Etrafınız kalabalık ama yalnız hıssedıosunuz?Eşinizle paylasıomusunuz her şeyıÇalışıyorum 11 saat masa başı iş ama yolla birlikte 13 saat falan
Kendim için o kadar birşey yapmıyorum ki kitaba başladım mesela 1 2 hafta kısa kısa okudum bitiremedim bile içimden gelmiyor daha sıkıcı da değil üstelik. Yaşadığımız şehirde benim arkadaşım pek yok kız kıza çıkıp birşeyler yapayım desem yok ona bile ihtiyacım var aslında. Kendimi geliştirebileceğim birşey yapmak istesem haftaiçi imkansız haftasonu zaten ev işleri 1 günde eşimle vakit geçirme zaman yetmiyor sanki ama bende hiçbirşey yapamıyorum.Durumun onunla ilgisi olmadığını açıklayın zaman isteyin biraz ve kendinize zaman ayırın. Kendiniz için neler yaparsınız nelerden hoşlanırsınız. Şu an yapıyormusunuz bilmiyorum.
Aynen öyleyim ailemle kopuğum ve yaşadığım şehirde arkadaşım pek yok. Eşime daha önce söyledim yanındayım ama yalnız hissediyorum diye. Çoğu şeyi konuşuruz ama şuan problemin ne olduğunu bende bilmiyorum ki anlatsam.Etrafınız kalabalık ama yalnız hıssedıosunuz?Eşinizle paylasıomusunuz her şeyı
Biraz sakin yaşamayı da seviyorum aslında, dediklerinize göre zaten bir hobi edinmemiz gerek kafa toparlamak adına yoksa böyle sebepsiz yere düşüncelere boğuluyorum eşime de yansıtıyorum.
Bende kafamda başka şeyler varken okuduğumu anlamam. Kulaklığımı takar yürürüm koşarım. Yine müzik dinleyerek evdeki işlerimi toparlarım. Müzik beni motive ediyor. Podcast dinliyorum. Motivasyonumu artıracak psikologları, TEDX konuşmalarını, bazı Youtuberlar var onları dinlerim. Bi kahve yapıp arkadaşlarınızı arayabilirsiniz ya da kuzen kardeş anne kim sizi hissettiriyorsa. Mutfağa girip sevdiğiniz şeyleri hazırlayabilirsiniz.Kendim için o kadar birşey yapmıyorum ki kitaba başladım mesela 1 2 hafta kısa kısa okudum bitiremedim bile içimden gelmiyor daha sıkıcı da değil üstelik. Yaşadığımız şehirde benim arkadaşım pek yok kız kıza çıkıp birşeyler yapayım desem yok ona bile ihtiyacım var aslında. Kendimi geliştirebileceğim birşey yapmak istesem haftaiçi imkansız haftasonu zaten ev işleri 1 günde eşimle vakit geçirme zaman yetmiyor sanki ama bende hiçbirşey yapamıyorum.
Nerede çalışıyorsunuz ne işi üzerine işyerinde olan sorunu eve taışyor olabilrisiniz belkiSanırım öyle
Aslında tüm sorun bu. Herkesin imtihanı farklı.Aynen öyleyim ailemle kopuğum ve yaşadığım şehirde arkadaşım pek yok. Eşime daha önce söyledim yanındayım ama yalnız hissediyorum diye. Çoğu şeyi konuşuruz ama şuan problemin ne olduğunu bende bilmiyorum ki anlatsam.
Adama da yazık ya.
O da eve gelince neşe ve güleryüz bekliyordur.
Karı koca arasındaki tatlı iletişim çok önemli bence.
Ne bileyim bana mı kolay geliyor hayat çözemedim?cok haklisin canim ya,
ama ikisinin de canlanmasi lazim bence, sadece konu sahibinde degil bu ici gecmislik hali diye anladim ben.
gencler bir de cok ya, yazik ediyorlar gencliklerine
Ne bileyim bana mı kolay geliyor hayat çözemedim?
Üç cilve,iki şarkı söyledim mi kocamın yüzü güler.
Ehhh bu da bize bu gece yeter.
Eve gelmem 7.30 8 yemek yoksa yemek telaşı ye iç kaldır 9 10 sonra mutlaka kahve içer sohbet ederiz ama birlikte ve ev dışında birşey yapma olayı neredeyse yok. Konseri de geçtim sinemaya bile gitmedik uzun zamandır. Sanki 20li yaşlarımda değilim.sakin de olsa fiziksel aktivite gerekli,
11 saat ev disinda olup yoruluyorsunuz anladigim. Belki klasik seyler dusunebilirsiniz, minibusten erken inip bir kac durak yurumek gibi, ya da haftanin 1-2 gunu is cikisi esle bulusup gezerek eve donmek gibi seyler.
biz cocuksuzken sehrimizde olan konserlere falan giderdik kacirmazdik, mesela meydanlarda ucretsiz konserler / etkinlikler olur ya, onlara gider yarim saat durur donerdik, is cikisi yorgun da olsak bir hava degisimi, gidip gelirken muhabbet etmesi, yuruyusu derken degisik bir gun olurdu.
Müzik dinlemiyorum uzun zamandır podcast deyince açtım şimdi belki iyi gelir. Kardeşim yok. Annemle aramız pek iyi değil konuşuyoruz ama sırf üzülmesin diye. Dediğiniz gibi arkadaşlarım olabilir.Bende kafamda başka şeyler varken okuduğumu anlamam. Kulaklığımı takar yürürüm koşarım. Yine müzik dinleyerek evdeki işlerimi toparlarım. Müzik beni motive ediyor. Podcast dinliyorum. Motivasyonumu artıracak psikologları, TEDX konuşmalarını, bazı Youtuberlar var onları dinlerim. Bi kahve yapıp arkadaşlarınızı arayabilirsiniz ya da kuzen kardeş anne kim sizi hissettiriyorsa. Mutfağa girip sevdiğiniz şeyleri hazırlayabilirsiniz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Doktora gidicem bu değerlerime baktırmak için. Havalar soğudu yürüyüş bilmiyorum belki haftasonları olabilir. Hobide düşünüyorum umarım kendime göre birşeyler bulurum. Sonra umarım düzelir herşey.Eğer bu durumunuzun somut bir nedeni yoksa ;
1- Mevsimsel olabilir. Sonbaharda bir çok insanın daha geçkin, daha isteksiz ve depresif bir ruh haline büründüğü yadsınamaz bir gerçektir
2- Troidlerinize, B ve D vitaminlerinize mutlaka bir an önce baktırın. (Hatta kan sayımınızı da rica edin) Özellikle Haşimato gibi durumlarda tembellik, anlamsız yorgunluk, bıkkınlık ve huzursuzluk gibi belirtiler çok kuvvetli olabiliyor
3- Planlı yürüyüşlere başlayın. Mutluluk ve zindelik veren hormonların salınımını artırmakta en etkili fiziksel aktivite yürüyüştür
4- Sizi yormayacak, sevdiğiniz bir hobi edinin
5- Tüm bunlarla atlatamıyorsanız ve tüm kan değerleriniz düzgünse iyi bir uzmanla terapiye başlayın. Size nedenini bulacağı gibi etkili çözüm yolları da önerecektir
İşle ilgili bir problemim yok çok şükür, ön muhasebedeyimNerede çalışıyorsunuz ne işi üzerine işyerinde olan sorunu eve taışyor olabilrisiniz belki
stresli biriş hayatı da etkiler
Tam sorunun içindesin kız bende muhasebe-finans kafamız ambale bizim hesap kitap fatura işleri bitiriyor bizi ama yine de motivasyonu kaybetmeyeceğizzz ..İşle ilgili bir problemim yok çok şükür, ön muhasebedeyim
evet biraz öyle ama yapmalıyım. eşim sosyalleşmeyi seven bir insan ve beni sürüklüyor olması aile arkadaşları beni yoruyor. birlikte birşeyler yapamıyoruz. sürekli birşeyi çıkıyor başkalarının bu da hep en önde destekçi. evdeki işler konusunda gibi gibianladığım kadarıyla şu an size bir hobi edinmek bile yorucu geliyor. zihniniz yorulmuş. eşinize hangi konularda surat asıyorsunuz mesela? bu da önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?