- 27 Kasım 2018
- 36
- 23
- 3
- 32
- Konu Sahibi Bireycitoplumsal
-
Her konuda bu tarz mesaj yazan biri oluyor nedense
işte paramı ben söylememiştim.Eşimle sevgiliyken kendisi gördü tesadüf eseri çünkü telefonumu karıştırmaya bayılır banka hesabımı gördü.Babkadan para çekerken gördü.İş ışten gecmiste paranızı demiyeydiniz madem .Yada gelenekler neyse yapilsin .Bu gelenekler boşa konmamıs .
Herkeste bir onu kendim yaparim bunu yaparim altin sevmem de istememde havası .
E oğlu evleniyor yapsın bir zahmet .
Sonra sen gelinsin ben kv deyim demeyi biliyorlar
Tüm bu nedenler toplandı Ve biz boşanmaya kadar geldik maalesef..Evet paranız olduğu için aynen de öyle olmuş. Keşke paradan kimseyi haberdar etmeseydiniz. Ayrıca aylık 9000 alan insanın durumumuz yok demesini kabul etmiyorum ben açıkcası. Benim babam 1800 lira maaşla hem iki çocuğu il dışında okuttu hem de abimin düğün takı Vs herşeyini halletti. Biraz karakter meselesi gibi. Ayrıca evlilik olayına girince herşey sizin istediğiniz gibi olsun diyen taraf hep eziliyor , hep bi karşı taraf sorun çıkarıyor hiç Dr memnun olmuyor işin garip tarafı.
Gövde kısmım yolunurken ellerinden kaçtım diyeyim..Şuan sizi yoluyorlar mı kaz gibi ?
Bilmiyorum,eşim konusunda emin değilim.Calısmamı kompleks yapan biri için param için evlemdi diyemiyorum..O değil de diyelim eşiniz yanlışlıkla gördü atm den miktarı.
Bir erkek gidip bunu annesine nasil ve neden anlatir. O çok garip. Eşiniz bile sizinle para için evlenmis olabilir.
Gözümde annesiyle beraber ellerini ovusturup yaşadık diyen iki insan canlandi.
Bilmiyorum,eşim konusunda emin değilim.Calısmamı kompleks yapan biri için param için evlemdi diyemiyorum..
Aralarında ne konuşma gecti bilemiyorum ama ailesinün niyetinden Eminim.Ve bu insanları neden sevmediğim için eşim Yanımda değilken orada vakit geçirmek istemediğim için suclanıyorum..Anlıyorum ama zaten mevcut olan paraniz için demistim. Ilerde kazanacaklariniz icin degil.
Veya ben cok supheciyim. Ama ben erkek arkadasimin su kadar parasi var diye görsem hatta kendi de soylese gidip anneme soyleme geregi duymazdim. Gereksiz.
Evlenmek için biriktirmedim eğitimim içim biriktirdim işten istifa ettiğimde ailemden para istemeden yasayabilmek için biriktirdim.Zamanında oğullarının arabasını satıp borçlarına yatıran insanlar bunlar.Ve oğulları evlilikten önce evlilik nedenli olmayan yüklü bir borca sahipken onlar kıllarını kıpırdatmadı.O borç benim altınlarımla ödendi.Ne alaka yani.
Kendi evinize kendi paranızla eşya alıyorsunuz.
Eee
Zaten evlenmek için biriktirmediniz mi parayı.
Ayrıca kv nereden biliyor bu parayı
Merhabalar arkadaşlar.Sorunum eşimin ailesi..Eşimle görür görmez birbirimize aşık olanlardanız.Kısa süre içinde evlenmek istedik.Ben o zamanlar işimden istifa etmiştim.Ve çalışırken eğitim ve kişisel masraflarım için kimseye yük olmama adına bir miktar para biriktirmiştim.Ki kozmetik ve giyimde marka Ve kalite takıntısı olan bir insanım.Eşimin o dönem borçları vardı.Ailesi önce bu evlilik için erken olduğunu söyledi sonra kabul ettiler.Ve kayınvalidem durumlarının olmadığını acele evlendiğimiz için pek bir şey yapamayacaklarını söyleyip kendilerini acındırdı.erken dediğim 9 ay da evlendik biz.Eşimin mutlu olması için kayınvalideme gittim geldim sürekli ne altını ne takıyı ne giderleri sorun ettim.Durumları yok dediğim su ;evde bekar olan geçimini sağladıkları biri yok,kayınvalidem emekli olmak üzere kayınpeder hem emekli hem de çalışıyor aylık geliri 9 bin civarında.ailecek gezmeye yemeye içmeye cok düşkünler.Biz ailecek ne takı ne başka bir şey istedik.Siz ne yapmak isterseniz o dedik.Cünkü kadının erkekten sırf evleniliyor diye Ziynet eşyası istemesine karşıyım.Bu süreçte ben üstüme düşenleri birikmiş paramla aldım.Nişan elbisesi ayakkabısı kuaförü nikah elbisesi falan kimseye yük olmadım.Eşim kredi cekti beyaz eşya için,düğündeki takılarla kredi kapatırız dedim.Ailesinün bi müdahalesi olmadı.Etrafa gelin alıyoruz gelin alıyoruz diye böbürlenip ,yani bu geleneksel kafada olup da geleneksel kafanın verdiği erkek tarafı görevlerinin hiçbirini yerine getğrmediler.Halı alınacak ben söyleyecekmişim alın diye hee seye pahalı pahalı deyip ucuz yollu seyler aldık.Perdelere para vermesinler diye bir yakınlarının hediye ettiği hiç tarzım olmayan seylere tamam dedim.Gelinliğüm pahalı olmamasına rağmen kv sıkı bir pazarlık yaptı Ve parasını duyunca suratı düştü.Hepsine tamam dedim.Aslında anlatılacak cok şey var ama kısa kesiyorum.Uzaktan bir komşumuz meğer kayınvalidemin uzaktan bir akrabası imiş.Ve bu akrabaya kayınvalidem su tarz bi şey demiş:”Oğlumuza gelin bulduk,söyle prestijli bir mesleği var Ve de kenarında baya birikmiş parası varmış demiş.Ve ben bunu üstünden 7 ay geçince öğrendim annemden.Ben yersiz yere mi kuruntu yapıyorum ,bu insanlara sinirlenmekte haklı mıyım yoksa ?
Vallahi bende acı tecrübeler sonucu herşeyi bilmemeleri gerektiğini öğrendim . Paramın olduğu bankanın müdürü kuzenimdi. Evlenmenmeden önce söyleme bu parayı diye beni uyardı . Evlendikten sonra tüm birikimim 2 ayda bitti . :) Herkes çok akıllı öyle vermeseydin , yapmasaydınla olmuyor bu işler. Biz salaklığımızdan değil , iyiniyetimiZden , tok gözlülüğümüzden vs. Verdik ettik , onlar kıymet bilmedi . Netice boşandım. Bir musibet bin nasihatten iyidirCok haklısın ben de kendime bu yüzden cok kızıyorım ama ben söylemedim.Eşimin cok borcu olduğu için sevgililik döneminde aldığı maaş borca gidiyordu.Ben de buluştuğumuzda tüm masrafı üstleniyordum.yeme içme otobüs uçak biletleri gezme vs vs.Bankadan para çekerken kendisi gördü ne kadar param olduğunu..
Ben staj parami yettiremeyip babam ustune para verirdi. Esim normal calismasina ragmen annesi 20tl harclik verip yollardi. Parklarda sürünür, acikirsak döner yerdik. O zamanlar cok toydum hep iyi niyetli yaklaşmisim. Nisan zamani anladim... Nisanlik bakmaya gittik kv yanina 1 kurus almamis. 100tl kaporayi ben verdim. Sonra esim demesinmi ben anneme kredi kartini verdim. Neyse bunu geçtim bi sekilde. Nisan alisverisinde tabi baya harcama yapildi. Tekrar tekrar gel git olmasin diye kiyafetleride alalim dedik. Yine parasi yok. Annem cikardi verdi. Eşyalar karistigi icin ben kvme gidip esyalari ayirdim. Cikarken getirdi parayi verdi, ee evde para vardi da neden yanina almadin???? En son dugunde esimin butun takilarini aldjlar 1 tane altinla eve gittik. Ama esyalarkmizi onlar aldi borc birakmadilar. Bazi seyler duzeldi, bazi seyler daha beter oldu. Ama uzatmadik. Uzatsaydim suan evli olamazdim. Esinizle araniz iyiyse kendinizi parasal kullandirmadan sayginizi aileye karsi bozmayinAralarında ne konuşma gecti bilemiyorum ama ailesinün niyetinden Eminim.Ve bu insanları neden sevmediğim için eşim Yanımda değilken orada vakit geçirmek istemediğim için suclanıyorum..
Hemen evlenmek istemedim Ancak eşim evlenmezsek beni terk edeceğini söyledi.Hayatımda hiç bu kadar aşık olmadığım için kabul ettim bana haklı gerekçeler sundu.Evet ailesi yardım etmek istemeyebilir sorumluluk almak istemeyebilir.O zaman onlar da nasıl ki sorumluluk almadılar oğullarını ayrı bir birey olarak gördüler,beni de gelin kaynana kıskacına almasınlar,sürekli gelip gğtmemi arayıp sormamı onlarla birlikte konu komşu ziyaretlerine mevlütlere gitmemi beklemesinler.Ayrıca işimden vazgeçmedim.Kariyerim için cok önemli bir sınava girecektim buna hazırlanmam için istifa etmem gerekiyorduEvlenme sürecinde neden bu kadar verici oldunuz ki,yaşınız filan mı geçiyordu neyin telaşıydı bu bence 9 ay erken gerekirse iki yıl uzatıp bu kadar alttan almasaydınız keşke. Kendinize değer vermemişsiniz o süreçte şimdi borçlardan nefes alamadığınız için öfkelenecek bü hedef arıyorsunuz sanki..
Ayrıca 25 yaşında deli divane aşıkken hayattan bihaberken önce işim diyebildim ben neden istifa ettiniz ki??
Bu saatten sonra olan olmuş deyip önüne bakın eşinizin ailesi ikili oynamamış ki en başından tavırlarını belli etmiş gurur kırıcı mı evet ama bunda eşinizin bi kabahati yok ne yazık ki..
Eşiniz kendi ailesine şu kadar parası var gördüm diye mi anlatmış yaniişte paramı ben söylememiştim.Eşimle sevgiliyken kendisi gördü tesadüf eseri çünkü telefonumu karıştırmaya bayılır banka hesabımı gördü.Babkadan para çekerken gördü.
7grami... 7 yaşında kızıma öylesine taksın diye 11 gramm aldım...Evet öyle görüyorum,kendileri kızlarına borç para verip geri almayabiliyorlar,ve durumu olmayan insan her gün mangallarda plajlarda gezmelerde olmaz.Elleri kalın altınlarla dolu.Bana takılan altın 3 adet 7 gr bilezik.Eşimin babası evin geçimine yeter de artar şekilde kazanıyor.Oğullarının 40 bin borcu var ayroyetten ama sanki kendi oğulları değil.Madem bana bir şey yapmaya tenezzül etmediler benden gelin kaynana iliskisi bekleyemezler.Biz maddi sıkıntılar yüzünden kavga ederken eşimle ayrılma noktasına gelmisken bu insanlar bir gün dahi nasılsınız gecinebiliuor müsünüz diye sormadılar.Tek dertleri gezmek yemek içmek.Bir de Allah’ın her günü arayıp sorma bekliyorlar..
Gerçekten beni cok iyi anladın.Bir musibet tonlarca nasihatten iyidir.İyi niyet ve aşk dürüstlük gereğince bunlar basımıza geliyorVallahi bende acı tecrübeler sonucu herşeyi bilmemeleri gerektiğini öğrendim . Paramın olduğu bankanın müdürü kuzenimdi. Evlenmenmeden önce söyleme bu parayı diye beni uyardı . Evlendikten sonra tüm birikimim 2 ayda bitti . :) Herkes çok akıllı öyle vermeseydin , yapmasaydınla olmuyor bu işler. Biz salaklığımızdan değil , iyiniyetimiZden , tok gözlülüğümüzden vs. Verdik ettik , onlar kıymet bilmedi . Netice boşandım. Bir musibet bin nasihatten iyidir
üstlenmeseydın...Cok haklısın ben de kendime bu yüzden cok kızıyorım ama ben söylemedim.Eşimin cok borcu olduğu için sevgililik döneminde aldığı maaş borca gidiyordu.Ben de buluştuğumuzda tüm masrafı üstleniyordum.yeme içme otobüs uçak biletleri gezme vs vs.Bankadan para çekerken kendisi gördü ne kadar param olduğunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?