• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi ücretsiz izne nasıl ikna edebilirm yardım...

Kadin isterse calismali, bu konuda zorlanmamali.Annelik ozel bir donem ve bebek anneden ayrilmamali.Bebeklik doneminde ozellikle, annenin kokusuyla daha guvende hisseder bebek, kaygi yasamadan buyur.Annesiz buyuyen cocuklara uzuluyorum.Uc yasina kadar ozellikle annenin yaninda ve gozetiminde buyumeliler.Bizlere en fazla ihtiyac duyduklari donemde yanlarinda olmaliyiz.Cocuk daha o gunleri yasamiyacak, ilk disi ciktiginda, ilk yurudugunde yaninda olmamak bunlara tanik olmamak, bir anne icin uzucu olsa gerek.

Evin gecimi erkegin isidir.Sirf biraz daha rahat yasiyalim diye, cocuk ordan oraya tasiniyor.Bakilcaksa da tek kiside olmali bakim isi.Ev kira degil ve toplamda uc cani bakmaya korkuyor esiniz.Kadin parasi yemeye cok merakli gunumuz erkekleri.Eskiden sevgi uzerine kurulan evlilikler, simdilerde once iyi isi olan bayan diye siralamasi degismis.Ogretmen olsun(matematik, ingilizce ogrt.) kadrolu olsun diye arar olmus kaynanalar bile.Ne hallere dustuk.Nerde o babayigit erkekler hepsi sogan erkegine donusmus.Ailesini bakmaya gocunan yeni bir nesil erkek turedi.Ev kira degil neyin korkusu bu, anlamiyorum yani...

Ailenin cocuga luks bir hayat yasatma istedigi sacma geliyor bana.Cocuklarina herseyi sunan aile, bence cocugun gelisimine iyi katkida bulunmuyor.Hulya avsar in bir lafi vardi kizi 5-6 yasindayken soylemisti bunu.Zehraya asla istedigi herseyi almam.Herzaman alamadigi bir oyuncagi vardir.Kendisini pek takdir etmesemde bu sozu cok hosuma gitmisti.

Aileler cocuga herseyi sunma kaygisi tasimamali bu onlara yarar degil zarar verir.Iktisadi olarak bakilirsa cocua luks hayat saglarsaniz kendi butcesini ayarlamayi bilmez, parayi sinirsiz olarak harcamak nefsine daha iyi gelir.Para kolay kazanilmiyor, luks hayati olsun, icinde bisey kalmasin diye cocuklari mahvediyoruz.Hersey onune serilen cocuk daha doyumsuz tatminsiz olur, istekleride bitmez, uce bese kanaat getirmez.Buyudugundede omur boyu parazit gibi sizi emer.Alistigi standartlari devam ettirmek ister. Colugu cocugu olur, yine kendi ayaklari ustunde duramaz.Eskiden 4-8 ve daha fazla cocuklu aileler vardi.Onlar cocuklarini buyuturken iyi hayat standardi getireyim, sikintisini cekmediler.Cektikleri sikinti, bogazlarindan haram lokma yemeyen, vatanina milletine hayirli evlat yetistirme sikintisiydi.Bu maneviyatla buyuttuler cocuklarini ve cocuklari cok iyi yerlere geldi.Bu sekilde bircok kisi taniyorum.Kisitli imkanlarda. ve her istedigi alinmadan buyuyen cocuklar daha idealist oluyor.Cocuklara maddi degerlerden ziyade manevi degerleri asilayalim.Gunumuz nesli bitmek bilmeyen istekleriyle, cok doyumsuz ve sorumsuz yetisiyor.Ustlerinde giydikleriyle adam olunmayacagini, bilmeleri lagzim.Buyuklerimiz ne guzel demis:

Cok Adam gordum, uzerinde elbise yok.
Cok kiyafet gordum, icinde adam yok.

Cocuklar oyle yada boyle buyuyorlar.Onemli olan ayaklari ustune basan, gercekci, kendi butcesini yapan, size kambur degil yardimci olan, bir omur boyu sirtinizda tasimayacaginiz nesiller yetistirmek.Esimle bizim cocuklarimiz icin tek gayemiz ,onlara iyi egitim imkani saglamak, maddi olarak onlara iyi bir hayat birakalim diye bir gayemiz yok.Bunu kendileri basarmalari lagzim, biz balik tutmayi ogreticez, direkt baligi agzina vermek yok.

Son düzenleme:
Ufak bir cikolata deyip gecmeyin o ufak cikolata yarin neleri beraberinde getirir bilemeyiz....

Luks yasamak ya da cok cok para kazanmak 18 yasinda yurtdisi egitimi alip 2 dil bilmeye esit midir?

Kuzenlerim ben ya da abim....
Annelerimizle buyuduk ki annem ilkokul terk. 1 liraya muhtac oldugumjz zamanlar o kadar cok oldu ki.... Soguk odalarda ders calistik.
Kuzenlerim mi;mat. Ogretmeni olup santracta yurtdisindan cagirilip uc dil bilen

yine mat. Ogr. Olup sonrasinda cok guzel bir kurumda ise baslayan ve yurtdisi seyehatleri yapan

yine iktisatci olup iyi bir sirkette yonetici olan

Yine %100 burslulukla turkiyenin en iyi. Kolejlerinden birinde okumaya hak kazanan

yine oss de ilk 1000 icine giripte %100 burslu bilkent univ. Kazanan

yine ITU de kimya muh. Bitiren abim

yine marmara univ fen bilg ogrt okuyan

yine isletme fak.btiren

yine bogazicinde fen bilg ogrt okuyan

ve yine cerrahpasada tip okuyan....

Bu yazdiim kisiler 30 yas alti ve hepside benim 1.dereceden akrabalarim yani kuzenlerim.

Ufak gorulen bir cikolatayla annenin babanin okumamisligina ragmen onlarin sevkatiyle buyuyen luks yasantinin "l"sini bilmeyip elindekiyle yetinmesini bilen odalari olmayip bir goz odada sobsyla biyuyen cocuklar bunlar ve bunlar benim abim dati oglum teyze kizim amca oglum hala kizim.....

..

Cok guzel ornekler...
Demek ki herseyi vermek cocuga ufuk kazandirmiyor.Herseyi olanin, birsey basarmak icin azmide olmuyor.Ama biseylerin ozlemiyle yetisen ve aileden yeterli manevi destekle buyuyen cocuklar daha basarili oluyor.SOZUN OZU BUDUR..SEVGILER...

Anne aynı anne, yarım öğün başka bir yerde çalışınca çocukta ne eksilebilir?Ben annesiz büyüdüm misal, memurdu annem üstelik hep problemli bakıcılarımız vardı...Kaçan, göçen, eve erkek alan, uyuyan, kızan ona rağmen gayet de kendime güvenli olarak büyüdüm. Kendime güveni geçtim yalansız, dolansız, içten pazarlıksız, merhametli bir insanım. Demek ki anne olmayınca da kazanılması gereken özellikler kazanılabiliyormuş. Benim annem çalışmıyor olsaydı da sürekli evde olsaydı daha mı farklı bağımız olacaktı? Asla... Hani anne akşam 7-8-9'lara kadar çalışır, o zaman anlarım çocukta eksiklik olacağını ama yarım öğün gibi komik bir çalışma saati için bir maaşı feda etmek bana çok lüks geliyor.

Tabi ben çocuk konusunda nüfusun %99'u gibi düşünen biri değilim. Evlenir evlenmez çocuk yapmak, çiftlerin çocuk yapma zorunluluğu, bakabilecek bakamayacak herkesin çocuk yapması gibi şeyler bana ters. Bir çocuğa belirli hayat standartları sağlayabilecek durumdaysa insanlar düşünmeli ancak çocuğu. Bu standardı da çiftler belirleyip ortak karara varmalı. Kimi lüks bir standart belirler kimi kuru ekmek der ama mutlaka ortak olmalı. Ortak bir karar verilmeyip inatlaşınca da doğacak problemlerden şikayet edilmemeli (tabi ben inatçı bir yapıda olduğum için ortak karar falan dinleyen bir tip değilim).

Anne sutu veren annelerde bilir ki; sik sik emzirmek lagzim ozellikle ilk 6 ay.Anne sutu verilmiyorsa dediginiz gibi, sayet kadin gercekden istiyorsa calissin.Ama burda bahsettigimiz bayan bebegiyle gecirmek istiyor bu zamanini.Buna ben hak veriyorum, siz vermiyor olabilirsiniz.Annenin karari oncelik alinmali, bu ozel anlar daha geri gelmiyecek.Ev kira degil, kocasinin dayatmasiyla kadin isten ayrilamiyor.Kadina birakilmali bu karar istiyorsa devam eder, istemiyorsa etmez.Herkesi dogrusu kendinedir.Ben ozellikle iki yil annesutu vermeye gayret eden biri oldugum icin kisa uzun ayriliklara karsiyim.Bazi seylerimi bunun icin feda edebiliyorum, burdaki annede feda etmeye razi ama esinden dolayi yapamiyor.Esin tutumu ev kira olmadigi icin yanlis bana gore.Karar anneye birakilmali, calisan kadinlarda bankamatik gibi gorulmemeli.Kendi arzusuna birakilmali diye dusunuyorum...

Ufak bir cikolata deyip gecmeyin o ufak cikolata yarin neleri beraberinde getirir bilemeyiz....

Luks yasamak ya da cok cok para kazanmak 18 yasinda yurtdisi egitimi alip 2 dil bilmeye esit midir?

Kuzenlerim ben ya da abim....
Annelerimizle buyuduk ki annem ilkokul terk. 1 liraya muhtac oldugumjz zamanlar o kadar cok oldu ki.... Soguk odalarda ders calistik.
Kuzenlerim mi;mat. Ogretmeni olup santracta yurtdisindan cagirilip uc dil bilen

yine mat. Ogr. Olup sonrasinda cok guzel bir kurumda ise baslayan ve yurtdisi seyehatleri yapan

yine iktisatci olup iyi bir sirkette yonetici olan

Yine %100 burslulukla turkiyenin en iyi. Kolejlerinden birinde okumaya hak kazanan

yine oss de ilk 1000 icine giripte %100 burslu bilkent univ. Kazanan

yine ITU de kimya muh. Bitiren abim

yine marmara univ fen bilg ogrt okuyan

yine isletme fak.btiren

yine bogazicinde fen bilg ogrt okuyan

ve yine cerrahpasada tip okuyan....

Bu yazdiim kisiler 30 yas alti ve hepside benim 1.dereceden akrabalarim yani kuzenlerim.

Ufak gorulen bir cikolatayla annenin babanin okumamisligina ragmen onlarin sevkatiyle buyuyen luks yasantinin "l"sini bilmeyip elindekiyle yetinmesini bilen odalari olmayip bir goz odada sobsyla biyuyen cocuklar bunlar ve bunlar benim abim dati oglum teyze kizim amca oglum hala kizim.....

..
sizin tercihiniz odur çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz ben bu şekilde düşünmüyorum artık devir değişti ve maddiyata dayalı bir eğitim sistemi var ben çocuğumu paramla yurtdışına göndermek istiyorum benimde ankara tıpta okuyan yakınım var sürekli yurtdışına gidiyor bunuda parasız yapamıyor aile desteğiyle...sizin tercihiniz budur benimki budur...

ikna etmek zorunda değilsiniz ki şu durumda.
eğer keyfi bir durum olsa hayat müşterek, yaptığınız bencillik derdim ama
bebeğinizin size ihtiyacı var. üstelik daha minicik. doğum izni bile kullanmamışsınız doğru düzgün
diyeceğiniz tek şey çalışmıyorum, o kadar...

sizin tercihiniz odur çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz ben bu şekilde düşünmüyorum artık devir değişti ve maddiyata dayalı bir eğitim sistemi var ben çocuğumu paramla yurtdışına göndermek istiyorum benimde ankara tıpta okuyan yakınım var sürekli yurtdışına gidiyor bunuda parasız yapamıyor aile desteğiyle...sizin tercihiniz budur benimki budur...

Devir mi degisti?bi cag acilip bir cag mi kapandi da haberim mi yok?
Devir degil insanlar degisti. Hersey maddiyat mi? Okumak isteyen cocuklara o kadar cok imkan var ki....

Anlamadigim cebinizde cok cok para , evinizde luks luks yasanti olunca cocuklarin iki dil ogrenip yurtdisi egitimi almasi garanti midir?

Bogazicinde okuyan kuzenim devlet bursuyla okulunu bitirdi ve univ.basarisindan dolayi amerikaya yolladi. Gecelim bogazici univ esimin kuzeni sivas cumhuriyet univ.okudu hemde iki yillik cocugun basarisindan dolayi univ hollandaya yolladi.

3 aylik bir bebegimi bilmem kac liralik yatakta yatiracagim bilmem kac liralik arabaya bindirecegim bilmem kac liralik yurtdisi seyehatine yollayacagim diye anne kokusundan onu mahrum birakamam.

Cocuk buyumuyor mu buyuyor ama o bebegin ilk anne deyisi ilk surunmesi ilk adimi ilk dis cikartmasi yani ilklerini baskasindan duymaktansa yaninda bulunup o ani yasamayi dunyalara degismem.

Konu nerelere geldi ama konu sahibi ortada yok :)
Arkadaşlar sanırım ne kadar tartışılırsa tartışılsın bu konu bir yere bağlanamayacak. Her iki yönden de olumlu/olumsuz durumlar var. Kimse bu saatten sonra kimsnein fikrini değiştiremez zaten. Öncelikler farklı. Ama konu sahibi bir kaç soruya açıklık getirseydi çok iyi olurdu hani eşinin maaşı tam olarak nereye gidiyor. Ay sonuna o maaştan kalıyor mu ki bebek ve mutfak masrtafları da binince zorlanılmasın. Tabi bir de memuriyette ücretsiz izin 2 yıl gibi bir süreye kadar alınabiliyor. Kendisi bunun tamamını mı düşünüyor. İşte bunları da bilsek belki konu yeniden esas konuya döner. Yani istifa etmesi ya etmemesi değil mevzu sadece ücretsiz izin alması. O izni de benim gibi çocuk da yaparım kariyer de diyen bütün arkadaşlarım aldı. Ben de alıcam bir aksilik çıkmazsa ki çocuk için iş bırakma taraftarı olmayanlardanım. O yüzden haydi boş verin çalışan anne vs çalışmayan anne tartışmasını.

Devir mi degisti?bi cag acilip bir cag mi kapandi da haberim mi yok?
Devir degil insanlar degisti. Hersey maddiyat mi? Okumak isteyen cocuklara o kadar cok imkan var ki....

Anlamadigim cebinizde cok cok para , evinizde luks luks yasanti olunca cocuklarin iki dil ogrenip yurtdisi egitimi almasi garanti midir?

Bogazicinde okuyan kuzenim devlet bursuyla okulunu bitirdi ve univ.basarisindan dolayi amerikaya yolladi. Gecelim bogazici univ esimin kuzeni sivas cumhuriyet univ.okudu hemde iki yillik cocugun basarisindan dolayi univ hollandaya yolladi.

3 aylik bir bebegimi bilmem kac liralik yatakta yatiracagim bilmem kac liralik arabaya bindirecegim bilmem kac liralik yurtdisi seyehatine yollayacagim diye anne kokusundan onu mahrum birakamam.

Cocuk buyumuyor mu buyuyor ama o bebegin ilk anne deyisi ilk surunmesi ilk adimi ilk dis cikartmasi yani ilklerini baskasindan duymaktansa yaninda bulunup o ani yasamayi dunyalara degismem.

siz öyle düşünüyorsunuz tercih sizin
artık eğitim sistemide değişti bilmiyorum yaşınız bayağı geçkin sanırım artık teknoloji devrindeyiz bir zorluklarla çocuk büyütmek var birde varlıkla ben varlıkla çocuk büyütme derdindeyim..sizin tercihiniz sizi alakadar eder bence zaman geçirmekten ziyade kaliteli zaman geçirmek daha önemlidir...

Geldim kızlar:)
Eşimin kendi iş yeri var. Kış dönemi pek işi olmuyormuş öyle diyor. Bir de gezme hayatı var her akşam dışarda nerdeyse sanırım parası oraya gidiyor, ama ne yaptıysam vazgeçiremedim bütün yolları denedim. Normalde iş çıkışı eve gelse gül gibi geçiniriz. Fakat eve geldiğinde de ben rahat edemiyorum zaten, garson gibi önünde döndürüyor beni bitmek tükenmek bilmeyen istekleriyle. Ayrıca kumanda da hep ondadır. Yani adamın akşam çıkması benim rahatlığım olmuş. Biliyorum bu tarz bir evlilik size garip geldi.
Ama yanlış olan şeyleri kabullenmiş durumdayım sanki. Bilmiyorum idare ediyorum. Bunların dışında kavga dövüşümüz yoktur.
Eşimin kazancı kendi iddiasına göre 1,5 lira(ki bence daha daha çok ama neyse)
Evin tüm masrafları ve cocuk masrafı benden, beyfendi sadece gezer o parayla. Ve açık açık ifade de ediyor ben rahat rahat geziyorum sen işten çıkma diyor. Ben çocuğumu senden daha çok düşünüyorum, sen tembelliğinden izne ayrılmak istiyorsun sırf sabah erken uyanmamak için diyor.

ben çalışırken çocuğum ve ben maddi olarak daha rahatız tabiki, istediğimizi alıp giyiyoruz.
Doğumdan sonra ücretli iznim sırasında eşime ücretsiz izin alacağımı söylemiştim yine. Seni hiçbir yere çıkarmam ve sana hiçbir şey almam diye tehdit etti. Ben de korktum çalışmaya başladım. Şimdi düşünüyorum ne derse desin başlasaydım keşke izine. Gerçi o zaman evliliğimiz biter miydi. Çünkü adam bi ekmek almaktan aciz, ve ben bu duruma üzülüp çok kavga çıkarırdım, çok üzerdim kendimi.
Sadece sabah çalışıyorum evet, ama öğleden sonra da onun yorgunluğu oluyor.
Gerçi çalışmasam, komşu akraba rahat bırakır mıydı, ev hanımlarından öyle duydum da

Eşim geceyarısı eve gelince bana karşı iyi davranır, sabah beni işe götürür, ben günde 10 defa arar burada iyi yönleri ise bunlar

boşansam da olmaz çünkü çocuğumun anne babalı bir aile ortamında büyümesini düşünüyorum. Acaba eşim beni sevmiyor mu, seviyorum diyor ama.
Ben çalışmasam ne yapacaktın dedim birgün "ben sana güvendim de evlendim yoksa evlenmezdim kendime bu konuda güvenmiyorum" dedi.
Bilmiyorum kocanın eve bakmaması evliliği bitirmek için bir neden mi sizce? Boşansam ne yapcağım onu da düşünmedim, yine çocuğumdan ayrı kalacağım o durumda, yine izne ayrılamayacağım.
Yarım gün için fazla mı dert ediyorum
Rest çekip izne ayrılsam, muhtaç eder beni diye korkuyorum

boşansam da olmaz çünkü çocuğumun anne babalı bir aile ortamında büyümesini düşünüyorum. Acaba eşim beni sevmiyor mu, seviyorum diyor ama.
Ben çalışmasam ne yapacaktın dedim birgün "ben sana güvendim de evlendim yoksa evlenmezdim kendime bu konuda güvenmiyorum" dedi.
Bilmiyorum kocanın eve bakmaması evliliği bitirmek için bir neden mi sizce? Boşansam ne yapcağım onu da düşünmedim, yine çocuğumdan ayrı kalacağım o durumda, yine izne ayrılamayacağım.
Yarım gün için fazla mı dert ediyorum
Rest çekip izne ayrılsam, muhtaç eder beni diye korkuyorum

leyla06...bence sen en baştan kabul etmişsin arkadaşım,

burada fırtınalar kopmuş,yumurta mı tavuktan-tavuk mu yumurtadan?

Eşin KENDİ GEZME TOZMASINDAN FEDAKARLIK EDEMEYECEĞİ KADAR BABA?

Duymak istediğin cevap ne bilmiyorum ama sen bu durumdan rahatsız değilsin anladığım kadarıyla üstte yazdığın pragraflarda bunu sezmedim.

Sizin sevgi diliniz buysa yargılamak kimseye düşmez.

Bence arızalı ve eksik olması kaç yazar?

Kendine güvenmediğini sana güvenerek evlendiğini ifade eden bir ''eş adayı boşanmalı mıdır'' sorusunu yadırgadım açıkcası?

Bana ayan olan sana gizli,benim ak dediğim sana kara...

SONUÇ ŞUDUR Kİ EŞİNİN SENİ KENDİNCE SEVDİĞİNİ VE ANALI BABALI BİRÇOCUK BÜYÜTMEK İSTEDİĞİNİ İFADE ETMİŞSİN.

YOL BUDUR...BURADAN YÜRÜYECEKSİN DEMEK Kİ...

Buraya sorduğun sorunun cevabı eşinle senin konuşup anlaşmanızda gizli...Olabilirse tabiii...

leyla06...bence sen en baştan kabul etmişsin arkadaşım,

burada fırtınalar kopmuş,yumurta mı tavuktan-tavuk mu yumurtadan?

Eşin KENDİ GEZME TOZMASINDAN FEDAKARLIK EDEMEYECEĞİ KADAR BABA?

Duymak istediğin cevap ne bilmiyorum ama sen bu durumdan rahatsız değilsin anladığım kadarıyla üstte yazdığın pragraflarda bunu sezmedim.

Sizin sevgi diliniz buysa yargılamak kimseye düşmez.

Bence arızalı ve eksik olması kaç yazar?

Kendine güvenmediğini sana güvenerek evlendiğini ifade eden bir ''eş adayı boşanmalı mıdır'' sorusunu yadırgadım açıkcası?

Bana ayan olan sana gizli,benim ak dediğim sana kara...

SONUÇ ŞUDUR Kİ EŞİNİN SENİ KENDİNCE SEVDİĞİNİ VE ANALI BABALI BİRÇOCUK BÜYÜTMEK İSTEDİĞİNİ İFADE ETMİŞSİN.

YOL BUDUR...BURADAN YÜRÜYECEKSİN DEMEK Kİ...

Buraya sorduğun sorunun cevabı eşinle senin konuşup anlaşmanızda gizli...Olabilirse tabiii...

bu yol ve bu karmaşa bir gün elimde patlar diye korkuyorum zaten, ben yanlışları kabullenmişim bu beni nereye götürür, nasıl düzeltmeliyim bu durumu

Allah sana bol sabir ihsan etsin, esini anlatan sozlerin zaten icinde bulundugun durumu, daha net ortaya koydu.O, kendi zevk sefa dunyasini bozmak istemiyor, sen ve cocuklar bir yana kendi dunyasi bir yana.Ozgurlugu icin(rahatca para harcamak icin), senin calismani istiyor besbelli bisey.Allah yardimcin olsun, zor bir durum.Ortak bir paylasim yok, o kendi dunyasini kurmus, sana da kendi gorevlerini devretmis.Cocuk sayisi artinca yukunde articak.Butun fedakarligi senden bekliyor ama kendisi ozel zevklerinin pesinde kosuyor.Sevgi neydi, sevgi emekti, bir ekmegi paylasmakti.Paylasim yok, sevgi de yok bence.Her anne gibi bebeginin yaninda durmak istemek dogal hakkin, ama resmen tehditvari tavirlari var esinin.Maddiyata yuklemis, evlilik iliskinizi.Calismazsan gozumde degerin yoka getirmis sozlerini.Geceyarisi eve gelen esten korkmali, kimlerle nerelerde egleniyor.Evinin rizkini kimlere yediriyor?Bu sorulari, eminim sende dusunmussundur.Seni ise birakmasi, gunde 10 kez aramasi da esini sevimli gostermez bence.
Esin tavrini degistirmezse, cocukda yapma, biseylerin oturmasini bekle derim.
Allah yardimcin olsun.sevgiler...

Son düzenleme:
Allah sana bol sabir ihsan etsin, esini anlatan sozlerin zaten icinde bulundugun durumu, daha net ortaya koydu.O, kendi zevk sefa dunyasini bozmak istemiyor, sen ve cocuklar bir yana kendi dunyasi bir yana.Ozgurlugu icin(rahatca para harcamak icin), senin calismani istiyor besbelli bisey.Allah yardimcin olsun, zor bir durum.Ortak bir paylasim yok, o kendi dunyasini kurmus, sana da kendi gorevlerini devretmis.Cocuk sayisi artinca yukunde articak.Butun fedakarligi senden bekliyor ama kendisi ozel zevklerinin pesinde kosuyor.Sevgi neydi, sevgi emekti, bir ekmegi paylasmakti.Paylasim yok, sevgi de yok bence.Her anne gibi bebeginin yaninda durmak istemek dogal hakkin, ama resmen tehditvari tavirlari var esinin.Maddiyata yuklemis, evlilik iliskinizi.Calismazsan gozumde degerin yoka getirmis sozlerini.Esin tavrini degistirmezse, cocukda yapma, biseylerin oturmasini bekle derim.
Allah yardimcin olsun.sevgiler...

evet çok çocuk isterdim aslında ama artık yapamam, kader demek ki

bu yol ve bu karmaşa bir gün elimde patlar diye korkuyorum zaten, ben yanlışları kabullenmişim bu beni nereye götürür, nasıl düzeltmeliyim bu durumu

Sen düzeltme yanlısı değilsin,eşin TAVİZ VERME YANLISI DEĞİL...Karışık sizin iş...

Burada 100 kadına sor 99 u sana çocugunu maddi olarak garanti altına almayan,kendi bekarlık alışkanlıklarından vazgeçmeyen adama ÇOCUK DOĞURMAZDIM der sana...

Ama bekara kadın boşamak kolay derler.Boşan desek de çalışacaksın o çocuk sensiz kalacak...

Ölç tart,kendi yolunu sen belirle...Başlangıçta verdiğin kararlar sana olması gerekenden farklı rotalar çizmiş...

İşin zor arkadaşım,ama ben seni oldukça kabullenmiş ve sakin görüyorum...İdare edicen bence...

Yada eşinle ciddi ciddi konuşacaksın,O çocuk ilerde anlıyacak babasının kendisi için ne yapıp ne yapmadığını.

Gençlik hep böyle kalmayacak,otursun düşünsün doğru yolda mı?

Ancak kendisi karar versin ,muhasebe etsin,dönerse yalnışlardan o zaman kolay...

Son düzenleme:
Geldim kızlar:)
Eşimin kendi iş yeri var. Kış dönemi pek işi olmuyormuş öyle diyor. Bir de gezme hayatı var her akşam dışarda nerdeyse sanırım parası oraya gidiyor, ama ne yaptıysam vazgeçiremedim bütün yolları denedim. Normalde iş çıkışı eve gelse gül gibi geçiniriz. Fakat eve geldiğinde de ben rahat edemiyorum zaten, garson gibi önünde döndürüyor beni bitmek tükenmek bilmeyen istekleriyle. Ayrıca kumanda da hep ondadır. Yani adamın akşam çıkması benim rahatlığım olmuş. Biliyorum bu tarz bir evlilik size garip geldi.
Ama yanlış olan şeyleri kabullenmiş durumdayım sanki. Bilmiyorum idare ediyorum. Bunların dışında kavga dövüşümüz yoktur.
Eşimin kazancı kendi iddiasına göre 1,5 lira(ki bence daha daha çok ama neyse)
Evin tüm masrafları ve cocuk masrafı benden, beyfendi sadece gezer o parayla. Ve açık açık ifade de ediyor ben rahat rahat geziyorum sen işten çıkma diyor. Ben çocuğumu senden daha çok düşünüyorum, sen tembelliğinden izne ayrılmak istiyorsun sırf sabah erken uyanmamak için diyor.

e$ine yuh diyorum ba$kada bi$ey demek aklima gelmiyor
e be karde$im,kazandigi ni gece hayatinda ya$ayan , niyetini en ba$tan belli eden bi adamdan neden çocuk yaptinki
ortada bi masum yavru var saçma oluyor neden diye sormasi ama gerçekten merak ettim ..

sen en ba$tan $artlari kabul etmi$in,e$inin $u durumda kabahati yok gibi druyor .. adam kandirmami$ guvendirmemei$, açikca konu$mu$ sana herseyi ..

3 aylık bebeği olan, evde onu bekleyen eşi olan, sıcak bi yuvası olan adam neden gece yarılarına kadar sokaklarda olur gezer? :19:

+ Eşini zorla çalıştırması da cabası.. İnsan eşini gözünden sakınır. Hep dizinin dibinde gözünün önünde olsun ister. Bu nasıl bi adam ki zorla çalıştırıyor ve kendi kazandığını kendi yiyor. E öyle yapacaksa evlenmeseymiş. Bekar hayatına devam etseymiş.. Hem size hem bebeğinize üzüldüm açıkcası.. Yarım gün de olsa bi bebeğin her zaman annesine ihtiyacı vardır :59: Maddi sıkıntılar geçebilir, eşiniz belki bu davranışını düzeltebilir.. Ama çocuğunuzun bu dönemlerine tekrar dönme şansınız olmaz..

Allah size sabır versin..

Back
X