Eşimin ailesi ile sorunlarım

minnosssk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
262
171
53
Öncelikle merhaba. Kendimi anlatmak istiyorum hep iyi bir öğrenciydim, cok iyi bir bölüm okuyup mezun oldum, geleceği parlak görülen biriydim hep takdir gören beğenilen bir insandım. Çok itibarlı bir mesleğim var. Fakat evlilik çocuk derken işe ara vermek zorunda kaldım ve eşimin babası tarafından sürekli aşağılanmaya basladım. Şöyle anlatayım; eşimin babası sürekli her şeyi eleştiren ve akıl vermek adı altında aşağılayan biri; siz şöyle kötüsünüz, bunu beceremiyorsunu, o öyle yapılmaz böyle yapılır.. daima laf eden eleştiren sonra da gelin zaten alınmıyo diyip gülen bir insan. Ben aslında tavır koymak istemiyorum çünkü eşim huzursuz olsun istemiyorum ama artık dayanamıyorum. 30 yasına geldim ama hala her kararım sorgulanıyor ve aşağılanıyor, bir şey yaparken alırken sürekli babasına sormak zorundayız. Zaten cok yakın oturuyoruz haftada en az üç dört gün birlikteyiz, bakın en az diyorum. Geçen gün dışardaydık oğlum da ayaklandığı için sürekli peşindeydim of çok yoruldum dedim. Demez olsaydım başladı ‘ne yoruluyosun bütün gün evde yatıyosun, bak görümcen çalışıyo yükü ağır’ vs.. ben de benim de işim yoğun olsaydı bakıcıya bırakıp cıksaydım da öyle yorulsaydım çocuk bakmak daha zor dedim. Böyle devam edip gitti bu muhabbet. Neyse zaten dolmustum cunku surekli bu şekilde aşağılanıyorum hemen hemen her konuda. Namaz kılmamaktan müzik dinlememe ya da misafirlikteki oturma şeklime kadar eleştiriliyorum. Her neyse benim cocuk ayaklandı ve sürekli düşüyor sürekli de bir şey olmaz diyip duruyor, yine bir gün bi yeri acıdı ve morardı ben de buz koysak mı of cok kötü oldu diye söylenirken aman nolcak dedi ben de diğer torun olsa üzülüyosunuz ama dedim, der demez basladı hakaretler küfürler; eşime ya karın ya biz seç demeye basladı. Ben de tamam özür dilerm kızdırdıysam dedim geçiştirdim orda konu kapandı. Ama duydugum lafları coğu kisi duysa kaldırmazdı yani öyle böyle laflar değil. Bir de doğumum sorunlu olduğu icin onla ilgili laf soktu sen cocugu harcıyordun doğuramadın gibisinden. Vallahi artık dayanamıyorum arkadaşlar ben bu hallere düşecek bir insan değildim. Evlendiğime cocuk yaptığıma her şeye pişman oldum hayatım ellerimden kayıp gidiyor; işe de baslayamıyorım cocuk cok kücük bakıcıya güvenemiyorum, ayrıca işe başlarsam ya asgari ücretle çalışacağım ya da kendi ofisimi açacağım bunun icin de 100bin tl lazım en az. Kafam cok karısık cok mutsuzum, bi insanı çıldırtıp çıldırtıp en ufak bi lafta ipleri koparmaya çalısıyor ben ne yapıcam biri akıl versin allah askına

Okurken ben şiştim gerçekten. Kayınpeder sizi sürekli aşağılama çabasındayken eşiniz ne yapıyor, hiç mi ses çıkarmıyor? Yerinizde olsam gelin de alınmıyo zaten diye gevrek gevrek gülerken "yoo gayette patavatsızlıklarınıza alınıyorum derim" size hakaret küfür ediyor, siz kızdırdıysam özür dilerim diyorsunuz. Fazla mı naif davranıyorsunuz acaba?

. Ben aslında tavır koymak istemiyorum çünkü eşim huzursuz olsun istemiyorum ama artık dayanamıyorum.
Kpder bana laf söyleme cesaretini gösteriyorsa,esimde bi zahmet huzursuz olsun valla!Ne münasebet kpderim beni elestirsin?
Öyle bi samimiyet yaratmam,yarattırmam.
Haftada 3-4 gün ne isiniz var kvde de ya Allah askına evsiz misiniz siz?

Eşime ya karın ya biz seç demeye basladı. Ben de tamam özür dilerm kızdırdıysam dedim geçiştirdim orda konu kapandı.
Şu laftan sonra eşinin seni oradan alıp gitmesi gerekirken sustu bir de üzerine özür dilediniz öyle mi? eşime kalmaz ben onun ağzının payını verirdim hadsize bak sen. siz niye bu kadar pasif kalıyorsunuz ki? Hakaret eden birine neden saygı duyurusunuz?

Şu laftan sonra eşinin seni oradan alıp gitmesi gerekirken sustu bir de üzerine özür dilediniz öyle mi?
Konu başlığı ne kadar yanlış değil mi Calcifer?
Aslında başlık eşimle ilgili sorunlarım olmalıydı, karısını ezdirip hakaret ve küfür edilmesine sesini çıkarmayan kocadır sorun, kadınlar problemi hep yanlış kişilerde arıyor maalesef.

Hakaret işitmeye mi gidiyorsunuz haftada üç kere. Bir gün böyle konuştuğunda tek söz söylemeden alıp çocuğu kendi evinize gitseniz bir ay hiç gitmeseniz ve özür dilemeden bu tavrı bırakmazsa gitmeyeceğinizi söyleyim bir bakın bakalım bir daha öyle dan dun konuşabiliyor mu?
Öz babam benle o şekilde konuşamaz. Annem eleştirel bir dili vardı tepki göstere göstere düzelttim.
Kayınpeder bana ilk zamanlar bir iki akıl verecek oldu evli kadın öyle yapmaz fln diye. Bana akıl vermeyin dedim. Devam edince de aynı hadsizliklerine selamı sabahı kestim, bayramda dahi elini öpmem konuşmam.
Size gösterilen tavrı siz belirlersiniz. Siz tepki göstermezseniz elalemin stres topı olursunuz

Siz mimar olan üye misiniz? Burada bir üye vardı eskiden mimardı kayınpeder iş buluyordu sürekli çalış diyordu. Eğer o üyeyseniz senelerdir bı durum devam ediyor. İyice kemikleşmiş demektir. Sizin iş artık görüşmeyi kesme aşamasına geçmiş anlamaz yoksa o adam?

İyi de kayınpedere gelene kadar sizin ezik kocanız daha büyük problem? Babası olacak herif size küfürler, hakaretler ederken, sizi boşatmaya çalışırken eşiniz ne diyor, nasıl bir tutum takınıyor?
Hadi eşiniz ezik, siz niye böylesiniz? Haklıyken bile özür diliyorsunuz. Hayret bir şey. Böyle durumlarda ben en çok çocuğa üzülüyorum. Böyle anne babayla büyüyüp ne olacak o çocuk? Hiç mi evladınızı düşünmüyorsunuz? Eşinizle aranız bozulmasın diye evladınızın geleceğini bile harcıyorsunuz resmen.

Niye o adama bağımlı hale geldiniz ki
Adam ulu orta resmen sizi yerin dibine sokmus.
Eş napiyor bu arada?
Nebicim eziklemisler sizi.
Hadsiz adam.
Bir an önce çalış ve bunlardan uzaklaş.

Konu başlığı ne kadar yanlış değil mi Calcifer?
Aslında başlık eşimle ilgili sorunlarım olmalıydı, karısını ezdirip hakaret ve küfür edilmesine sesini çıkarmayan kocadır sorun, kadınlar problemi hep yanlış kişilerde arıyor maalesef.
Ben hep bunu söylüyorum. Yanlış kişiye kızıyorlar hep. Orda eşinin babası hakaret ederken "saygıdan" susan bir kadın var ve eşi üzülmesin diye özür diliyor alttan alıyor saygıda kusur etmiyor. Gerçekten bize hakaret eden birine bu kadar saygı duymamız gerekiyor mu sırf Eş annesi ya da babası diye

ayrıca işe başlarsam ya asgari ücretle çalışacağım ya da kendi ofisimi açacağım bunun icin de 100bin tl lazım en az
Kendi yerinizi acip kendi işinizi yapmak istiyorsaniz ve sartlariniz elveriyorsa yapin tabi ama ulkenin hatta dunyanin cogunlugu sizin begenmediginiz asgari ucret ve civarlarinda calisiyor zaten. Hem sizin de maddi manevi kendinize daha cok guveniniz olur, kocaniz bile bu guveninizden dolayi sizden belki biraz cekinir.

Ayrica eminim evliliginizin basindan beri haftada en az 3-4 gun gorusuyordunuz. Evliliginizi oturtmadan ya da oturmadigini görmeden cocuk yapmis sonra iyice koseye sıkışıp bunalmıs pişman olmuşsunuz ama bu yuzden hep once sartlariniz otursun sonra cocuk coluk deniliyor.

Yani suan icin yapilacak tek sey cok daha az gorusmek, esiniz gitsin ama siz haftada bir ya da iki haftada bir gidin, cocukla ilgileniyorum, evde işlerim var vs deyin ams tabi kocanız izin verirse. :/

Ay siz aynı benim kayınpederimi anlatıyorsunuz. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Kayınpederiniz rahatsız öyle bakın. Böyle adamlara cevap vermemelisiniz çünkü asla hatasını kabul etmediği gibi, sizi de dinlemez ve anlamaz. Cevap verirseniz arkasından küfür ve hakaret işitirsiniz ancak. Ben çareyi bir daha kayınpederimin evine gitmemekte buldum. Siz de gitmeyin bir daha ve görüşmeyin. Eşiniz alsın torununu kendi gitsin istiyorsa.

Back
X