Eşimi sevemiyorum tavsiye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2025
37
0
1
26
Merhabalar. Eşimle çok kısa bir sürede evlendik. Ben akademik olarak birikimli bir insanım. Eşim kendince bir işte çalışıyor ancak eğitim hayatı yok diyebilirim. Evlendikten sonra biz nişanlıyken başkalarıyla olan konuşmalarını gördüm. Bana karşı ilgi ve alakası yok sevgisini gösteremediğini savunuyor. Ancak benden önce evlenmek istediği kişiye yazığı mesajları da okudum durum hiçte öyle değilmiş. Hamileyim ve bilerek olmadı. Ne eşimi kabullenebiliyorum nede bebeği kabullenebiliyorum. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.

Merhabalar. Eşimle çok kısa bir sürede evlendik. Ben akademik olarak birikimli bir insanım. Eşim kendince bir işte çalışıyor. Evlendikten sonra biz nişanlıyken başkalarıyla olan konuşmalarını gördüm. Bana karşı ilgi ve alakası yok sevgisini gösteremediğini savunuyor. Ancak benden önce evlenmek istediği kişiye yazığı mesajları da okudum durum hiçte öyle değilmiş. Hamileyim ve bilerek olmadı. Ne eşimi kabullenebiliyorum nede bebeği kabullenebiliyorum. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Yani gerçekten bazı kadınlara anlam veremiyorum. Akademik birikim var ama özgüveniniz mi yok? Ekonomik özgürlüğünüz var mı? Hamilelik nasıl bilerek olmaz? Yani akademik birikimi olan bir kadın korunmadan sevişirse hamile kalabileceğini bilmiyor mu? Bebek kaç haftalık? Kürtaj için çok mu geç? Kabullenemediğiniz bir adamla evli kalıp, o adamın yine kabullenemediğiniz bebeğini nasıl büyüteceksiniz?

Gebelik hormonları da etkiliyor sizi .ortada buyuk bir problem yoksa beklemenizi engelleyecek bir sorun yoksa cocugunuzun doğmasını bekleyin ondan sonra hedef belirleyin.bosanırsınız en kötü

Bu noktaya nasıl geldiniz Allah aşkına ya?
Hikaye kopuk çok, bir noktada ayılır insan eter mi koklattı da gözünüzü açtınız böylesiniz?

Konunuzun neresinden tutsam elimde kaldı… akademik birikiminiz olduğunuza emin misiniz 😏
Evet ve bu yorumu gördükten sonra da iyi ki kendimi geliştirmişim diyorum çünkü eleştirinin de dozu vardır. Yorumunuz için teşekkür ederim yl mezunuyum merakınızı gidermek için yazıyorum.

Toplumsal baskıdır kesin. Daha ünide hatta liseden mezun olur olmaz teyzelerin akınına uğruyor insanlar. 10 yıl önce öyleydi. Şimdi bilemiyorum tabi.

Bu noktaya nasıl geldiniz Allah aşkına ya?
Hikaye kopuk çok, bir noktada ayılır insan eter mi koklattı da gözünüzü açtınız böylesiniz?
Hayır evlenene kadar çok netti ve benim de eksta ilgi alaka beklentim yoktu belki de görmek istemedim emin de değilim suçlayacak birini aramıyorum zaten kendim dışında.

Bence siz eşinizden ilgi bekliyorsunuz. Hiç istemeseniz evlenmez, sevişmez ,çocuk yapmazdınız. Ve bir şeyler karıştırıp kırılmazdınız. Kırgınlığınız sizi bu noktaya getirmiş olabilir. Sevgi de artan ,azalan ve yok olan bir şey sonuçta. Sevgiyi beslemek gerekiyor. Aşk bambaşka bir şey bu arada.

Merhabalar. Eşimle çok kısa bir sürede evlendik. Ben akademik olarak birikimli bir insanım. Eşim kendince bir işte çalışıyor. Evlendikten sonra biz nişanlıyken başkalarıyla olan konuşmalarını gördüm. Bana karşı ilgi ve alakası yok sevgisini gösteremediğini savunuyor. Ancak benden önce evlenmek istediği kişiye yazığı mesajları da okudum durum hiçte öyle değilmiş. Hamileyim ve bilerek olmadı. Ne eşimi kabullenebiliyorum nede bebeği kabullenebiliyorum. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Çalışıyor musunuz? Aslında tüm ilişkiler karşılıklı ilerliyor nasıl giderseniz öyle gelmesini bekleyin soğuk ve duvarlı iseniz o da öyle devam ettiriyor olabilir. Ama sevmediğiniz biri ile evli kalmak insanın kendine yapacağı en kötü şey. Bebek ile ilgili yorum yapamıyorum o sizin vicdanınıza kalmış bir konu..

Yani gerçekten bazı kadınlara anlam veremiyorum. Akademik birikim var ama özgüveniniz mi yok? Ekonomik özgürlüğünüz var mı? Hamilelik nasıl bilerek olmaz? Yani akademik birikimi olan bir kadın korunmadan sevişirse hamile kalabileceğini bilmiyor mu? Bebek kaç haftalık? Kürtaj için çok mu geç? Kabullenemediğiniz bir adamla evli kalıp, o adamın yine kabullenemediğiniz bebeğini nasıl büyüteceksiniz?
Söylediğiniz her şeyde haklısınız ancak bazı şeyleri değiştirmem mümkün değil şu anda. Konuştuğumuz süre boyunca gayet mantıklıydı hatta konuşmaları görmesem hâlâ problem yoktu benim için

Keşke öyle olsaydı ve başkalarını suçlasaydım ama tanıdığım için öncesinde çok güvendim.

İnsanların ikiyüzlüğü o zaman. Olduğu gibi görünseydi almazdınız zaten.Zamanında madem sizi böyle bir duruma sokacaktı. Nişanlıyken onla bunla konuşacaktı. Sizi neden bu duruma düşürdü? Allah ıslah etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X