Eşimim ailesinden sıkılıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar 20 yıldır evliyiz. 1 evladımız var. Eşimin 3 teyzesi 3 halası ablası var anne hayatta.yegenler kuzenler gırla.. Bunlar bütün özel günlerde, bayramlarda, yılbaşlarında, doğum günlerinde dipdipe. Benimde bulunmam icap ediyor. Artık basından beri gittiğim için birden kesemem. Ama o kadar yapmaciklar ki. Çoğu iyi yetişmiş kalbur üstü. Ögretim görevlileri vs. Ama benim eğitim düzeyim onlar kadar olmadığı için sıkılıyorum. Ve bence içten içe beni hor görüyorlar. Yani hiç görmek istemiyorum artık. Pandemide görmeyince acayip rahat hissettim. Bitince napicam?
Nasil anlatsa, Sanki hiç dertler yokmuş gibi bir iş görüşmesi kıvamında konusuyolar birbirleriyle. Bizim aile az kişi ve aşırı rahat samimi. Zaten çok sık görüşmeyiz.

20 yıldır nasıl olduysa yine öyle olacak gibi. Yani hiç görmemek direk ilişkiyi kesip atmak çok akıl işi olmaz herhalde, insanlar sorar nerde vs. diye. En iyisi bu şekilde mecburi durumlarda biraz katlanmak. Ha derseniz eşimle paylaşsam anlayışla karşılar diye o zaman başka tabi, birlikte gitmeyiverirsiniz o özel günlere

Bence denk olmadığınız için size yapmacık ve dertsiz gibi geliyorlar.
Öyle olur genelde, uyuşmadıklarımızı sevmeyiz, kulp takarız.
Ya tamamen bağları koparın ya da minimum düzeyde görüşün.

Bunun eğitim durumuyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Öyle insanlar var ki eğitim alan insanlardan daha iyi kendini geliştirmiş.
Sıkılma nedeniniz ortamı sevmemeniz ya da sizi sarmayan konuların konuşulması. -mış gibi yapıp idare edeceksiniz ya da ortamdan elinizi ayağınızı çekeceksiniz yapacak bişey yok

Of bunu ayarlamak öyle zorki.

Nasil anlatsa, Sanki hiç dertler yokmuş gibi bir iş görüşmesi kıvamında konusuyolar birbirleriyle.
Şu kisma cok güldüm

Yanlis anlamayin da hepsi birden mi yapmacik? Siz kendinizi kotu hissediyor olabilir misiniz belki egitim durumunuz yuzunden?

Sonucta bayramda falan akademik seyler konusmuyorlardir elbette ortak noktaniz vardir.

Of bunu ayarlamak öyle zorki.
Niye ki?
Ortamlarda hal hatır sorulur, günlük haberlerden bahsedilir bitti.
Eve de çağırmazsın, onlar çağırırsa gitmezsin, ortak birinde karşılaşmak yeterli. Benim o şekilde iletişim kurduğum çok insan var.

Sevmeseler, sadece eş durumundan içlerinde olsanız hissederdiniz eminim. Seviliyorsunuzdur. Eğitim her şey değil. Ayak uydurabildiğiniz kadar eşiniz hatrına sabredin. Azaltabilirsiniz ama kesmek kabalık olur bence. Sizi ezen yoksa..

Bence kendinizin kalburüstü olmadığınızı düşündüğünüz için size öyle geliyor. Düğünlerde bayramlarda bir arada olmak aile olmak demektir zaten. Onların davranışında bir gariplik yok bence. Kendinizi hor görmeyin. Üniversite okumak, öğretim görevlisi olmak bence bir insanın kalitesiyle ilgili şeyler değil. Ben karşımdaki kişilere hiç bu nazarla bakmam. Hele okudum diye büyüklenmelere kalkışanlara gülerim, insanlık sınavı diplomayla verilmiyor.
Siz kendinizi sevin. Durumunuzu kabullenin ya da değiştirmek istiyorsanız değiştirin. O zaman mutlaka konuşacak konular bulursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…