Eşimi seviyorum ama birşeyler eksik sanki

Yxuxzdeyxuxz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2007
170
1
0
44
İstanbul
Herkese selam,

Biz eşimle tanıştıktan bir yıl sonra evlendik. Eşim asker, sıksık seyirleri oluyor ve bazen 1 ay 40 gün gelmediği bile oluyor. Yılın yarısı hep uzakta kalan yarısında da ya nöbetçi yada aile ziyaretine gidiyoruz vs.. Evlendiğimizde uzun zaman yanımda olamayacağını bildiğimden bir hata yaptım ve ailesinin üst katına taşınmak istedim. O taşınmak istemedi hatta ısrar ettim. Eeee adam zaten çoğu zaman yok. Gelince de ne kadar yanlız kalınır bu durumda düşünün.

Birde ben çalıştığım için sadece pazar günleri boştum evede pek ilgi göstermedim. Yani yemek yapmayı bilirdim ama çeşit bilmem ve hevesimde yoktu öğrenmeye. Bir zaman geldi makyajı bırakın saçımı bile banyo yapmasam taramaz hale geldim. O olmayınca yataktan çıkmak bile istemiyorum. Şimdi kızımız var ve aileside taşındı ama benim şikayetlerim onun ailesinin şikayetleri kocamı bunalttı. Gitseler ne olur olan oldu. Gerçi tam anlamıyla gitmişte sayılmazlar. Kayınbirader var liseye giden o abisi buradayken bizde kalıyor. Ben bunaldım hatta bir keresinde eve dönmeyecektim bile. Kayınbiraderimin o yokkende bende kalmasını istediler kabul etmedim.

Şimdi bir şeyler yapmak istiyorum. Bıraktıkça gidiyor ipin ucu, bir şeyler yapmak istiyorum ama utanıyorum. Hiç yapmadım şimdi yaparsam komik olur diye. Şimdi bayrama inşallah dönecek ben de yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. Fikirleriniz var mı bu konu da? ne yapmalıyım ? çok şaşırtıcı ve çılgın olmasa iyi olur bana uymaz çünkü...

Son düzenleme:
ben evli değilim ama bence kendini biraz bırakmışsın sanki hani vazgeçmişsin tabii eşinin uzağında olması isteksizlik yapmış olabilir.bilemiyorum ne kadar yardımcı olabilirim ama eski konuları açmamak üzere kapatsan. yeni bir başlangıç istemişsin ya .bence en iyi başlangıç kendinden başlamandır.maddi olarak elverdiği ölçüde şunları belki deneyebilirsin.saçlarını sevdiğin bir kesim varsa kestir saç rengini pişman olmayacağın bir renge (eşinin sevdiği renk daha hoş olur) boyatabilirsin.kendine yeni kıyafetler alabilirsin tarzını biraz değiştirebilirsin.parfümünü değiştirebilirsin,yeni ve hoş iç çamaşırları alabilirsin.yani kendini emin ol yenilenmiş hissedersin.sonra evine el atabilirsin eşyalarının yerini değiştirebilirsin özellikle yatak odanızın.sonra eşininde hoşuna gidecek yeni bir yemek tarifi öğrenip eşine bu yemeği yapabilirsin.aklıma bunlar geliyor.umarım faydalı olabilmişimdir.mutluluklar size.

yeni başlangınçlara güzel ve sıcak bir konuşmayla adım atılabilir.ellerini tutarak gözlerinin içine bakarak buraya yazdıklarınızı yani aklınızdan geçenleri çok iyi ifade edebilirseniz.oda bu yeni başlangıç için heyecanlanabilir.samimi olun.belliki eşinizi seviyorsunuz.çabanız umarım boşa gitmez.çünkü bazen tek taraflı bocalamak işe yaramıyor.umarım birbirinizi yeniden bulursunuz.birazda bakımlı ve çekici olun.gittiği yerden dönmek için sabırsızlansına.s.

tüm cesaretini topla ve bı an once harekete gec derım arkadasım.. emınım senı anlayacaktır ve samımıyetıne ınanacaktır

bu yazı sayesinde noktalama işaretlerinin önemini bir kes daha anladım çünkü okuduumdan bişey anlamadım
ama umarım ki yakında çözersnz

ben evli değilim ama bence kendini biraz bırakmışsın sanki hani vazgeçmişsin tabii eşinin uzağında olması isteksizlik yapmış olabilir.bilemiyorum ne kadar yardımcı olabilirim ama eski konuları açmamak üzere kapatsan. yeni bir başlangıç istemişsin ya .bence en iyi başlangıç kendinden başlamandır.maddi olarak elverdiği ölçüde şunları belki deneyebilirsin.saçlarını sevdiğin bir kesim varsa kestir saç rengini pişman olmayacağın bir renge (eşinin sevdiği renk daha hoş olur) boyatabilirsin.kendine yeni kıyafetler alabilirsin tarzını biraz değiştirebilirsin.parfümünü değiştirebilirsin,yeni ve hoş iç çamaşırları alabilirsin.yani kendini emin ol yenilenmiş hissedersin.sonra evine el atabilirsin eşyalarının yerini değiştirebilirsin özellikle yatak odanızın.sonra eşininde hoşuna gidecek yeni bir yemek tarifi öğrenip eşine bu yemeği yapabilirsin.aklıma bunlar geliyor.umarım faydalı olabilmişimdir.mutluluklar size.

bu arkadaşımız çok güzel önerilerde bulunmuş.

bunlara ek olarak, eşiniz sizdeyken kayınbiraderinizin sizde sürekli kalmasını kabul etmeyin bence. hatta bazı geceler kızınızı mümkünse kayınvalidenize gönderin. eşinizle biraz yalnız kalıp başbaşa güzel vakit geçirin(her geldiğinde 1 gece olsa bile yeter.)
eski resimlere bakabilir, geçmişteki güzel günlerinizi eşinize hatırlatabilirsiniz.
eve geldiğinde kavga çıkarmamaya dikkat edin(başlatan siz olmayın en azından)

Canım öncelikle sana tavsiyem kendine uygun bir ilgi alanına yönelmen olacak.(El sanatları kursları vb. gibi)Çalışma hayatının ardından bir boşluğa düşmüş olabilirsin,eşininde sürekli evde olamaması nedeniyle.Fakat şöyle bir durum sözkonusu;eşinin mesleği doğrultusunda hep görevleri olacak ve eşin görevdeyken senin için hayat duracakmı? :1no2: Eş ailesiyle yaşanan ufak tefek sorunlar çokta önemli degil aslında bu noktada.Kişinin iç huzurunun,özgüveninin yerinde olması,kendini ifade edebildiği uğraşları olması,üretmesi çok önemli,yeni bir başlangıca kendimizden başlamalıyız.Enerjimiz belirleyicidir!

Oncelikle esinizle çok samimi bir konusma yapsaniz çok iyi olur bence
Sonra eskiyi bir daha açmamak uzere tamamen kaptmak...
ve bazi arkadaslarin da dedigi gibi, esinizle yanliz kalin. basbasa bir gece yasayin. tekrar kendinize bakin.
ben buna inanmiyordum onceden ama gerçekten insan biraz kendine bakinca, saçini basini toplayinca, guzel kiyafet bakimli olunca, daha bir guzel bakiyor hayata
umarim basarirsiniz

hiç birşey için geç değil.yapamadıklarından sonra yapacakların neden komik olsun ki...
sonuçta senin eşin bu,hayatını paylaştığın insan,birşeyler yoluna girsin diye cesaretlenmiş ve hatalarının farkına varmışsın...
benimde eşim her zaman yanımda değil on beş gün ayrıyız her ay...zorluğunu iyi biliyorum...
bak ben mesela normalde makyaj yapmam genelde kot-tşört giyinen biriyim.ama eşim işinden gecenin ikisindede gelse kalkar makyajımı yapar saçımı tarar giyinir süslenirim...adam zaten yorgun argın evine gelmiş,beni özlemiş, saç-baş dağınık oram buram ağrıyo desem evine gelirkenki duyduyu heves özlem nerde kalır?e bende böyle bi kadına of yani derim açıkçası...
sende ilk önce saçlarından başla işe,rengini değiştir kestir başta sana çok iyi gelecektir bu değişim...sonrada eşini gayet güzel hazırlanıpta karşıla... canım cicim deyip üzüldüğün onu kırdığın konuları konuş...inan tatlıya bağlanacaktır herşey...
bebs'in dediği gibi bakımlı ve çekici ol ki gittiği yerden dönmek için sabırsızlansın...uzakta olmak eşleride etkiliyor canım bunuda hatırlatmak isterim bizlerin onlar yokkenki geçirdiğimiz yalnızlığı ve onun verdiği sıkıntının aynını onlarda yaşıyor,ve bekledikleri yalnız anlayış ve ilgi...buda yapılması zor bişey değil hele hele bu eşlerimizse...Şeniz

eşiniz görevi gereği eve,ailesine ve huzura muhtaç bir adam...
özlemle geldiği ortamda huzursuzluk görünce ya da duyunca
tepkisini tahmin edebilirim...
herşeyi sizde,anneside eşinize yansıtmayın,bir problem varsa
aranızda çözün...
bir kere sınırı çizin lütfen...zaten nadir gördüğünüz eşinizle başbaşa
kalmayı istediğinizi belirttin,kimsenin gücüne gitmez herhalde,
aksine anlayışlı olmaları gerekir...
eşinizle konuşun ve karar verin...
size ters gelen hareketleri,sırf birilerini memnun etmek adına kabullenmeyin...
bu sizin hayatınız ve kimse müdahale edemz...
işte bunu çevrenizdekilere tatlı sert ifade edin...
sevgiler...

Herseyden önce eşinizin ne güzel bi işi var .Buna şükredin, uzaklıgı falan dert etmeyin bence. Önemli olan beraberken güzel vakit geçirmeniz bunu süresine takılıp ne kendi canınızı nede eşinizi sıkmayın..
İlk önce kendinizden işe başlayıın,eşiniz uzakta diye kendinizi bırakmayın ,küçük değişikler yapıp ona hoş bi sürpriz yapabilirsiniz..Sonrasında da herşeyin daha farklı olmasını istediğinizi söyleyin eşinize ikinizde bunun için çaba gösterirseniz , sizin için herşey çok daha güzel olacaktır...

Benim eşim de ayın 10 ünü seyahattedir. Bazan bu 20 güne de çıkabiliyor. Ama ben hiçbirzaman sizin yaptığınızı yapmadım. Şimdi söyleyeceklerim belki size ters gelecek ama kusura bakmayın. Bir an önce kendinize gelmezseniz en fazla 6 ay 1 yıl sonra gene bu forumda kocam galiba beni aldaıyor diye konu açabilirsiniz.
Tabii ki unun olmasını hiç istemem, sakın yanlış anlamayın.
Ama bizler değilmiyiz hep evlendikten sonra kocalarımızın bize olan iilgisinin azaldığından şikayet eden. Ama bu evlilikte ilgisi azalan siz olmuşsunuz. Kendinize bakmamak, giyimnize dikkat etmemek,yemek yapmamak, evle fazla ilgilenmemek...
Bir an önce kendinize gelin. Öncelikle kendinizi yenileyerek başlayın. Eşiniz seyirden döndüğünde yepyeni bir senle karşılaşsın. Geleceği gün için kayınbiraderinizi evden posstalayın, eşiizin sevdiği yemekleri hazırlayın, kızımız eşiniz ve siz mutlu bir akşam geçirin....
Kızınız uyuduktan sonra da onu özlediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır :))
Bunların hiçbiri radikal ve çılgınca şeyler değil. Aksine bir evlilikte yapılması gerekenler. Ha bana uymaz ben yapamam derseniz o sizin bileceğiniz birşey. Ama bu şekilde devam ederseniz eşinizi kaybedersiniz. Bence denemeye değer....

sadece sevdiğinizi söyleyin...
ben seni çok seviyorum ve çok özlüyorum deyin...
ne biliyim sizin cümleleriniz olsun...
gerçekten pişmansanız, eşinizde bunu hissederse ve sizi istiyorsa cevap verir size...
içten gelen yürekten gelen sözlerin yerine hiç bir şey koyamam ben açıkcası...

arkadaşım sanırım seni çok iyi anlıyorum. benim eşimde seninki gibi uzun süreli olmasada yanımda olmadığı zamanlar çok oluyor. bende snein gibi o yokken hiç bir şey yapmak istemiyorum. ama burda hata yapıyoruz. öncelikle kendimiz yıpratıp ,eşlerimizi bu durumda sıkıyoruz. sonuçta işini bilerek evlendin bu durumların olacağını, belli zamanlarda yalnız yaşayacağını biliyordun. o yüzden bunun için yakınmak yersiz olur.öncelikle utanmaktan vazgeç. madem eşini seviyor ve onu kaybetmek istemiyorsun,bu fikiri at kafandan. cevap yazan arkadaşlar çok güzel fikirler sunmuşlar. uygulayabildiklerini uygulamaya çalış. eşinin karşısına bakımlı çık, makyaj yap, güzel bir sofra kur, mum ışıkları ile bir sofra olabilir, güzel bir müzik,aklına gelebilecek her şey. burda görev sana düşüyor. bizler ne dersek diyelim, eşini , huynu , nelerden hoşlanabileceğini bilen sensin. ama şunu kafana koy. eşinden yaptıkların için utanma. sen onu kazanmak için yapacaksın. onu sevdiğin için. insan eşinden utanılacak bir şey yapmadıktan sonra neden utansın ki değil mi? bol şanslar....

aynı kaderı paylasıyoruz canım hatat suan bile eşim syırde yok :(((
giderken aradı beni konustuk ama biraz tatsızdı ben alttan almasam kavgaya donusecektı.. sanırım aşkımda sıkılmıs ondan aramış ( hanı derlerya sevdine gecer nazı die) , neysekı tlfnu aşkımlı bitanemli kapattık.. :Saruboceq:
onlar bizlerden daha vahim durumdalar , biz yine aglasak sızlasak birilerini yanımızda buluyoruz... peki ya eşlerimiz teneke kutu diyebılecegımız bir gemıde 4tarafı denızlerle cevrili gitmek istese gidemez , derdini kıme soyliyecek içinde tutuyor..
neyse ,
eşiniz seyirden gelınce oldukca samımı olun..
tartısmaya sebep olacak seylerden kacının..
eşinizin erkek kardesı evdede olsa ufak kaçamaklar yapın , heyecalandırın onu yerimseniben bu sayede oda anlayacaktır erkek kardesının evde olmaması gerektıgını ..
kucuk yaramaz kızlar gibi... :1hug:
birseyler yapmak için illakı basbasa olmayı beklemeyın.. kayınbirader baska odadayken sizde baska odadaysanız ozaman ufak dokuslarla baslayın mesela ( umarım çok fazla özele girmemisimdir)
kayınbıreder yanınızda olsa bile gözlerinizle eşinizi bastan çıkartın yerimseniben
***tecrubeyle sabıttır , be oyle yapıyorum deliyee donuyor :)) evde de kımseyı istemıyor***
kolay gelsın a.s. a.s

mrb arkadaşlar yetince öneri sunmuşlar umarım işine yarar...bakımlı olmak gerektiğine bende çok inanıyorum am şu da varki bir erkeğin öncelikleri ve hoşlandığı şeyler değişir ki eşinni hoşlanacağı şeyleri ancak sen bilirsin:) Onun hoşlandığı şeyleri yap ve kendini toparla kendine yeni hobiler bul ve önce kendini rahatlat senden uzak olması hiçbirşeyi değiştirmez sevgi esastır seviyorsanız hiçbir sorun size engel olamaz.Umarım bu konuda yardımcı olabilriiz sana kolay gelsin arkadaşım.Herkes farkldır mesela benim eşim makyaj sevmiyor .Demek istiyorumki hoşlanmadığı şeyleri yapmak ancak canımızı sıkıyor . Önce kendini baştan şekillendir arkadaşlarında deiği gibi giysiler önemli saçlar ve mum ışığında güzel bir akşam yemeği harika olacaktır ve gecenin sonu belli... :)) Sonrada yapmak istediklerini tekrar başlamak istediğini rahatça hissettiklerini belirtme imkanın olacaktır bu kadar samimiyetten sonra daha rahat olacağına eminim ;)

Back
X