Eşimin ailesi en büyük sorunum

asas22

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2021
164
54
28
29
Eşimin ailesi herşeyimize burunlarını sokmayı çok seviyorlar. İnsanlarda çizgi saygı sınır asla yok. Herşeye kendilerini dahil etmelerinden ben yoruldum artık. Çoçuklarının artık evlendiğini ayrı bir birey aile olduklarını bu insanlar bir türlü idrak edemiyorlar. Babası ne zaman oğlunu arasa mutlaka bana ters gelicek bişey ister ve biz kavga ederiz. Zamanla zamansız arar çağırır ne saat bilir haftasonu bilir oğlunun karısı olduğunu unutur. Çok doluyum çok örnek var. Az önce olan olayda şu eşimle Eylül ayı için marmariste otel ayarladık tatile gidicez. Balayından sonra ikinci tatilimiz olacak tabi kocam tutamış ağzını ailesine biz tatile gidicez demiş babasıda tabiki hemen atlamış bizde gelelim otel ne kadar vs diye eşimde az önce beni aradı babamlarda gelmek istiyor diye bende asla dedim o tatili iptal ederim yinede gitmem ben insanlarla arama mesafe koymanın derdindeyim ki bunu çok iyi biliyorlar bildikleri halde devam ediyorlar. Eşimde tamam konuşurum gelmezler dedi. Adam bulsa yatak odamıza bile benide alın dicek kaynanamda öyle ama o çok konusmaz kocasını işler kocası dile getirir ikiside aynı ve ben artık çok yoruldum bu insanlar artık bizi bir salsınlar arkadaşlar ben ne yapsam nasıl davransam çok bıktım. Çünkü benim ailem asla bize karısmaz bizi yormaz sık boğaz etmez kesinlikle çekinirler zaten benim ailem böyleyken onun ailesinin bu tavırları beni rahatsız ediyor.

Farkında mısınız sorun eşinizde?
Hadi tatile gidiyoruz dedi babasına baba biz başbaşa plandık diyebilir ya da otel baya pahalı diyebilir sizle sonra gideriz diyebilir
Sonuçta oğlu yani alınmaz etmez uzatmaz
Eşiniz cevap veremiyor siz kv kp suçluyorsunuz
Olur olmadık zamanda arayınca da baba müsait değilim şu gün olsun demesi lazım.

Eşiniz öyle yapıyor mu işe yarıyor mu peki bende onu istiyorum eşimden mesafeyi sen koy diye

Eşinizin mesafe koyması lazım, sizin tek başınıza bunu yapmanız çok işe yaramaz. Evinizde bardak kırılsa haber verecek bir eş midir yoksa bu olaya özgü mü ağzından kaçırmış tatili ?

Gercekten sorunun esinizin ailesi oldugunu mu dusunuyorsunuz?

Eşinizin mesafe koyması lazım, sizin tek başınıza bunu yapmanız çok işe yaramaz. Evinizde bardak kırılsa haber verecek bir eş midir yoksa bu olaya özgü mü ağzından kaçırmış tatili ?
Bardak kırılsa haber verecek biriydi sonra düzelttim bunuda gizli saklı söylenmicek bişey diye söylemiş ama genel olarak kendini tutamayan biri

Eşimin önce kendine ailesine çizgisi yok ki karşı tarafada koyamıyor eşimde suçlu kaç kez demişimdir çizgiyi koyacak sensin diye

Eşimin önce kendine ailesine çizgisi yok ki karşı tarafada koyamıyor eşimde suçlu kaç kez demişimdir çizgiyi koyacak sensin diye
Eşiniz kendini düzeltmediği sürece kavgaların sonu gelmeyecek malesef
Benim eşim de bazen plan yapardık babası şu şu yapılcak derdi hemen gelirim diye giderdi plan iptal olurdu kavga ederdik şimdi planımız var baba yarın olsun diyor
Bazen öngörülü olup bak babanla konuş yarın iş varsa pazar gidelim oraya diyorum son anda modum düşsün istemiyorum çünkü
Babası da bir iki kem küm etti şimdi o da alıştı
Eşte bitiyor olay

Ne bilim ağzını tutamayan şeyini de töbe haşa tutamaz derler

Eşiniz biraz sakin olsun tatile gitmek normal bir şey herkese duyurmaya gerek yok.

Esinizin sizi arayip gelmek istiyorlar diyene kadar babasina biz basbasa tatil yapacagiz demesi lazimdi. Aileyi degistiremezsin o yuzden esinizi iyi yonetin.

Bardak kırılsa haber verecek biriydi sonra düzelttim bunuda gizli saklı söylenmicek bişey diye söylemiş ama genel olarak kendini tutamayan biri

Yanlış olan bu. Sokaktan geçen yabancıya bile bir şey anlatsanız, yorum yapma karışma hakkını bulacak kendinde. Ki bu kişiler zaten karışmaya yer arayan insanlar. Acaba ailesinin karıştığı her şeyi iptal etseniz değişir mi... Yani mesela tatile gelmeye kalkarlarsa iptal etmek, bir şey alınacaksa onlar karışınca iptal etmek gibi.

Eşiniz düzelmedikçe ailesi de sınır koymaz daha da kötü olurlar her şey eşinizin duruşunda

Aile de garip ne işimiz demeleri lazim

Eşimin tutumuda çok yanlış farkındayım

Sizin tutumunuz da bir o kadar yanlis. Neden mi esiniz cocuk mu sizin demenizle yapacak her seyi. Ben olsam esim bana boyle bir tatil mevzusu ile gelse sen bilirsin derdim ve kp.ler de rezervasyonu yaptirirdi. Tatil gunu geldiginde size iyi tatiller der cekilirdim ve gitmezdim. Sonucta siz ilk tatilinizi es ailesi ile istemediniz. Kendileri istediler hep birlikte gitsinler. Bu kadarcik seyi dusunemeyen adama anladigi dilde konusmak lazim.

Herkesin yorumuna göre eşimin davranışları çok yanlış bunu bende farkındayım yüzünede söyledim ama hep bağırarak öfkeyle şimdi onu karşıma alıp yanlışın onda olduğunu anlatıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…