Esimi tasinmaya ikna edebilirmiyim

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Esimin ailesiyle olan sıkıntilarim, ve yaptigi bir suru haksizliklar var. Beni sevmek zorunda degiller ama elaleme karsi iizim kizim yapip millete ben gelinimi 6 tane kizimdan gelinimi ustun tutuyom diyen insanlar. Kizlari en ufak biseyde memmun edemezsem evimi basip esime de bana da demedikleri kalmiyor. Benden hizmetcilik bekleyen, hergun evlerine gitmemi bekleyen insanlar. Bu sikintilardan artik kurtulmak istiyorum. Ev kendimizin ve esimin ailesine cok yakin oturuyoruz. Ben gurbetten geldim. Yasadm yerde adim atsan akraba, herkes birbirinim dedikodusunu yapiyor. Kaynanamlarda kendini millete cok iyi gosteriyorlar. Ben simdi tasinmak istiyorum. Esimi nasil ikna edicem. Dun biraz tasinma konusu actim konuyu kapatti. Hadi esimi ikna ettim esimin ailesine ne diycez. Kiyameti kppartirlar suratimiza bakmazlar. Millete de rezil ederler. Cevremde cok tepki verir. Hani boyle esimi de tatli dille ikna etmek istiyorum esimin ailesini de. En azindan yarim saatlii mesafeye tasinmak istiyorum. Yine her hafta kaynanamlara gideriz onlarla da kotu olmak istemiyorum. Kotu olursam esimi de etkiliyorlar cunku. O yuzden bu isin icinden cikamiyorum. Bu arada evi kiralik degil komple satmak istiyorum. Baska yerden daire alalim
Bu sekilde hem onlarin beklentileri azalir. Hemde kaynanamin yalan yanlis dedikodularini duyup kendimi uzmem. En onemlisi kayinbaba kizlari icin evimi basamaz.
Evet hanimlar fikirlerinizi bekliyorum esimi ve en onemlisi ailesine nasil bi aciklama yapmaliyim

Kayınbaban evi basıyor
Kaynanan dedikodunu yapıyor
Sen yine de biraz uzağa taşınıp haftasonu gitmek ve kötü olmamak istiyorsun??
Valla arkadaşım sen eşine sultan süleyman han hazretleri gibi davranırsan ne ordan taşınırsın ne de kendini bir birey olarak kabul ettirirsin.
Onlar evini basacak sen hala iyi olma çabasında olacaksın oh ne hoş.
Neden sesini çıkartamıyorsun az bi çığır sesin çıksın nasıl olsa dedikodun yapılıyor ya boşa gitmesin. Milletin ne diceğinden çok senin kafa rahatlığın önemli. Yoksa daha çok basarlar evini.

Evliligm ilk 6 ayi hic biseye sesimi cikarmadim. Ondan sonra aklim basima geldi uzerime geldiklerinde cok iyi kendimi savundum. Yuvamizi bozmak isteyip kayinbabami uzerimize salan gorumcemle de konusmuyorum artik. Eskisi gibi olmasalarda duzeldiler biraz. Bende ayni sekilde eskisi gibi 2 gunde degil haftada 1 enfazla 2 gidiyorum. Beni hizmetci gibi gorup kaynananin evini niye temizlemiyosun diyen kayinbaba. Ben kendi evimi zor temizliyorumm kendisine hizmetci bulsun parasi yoksa biz verelim. Dedim. Bu lafimi millete yaygara etmislrr. Yani az cok kendimi savunuyorum mesafemi koydum ama bencil insanlar laftan sozden anlamiyorlar en iyisi tasinmk diye dusundum

Gerekçe sunmaya gerek yok .Aciklama yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi.Esinizi ikna edin yeter.

E yaysınlar ne var bunda çok da iyi söylemişsin.
Eşini de ikna etme bildiğin zorla.
Taşıncaz diye tuttur.
Ailesine çok meraklıysa gitsin onlarla yaşasın.
Ve sende yüzgöz olduğun insanlarla sürekli görüşmek zorunda değilsin.
Haftada 2 kez gitmen gerekmiyor yani.
Kendini öyle şartlama.

Gidip gelme konusinda kendimi firenledim artik. Ben nekadar cok gitsemde yine arkamdan konusulup kiymet bilinmeyecgi icin canim sikldiginda gidiyorum. Esimde eskisi gibi annemlere git veya gidelim diye israr etmiyor. Hatta ben zorla goturuyorum yine sorun cikarmasinlar gidelim diye ama gel gorki herseyi benden biliyorlar. Ogullarini ben gondermiyormusum. Allaha havale ettim artik

Ben neden evlendiğini merak ediyorum. Yani evlenmeden önce hiç mi farkedemediniz. Hergün eşinizin ailesiyle ilgili konu açıyorsunuz ki açabilirsiniz ama sorunuz asla çözülmüyor.

Ev basmalar dedikodular falan... koca kişisi de artik ayri bi evi oldugunu , onceliginin kendi ev hayati oldugunu idrak etsin bi zahmet ya. Bunlari okudukca sinirden ölüyorum. Erkekler birakin hanim köylü desinler siz adil olun artik ya. Kendini kocan karsisinda da ezdirme acikca soyle bu sekilde bizim mutlulugumuza gölge dusuyor ben istemiyorum diceksin. Sanki ömür billah terk mi ediosunuz iste mecburen haftada bir ayda bir gorusursunuz de surekli mıc mıç hoş deil saglikli da deil.

Ben neden evlendiğini merak ediyorum. Yani evlenmeden önce hiç mi farkedemediniz. Hergün eşinizin ailesiyle ilgili konu açıyorsunuz ki açabilirsiniz ama sorunuz asla çözülmüyor.
Ben aslinda haksizliga ugradigimda yalan yanlis dedikodumu yaptiklarinda cok uzuluyorum. Bu arada gurbetteyim kimsem yok burda. Evde bana yapilanlari dusundukce piskolojim alt ust oldu. Ama tasinirsak hersey duzelecek gibi geliyor

Esim aslinda iyi birisi ama. Bu ailesine karsi kendini savundugunda evlatliktn sileriz seni diye konusuyorlar. Esimde ailesnn yaninda cok pasif kaliyor

Esim aslinda iyi birisi ama. Bu ailesine karsi kendini savundugunda evlatliktn sileriz seni diye konusuyorlar. Esimde ailesnn yaninda cok pasif kaliyor
o zaman sorun ailede değil eşinizde. Dediğiniz gibi o ailenin içinden çıkıp daha uzak bir yere taşınmanız ve gidip gelmeleri azaltmanız lazım. Bunu için de eşinize karşı çok dik durup halletmeniz lazım. Allah yardımcınız olsun

Dua edin canim
Insallah tasiniriz

Canım aslında bir işe girsen bu problemlerin yüzde altmış azalır diye düşünüyorum.Hem onlara ayıracak fazla vaktin olmaz hem onların yaptıklarını düşünüp dert edecek vaktin olmaz

Siz mesafe koyamıyorsanız yarım saatliğe taşınsanız ne olacak 3 saatliğe taşınsanız ne olacak? Pasifsiniz belli ki üstünüze oynuyorlar.

Çalışıyormusunuz? Cevap hayır ise ilk bir işe girin. Para kazanmaya başlayın. Bu insanlardan tek kurtulma yolu özgürlük kazanmak. Eşinizi taşınmaya ikna edemiyorsanız kendinize başka bir ev tutun. Gelmek istemiyorsa kalsın o evde. Kendi hayatınızdan önemli değil o insanlarla iyi olmak

Siz mesafe koyamıyorsanız yarım saatliğe taşınsanız ne olacak 3 saatliğe taşınsanız ne olacak? Pasifsiniz belli ki üstünüze oynuyorlar.
Pasif bir insan degilim aslinda esimin pasifliginden kaynaklaniyor. Baslarda iyi niyetimden 6 ay sesimi cikarmadim iyiligimi yaptim daha sonrasinda herkese mesafemi koydum. Fedakarligi biraktim olmasi gerektigi gibi davrandim. Cok skur esim aileme git diye baski yapmiyor artik. Ama esimin ailesi okadar bencil insanlarki laf soksanda kendimi savunsamda mesafe koysamda illa ki beni uzecek sabrimi tasiracak seyler buluyorlar ve profosyonel iyilik rolune bùrùnmeleri yokmu bide. Ben artik bu insanlarla polemige girmek istemiyorum esimde tasinmak istemiyor napicam of

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…