• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi herşeyi bize aldırdılar,hiç birşeyi ödemediler

Canım hiç üzülme eşimle aranı da bozma..

Farkında olmadan ekmeğimize yağ sürdüler,evet belki iki sene sıkıntı çektik ama ömrü billah minnet etmekten kurtuldum..

Zira benim kayınpederimin ekmeği yenmez,insanın boğazına dizer,kan kusturur..

O yüzden yapsalar bizim için daha kötü olacaktı..

Kayınvaliden kendi saygısını yitiriyor,başka hiçbirşey olacağı yok..

çok haklısın canım benim borcum 2 ay sonra bitecekti en fazla 6 ay daha sürer ama onların benim gözümde saygısı bitti

Artık takmıyorum ama Allah'a havale ettim bende görsünler.

Görüyorlarda zaten. İnşallah nasip olursa birgün evim olursa çok istiyorum ben o gün karşısına geçip diyeceğimi bilirim. O günü sabırsızlıkla bekliyorum

inşallah canım allah sana hayırlısıyla bir ev verir bizede oturduğumuz evin içinde huzur verir.herşey para değil mal mülk değil sadece yapılan haksızlıklar kandırmalar verilen vaatler ve yapılmaması bunlar yıpratıcı oluyor.kandırmaya gerek yok insanları kimse kimseye güvenerek evlenmeye ama baştan konuşulsa bu sorunlar yaşanmaz asla

Sana açık açık bizim gücümüz yetmiyor kızım, elimizden geleni yapalım ya da yapamadık deselerdi sen de kendini ona göre ayarlardın.

Her ay bir yerden birşeyler çıkması insanı strese sokar. Ödeme gücün olabilir ya da olmayabilir. Önceden bilsen keseni ona göre ayarlarsın.

Ne saçma sapan aileler var yahu. Bir de sağda solda bizim oğlanı evlendirdik, herşeyini aldık derler:47:

Bu insanlar size bir ev vermişler ve düğünde set takmışlar. Sen diyorsun ki bunlar hiçbirşey yapmadı babam yatak odası takımı aldı babam ne iyi adam.Arkadaşım evin fiyatı kaç paraydı yatak odasının fiyatı kaç paraydı?Yatak odasıyla koca ev bir olur mu? Şaka mısın sen ya? Allah insanı nankörle karşılaştırmasın.:20:

aynı şeyi ben de şu sıralar yaşıyorum
2 ay sonra düğünümüz var, benim ailem üzerine düşen herşeyi yapıyo fazlasıyla
nişanlım da çalışıp yapıyo ama herşeyi o ödüyo, sıkıntısını biz çekiyoruz, parası kalmıyo vs
düşünün benim annem bazen damadına kıyamıyo, gizliden harçlık koyuyo cebine
Allah razı olsun nişanlım da anneme çok düşkündür, kıymetini bilir
diğer taraf mı?
hiçbişey yapmıyo...
hiçbişey...

selam kızlar söyle anlatmaya başlayayım size.ben 9 aylık evliyim..kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz.
düğün hazırlıkları zamanında bize herşeyi aldırdılar yani aldırdılar derken ben neyi nasıl istiyorsan hep böyle yapıldı.
zaten kayınpederimde beni istemeye geldiklerinde söylemişti herşey kızımızın istediği gibi olacak diye.bende seviniyorum tabi.
neyse biz kız tarafı olarak herşeyin en iyisini en güzelini yaptık üstelik ben çalıştığım için evlendiğimde hiç borç bırakmadım
babacımda sağolsun yatak odasını falan hep nakit alıp bize birşey bırakmadı.ama eşimin ailesi herşeyi bize aldırdırlar ama hiçbir
şeyi ödemediler.hepsini taksitli yaptık.
9 aydır mobilya borcunu ödüyoruz ayda 600 tl elimizden çıkıyor.allaha şükür ödüyoruz ama tabi nede olsa insan zorlanıyor.
neyse dedim ağzımı açmadım mobilya borcu dedim evimiz kira değil dedim sustum.sadece halı ve perdeleri aldı kayınvalidem.
bundan 1.5 ay önce öğrendim ki halı borcunu ödememiş bize bırakmış hadi kalan 500 tl halı borcunu kapattık:(:(
asıl bombo şu geçen cumartesi günüde öğrendim ki perde borcunuda ödememiş hiç tam 950 tl borç yapmış perdecide
istiyor borcunu:(:(:tabi kim ödeyecek yine biz..evde çıngar çıkardım eşimle çok büyük tartışmalar yaptık.benim ailem nasıl üzerine düşeni
yaptıysa seninkişlerde yapacak dedim.haaa şunuda unutmayayım durumları çok kötü değil kayınvalidemlerin hiçbirşeyden eksik kalmazlar
istedikleri zaman her yere nasıl paralar bulurlar ama bize yok. çalıştığım için yemeği kayınvalidemde yiyorduk tabiki yanlış anlamayın
evin alışverişini yapıyoruz bedavaya getirmiyoruz yani.bu olaydan dolayı yemeğimizi ayırdık 4 gündür eşim olmadan asla aşağıya inmiyorum
mesafemi koydum birde allahım biz ne yaptık ona neden bize tavırlı diyorlarmış gelde kafayı yeme..ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum ama içim daralıyor kızlar herşeyi bize yaptırdılar birde heryerde düğün yaptık diyorlar.takı bile takmadılar nerdeyse bir kuru sete gittim 1 tane bilezik bile yapmadılar
düşündükçe kafayı yicem ben ne yapıcam bunlarla:58::58::58:biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim kızlar kusura bakmayın

eşinin evlenmeden önce birikimi yokmuymuş biz aldık derken benim mesala eşim parabiriktirmiş herşeyi ondan aldık kimse bize bişi almadı erkek tarafından sonuçda alanda oglu

canim bence kafaya takma hic degmiyor...bendede ayni sey oldu banada bir bilezik bile takmadilar..sen esinle mutlu olmaya bak..en azindan ilerde sana sunu aldik bunu yaptik diyemezler...sakin ha söyleme bana birsey yapmadiniz diye sonra kötü olan sen olursun en iyisi susmak bence :44:

Erkek tarafının da kız tarafının da yardım etmeleri gerektiğini hiç düşünmedim.

Ama bu da can sıkıcı olmuş hakikaten.

Durup durup ordan burdan borç çıkıyor, ödendiğini sandığınız şeyler önünüze geliyor.

Size de yazık, yeni evlisiniz, ödemelerinize göre ayarlıyorsunuz kendinizi.

Beklenmedik küçük bir borç bile can sıkar ki küçük de değilmiş.

selam kızlar söyle anlatmaya başlayayım size.ben 9 aylık evliyim..kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz.
düğün hazırlıkları zamanında bize herşeyi aldırdılar yani aldırdılar derken ben neyi nasıl istiyorsan hep böyle yapıldı.
zaten kayınpederimde beni istemeye geldiklerinde söylemişti herşey kızımızın istediği gibi olacak diye.bende seviniyorum tabi.
neyse biz kız tarafı olarak herşeyin en iyisini en güzelini yaptık üstelik ben çalıştığım için evlendiğimde hiç borç bırakmadım
babacımda sağolsun yatak odasını falan hep nakit alıp bize birşey bırakmadı.ama eşimin ailesi herşeyi bize aldırdırlar ama hiçbir
şeyi ödemediler.hepsini taksitli yaptık.
9 aydır mobilya borcunu ödüyoruz ayda 600 tl elimizden çıkıyor.allaha şükür ödüyoruz ama tabi nede olsa insan zorlanıyor.
neyse dedim ağzımı açmadım mobilya borcu dedim evimiz kira değil dedim sustum.sadece halı ve perdeleri aldı kayınvalidem.
bundan 1.5 ay önce öğrendim ki halı borcunu ödememiş bize bırakmış hadi kalan 500 tl halı borcunu kapattık:(:(
asıl bombo şu geçen cumartesi günüde öğrendim ki perde borcunuda ödememiş hiç tam 950 tl borç yapmış perdecide
istiyor borcunu:(:(:tabi kim ödeyecek yine biz..evde çıngar çıkardım eşimle çok büyük tartışmalar yaptık.benim ailem nasıl üzerine düşeni
yaptıysa seninkişlerde yapacak dedim.haaa şunuda unutmayayım durumları çok kötü değil kayınvalidemlerin hiçbirşeyden eksik kalmazlar
istedikleri zaman her yere nasıl paralar bulurlar ama bize yok. çalıştığım için yemeği kayınvalidemde yiyorduk tabiki yanlış anlamayın
evin alışverişini yapıyoruz bedavaya getirmiyoruz yani.bu olaydan dolayı yemeğimizi ayırdık 4 gündür eşim olmadan asla aşağıya inmiyorum
mesafemi koydum birde allahım biz ne yaptık ona neden bize tavırlı diyorlarmış gelde kafayı yeme..ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum ama içim daralıyor kızlar herşeyi bize yaptırdılar birde heryerde düğün yaptık diyorlar.takı bile takmadılar nerdeyse bir kuru sete gittim 1 tane bilezik bile yapmadılar
düşündükçe kafayı yicem ben ne yapıcam bunlarla:58::58::58:biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim kızlar kusura bakmayın

cnm bızde sızın gıbıyız 11 aylık evlıyız be aynı apartmanda oturuyoruz benım kayınpeder yok kaynanam ve onun kaynanası yanı esımın babaannesı oturuyolar off off esım bı evın bı oglu dugunde herseyı esım yaptı ama onların agzı hala durmadı cok para gıttı dıye eskı esyalarda oturacakmıssım onlarla beraber yıyıp ıcecekmısız dıye ya ben 21 yasındayım ebe 70 kaynanam 50 yasında sureklı gıdecekmısım evıme sadece yatmaya gıdecekmısım ya sız benımle oturup ne yapacaksınız anlamaıyorum kaynanam her ısını yapıyo yap yemegını otur ye yuzumemı hasretsınız sankı yanı o kadar zor kı bu para mal mulk lafları cekerken aynı apartmanda oturmak bı alısverısten gelıosun sureklı alısvers yapıolar her seferınde camdan goruyoz posetle cıkıolar dıe laf edıolar yanı eve bısey alsak arabada duruyo gece cıkarıyoruz oyle lafcılar zengın olmakta bas bela sureklı para gıdecek dıe yasıyolar valla umrumda degıl sende gıtme onların yanına bu kadar borc odetmısler hazır arayıda sogutmussun hıc gıtme ıyce kopsunlar ben sımdı hıc gıtmıyorum kendı mallarını yesınler dıye ben elın kızı olarak yemeyeyım dıye gorusmuyorum...

aynı şeyi ben de şu sıralar yaşıyorum
2 ay sonra düğünümüz var, benim ailem üzerine düşen herşeyi yapıyo fazlasıyla
nişanlım da çalışıp yapıyo ama herşeyi o ödüyo, sıkıntısını biz çekiyoruz, parası kalmıyo vs
düşünün benim annem bazen damadına kıyamıyo, gizliden harçlık koyuyo cebine
Allah razı olsun nişanlım da anneme çok düşkündür, kıymetini bilir
diğer taraf mı?
hiçbişey yapmıyo...
hiçbişey...

canım yaa bı an okuyunca gecen senekı hallerım geldı aklıma oyle sıkıntılı streslı gunler yasadıkkı ınan sımdı esımle dugun lafını bıle anmıyoruz o zamanlar erkek tarafı kız tarafı dıye bır suru laflar döndü ortada sımdı ıse hala devam edıyo allah kolaylık versın sıze

Back
X