marketçilik deneyiminiz yok, herkes bu fikrinizi desteklemiş ve eleman ile olur diye yazmış, ancak ben başka bir bakış açısı sunacağım.
Anladığım kadarıyla daha önce marketçilik deneyiminiz olmamış. Market kuracak sermayeniz de var. Eşiniz riskin farkında olduğu için ailesini öne sürmüş olabilir ki bence yanlış. Siz işin başında olacaksanız geçmişte bu kadar vukuat olmuş kişilerle aynı ortamda belki 12 belki 15 saat bulunacaksınız. Her mal geldiğinde sıkı koordinasyon olması lazım, birisinin malları sayması, stok tutması, muhasebe işlerini yapması, vergileri vs takip etmesi, malları sürekli fiziken kontrol etmesi, son tüketim tarihlerini takip etmesi, rafları düzenlemesi, temizlik yapması, satın alımları yapması vs lazım. Deneyimi olmayan birisinin böyle büyük bir sorumluluğu alması riskli.
Yönetici hiçbirşey bilmiyorsa elemanla o iş olmaz, başlangıçta market deneyimi olan mesul müdür gibi birisni çalıştırıp sizin yavaş yavaş işleri öğrenmeniz lazım ya da ilk birkaç ay eşinizin açtığınız markette sizinle çalışıp işleri size öğretmesi lazım.. Güleryüzlüyüm, hersey güzel olacak diye düşünmek gerçekten sizi iflasa götürür, bu yorucu ve ciddi bir iş. Kendinize güvenmeniz lazım, ama sizde tedirginlik var, basit önerileri bile dikkate alacağım diye cevaplamışsınız, bu önerilerin hepsinin üstünden geçmiş ve kararlarınızı şimdiye kadar almış olmanız lazımdı. Örneğin online alışveriş önerisini dikkate alacağım demişsiniz, bunu ve bunun gibi şeyleri dükkanı tutmadan önce zaten ölçüp biçip tartıp önceden düşünmeliydiniz.
Ben olsam kiraladığım kişiyle görüşür, kirayı iptal ettirmeye çalışır, daha küçük ölçekli bir dükkan açardım, önce deneyim kazanırdım, olmuyorsa yukarıdaki gibi eşinizin başlangıçtaki desteğini garantilemeniz ya da market deneymi olan birisinden destek almanız lazım.
ayrıca online hizmetler hakkında pek bilginiz yok. E-ticaret başlı başına zor bir süreç. İşleyen bir web sitesi yapılacak, site hit alacak vs. E-ticaret sitesi yapıp yönettiğim için biliyorum. Getir diye bir sistem var, bu dönem esnaftan komisyon almıyor, oraya kayıt olun, site açmaya falan kalkışmayın, hazır kurulu sistemlere kayıt olun derim.