden tedavi görmüşse hastalığı tekrarlamış olabilir. Nasıl insan üzüntüden,stresten verem v.s olup ileride tekrar edebiliyor bu da onun gibi birşey.
Bence eğer eşin gitmek istemiyorsa, bende gitmek istiyorum beraber gidelim, bende çok bunaldım falan de. Onu ikna et. Çünkü doktorun dediği kadarıyla bu senin kendi başına, telkinle falan halledebileceğin bişey değil. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsa terapi yaparlar, ama en azından o bile rahatlatır onu.
Ne kadar beklerseniz o kadar ilerler. Bu daha sonra paranoyaya dönüşebilir.
Bence sen ne yap et, ikna et. Kardeşim de 3 ay önce bir arkadaşı arkasından iş çevirmmiş, onun yüzünden işten çıkarıldı.O günden beri aynı şeyi tekrarlıyor, sanki bizde dahil hep onun kötülüğünü istiyomuşuz da, zarar vermeye çalışıyomuşuz gibi algılıyor. Doktor ona depresif kişik bozukluğu demişti sanırım. O zaman ben randevu aldım, zorla gitti.Ama sonra eşi herhalde dalga geçti, ikinci gün bıraktı ilacını.
3 ay oldu,şimdi çok daha kötü. Eşiylede araları bozuk, bugünde dedim ilaçlarını kullan diye bakalım ne yapacak.
Çok zor bir durum, sen mümkün olduğunca alttan al, kafasını dağıtmaya ve en kısa zamanda doktora götürmeye çalış...