Eşimi nasıl ikna ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Slm herkeze bu virüs nedeniyle ailemin yanına gitmek istiyorum ama eşim göturmuyor aslında 3 hafta önce geldim bilseydik gelmezdim eşim abim çalışıyo dışardan eve geliyolar 4 yaşında oğlum var bağışıklığı cok zayıf sinüzit sürekli atesleniyo nasıl ikna edebilirim
Bence eşinizin sizi ikna etmesi gerekiyor. Gezme meraklısı olduğunuzu da düşünmedim ayrıca. Eşiniz çalışıyor, belki o da taşıyıcı? Hem oğlunuzun sağlık problemi varmış. Neden hem kendinizin, hem de ailenizin sağlığınızı riske atıyorsunuz? Aileniz de belki taşıyıcı, ya da siz onlara bulaştıracaksınız? Büyük resme bakın.

BDV için çok ilginç olacak ama eşiniz haklı:KK1:Bas bas bağırıyorlar çıkmayın diye görüntülü falan görüşün:KK20:

Son Dakika: İran'da 6 yaşındaki çocuk coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti baska bisey soylemek istemiyorum sadece yaslilar olmuyo arastirmayi siz yapin
Ben şunu anladım siz ailenizi cidden düşünmüyorsunuz. Ya siz taşıyıcı olabilirsiniz. Yolda belki bu virüse yakalanacaksınız. Hiç mi haber izlemiyorsunuz. Bu virüs biri dışarda öksürdüğünde 3 saat asılı kalıyor kolay bulaşması yani okey. Ailenizi düşünün ve hayatlarını tehlikeye atmayın. Haberde ki çocuk lösemi hastası olduğunuda okumuşsunuzdur umarım.

Son Dakika: İran'da 6 yaşındaki çocuk coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti baska bisey soylemek istemiyorum sadece yaslilar olmuyo arastirmayi siz yapin

Ona baksak cinde bebekte öldü. Kısaca şöyle özetliyelim: kuluçka süresi 14 güne kadar. Diyelim siz, esiniz veya çocuğunuz taşıyıcı ailenizi, daha doğrusu annenizi babanizi riske atmış olursunuz. Esiniz taşıyıcı ise siz ve çocuğunuz riskte. Yani toplam ya 3 yada 5 kişi mi hastalansin onu düşünün. Anneniz babanız kaç yaşında bilmiyorum ama 50 yaş üstünde en çok ölenler. Sahsen annemi riske atmamak için 3 haftadır görmüyorum. Eşim doktor. 🤷‍♀️ Sizin düşüncenizi anlıyorum ama hijyen kurallara dikkat edtsin esiniz. Eve gelince özellikle. Ama kendinizi "esim sadece 6 saat yol gitmek istemiyor" diye kendinizi doldurmayin. Esinize de haksızlık. Adam bu durumda bile ekmek peşinde koşuyor. İnsaf biraz

Gitmek isteyişiniz ailenizi riske sokuyor.
Şuan birçok kişi sizin durumunuzda, herkes ailesinin yanına mi gitsin, eşlerini bırakıp?

Bilmiyorum, şu şartlarda çalışmak zorunda olan esi, ne kadar daha devam edeceği belirsiz bir süreçte yanlız birakmak istemek de normal gelmiyor bana.

Çocuklar, esktra bir hastalıkları yoksa riskli gurupta da değil ayrıca.

Sizin derdiniz virüsten korunmak değil ki. Eğer öyle olsaydı herkesi riske atıp 6 saatlik yola gidilmeyeceğini bilirdiniz. Muhtemelen isteğiniz ailenizin evine gidip çocuk bakımıyla ilgili yardım almak, ev işlerini bölüşmek vs yani tek başınıza zorlandığınız işlerden kaçmak. Kusura bakmayın yaptığınız bencillik. Hadi herkes toplansın bütün kocası çalışan kadınlar anne babalarının yanına gitsin. Oluşacak kaosu tahmin edebiliyor musunuz? Eşiniz çok haklı, oturun evinizde

Ev islerini paylasmak kadar sacma bi yorum olamaz sanirim ben 3 hafta once geldim ailemin yanindan oyle bi dusuncem olsa hic gelmezdim ayrica ordada ev isi olmuyormu babam kalkip bize is yemek yapmiyo sacma yorumlarinizi k3ndinize saklayin

Esime defalarca dedim onada dedim hastalik yayilmadan git diye dinlemiyorlar beni.evde sigara iciyo icme diyorum dinlemiyo disaridan geliyo cocuk gibi b3n soyluyorum elini yika boyle yap soyle yap

Bende istemedim gelmesini git diyorum gitmiyor esim cagirdi onunla calisiyo onada soyledim cagirma gelmesin dedim beni dinlemedi ne yasadigimi bilmeden ahkam kesilmesin psikolojimi anlamiyorsunuz benimde iki cocugum var onlari dusunuyorum ben hasta olsam onlara bakacak hickimsem yok tek basima ne yapcami sasirmis vaziyetteyim
Eşinizin ve abinizin gidip kalabileceği başka yer yok mu, KV biz falan.
Ben anladim sizi, siz evlatlarinizi düşünüyorsunuz ama, sizin anlamadığıniz anne babanız daha riskli şuan.
Altı saat yok giderken de virüsü alabilirsiniz, sonra da onların hastalanmasına (en hafifi bu da) sebep olabilirsiniz.

Evlatları düşünürken anne babayı da riske atmak olmaz yani.

Eşinizin ve abinizin gidip kalabileceği başka yer yok mu, KV biz falan.
Ben anladim sizi, siz evlatlarinizi düşünüyorsunuz ama, sizin anlamadığıniz anne babanız daha riskli şuan.
Altı saat yok giderken de virüsü alabilirsiniz, sonra da onların hastalanmasına (en hafifi bu da) sebep olabilirsiniz.

Evlatları düşünürken anne babayı da riske atmak olmaz yani.
Gitmekten vazgectim ama onlarinda eve gelmesini istemiyorum esimin kendi isi ama tahhut ettigi icin elindekileri teslim etmek zorunda

2 haftadır tatilim, hatta muhtemelen bu dönem sonuna kadar tatil olacağız. Ailem 4 5 saat uzaklıkta. Normalde olsa 2 dakika durmaz giderdim. Ben dışarı çıkmıyorum, fakat eşim dışarıda ve bana taşımış olabilir. Ikimizde taşıyıcı olabiliriz. Anne babam 40 50 yaşlarında gençler ama yine de gitmiyorum. Vakit gezme vakti değil çünkü

Slm herkeze bu virüs nedeniyle ailemin yanına gitmek istiyorum ama eşim göturmuyor aslında 3 hafta önce geldim bilseydik gelmezdim eşim abim çalışıyo dışardan eve geliyolar 4 yaşında oğlum var bağışıklığı cok zayıf sinüzit sürekli atesleniyo nasıl ikna edebilirim
Bizde tam tersi benim eşim 3 saatlik yol kendi aracımızla annemlere gidelim dedi. Hamileyim yolda mola yerlerinde kimin geldiği gittiği belli değil. Birde kayınbabam risk grubunda ben onu ikna ettim evde kaldık. Şuan hiç anne babaya gidecek zaman değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X