- 6 Eylül 2010
- 1.188
- 2.152
- 333
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
Öncelikle şu an iş yapan bir dükkan açmışsınız. Rabbim utandırmasın ve işiniz rast gitsin inşallah. Sucu, marketçi, fırıncılar herhalde şu süreçte zararsız hatta karla ayı kapatıyor. Allah daha çok versin tabi. Ben market işinde özellikle şarküteri mamüllerinde kontrollü ürün depolamanızı öneriyorum. Çabuk bozuluyorlar çünkü. Yeşillik ve meyve içinde aynı durum geçerli. Tabi indirimli ürünlerle çevre halkın dikkatini ilk aylarda çekmekte ve bazı ürünlerde tadıma ağırlık vermekte fayda var. Mümkünse online siparişte alın. Hatta benim yakınımdaki marketler telefonla sipariş alıp 40-50₺ olan alışverişlere yakın evlere teslim ediyorlar. Hani arabayla dağıtım yapmaktan daha ekonomik bir başlangıç olabilir. İnsanlar malum kapıdan teslim olayına da şu pandemide önem veriyor. Bir de bazı bakliyat gruplarında hatta adını vermiyim büyük marketlerden birinde bile kapalı bakliyatta böceklenme gördüm. Ürünleri yerleştirmeden önce hiç olmazsa koliden birkaç paket alıp bakliyatları kontrol etmekte fayda var. İnsanlar en çok öyle şeylerden tiksiniyorlar. Güleryüz, hoş muhabbet bence esnaflıktaki en önemli unsurlar. Tekrar hayırlı olsun Allah utandırmasın.