eşimi mutlu etmek içi ne yapmalıyım

eda2307

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
118
3
31
44
İstanbul
merhabalar ben 3 yıllık evliyim ve yolunda giden bir evliliğim var ancak son 2 aydır eşim sanırım psikolojik bir bunalım içerisinde herkesin arkasından kuyusunu kazdığını düşünüyor, konuşmuyor, gülmüyor evde bunalıyorum diyor geçmişte psikolojik anlamda ilaç tedavisi görmüş şimdi gidelim diyorum fakat reddediyor çok zor durumdayımlütfen yardım edin eşimi mutlu etmek için ne yapmalıyım:Saruboceq:

canım eşinin nelerden mutlu olur, neyi sever?

bence sen psikoloğa git, ve eşine nasıl davranman gerektiğini en iyi o söyleyecektir sana..

önceden kullandığı ilaçlarıda söylersin..

allah yardımcın olsun..

ben ne ilaç kullandığını bilmiyorum evlenmeden önce kullanmış o ilaçları

zor bir durum...

Eşinin çok düşünmesine fırsat verme canım. Akşamları eve geldiğinde onunla sohbet edin, derdini anlatmasına fırsat verin. Akılda kalan soru işareti zamanla gitgide büyür. Bunu engellemeye çalışın. Sıkıntısını anlatsınki içini boşaltsın.

Sosyal aktivitelere yönelin birlikte sinema, tiyatro vs. Hiçbirşey bulamıyorsanız yürüyüş yapın birlikte. Zihin yorgunluğunun en iyi çözümü spor aktiviteleri diye biliyorum.

olmadı canım mutlaka bir uzmana görünmesi için eşinizi ikna edin.

kesinlikle ilk yapman gereken psikoloğa gitmeye ikna etmektir.
sen ne dersen de ne yaparsan yap sorun psikolojikse hiçbirşeyden mutlu olmaz
Allah yardımcın olsun durumun çok zor.

ona gitmesini üsteleme canım sen git ve durumu anlat bırak o seni yönlendirsin başka yapabileceğin bişey yok en kısa zamanda yap bunu ona ancak bu şekilde yardım cı olabilirsin önceden ne kullandığını da öğrenmeyi unutma onuda söyle doktora Allah yardım cın olsun :Saruboceq:

canım arkadaşlarında dediği gibi yapılcak tek şey psikolojik yardm almk . madem eşin gitmio psikologa. sen git ne yapabileceğin konusunda yardm al . birlikte aktivitelere katılın . eşinin sevdiği kişileri eve misafir edin . belki o sayede düşünme zamanı ksııtlanır . . .

düşünceleri dağılsın diye arkadaşlarıyla vakit geçirmesi, spora gitmesi konusunda yönlendirdim ahtta haftada 2-3 akşam sahile gidiyoruz fakat fayda etmedi hiçbiri hala mutsuz bu beni daha da korkutuyor psikologla söylediklerini yaptım fayda vermedi aksine birde hiç alkol kullanmayan adam kullanmaya başladı ki eşim zamanında hergün alokol kullanıyordu ve alkol içmemesi şartıyla bu evlilik gerçekleşti 3 yıldır da bana verdiği sözü tuttu, baskı yapıp evden de soğutmak istemiyorum ama çok tedirginim şaşırdım kaldım hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim.....:çok üzgünüm:

doktora götürmelisin bence ilk olarak
daha sonra kendi adına birşeyler yapabilirsin

play station oynayın, puzze yapın, film izleyin cocuğunuz varsa onunla ilgilenin
evde temizlik yapın birlikte,,,

mutlaka dr a gitmeye ikna etmelisin canım.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış
lütfen de yalvar yakar.işle ilgili problemlerimi var acaba? teselli etmeye çalış.

eşini kafasını baska seylerle meşgul etmeye bak çokta kötü durumdaysa dr gidin beraber tatlı dille ikna et.

Daha öncesinde de böyle sıkıntılar yaşamış ise kesinlikle doktora gitmeye razı edin. Gerçekten neden psikolojik problemler ise yarın sizin içinde aynı şeyleri düşünebilir.
Tanık olmuştum bu tür bir olaya.

çocuğumuz yok malesef 1 yıldır tedavi görüyoruz ancak olmadı o da tabiki eşimin beynini çok meşgul ediyor, çünkü bir çocuğumuz olmasını çok istiyor birde ailesiyle problemleri var durumunu bildikleri halde dedikodu laf söz anlayışsız insanlar tek başıma mücadele etmek zorunda kalıyorum bu durumla dr. olayına gelince belki daha neler diyeceksiniz ama sadece ayaklarına kapanmadığım kaldı fakat ikna edemedim. Daha da aşırıya kaçıp mutluluğu başkalarında aramasından çok korkuyorum zaten alkolede başlayınca korkum daha da arttı

acaba kimseye açamadıgı bir derdimi var bazı pişmanlıkları yada onu çok üzen sizinde bilmediginiz birsey mi oldu bazen insan derdi olsa anlatsada kımsenın onu anlamayacagını dusunur yada anlatamayacagı bir derttir o ve böyle oldukça agresifleşir yada suskunlasır içine kapanır hiçbirseyden zevk alamaz bence en kısa zamanda açılması lazım birilerine size olmayabilir en yakın arkadası ile irtibata geçbilirsiniz hoş belkide biliyordur ama sanırım bunu sizinle paylaşmayacağı kesin gibi görünüyor

-----------

Vallahi eğer daha önceden tedavi görmüşse hastalığı tekrarlamış olabilir. Nasıl insan üzüntüden,stresten verem v.s olup ileride tekrar edebiliyor bu da onun gibi birşey.
Bence eğer eşin gitmek istemiyorsa, bende gitmek istiyorum beraber gidelim, bende çok bunaldım falan de. Onu ikna et. Çünkü doktorun dediği kadarıyla bu senin kendi başına, telkinle falan halledebileceğin bişey değil. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsa terapi yaparlar, ama en azından o bile rahatlatır onu.
Ne kadar beklerseniz o kadar ilerler. Bu daha sonra paranoyaya dönüşebilir.
Bence sen ne yap et, ikna et. Kardeşim de 3 ay önce bir arkadaşı arkasından iş çevirmmiş, onun yüzünden işten çıkarıldı.O günden beri aynı şeyi tekrarlıyor, sanki bizde dahil hep onun kötülüğünü istiyomuşuz da, zarar vermeye çalışıyomuşuz gibi algılıyor. Doktor ona depresif kişik bozukluğu demişti sanırım. O zaman ben randevu aldım, zorla gitti.Ama sonra eşi herhalde dalga geçti, ikinci gün bıraktı ilacını.
3 ay oldu,şimdi çok daha kötü. Eşiylede araları bozuk, bugünde dedim ilaçlarını kullan diye bakalım ne yapacak.
Çok zor bir durum, sen mümkün olduğunca alttan al, kafasını dağıtmaya ve en kısa zamanda doktora götürmeye çalış...

sen bütün gerekenleri yapmışsın canım ama bide şunu dene sadece onun sorunlarıyla ilgilenip üzüldüğünü belli etme normailmiş gibi davran ve ilgiyi kendi üstüne çek biraz yani senin sorunlarınla ilgilenmeye başlasın belki biraz faydası olur

geçmiş olsun.
sizin yapmanız gereken sabır ve anlayışla yaklaşmanız, konuşarak psikiyatriste gitmesine ikna etmeniz.
önceden ilaçlı tedavisi görmüşse psikiyatriste gitmiştir.
erkenden önlemini almaya bakın.

Tuh yaaa.Sanırım hasta olan kişilerde pek yanasmıormus bu tür destek al.dr a gidelim tavsiyelerine. ki bu teklifi veren kişiyede tepkileri sert oluyormus daha sonra.

onu bunaltmadan her lafın sonunu hastalıga getirmeden güzel güzel konusmayı dene. Bide eger gerçekden hastalıgının tekrarından eminsen lütfen kırlmamaya calıs ona. senden baska kim ona en iyi destek olabilirki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…