- Konu Sahibi Bireycitoplumsal
-
Hemen evlenmek istemedim Ancak eşim evlenmezsek beni terk edeceğini söyledi.Hayatımda hiç bu kadar aşık olmadığım için kabul ettim bana haklı gerekçeler sundu.Evet ailesi yardım etmek istemeyebilir sorumluluk almak istemeyebilir.O zaman onlar da nasıl ki sorumluluk almadılar oğullarını ayrı bir birey olarak gördüler,beni de gelin kaynana kıskacına almasınlar,sürekli gelip gğtmemi arayıp sormamı onlarla birlikte konu komşu ziyaretlerine mevlütlere gitmemi beklemesinler.Ayrıca işimden vazgeçmedim.Kariyerim için cok önemli bir sınava girecektim buna hazırlanmam için istifa etmem gerekiyordu
Boşanıyoruz ,maddi konular bizi bu noktaya getirdiBen staj parami yettiremeyip babam ustune para verirdi. Esim normal calismasina ragmen annesi 20tl harclik verip yollardi. Parklarda sürünür, acikirsak döner yerdik. O zamanlar cok toydum hep iyi niyetli yaklaşmisim. Nisan zamani anladim... Nisanlik bakmaya gittik kv yanina 1 kurus almamis. 100tl kaporayi ben verdim. Sonra esim demesinmi ben anneme kredi kartini verdim. Neyse bunu geçtim bi sekilde. Nisan alisverisinde tabi baya harcama yapildi. Tekrar tekrar gel git olmasin diye kiyafetleride alalim dedik. Yine parasi yok. Annem cikardi verdi. Eşyalar karistigi icin ben kvme gidip esyalari ayirdim. Cikarken getirdi parayi verdi, ee evde para vardi da neden yanina almadin???? En son dugunde esimin butun takilarini aldjlar 1 tane altinla eve gittik. Ama esyalarkmizi onlar aldi borc birakmadilar. Bazi seyler duzeldi, bazi seyler daha beter oldu. Ama uzatmadik. Uzatsaydim suan evli olamazdim. Esinizle araniz iyiyse kendinizi parasal kullandirmadan sayginizi aileye karsi bozmayin
Hemen evlenmek istemedim Ancak eşim evlenmezsek beni terk edeceğini söyledi.Hayatımda hiç bu kadar aşık olmadığım için kabul ettim bana haklı gerekçeler sundu.Evet ailesi yardım etmek istemeyebilir sorumluluk almak istemeyebilir.O zaman onlar da nasıl ki sorumluluk almadılar oğullarını ayrı bir birey olarak gördüler,beni de gelin kaynana kıskacına almasınlar,sürekli gelip gğtmemi arayıp sormamı onlarla birlikte konu komşu ziyaretlerine mevlütlere gitmemi beklemesinler.Ayrıca işimden vazgeçmedim.Kariyerim için cok önemli bir sınava girecektim buna hazırlanmam için istifa etmem gerekiyordu
Ben orayi atlamisim pardon. Uzuldum, ama hakkinizda hayirlsii olsunBoşanıyoruz ,maddi konular bizi bu noktaya getirdi
Hadi canım ben bunu nasıl düşünemedim.Ben neden üstlendim vah beni vahlar beni,acaba ne yapsam üstlenmeye devam mı etsem tarzı bu şekilde küstah bir cevap vermenize razı sorular mı yöneltmişim.üstlenmeseydın...
Boşanma aşamasına geldik ve bu bana hayatın olgunlaşma adına verdiği bir nimeti olarak kalacak .Görüşmek istememenizi anlıyorum ben de eşimin ailesiyle bahsettiğiniz benzer sebeplerden ötürü küsüm şu aralar ve eşim gayet saygı gösteriyor verdiğim kararlara. Ben konunun başında da şuanda da eşinizi suçluyorum yani hem parası yok evlenmek için hem terkederim diyor cidden sizin birikmiş paranıza mı güvendi acaba?? Bu kabul edilemez bi durum bana göre şuan sizi istemediğiniz şeyler için zorluyorsa başta böyle davranan adamdan başka ne beklenebilir ki diyorum? Her hareketi falso. Çok üzücü
O konuda hiçbir bilgim ve fikrim uok duyunca sok oldumEşiniz kendi ailesine şu kadar parası var gördüm diye mi anlatmış yani
Öyle demeyin konu sahibi kızıyorüstlenmeseydın...
Eğer öyleyse çok ayıp onun da ailesinden aşağı kalır yani yok demektir tabi emin olmak lazımO konuda hiçbir bilgim ve fikrim uok duyunca sok oldum
Anlatamadığım su galiba :Bu insanlar oğullarından aldığı borcu ödemeyip oğullarının borcunu benim ödememe göz yumdular.Alacakları mobilyayı benden istediler.Ben kimseye bana bi seu alın demedim.Madem geleneksel köklere bağlı insanlar benden gelinlik beklemeyecekler.Hem oğlunu birey olarak görüp kendi basının çaresine bakmasını istiyorlar hem de tipik kaynana gelin ilişkisi bekliyorlar.Yolunacak kaz olarak görmek sadece madden ekonomik olan bir şey değil.Bilmem anlatabildim mi ..Sizden sürekli bir şeyler isteyip maddi olarak sömürmeye kalksalardı, yolunacak kaz gibi görmek diyebilirdim. Konunuzun bu lafla alakası yok yani. O lafı 3. kişden duymuşsunuz, doğru mu, yanlış mı belli değil zaten.
Evlilik hazırlıklarınıza gelince... Türk geleneklerini zerre kadar sevmeyen, benimsemeyen biriyim. Benim için doğru olan zaten gelinin kendi masrafını kendi yapmasıdır, evlenecek çiftin halısını bilmemnesini kendisi almasıdır. O yüzden eş ailenizde hiç bir sorun göremedim. O insanların evine giren VE ÇIKAN parayı siz dışardan bilemezsiniz. Kimse keyfine çalışmaz. Adam emekli olmuş, hala çalışıyor.
Siz benim bu forumda gördüğüm milyonuncu tipik Türk gelini örneğisiniz. Ortada problem yokken, "bana onu almadı, bunu vermedi, ama kendine gelince parası budur, kendine harcar" tavırları. Çok tanıdık. Hiç de sevmem başkasının parasının hesabını yapan insanları, çok çirkin bir şey bu.
Ortada bir şey yokken insanlara karşı kendinizi doldurmayın.
Anlattığın şeylerin hepsini yaşadım. Fazlası var eksiği yok . Buna kayınvalde ile güne , mevlüte vs. Gitmemim beklenmeside dahil . Yaşayan bilir . Yaşarayak öğreniyoruz işte . Hoş birdaha evlensem saklarmıyım bilmiyorum ama zaten öyle bir parada kalmadı :) Arabam var onuda saklamak mümkün değil. Şaka bir yana olan olmuş . Boşanacaksanda belki hakkında hayırlı olanı budur.Gerçekten beni cok iyi anladın.Bir musibet tonlarca nasihatten iyidir.İyi niyet ve aşk dürüstlük gereğince bunlar basımıza geliyor
Evet eşim de suçlu ailesi de suçlu.Benim gösterdiğim şeyi hata bazlı değerlendirmeniz aslında zihniyetnizi gözler önüne seriyor.Ben o insanlar hakkında ne eşime ne de onlara saygısızlık etmedim sustum yanlış düşünüyorsun dedim.Mesele sizin dediğiniz etkinliklere katılmayın gibi sığ bir bakış açısıyla ele alınamaz.Ki bunu bu şekilde yüzeysel ele alan birine Meram anlatmak duvara konuşmak gibi.O yüzden size iyi geceler.Bence siz aldıgınız yanlış kararların ve yaptıgınız yanlışların acısını eşinizin ailesinden çıkarmaya çalışıyorsunuz. Eşinizin borcu oldugunu evlenmeden önce biliyordunuz sanırım. Bu borç neden kaynaklandı bilmiyorum ailesi kaynaklı da olabilir ama eşinizin problemi sizin değil altınlarınızı borç için vermiş olmanız tamamen sizin hatanız. Yine ailenin evine alınacak eşyalar için paranızı vermeniz de sizin hatanız. Bunlar için aileyi suçlayamazsınız. Aileler yetişkin olmuş kendi parasını kazanan çocuklarına yardım etmek zorunda değiller sizin de onlarla etkinlere katılma zorunlulugunuz olmadıgı gibi. Kibar bir şekilde reddebilirsiniz. Eşinizle de ailesi ile ilgili boyle saldırgan şekilde tartışıyorsanız tabiki hiç bir suçlamayı kabul etmeyecektir.
Ayrıca maddi sıkıntılarınız varsa başkalarını suçlamak yerine sizde çalışıp para kazansanız daha rahat edersiniz.
Üzgünüm hanımefendi benim sıg gorüslerim sizin anlattıgınız sıg dertlerden kaynaklanmasın. Bütün gönderilerinizi okudum dert edindiğiniz şeyler: Eşimin ailesi bize düğün hazırlıklarında yardım etmedi durumumuz yok dediler ama gezip tozuyolar evlerine şu kadar para giriyo. Ama buna ragmen benden gelinlik yapmamı istiyorlar. Onlarla günlere katılmamı düğünlere gitmemi bekliyorlar. Eşim ailesini suçlu görmüyor. Bu yüzden tartışıyoruz’ a nasıl derin ve duygusal ya da romantik bir cvp bekliyordunuz.belki de sorununuz hatalarınız kabul etmemektir? Ne dersiniz?Evet eşim de suçlu ailesi de suçlu.Benim gösterdiğim şeyi hata bazlı değerlendirmeniz aslında zihniyetnizi gözler önüne seriyor.Ben o insanlar hakkında ne eşime ne de onlara saygısızlık etmedim sustum yanlış düşünüyorsun dedim.Mesele sizin dediğiniz etkinliklere katılmayın gibi sığ bir bakış açısıyla ele alınamaz.Ki bunu bu şekilde yüzeysel ele alan birine Meram anlatmak duvara konuşmak gibi.O yüzden size iyi geceler.
Herkesin ve özellikle sizin gibi zihniyette olan insanların da anlaması için basit bir şekilde anlattım derdimi.Sağlam dünya görüşü olan insanlar pekala anlattığımdan da derin anlamlar çıkarabilir.Meselenin gezme etme para gibi mefhumlardan cok bireysellik özgürlük Ve haksızlığa uğrama gibi içerikler barındırdığını görebilir.Ama kişi kendini nasıl bilirse karşıyı da öyle anlamlandırır.Dertlerimin tümü üstünde fikir belirteceginğz kadar Bilgi yok benim satırlarımda.Ben sizin bi konu hakkındaki düşüncenize sığ derlen siz benim dertlerimin -tanımadığınız birinin -dertlerine yekten sığ demeniz pek bir komik ve gülünç.Herneyse muhatap alabileceğim bir bilinciniz yok sanırım.Kesin değil sanıyorum.Size iyi geceler.Üzgünüm hanımefendi benim sıg gorüslerim sizin anlattıgınız sıg dertlerden kaynaklanmasın. Bütün gönderilerinizi okudum dert edindiğiniz şeyler: Eşimin ailesi bize düğün hazırlıklarında yardım etmedi durumumuz yok dediler ama gezip tozuyolar evlerine şu kadar para giriyo. Ama buna ragmen benden gelinlik yapmamı istiyorlar. Onlarla günlere katılmamı düğünlere gitmemi bekliyorlar. Eşim ailesini suçlu görmüyor. Bu yüzden tartışıyoruz’ a nasıl derin ve duygusal ya da romantik bir cvp bekliyordunuz.
Anlattıjlarınız her evli bayanın başına gelebilecek gelin kaynana sorunları. Çok merak ediyorum sizin muhattabınız olabilmem için ne derinlikte bir öneri ile gelmem gerekiyordu? Burası bir forum sizin konunuz da herkese açık benim sizin yazdıklarınızdan gördüklerim hatalı kararlarınız. Her koyun kendi bacagından asılır siz bu derin hayat görüşüyle kaz olmaya devam edebilirsiniz iyi geceler.Herkesin ve özellikle sizin gibi zihniyette olan insanların da anlaması için basit bir şekilde anlattım derdimi.Sağlam dünya görüşü olan insanlar pekala anlattığımdan da derin anlamlar çıkarabilir.Meselenin gezme etme para gibi mefhumlardan cok bireysellik özgürlük Ve haksızlığa uğrama gibi içerikler barındırdığını görebilir.Ama kişi kendini nasıl bilirse karşıyı da öyle anlamlandırır.Dertlerimin tümü üstünde fikir belirteceginğz kadar Bilgi yok benim satırlarımda.Ben sizin bi konu hakkındaki düşüncenize sığ derlen siz benim dertlerimin -tanımadığınız birinin -dertlerine yekten sığ demeniz pek bir komik ve gülünç.Herneyse muhatap alabileceğim bir bilinciniz yok sanırım.Kesin değil sanıyorum.Size iyi geceler.
Merhabalar arkadaşlar.Sorunum eşimin ailesi..Eşimle görür görmez birbirimize aşık olanlardanız.Kısa süre içinde evlenmek istedik.Ben o zamanlar işimden istifa etmiştim.Ve çalışırken eğitim ve kişisel masraflarım için kimseye yük olmama adına bir miktar para biriktirmiştim.Ki kozmetik ve giyimde marka Ve kalite takıntısı olan bir insanım.Eşimin o dönem borçları vardı.Ailesi önce bu evlilik için erken olduğunu söyledi sonra kabul ettiler.Ve kayınvalidem durumlarının olmadığını acele evlendiğimiz için pek bir şey yapamayacaklarını söyleyip kendilerini acındırdı.erken dediğim 9 ay da evlendik biz.Eşimin mutlu olması için kayınvalideme gittim geldim sürekli ne altını ne takıyı ne giderleri sorun ettim.Durumları yok dediğim su ;evde bekar olan geçimini sağladıkları biri yok,kayınvalidem emekli olmak üzere kayınpeder hem emekli hem de çalışıyor aylık geliri 9 bin civarında.ailecek gezmeye yemeye içmeye cok düşkünler.Biz ailecek ne takı ne başka bir şey istedik.Siz ne yapmak isterseniz o dedik.Cünkü kadının erkekten sırf evleniliyor diye Ziynet eşyası istemesine karşıyım.Bu süreçte ben üstüme düşenleri birikmiş paramla aldım.Nişan elbisesi ayakkabısı kuaförü nikah elbisesi falan kimseye yük olmadım.Eşim kredi cekti beyaz eşya için,düğündeki takılarla kredi kapatırız dedim.Ailesinün bi müdahalesi olmadı.Etrafa gelin alıyoruz gelin alıyoruz diye böbürlenip ,yani bu geleneksel kafada olup da geleneksel kafanın verdiği erkek tarafı görevlerinin hiçbirini yerine getğrmediler.Halı alınacak ben söyleyecekmişim alın diye hee seye pahalı pahalı deyip ucuz yollu seyler aldık.Perdelere para vermesinler diye bir yakınlarının hediye ettiği hiç tarzım olmayan seylere tamam dedim.Gelinliğüm pahalı olmamasına rağmen kv sıkı bir pazarlık yaptı Ve parasını duyunca suratı düştü.Hepsine tamam dedim.Aslında anlatılacak cok şey var ama kısa kesiyorum.Uzaktan bir komşumuz meğer kayınvalidemin uzaktan bir akrabası imiş.Ve bu akrabaya kayınvalidem su tarz bi şey demiş:”Oğlumuza gelin bulduk,söyle prestijli bir mesleği var Ve de kenarında baya birikmiş parası varmış demiş.Ve ben bunu üstünden 7 ay geçince öğrendim annemden.Ben yersiz yere mi kuruntu yapıyorum ,bu insanlara sinirlenmekte haklı mıyım yoksa ?
Normal hayatta bize garip gelen şeyler burda kabahat oluyo.ama insanada akıl oluyo.siz aslında haklısınız sinir olmakla.ama hep söylenenler şeylerde haklı. En iyisi uzak durmak.kendi başınin çaresine bakmak. Bizede kimse kuruş yardım etmedi.ama gelinleri oldum kızları oldum güya. Bende eşimle ilişkime odaklandım sadece.düşünmüyorum artık. Sizede tavsiyem eşinizi yakın onları uzak tutun. (Nacizane fikrim)Evet öyle görüyorum,kendileri kızlarına borç para verip geri almayabiliyorlar,ve durumu olmayan insan her gün mangallarda plajlarda gezmelerde olmaz.Elleri kalın altınlarla dolu.Bana takılan altın 3 adet 7 gr bilezik.Eşimin babası evin geçimine yeter de artar şekilde kazanıyor.Oğullarının 40 bin borcu var ayroyetten ama sanki kendi oğulları değil.Madem bana bir şey yapmaya tenezzül etmediler benden gelin kaynana iliskisi bekleyemezler.Biz maddi sıkıntılar yüzünden kavga ederken eşimle ayrılma noktasına gelmisken bu insanlar bir gün dahi nasılsınız gecinebiliuor müsünüz diye sormadılar.Tek dertleri gezmek yemek içmek.Bir de Allah’ın her günü arayıp sorma bekliyorlar..
Cok haklısınız.elestirel yorum yapıp yanlışları göstermek işte tam da böyle sizin üslubunuz terkibinde olunca faydalı oluyor.Bunun için size teşekkür ederim öncelikle.Maalesef bu sorunlar bizi ayrılma noktasına getirdi.Yanğ demek istediğim annesinin istediği gibü hizmetkar ve örnek gelin adayı olmadım diye annesinin şikayetiyle ve kocamın dengeyi kuramaması nedeniyle bu raddeye kadar geldik.Normal hayatta bize garip gelen şeyler burda kabahat oluyo.ama insanada akıl oluyo.siz aslında haklısınız sinir olmakla.ama hep söylenenler şeylerde haklı. En iyisi uzak durmak.kendi başınin çaresine bakmak. Bizede kimse kuruş yardım etmedi.ama gelinleri oldum kızları oldum güya. Bende eşimle ilişkime odaklandım sadece.düşünmüyorum artık. Sizede tavsiyem eşinizi yakın onları uzak tutun. (Nacizane fikrim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?