Esimi nasıl ikna edebilirim

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Aylardir is ariyorum. Torpilim olmadigi icin bulamiyorum guzel mesaili bi is. Artik mesaisine bilmem nesine bakmadan bi ise girmek istiyorum. Esimle bu konuda anlasamiyoruz. Isten gec çıkınca ben seni ne ara gorcem aksamlari yalniz mi oturcam yemek ne olacak diyor. Ben ana yemegi yapiyosam o da bazen pilavini salatasıni yapar. Ana yemegi o yapar bazen. Istese karnini cok guzel doyurur yani. Ki aksamdan da yapariz yemeği bunu ona böyle soyluyorum. Part time gir diyor. Benim sigortam önemli partin sigortasi az yatıyor. Ikna olsun diye sen öde o zaman sigortami oturayim evde diyorum. Borclarimiz var. Yok oyle bi dunya yani. Benden bir sey esirgemez aldığıma ettigime karışmaz bu yuzden gonlunu almadan kafama gore hareket etmek istemiyorum. Aksi olsa sormazdim zaten fikrini. Nasil ikna edebilirim huzurumuz kacsin istemiyorum?

Huzurunuz kaçmadan nasıl olacak?
O istemiyor yemeğini sohbetini düşünüyor sizde çalışmak istiyorsunuz
Sen dışarda para kazan ben evde hizmet edeyim sonra bir durumda ortada dımdızlak kalan kadın oluyor
Yok öyle bir dünya

Yemek yapabiliyorsa çalışma diye bahane etmiş işin zor gibi.
Çalışan onca kadın var evimize katkıda bulunmak benim de görevim hem Bi kaç ay deneriz olmassa çıkarım de.
Çocuk yoksa çalışmalısın olunca masraflar daha çoğalacak çünkü

Cocuk yok uzun sure de düşünmüyorum. Dediklerinizi de soyledim ikna olmuyor.

Benden bi sey esirgese kacsin huzur falan derim de böyle gonlunu yapmadan kafamin dikine gitmek istemiyorum

İstediğiniz gibi mesaili bir iş lüks aslında
Bizim haftalık izinlerimiz eşimle örtüşmüyordu o evdeyken ben işte ben evdeyken o yoktu
Eve geliş saatleri de öyle ama öyle de düzen kuruluyor
Mesela ben resmî tatillerde çalışırım genelde eşim evde çocuklar da evde
Yani kar zarar hesabı yapılacak ileride ne olur bilinmez denecek gerekirse basamak olacak bir işte çalışılacak gerisi Allah kerim

önce iş bulun, biraz çalışayım baktık olmuyor ayrılırım diyin,
hem o süreçte işlerin düşündüğü kadar zor yürümediğini görür hem de ek gelir hoşuna gider, iknaya bile gerek kalmaz.

İş seçecek kadar bile seçeneğim yok. Esim istiyor ki aksamlari yalniz oturmasin. Onun gibi 5te cikayim. Onu halletsem is rahat bulurum.
5te çıkılacak işi bulmak zor. Ben memur olduğum halde 6da çıkıyorum. Özel sektörde en iyi ihtimalle 6da çıkarsınız. Kpss şansınız var mı?

Bir süre deneyelim olmazsa part time bir iş bakarım dersiniz. Bu süreçte evin düzenine ve eşinizle ilişkinize özen gösterirsiniz. Zaten maaş almaya başlayınca bundan vazgeçmek zor gelecektir. Yani şimdilik ılımlı konuşup olmazsa bırakırım şeklinde ikna edin. İnatlaşıp hayır part time olmaz illaki bu olacak demeyin. Zamanla eşiniz yeni duruma uyum sağlayacaktır.

Ben evime bebegime esime zaman ayirayim diye ucretli ogretmenlik yapiyorum maasim asgari ucretten az sigorta ayin yarisi bile odenmiyor iyi yani yarim gun sade

Bunu da söyledim zorla tutacak degiller ya uymazsa çıkarım dedim ikna edemedim. Ne var evde niye kurtulmaya calisiyosun diyor. Konu açılınca tartismaya başlıyoruz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…