eşimin 18 yıl sonra ortaya çıkan annesi....

elkocum

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
737
1
641
44
İzmir
merhaba kızlar ...

nasıl yapıcağımı ne tepki vereceğimi şaşırmış durumdayım...

eşim ilk okula giderken annesi ile babası ayrılmış..

k.pederim almış 2 oğlunu göstermemiş kayınvalideme...senelerce kaçırmış..

bir şekilde velayetlerini de almış...o kısımlar çok karışık ayrıntıya girmeyeyim..

18 yıl sonra kayınvalidem bizi buldu...

önce msn den sohbet ettik sonra telefonlaştık ve en son evine gittik..

doğal olarak evlenmiş yuva kurmuş ve 1 de evlat sahibi olmuş...

eşim ilk başlarda çok iyi di ama şu sıralar görüşmek istemiyor..

kayın validem de telefon da bana ben de artık uğraşmıycam dedi...

ki kayın validem son 10 yıldır hiç aramamış yaşanan yeri ve evlerini bilio ama gelmemiş korkutmuşlar çok (dayak tehdit)

kayınvalidemin artık uğraşmıycam demesi beni çok üzdü,bir de telde çok konuşmuştu faturam çok gelior eşim kızıyor dedi..

acayip kırıldım..

sonuçta 1 evladım var ve babannesini tanımasını isterim..

ama bu tarz düşünen bi bayana tepkim ne olsun açıkcası karar veremedim??

sizce ne yapmalıyım...??

nasıl davranmalıyım ???

Son düzenleme:
bence sen pek araya girme..

bu kadar yıl sonra evladını bulmuş ama belli ki o da çok acı çekmiş yada çektirmişler..

böyle durumlarda insanların yüreği katılaşabiliyor malesef.. ayrıca onun kendi evinde de ne yaşadığını bilemezsin..

sen belki bir kez daha bunca yıl sonra anneni bulmuşsun, kaybetmemelisin bir daha diye anlat ama fazlada üsteleme..

Son düzenleme:

evet ben de aslında araya girmek istemiyorum ama ...

çok da üzülüyorum uğraşmıycam demesine... 90 yaşında da olsak ille de anne deriz yani..

eşimin ona çok ihtiyacı var ... kadın sevgisini belli etmiyor...

ayda bi zor arıyor... evdeki durumunu elbet bilemem ama kendi işi var muhtaç deil kocasına..

şaşırdım kaldım..ben de anneyim evladıma kavuşşsam asla böle yapmazdım yani...

Son 10 yıl boyunca hiç aramamış diyorsunuz,
siz de annesiniz sorun bi kendinize''eşiniz ve ailesi sizi tehdit etse,şiddete maruz kalsanız,
vazgeçer miydiniz evladınıza ulaşmaktan?''
İnsan ne yaşarsa yaşasın,herşeyi göze alıp bırakmaz evlatlarının peşini bence.Bırakmamalı yani...
Bence iki arada kalmışlık var kayınvalideniz de,sanki biraz da mevcut düzeni ve huzuru bozulmasın diye
ertelemiş evlatlarına kavuşma zamanını.
Tercih meselesi biraz da,biraz da insanların öncelikleri.
Yakınen tanık olduğum benzer bir olay var,
şimdi detaya girmeyim ama inanın ne kadar zorlarsa zorlasın taraflar,
hiç bir şey normal olmuyor.
Araya giren o uzun yıllar aşılmaz dağlar oluyor iki taraf için de.
Beraber geçirilememiş zamanlar iki tarafı da acıtıyor.
Asla normal bir anne evlat ilişkisi olmaz bence.
Çok üzgünüm ama böyle düşünüyorum.
Zaten bayanın tavrı da bu yönde.Ve vazgeçmeye,pes etmeye de dünden razı gibi.
Eşiniz de görüşmek istemiyormuş artık,annesi de umarsız konuşmuş.
E bu durumda toz kaldırmayın derim.Bırakın dağınık kalsın.
Vardır bunda da bir hayır.

çok teşekkür ederim yorumunuz için..
evet normal bi anne oğul ilişkisi zaten beklemiyorum...
ama bu kadarda rahat olunmaz..eşim zaten kızgın aramadı die ondan tavır yapior..
ama kayınvalidemin tavrı garip haksızken...
zaten karışmam..
ama evladımın babannesini tanımasını çok isterim...
onla büyüsün ondan da sevgi görsün..
keşke..olsa..ama sanırım dediğiniz gibi dünden razı pesetmeye...

Çok iyi niyetli birisiniz belli. Herkesin böyle umrunda olmaz. Bence eşinizi yumuşatın, ama fazlada müdahale etmeyin. Sonra bi aksilik çıkarsa olay size patlamasın. Anne çok önemli, ama eşiniz ne kadar görüşürse görüşsün, bizim kafamızdaki anne kavramı oluşamaz onda. Bazı kişilerin annelik duyguları zayıf oluyor Buna eskiden inanmazdım ama bikaç kişide görünce inandım. Benim için dünya bir yana annem bir yana. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

Bosverrr canim yaa... Benim babaannem varda ne oluyor yaaa ? birak olmasada olur pfifff!!

Bence eşinizin annesi evladını bulma heyecanını bizim kafamızdaki şekliyle yaşamıyor, yapılacak bir şey yok, mesele anne ve oğul arasında.Sizi anlayabiliyorum ama bence de araya çok girmeseniz daha iyi, arada sırada eşinize hatırlatırsanız yeterli olur sanıyorum.

annelik duygusu rabbimizin bizlere verdiği harika bi his.. ama bazen düşünürüm mesela beni arasalar doğumda oğlunuz karışmış aslında sizin oğlunuz bu değil başkası diye ne düşüneceğimi bilemem... ama benim oğlum bu yanımdakidir başkası değil derdim herhalde.. yni demem o ki her ne kadar annelik içten gelen bişey olsa da yakınlık ve o çocuğuyla aynı ortamda olması bu sevgiyi pekiştirip sağlamlaştırıyordur.. tam 18 yıl.. geçmişte olanlar bi kenara birbirlerini tanımayan bilmeyen bir anne oğul... ne kadar yakın olabilirler ki.. söylediğinize göre ikisi de isteksizmiş zaten..siz canınızı hiç sıkmayın sonuçta babannesini oğlunuz zaten tanımayacaktı.. her çocuğun da babannesi felan olmuyor zaten... faturaları felan size söylemesi de ilginç.. ya düşüncesiz davranıyor ya da sizden maddi beklentisi olabilir.. bence canınızı da sıkmayın iletişime geçmek için istekli de olmayın..

Kimbilir neler yaşamıştır o anne. Çocuklarını kaçırmışlar, yıllarca tehdit şiddet görmüş.

Psikolojisi ne hale gelmiştir..Anne o sonuçta, yavrularından zorla ayrılmış anne.

Olan çocuklara ve anneye olmuş, kayınbabanızın vicdansız hareketiyle.

Şimdi hayatını kurmuş.. 18 yıl geçmiş aradan.

Doğal olarak eşiyle sorun yaşıyorsa, bunu yaşamak istemiyordur.

Çünkü belkide son sığınağı olan yerin yıkılmasını istemiyor.

Kime güvenecek, 18 yıldır görmediği oğluna ve geliline mi ?

Bilemez ki ortada kalıp kalmayacağını.

İş sizin eşinize düşüyor, annesini korumalı, kollamalı, sevgisini o göstermeli.

hem k.validenizin hem de eşinizin yaşadığı şeyler kolay değil..aradan 18 yıl geçmiş,evet annesi ama o bayanın tarafından da bakmak lazım.belki eşi kıskınıyor ve oğluyla görüşmesini istemiyordur ki genelde bu gibi durumlarda böyle olur.hem 18 yıl sonra bulduğu evlatları hem de yeni eşi..büyük ihtimalle arada kalmış kadıncağız.anladığım kadarıyla eşiniz birden soğuk davranmaya başlamış annesine,ondan yakınlık mı göremedi acaba?bence eşinizle konuşun,daha ılımlı davranması konusunda ikra edin.ama iki tarafta hala soğuk davranıyorsa yapabileceğiniz pek de birşey yok.ama torununu görmek isteseydi ben izin verirdim..

Oyle guzel ifade etmissin ki,agzina yuregine saglik...

Elkocum bende aynen boyle dusunuyorum,
Eşin adim atmali,ilgilenmeli sende destek olabilirsin...

Oyle guzel ifade etmissin ki,agzina yuregine saglik...

Elkocum bende aynen boyle dusunuyorum,
Eşin adim atmali,ilgilenmeli sende destek olabilirsin...

Teşekkür ederim aşkitom, seninde yüreğine sağlık olsun.

Kadınların her türlü cefası var zaten, birde yavrularından koparılmak eklenirse buna ne sinir kalır ne sabır ne de psikoloji.

Yıllar önce geçirdiğimiz bir kazada annen öldü dediler bana, sağ olduğunu iki saat sonra öğrendiğimde ömrümden ömür gitmişti.

smuwila arkadaşımızın annesinin vefatını okudum burada aynı duyguyu tekrar yaşadım.

Evlatlar böyleyse, annelerin fıtratı gereği çektiği acılar nasıldır kimbilir ?

teşekkür ederim..

amin...kimseyi ayırmasın RABBim ... annesizlik çok zor...

hazır yazılmısı var aynen katılıyorum elıne saglık

konu sahıbı arkadasım burda neler okuyoruz, sen ne kadar guzel yureklı bı anne ve eş sın
eşın kıymetını bılsın senın

evet cnm maalesef çok çekmiş bi anne..
onu çok iyi anlıyorum..hiç de kolay deil..
anlatio yaşadıkların o kadar korkunç ki...
etraftan da aynı şeyleri duyuyorum inanılmaz şeyler yaşamış...
k.pederim olacak adam da kansızın şer...sizin teki..
ben hayatım da o kadar adi o kadar basit o kadar yobaz bi insan daha görmedim..
görüşmüyorum zaten onunla...

kayınvalidemden maddi bi beklentimiz yok ki bizim çok şükür herşeyimiz var..
onun da herşeyi var...
son model evde gayet düzgün bi hayat yaşıyor...

ne bizim ondan bi beklentimiz var ne de onun bizden yani maddi açıdan..
ama soğuk durması çok üzüyor..

mesela telde konuşurken oğlunu soruyor ama torununu sormuyor en çok da garip gelen bu ??

hazır yazılmısı var aynen katılıyorum elıne saglık

konu sahıbı arkadasım burda neler okuyoruz, sen ne kadar guzel yureklı bı anne ve eş sın
eşın kıymetını bılsın senın

teşekkür ederim cnm...bunu gören gönül daha güsel...
kıymet bilen olmuyo ama olsun..
kayınvalidemi bile ben buldum...
1 ay uraştım buldm..
laf arasında söylüycem annelik olmamış ama babannelik istiyorum die..

Sizi benimsemesi, siziden onu benimsemeniz için zaman gerekiyor.

Belliki bilinçli bir annesiniz; evladınızı akrabalarınızla büyütmenin önemini biliyorsunuz ama bu zaman istiyor.

Oğlunu bile 18 yıldır görmüyorsa torununu algılaması zor şimdilik.

bütün zamanlar onun olsun... :)
yeterki oğluma sevgisini göstersin...

ben annanne babanne dede ye çok önem veririm onların sevgisi hayat için bir + diye düşünüyorum...

beni benimsemesede olur... ona kırılmam...ben elim sonuçta..

ama oğlum deil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…