• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi seviyorum ama evliliğimiz hiç iyi gitmiyor ne yapmalıyım

Kaç kere söyledim ben gönderirim ne zaman isterlerse dedi
Kaç kere konuştum fesatsın dedi bana sürekli bu yüzden kavga ediyoruz
Eşinizin sizinle geçinmeye niyeti yok gibi.
Yaptığını yanlış bulmuyor ki değişsin.
Aksine sürekli sizi suçluyor ve buna alışmanızı bekliyor.
O yüzden boşuna çabalamayın.

Eşiniz "ailemi kıramıyorum, sen de haklısın, göndermemeliyim" gibi ifadeler kullansa neyse.
Sizi kaale almadığı gibi, parası konusunda söz hakkı vermiyor.
Nerede kaldı hayat arkadaşlığı?

Ayrıca işe girince gözün açılır ne demektir yahu?
Evlenmeden önce gözünü boyadım, gerçek karakterim ortaya çıkar, boşarsın mı demek istedi acaba?

1 yıllık evliyim . Eşimle severek evlendik . Evlendiğimizden beri ailesi yüzünden huzurumuz kalmadı. Kiradayız . Ailesinin iki tane evi var , evlenmeden önce bir tanesi sizin demişlerdi ama nişandan sonra vermediler evi bize diğer çocuklarımında hakkı var dediler . Neyse evlendik şimdide 1 yıldır sürekli bizden para istiyorlar eşim düğünü kendi yaptı düğün borcu ödüyoruz hala babası emekli . Bi yandan da onlara para veriyoruz kardeşi çalışmıyor babası da . Sürekli kardeşi işe girecek diyorlar ama girmiyor . Ben artık çok bunaldım yüzüme iyiler ama annesi arkamdan eşime dedikodu yapıyor benimle ilgili işte ben onları aramıyormuşum istemiyor muşum kendimi dışlıyomuşum onlardan onlar ölünce hersey bize kalcakmış falan filan eşimi dolduruyor bana karşı. Eşim çok eliaçık bir insan çok iyi niyetli onu kullanıyorlar iyi niyetini . Eşim sırf onlara para göndermek için benden gizli iddaa oynamış kumar yani . Ben bunu öğrenince çöktüm eşimden soğudum . Neden oynadın dediğimde aileme para göndermek için dedi . Babası emekli kardeşi çalışmıyor .kendi evleri var ama biz kiradayız düğün borcu ödüyoruz bi yandan da onlara her ay para gönderiyoruz . Eşimden ayrılmayı düşünüyorum ama onu seviyorum . Ailem de eşimi seviyor onlara da sürekli dertlerimi anlatamıyorum onları üzmek istemiyorum . Ailesi başka şehirde biz başka şehirdeyiz ama her ay nerdeyse kalmalı geliyorlar . Misafirdir diyorum saygıda kusur etmiyorum hemde eşim üzülmesin istiyorum kötü davranmıyorum . Ama bu durumdan çok sıkıldım ne yapmalıyım bilmiyorum . Ev hanımıyım eşim istemiyor çalışmamı . Ama ben bekarken daha mutlu bi insandım . Eşim ailesi yüzünden sürekli bana yalan söylüyor . Evdeki tek kavgamız onlar yüzünden oluyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum
Eşinizin ensesine bi şaplak atın ve "Naber len çocuk adaam, yine ne borçlaya soktun bakayım çen bizi?" diye sorun :KK53: Adam yetişkin gibi davranmıyor çünkü.

Ki siz de davranamıyorsunuz aslında. Hayatını idame ettirecek mali kararları alamayan insan yetişkin değil çocuktur. Siz üretme ve para kazanma gücünüzü eşinize emanet etmişsiniz, eşiniz de ailesine emanet etmiş. Sanırsın evlilik değil evcilik var ortada.

Özetle eşinizi karşınıza alıp "kazık kadar iki insan bir araya gelip yeni düzen kurduk, nasıl devam edecek bu düzen, borçsuz harçsız refah içinde günler görmek için ne yapmamız lazım, an itibariyle gittiğimiz yol yol değil, ayrıca bi sal beni çalışmak istiyorum ben" deyin.

en büyük sorunumuz ailesi maddi ve manevi zararları

Asıl sorununuz aile değil eş, siz bunu kabullenmek istemiyorsunuz. Kendi aşağılık kompleksi yüzünden sizi dört duvar arasında yaşatan bir eşiniz var ama sizin en büyük sıkıntınızın ailesinin verdiği zarar olması garip. Dahası ailesi o zararı eşiniz yüzünden verebiliyor size, eşiniz hayır diyemediği, sınır çizemediği, ayrı bir ailesi olduğunu idrak edemediği için.

Taraflardan biri digerine calismani istemiyorum diyorsa eline yuksek limitli bir kredi karti verip ne aldigina ne yaptığına karismamali, cevremde cok var boyle ornek, eşinin altina arabasini çeker, kadin butun gun yer icer gezer, istedigi gibi alisveris yapar, gelecegini garantiye alacak mal mulke de sahip olur, iste o zaman tamam kocacım, sen calis ben boyle iyiyim der, mutlu mesut yasarlar.
Ama hem kadini maddi manevi kisitlayip hem de calismayacaksin diyen adama, bile bile lades diyen kadinda hata yok mu? Seviyorum demeyin, sevginizi hakedecek ne yapmis ki bu adam?

1 yıllık evliyim . Eşimle severek evlendik . Evlendiğimizden beri ailesi yüzünden huzurumuz kalmadı. Kiradayız . Ailesinin iki tane evi var , evlenmeden önce bir tanesi sizin demişlerdi ama nişandan sonra vermediler evi bize diğer çocuklarımında hakkı var dediler . Neyse evlendik şimdide 1 yıldır sürekli bizden para istiyorlar eşim düğünü kendi yaptı düğün borcu ödüyoruz hala babası emekli . Bi yandan da onlara para veriyoruz kardeşi çalışmıyor babası da . Sürekli kardeşi işe girecek diyorlar ama girmiyor . Ben artık çok bunaldım yüzüme iyiler ama annesi arkamdan eşime dedikodu yapıyor benimle ilgili işte ben onları aramıyormuşum istemiyor muşum kendimi dışlıyomuşum onlardan onlar ölünce hersey bize kalcakmış falan filan eşimi dolduruyor bana karşı. Eşim çok eliaçık bir insan çok iyi niyetli onu kullanıyorlar iyi niyetini . Eşim sırf onlara para göndermek için benden gizli iddaa oynamış kumar yani . Ben bunu öğrenince çöktüm eşimden soğudum . Neden oynadın dediğimde aileme para göndermek için dedi . Babası emekli kardeşi çalışmıyor .kendi evleri var ama biz kiradayız düğün borcu ödüyoruz bi yandan da onlara her ay para gönderiyoruz . Eşimden ayrılmayı düşünüyorum ama onu seviyorum . Ailem de eşimi seviyor onlara da sürekli dertlerimi anlatamıyorum onları üzmek istemiyorum . Ailesi başka şehirde biz başka şehirdeyiz ama her ay nerdeyse kalmalı geliyorlar . Misafirdir diyorum saygıda kusur etmiyorum hemde eşim üzülmesin istiyorum kötü davranmıyorum . Ama bu durumdan çok sıkıldım ne yapmalıyım bilmiyorum . Ev hanımıyım eşim istemiyor çalışmamı . Ama ben bekarken daha mutlu bi insandım . Eşim ailesi yüzünden sürekli bana yalan söylüyor . Evdeki tek kavgamız onlar yüzünden oluyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum
Benzer sorunlardan örneğim ben size bitti yalan hayatımızı da evliliğimizi de bitirdi.Çalışamazsın! Öyle bir çalıştım ki memurluğu nasip etti Rabbim bana artık yolumu da hayatımı da tek sürdürüyorum.Çalışın kendiniz çocuklarınız ve özgür kalan yanlarınız için.

Eşini karşına alıp konuşacaksın. Hem kıradasınız hem onlara para veriyor. Akıl işi değil. Yada sizde bir işe gıreceksınız.artık kendısının ayrı bır evi var bunu erkek tarafı anlamamakta zorluk çekıyor.ama tek çare konuşmak. Boşanmak sonraki çözüm

Aslında ben istersem o işe girerim ama girince nolcak ben kazanıyorum diye daha çok işticekler para e bu sefer eve ben mi bakıcam
Eşine verme. Ailesine verebildigine göre iyi kazanıyor demekki. Ben kendim için çalışacağım de başlamadan önce ya da ben de kazandığımı aileme göndereceğim de.

Ailesine destek olması, ailenin arkanızdan konuşması vs gibi konuları bir kenara koyarak söylüyorum iddia oynaması çok büyük bir soru işareti. İşe girin çalışın.

Diğer ev kirada mı değil mi? İkinci evlerinden aldıkları kira ve emeklilik maaşı ve eşinizin aldığı maaş ne kadar? Adamların durumu kötü ise yardım etmesi bir süre normal. Eğer bu durumları varsa neden oğullarını evlendirdiler? Sizin maaşınıza mı güvendiler?

Kardeşinin çalışması şart tabi ki bu durumda. Siz de mutlaka işe girin ve bir yandan kendinize birikim yapın. Maaşınızı kendinize ayırın. Eşiniz iyi birine benziyor. Bir süre onlardan uzak kalır ve işi bahane ederek sürekli onlarla geldiklerinde ilgilenmezsiniz.

Sizce o fedakarlık bıtıyor mu sızle dığer konuda konuştuk aıleler verıcı olsun ıstenıyor ama ufacık bır sey yapılınca kıyametler kopuyor. Evet çok çocuk yapmamak lazım buna katılıyorum ama eskıden mıllet tarladan kendı ekerdı bıcerdi bı evlerını yaparlardı. Şimdi her şey değişti. Benım ıcın şudur ben belkı bır yaşa geldıysem aılem nıye benı evlendırmek ıcın borca gırıyor yok altını düğünü eşyası bla bla. Bunlara gelınce gelenekselız torun bakmak zorunda dıyınce gelenekselız ama anne babaya kork yılda bır alınan hedıye ve ya yardım olunca anıden modern bır bırey oluyoruz. Bızı buyuttuler dıye sömüremezler ben ona bakayım mı dıye doğurdular ben mı doğmak ıstedım oluyor. Ben sızın yorumlarınızı zaten beğenıyorum sız de benı bılıyorsunuz. Sık değil ama annemın durumu ıyı olsun kötu olsun ben anneme mısal bı doğum gununde pardesu mu aldım bırınde başka bır şey mı cıcek vs bır hunde bakarım evınde makınesı eskımış alırım yenısını anam babam yanı el değil ki. Dışarda ıhtıyac sahıplerıne yardım ederken kendı anamız babamız el ınsanı mı kı bır şey yapmayalım gıdıpte her ay makıne alınır demıyorum kı
katılıyorum ben evlenirken 3 bilezik hediyesi dışında masraf yaptırmadım anneme.her zaman da eşofman trençkot bluz ayakkabı dışardan yemek vs. alırım halaa.ama ben kirada otururken ve ev fiyatları uçmuşken ne eşiminailesine ne de kendi aileme onbinlerce lira katkı yapmam her sene.ha gelirim 25 000 ve üstü olur evde alırım kendi üzerimize ömür boyu da bedava oturturum o başka.benim hayat felsefem sömürmemek ve sömürülmemek üzere kurulu uzun yıllardır acı tevrübelerle bu sonuca vardım.akrabalardan yediğim kazıklar Ankaradan istanbula yol olur.evlenecek insan kendi parasıyla evlenmeli bu konuda sonuna dekkk arkanızdayım ister tek oda döşeyip otursun isterse en lüksünden döşesin bu çiftleri ilgilendirir ailelerini değil.

Düdüklüyü kullandınız mı nasıl bir düdüklü diye bi alışveriş sitesinde tarattım cahil kalmayım diye ama yere atıyor kendini falan demedi :KK70: kırmızı mavi ışıklı göstergesi falan olanlar süre ayarlamalı gibi olanlar 5 bin civarı
ben de beğenmiştim avm de o düdüklülerden ama paraya kıyıp alamadım onun yerine kızıma altın burma aldım yatırımlık 5 ay önce valla altın bi fırladı kara bile geçtik.düdüklüyü indirime girince alacağım ama çok güzelll :KK70:

katılıyorum ben evlenirken 3 bilezik hediyesi dışında masraf yaptırmadım anneme.her zaman da eşofman trençkot bluz ayakkabı dışardan yemek vs. alırım halaa.ama ben kirada otururken ve ev fiyatları uçmuşken ne eşiminailesine ne de kendi aileme onbinlerce lira katkı yapmam her sene.ha gelirim 25 000 ve üstü olur evde alırım kendi üzerimize ömür boyu da bedava oturturum o başka.benim hayat felsefem sömürmemek ve sömürülmemek üzere kurulu uzun yıllardır acı tevrübelerle bu sonuca vardım.akrabalardan yediğim kazıklar Ankaradan istanbula yol olur.evlenecek insan kendi parasıyla evlenmeli bu konuda sonuna dekkk arkanızdayım ister tek oda döşeyip otursun isterse en lüksünden döşesin bu çiftleri ilgilendirir ailelerini değil.
Zaten aynı düşünüyoruz canım benım aılem 27 yaşıma gelmışım hala her seyın ıyısını alırlar babam gıder bır şey beğenır 2 bıne ayakkabı alır gelır hele erkek kız ayrımı hıc mı hıc yapmazlar babam dışarda sert durur despottur halbu kı kımse bılmsz şu yaşımda eve gelır gelmez kucagına oturtur sanki hala gozunde çocukmuşum gıbı hepımızı sever dızlerıme yatırır ben babama anneme ıstesınler canımı verırım ısterse bır şey almasınlar sevgılerı yeter bu yuzden hep bu emeklerıne karşılık atandığımda evlı de olsam ılk maaşımı babama vermek hayalımdır. Ya da arada annem kendıne karşı tutumludur pazardan gıyer durumumuz çok ıyı olmasına rağmen gıder bıze harcar ona bır şeyler almak ıstıyorum bılmıyorum aılem belkıde sömüren aıleler gıbı olmadığı ıcın yaparım yanı bılmıyorum

ben de beğenmiştim avm de o düdüklülerden ama paraya kıyıp alamadım onun yerine kızıma altın burma aldım yatırımlık 5 ay önce valla altın bi fırladı kara bile geçtik.düdüklüyü indirime girince alacağım ama çok güzelll :KK70:
Bende başta eskı stıl almıştım onu şimdi anacığıma kakaladım o o tarz sever kullanır kemdıne ondan alacaktı dedım madem geldı bana onu al sen dedım😂😂 altın cıdden uçtu ya bende ocak ayında çeyrek 500 ıken allhatan gıdıp bılezık yaptık şu an o paraya ıkı bılezık anca gelıyor😑

Zaten aynı düşünüyoruz canım benım aılem 27 yaşıma gelmışım hala her seyın ıyısını alırlar babam gıder bır şey beğenır 2 bıne ayakkabı alır gelır hele erkek kız ayrımı hıc mı hıc yapmazlar babam dışarda sert durur despottur halbu kı kımse bılmsz şu yaşımda eve gelır gelmez kucagına oturtur sanki hala gozunde çocukmuşum gıbı hepımızı sever dızlerıme yatırır ben babama anneme ıstesınler canımı verırım ısterse bır şey almasınlar sevgılerı yeter bu yuzden hep bu emeklerıne karşılık atandığımda evlı de olsam ılk maaşımı babama vermek hayalımdır. Ya da arada annem kendıne karşı tutumludur pazardan gıyer durumumuz çok ıyı olmasına rağmen gıder bıze harcar ona bır şeyler almak ıstıyorum bılmıyorum aılem belkıde sömüren aıleler gıbı olmadığı ıcın yaparım yanı bılmıyorum
sen şanslı azıklıktasın iyi bir ailen var maddi manevi evlatlarının arkasındalar ne güzel.

Back
X