eşimin 18 yıl sonra ortaya çıkan annesi....

sen ana ile oğul arasına girme, eşin görüşmek istemiyorsa o onun bilecegi iş..
birde oğlum babaannesiz kalmasın diyorsun ama şöyle düşün kayınvaliden hakkında. gelinle ilgili sıfatı tam olarak ölenler ve yaşarken ölenler kayınvalideler var.
babannesiz olan coookkkk cocuk var.görüşmeyen tanımaya bi tek senin cocugun omayacak yani..

evet onun da farkındayım...
gönlüm herşeyin iyi olmasından yana...
inş..bu iyi niyetimin farkında olur ...

İnşaallah gönlünüzce olur sonuçlar elkocum.

benim hiç babannem olmadı babam evlenmeden ölmüş. ama hiç özleminide çekmedim. şimdi yazılanları okuyunca aklıma geldi. annanem çok iyidir çok severim anları ama onlarla da uzaktık sene de bir kez görüşürdük. çocuğun için endişelenme derim. anne babası olduktan ve mutlu bir evlilikte büyüdükten sonra. büyükler çokta aranmaz. hani benim anne babamın evliliğide öle 4 4 lük değildi ama ne bileyim hiç babaanne arayışında olmadım. gerçi dedem bir kez evlenmiş ama kız çok gençmiş bırakıp gitmiş. şimdi dursaydı genç bir babannem olurdu

İnşaallah gönlünüzce olur sonuçlar elkocum.

inş...cnm çok teşekkür ederim..
bakalım zaman ne göstercek..

mesela bugün aradı ve çok özledim oğlumu falan dedi..
sonrada torunumu çok özledim ver telefona konuşayım dedi...
verdim konuştular..oğlum çok mutlu oldu :)))

inş..daha da iyi olur ilişkileri...

herkesin duyguları farklı .. ben çok aramıştım yani..

tabi oğlumun da böle olucak die birşey yok..

sonuçta annanesi hep yanında..çok seviyor çok ilgileniyor..

ama varken babaanne neden olmasın ??

herkesin duyguları farklı .. ben çok aramıştım yani..

tabi oğlumun da böle olucak die birşey yok..

sonuçta annanesi hep yanında..çok seviyor çok ilgileniyor..

ama varken babaanne neden olmasın ??

yazacaklarimi yanlis algilamayin,asla art niyetle yazmiyorum.
cocugunuzun babaanne sevgisi olmadan buyuyecegi korkusunu tasimaktan ziyade "esiniz ve annesi" durumunu goz onunde bulundurun.
burada tam tamina koca bir 18 YIL cocugundan zorla mahrum birakilmis bir ANNE var.
cocugunun ne yiyip ne ictigini,buyudugunu,evlenip barklandigini goremeyen bir anne.
biraz daha anlayisli olun.
su an maddi acidan cok rahat bir durumda yasiyor olabilir.
ama bir telefon faturasinin sorun oldugunu dahi size aktariyorsa,maddi olmasa da manen esiyle bu konuda bir skintisi olabilir.
bu durumda size dusen einize destek olmak.
yillarca babasi tarafindan beynine annesi hakkinda kotu seyler islenmis olabilir.
en onemlisi ve bence kesinlikle "annen eger seni sevseydi sizi arardi"denmistir.
bence esiniz boyle bir dusuncenin etkisi altindadir.
esinizin annesiyle gorusebilecegi ortamlar hazirlayin.
yeni aileyi tanimaya calisin
ama 18 yil sonra evladini yeni bulan bir anneden hemen torun sevgisi beklemeyin.

eşimle aralarındaki ilşkiye karışmıyorum..
çünkü eşimin maalesef tavrı net...çok sık ve fazla görüşmek istemiyorum dedi..
ara ara annesinden bahsediyorum gidelim diorum ama pek işlemio..

benim çabalarımla zaten görüştüler..ben buldum ben buluşturdum ..ben ikna ettim..
ama daha fazlasını yapamıyorum ters tepiyor..

kayınvalidemin eşiyle ilişkisi çok güsel örnek bi aile..
ama neden o fatura yı bana söledi bilmiyorum anlamadımda..

hem 18 yıl sonra evladıma kavuşucam hem de eşim bana fatura yüzünden kızıcak o kadar uzun boylu deil..
buna müsade etmesdim..tavrım net olurdu eşime..

birbirlerini hayel ettikleri gibi çıkmadı..

zaten kayınvalidem ben böle beklemiyordum dedi..
sonrada lafı çevirdi..bişey demedim..

kendi bilir artık..
ama 18 yıl aradan sonrada böle davranılmaz yani..

acılarımı unutayım die çok yalvardım ALLAH a dedi kayınvalidem..
sanırım fazla unutmuş...

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar arkadaşm, aynı durumdayız..
Benim eşimin annesi ile babası eşim henüz 1 yaşındayken ayrılmışlar.
Hikaye aynı.. Babası eşimi göstermiyor.. Yersen..
Hangi anneyi alıkoyabilirsin evladını görmekten, kapısında yatar, yoluna çıkar gene görür.
Hiç yol bulamadıysa okuluna gider görür. Nitekim bizim ilkokulda öyle bir çocuk vardı. Babası anneye göstermiyormuş, anne hergün okula gelip gizlice görürdü oğlunu, babanın ruhu duymadan.
Cahildim, korkuyordum, yol yordam bilmiyordum vs vs hepsi bahane..
Anne eğer isterse çocuğunu bulur ve görür. Koparıp alabilir demiyorum, ona gücü yetmeyebilir. Ama muhakkak görür.
Ama gözden ırak, gönülden ırak oluyor işte. Başka izahı yok. Başka yuva kurup, çocuk doğurup uzaktakini untuuyorlar.
Yıllar sonra bir merak duygusu mu desek, vicdan azabı mı desek..
O oğlan evlenince başlıyorlar tırmalamaya görüşmek için. En başta da geline yaklaşıyorlar, onu aracı koyuyorlar.
Eşimi 30 sene aramayan annesi, biz evlenince beni aracı yaptı, oğluyla barıştı.
Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biridir bu olaya müdahil olmak.
Sana da tavsiyem kendini uzak tutman, aman ha irme, suçlu sen olursun inan..
Eşimden alaka göremeyince "aman ben bunca yıl boşa ağlamışım meğer, değmezmiş" dedi annesi bana..
Sen ne emek verdin de neyin sevgisini bekliyorsun oğlundan..
Aynen dediğim gibi, gözden ırak, gönülden ırak.
Bir meraktı, aradı. Gördü, o merak da geldi geçti.
Eşin de isteksizmiş, annesi de vazgeçmiş. Sen de hiç yorma kendini. Babaannesi olmayan tek çocuk seninki mi arkadaşım.
Ben yıllar sonra eşimin babası tarafından suçlandım "sen yaptın aralarını" diye. Ailesi ile arası (annesiyle görüştüğü için) bozulan eşim yeri geldi faturayı bana çıkarttı. Keşke baştan uzak dursaydım, ilgilenmeseydim. Karışmam ben deseydim.

kesınlıkle bastan sona katılıyorum arkadasa .

dayakmıs tehtıtmıs nedır kı bunlar bır anne ıcın .

gercek anne olanlar ,dayakla tehtıtle evladından vazgecemez .

ne yapar eder yıne evladını gorur.

gıder kapısın da yatar,

gıder okulun da zıyaret eder ama yıne de gorur evladını .

evet cnm senin ki de kötü olmuş üzüldüm gerçekten...
ben kıyamadım kayınvalideme 18 sene görmemiş şimdi görsün dedim...
ama pek de memnun olmadı 2 tarafta...
hayırlısı artık...
ben yine telefon da yada msn den görüşüyorum..
oğlumuda görüştürürüm gerisi ona kalmış..

vallahi anne bu anne !! ne demek görüştürmediler, tehdit ettiler, canımı ortaya atar gene evladımdan kopmam.. ben de yaşadiğim için konuşuyorum, eski nişanlımı annesi 10 aylıkken bırakıp kaçmış, gitmiş.. babaanne büyütmüş eski nişanlımı.. neyse biz sözlendik nişanlandık falan anne birden ortaya çıktı.. hikaye aynı " baban göstermedi, tehdit etti, korktum" .. halbuki kadın 2 sokak ötede oturuyor.. neyse, bu arada kadın bir mağazada üst düzey yönetici, evlenmenmemiş kariyer yapmış.. sürekli aramaya ilgilenmeye başladı.. ben hep bi köşede durdum ilişkilerine karışmadım ama bi çok tuhaflık vardı.. mesela ne zaman başbaşa görüşsek annesi ariyordu çağiriyordu, gidiyorduk, oğluyla el ele oturuyordu, benim suratıma bakmıyordu falan.. aşiri itici aşiri yapmacık geliyordu yani.. sırf gösteriş.. sen 26 sene arama sorma, oğlan nişanlanınca tutuş.. aman gözlerim doldu yani.. neyse ama ben nişanlıma bişey demiyodum.. nişanlıma aşk msjları atiyordu her dakka, sen benim aşkımsın herseyımsın bilmemneyimsin.. bu arada kadının oğluna bi kuruş maddi desteği yok, sadece kuru kuru bir sevgi.. bizim nişan oldu, sonra benım teyzem vefat etti, nişanlım bizdeydi haliyle, annesi aradı akşam yemeğe gel dedi, nişanlım da anne burcunun teyzesi öldü gelemem dedi kadın tlf nu nişanlımın suratına kapattı, ardından bir msj " annenden önemli ne olabilir , geleceksin " diye.. insan bi tlf na beni ister bi baş sağlığı diler.. şok oldum ben.. neyse nişanlım da çok sinirlendi, ben daha görüşmem gitmem etmem, bu saygısızlığı hak etmedim dedim, cenaze bu cenaze ayıptır dedim.. nişanlım da annesine tavır aldı.. neyse araya gene bi soğukluk girdi. en sonunda kadının bu tuhaflıklarına nişanlım dayanamadı ve görüşmek istemediğini söyledi, sen benim psikolojimi bozuyorsun anne dedi.. kadın gerçekten iyi değildi.. nerde böyle çocuğunu senelerce görmemiş bi anne görsem hepsinde aynı şeyi gözlemliyorum, duygularında çok büyük çelişkiler oluyor, çok gelgitler yaşiyorlar, tutarsız oluyorlar.. anlamak zor.. neyse kurtuldum hepsinden..konu sahibi arkadasım aman sen karışma aman, çünkü bu tür şeyleri yaşayan insanların psikolojisi farklı oluyor, sağlıksız oluyor ilişkileri, bizi aşar.. yani beni çook aştı..

Merhaba elkocum.
Bu yorum aslında herşeyi açıklıyor.
Ben kçüklüğümde aynı senin anlattıklarını yaşadım
Babam ve babaannem beni annemden kaçırırlardı sürekli
Ve annem küçük yaşta bunları yaşaması sebebiyle psikolojisi hala düzelmedi.
Hiç bişi dışardan göründüğü kadar kolay değil.
Cnm o bir anne ve yaptıklarındageçmişin çok büyük payı var bunu unutma.
Annem hep der ki seni kaçırdıklarında terasa çıkıp kuşlarla konuşurdum ağlayarak seni sorardım..

Sen yinede her iki tarafı idare etmeye çalış..

Bu arada herkes ne kadar kolay anlatmış kaçırılan çocuğu görebilme faslını ya
Kusura bakmayın da bunu yaşayan bilir.
Burdan evden yorum yapması kolay.
Benim anneme ne anneannem destek çıktı beni görme konusunda nede dedem
Hiç kimsenin destek çıkmadığı bi anne vede 18 yaşındaysa kaçırılan çocuk da köydeyse nasıl gidip görülür Allah aşkına
Bu benim hayatımdan örnekti
Ama konu sahibi arkadaşın yaşadığının da böyle bişi olmadığı ne malum.
Lütfen yorum yaparken hayatlara yaşanılanlara saygı duyun!
Yaparım ederim demesi kolay
Biraz anlamaya hak vermeye çalışın.

cnm ben de anlamaya çalıştım onu hep..
anlıyorum da çünkü çok kötü şeyler yaşamış..
ama şşaırdığım nokta olaylar bittikten bi 5 sene sonra falan orataya çıkabilirdi??
hukuk devletiyiz yani yargı var...
bu kısmını anlamadım.. hadi onu de geçtim ama öle aman aman bi sevgide yok yani ..
çok şaşırdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…