Eşimin ailesi ile sorunlarım

Ben hep bunu söylüyorum. Yanlış kişiye kızıyorlar hep. Orda eşinin babası hakaret ederken "saygıdan" susan bir kadın var ve eşi üzülmesin diye özür diliyor alttan alıyor saygıda kusur etmiyor. Gerçekten bize hakaret eden birine bu kadar saygı duymamız gerekiyor mu sırf Eş annesi ya da babası diye
Eş hatalı ama en büyük hata yine de hakaret edilince susup sinen insanda bence. Eşimden önce ben kendime öyle laflar ettirmem. Kendim gösteririm tepkimi. Basar giderim. Eşim de peşimden gelmiyorsa o zaman gerekeni yaparım. Yani susup eşinden korumasını bekleyeceğine bir insan önce kendini korumalı. Hiç kimse bana öyle şeyler söyleyemez. En başta ben müsaade etmem

Ben hep bunu söylüyorum. Yanlış kişiye kızıyorlar hep. Orda eşinin babası hakaret ederken "saygıdan" susan bir kadın var ve eşi üzülmesin diye özür diliyor alttan alıyor saygıda kusur etmiyor. Gerçekten bize hakaret eden birine bu kadar saygı duymamız gerekiyor mu sırf Eş annesi ya da babası diye
Hakaret eden kişinin kim olduğunun önemi var mı? Adam bana küfür edecek, eşim saksı çiçeği gibi durup dinleyecek ben de sıııııırf eşim üzülmesin diye özür dileyeceğim:olamaz:
Ne özürü daha ilk küfürde karşılığını alırdı, daha da ağızlarıyla kuş tutsalar görüşmezdim, ki zaten ben haftanın 3-4 günü anneme bile gitmezken ne işim var kayınpeder evinde, bir de oturmama kalkmama, çocuk doğurma şeklime bile karışacak, ayıptır yahu ona ne’ymiş de böyle şeyleri geliniyle konuşmaya utanmıyor, o utanmıyorsa ben hiç utanmam ona öyle bir cevap veririm ki karşılığını vermeye takati kalmaz ama suç koca da, karısına küfür edilirken susandan koca olmaz.

Saygidan oldugunu dusunmuyorum asla.
Kufur eden birine susmanin ozur dilemenin saygiyla en ufak alakasi yok.
Kp oglunu bilmese karin mi biz mi diye sormaz. Bu soru gelince konu sahibi de panikleyip özür dilemiş.
Saygidan değil eşi kendisini boşarsa diye korkudan böyle yapıyor. Evli kalıp ne yapacaksa bu ortamda onu da anlamadim neyin çabasi.

Haftada 3-4 kere gitmek niye ? Ben eskiden yakın değildim 1 saatlik mesafe vardı ondan bile ayda 1 hatta Pandemi girdi aman annemler yaşlı hayatım biz çalışıyoruz sıkıntı olmasın diye diye 3 ay gitmedik allahım ne kötüyüm 😂( pişman değilim) görüntülü konuştuk. Şimdi komple uzaktayım 9 ay sonra bayramda görüştük..

Eş hatalı ama en büyük hata yine de hakaret edilince susup sinen insanda bence. Eşimden önce ben kendime öyle laflar ettirmem. Kendim gösteririm tepkimi. Basar giderim. Eşim de peşimden gelmiyorsa o zaman gerekeni yaparım. Yani susup eşinden korumasını bekleyeceğine bir insan önce kendini korumalı. Hiç kimse bana öyle şeyler söyleyemez. En başta ben müsaade etmem
Aynısını yazdım ilk mesajımda. O lafları bana söyleyecek kişinin alnının karışlarım. Büyük diye her lafı söyleme hakkı yok kimsede. Saygı sadece büyüklere özgü bir şey sanan zihniyetler oldukça daha çok hakaret yerler ve "saygıdan" susup haklıyken özür dilerler

ayyy okurken daraldım kocan da iş yok .al karşına konuş gitmek istemiyorum onların evine de bune canım.ayrıca senin çalışıp çalışmaman onu ne ilgilendirir ,bu senin kararın . Ama eğer çalışacaksan da bu aileden kurtul .

Saygidan oldugunu dusunmuyorum asla.
Kufur eden birine susmanin ozur dilemenin saygiyla en ufak alakasi yok.
Kp oglunu bilmese karin mi biz mi diye sormaz. Bu soru gelince konu sahibi de panikleyip özür dilemiş.
Saygidan değil eşi kendisini boşarsa diye korkudan böyle yapıyor. Evli kalıp ne yapacaksa bu ortamda onu da anlamadim neyin çabasi.
eşini huzursuz etmek istemiyormuş.

Ben aslında tavır koymak istemiyorum çünkü eşim huzursuz olsun istemiyorum

Evet eş anne babası diye saygı gerekiyor ama insanın kendisine de saygı gerekiyor. Ben bir kere "saygı icabı" susarım sonra bir daha da görüşmem.

K.validemi hayatımdan çıkardım 2 gün önce o kadar rahatım ki,tavsiye ederim sizede.
Arkamda duran bir eşim var,bana laf sayarken müdahil olmasaydı o zaman onunda fişini çekerdim.
Abla sen kendin KV olmuşsun hala daha KV terörü mü yaşıyorsun :(

hakaretler küfürler; eşime ya karın ya biz seç demeye basladı. Ben de tamam özür dilerm kızdırdıysam dedim geçiştirdim orda konu kapandı

Adamın içinde size bir gram saygı varsa bile şu olaydan sonra o da eriyip gitmiştir. Kim, niye saygı göstersin ki kendini böyle ezdiren birine?
Eviniz barkınız, işiniz gücünüz yokmuş gibi haftada 3-4 gün gidip laf yiyip dönüyormuşsunuz. Onların yerinde siz olsanız saygı duyar mısınız kendinize? Şu an duyuyor musunuz mesela?
Babası karısı hakkında böyle konuşurken ağzını ayırıp izleyen adamın huzuru için değer mi?

cevaplarınız icin tesekkür ederim arkadaşlar. Kimi bana tavsiye vermiş kimi bana kızmış ama ben şu an hepinize sarılıp ağlamak istiyorum en azından beni dinlediğiniz ve çözüm bulmaya çalıştığınız için..
Canim bende de var öyle kayınpeder 13 yıldır hala susmaz.
Gidip gelmeyi azalttım konuşursa çok muhatap olmuyorum görmezden gel.
Laf atarsa da cevap verme konuşsun kendi kendine kudursun.
Öyleleri her halti en iyi ben bilirim kafasında oluyor malesef.

Aynısını yazdım ilk mesajımda. O lafları bana söyleyecek kişinin alnının karışlarım. Büyük diye her lafı söyleme hakkı yok kimsede. Saygı sadece büyüklere özgü bir şey sanan zihniyetler oldukça daha çok hakaret yerler ve "saygıdan" susup haklıyken özür dilerler
Çok üzülüyorum ben ne zaman böyle bir insana dönüştüm? Çok manipüle edildim, bana ‘aman her şeye de alınma’ dene dene beni umursamaz bir insan yaptıklarını sanmıştım, ama meğer içime atıp biriktiriyormuşum, alıngan, tripli, her şeye bozuluyor denmesin diye kendi içimi çürütmüşüm haberim yokmuş.

Siz mimar olan üye misiniz? Burada bir üye vardı eskiden mimardı kayınpeder iş buluyordu sürekli çalış diyordu. Eğer o üyeyseniz senelerdir bı durum devam ediyor. İyice kemikleşmiş demektir. Sizin iş artık görüşmeyi kesme aşamasına geçmiş anlamaz yoksa o adam?

Okurken benim de aklıma o üye geldi.
Eğer oysa boşuna konuşuyoruz. Tee o zamanlar yapabileceği 500 tane şey söyledik, bunlardan birini seçip kendini kurtarabilecekken şu ortama bir de çocuk geldiyse bu saatten sonra hiçbir adım atmaz, bir ömür çeker artık 🙄

Öncelikle merhaba. Kendimi anlatmak istiyorum hep iyi bir öğrenciydim, cok iyi bir bölüm okuyup mezun oldum, geleceği parlak görülen biriydim hep takdir gören beğenilen bir insandım. Çok itibarlı bir mesleğim var. Fakat evlilik çocuk derken işe ara vermek zorunda kaldım ve eşimin babası tarafından sürekli aşağılanmaya basladım. Şöyle anlatayım; eşimin babası sürekli her şeyi eleştiren ve akıl vermek adı altında aşağılayan biri; siz şöyle kötüsünüz, bunu beceremiyorsunu, o öyle yapılmaz böyle yapılır.. daima laf eden eleştiren sonra da gelin zaten alınmıyo diyip gülen bir insan. Ben aslında tavır koymak istemiyorum çünkü eşim huzursuz olsun istemiyorum ama artık dayanamıyorum. 30 yasına geldim ama hala her kararım sorgulanıyor ve aşağılanıyor, bir şey yaparken alırken sürekli babasına sormak zorundayız. Zaten cok yakın oturuyoruz haftada en az üç dört gün birlikteyiz, bakın en az diyorum. Geçen gün dışardaydık oğlum da ayaklandığı için sürekli peşindeydim of çok yoruldum dedim. Demez olsaydım başladı ‘ne yoruluyosun bütün gün evde yatıyosun, bak görümcen çalışıyo yükü ağır’ vs.. ben de benim de işim yoğun olsaydı bakıcıya bırakıp cıksaydım da öyle yorulsaydım çocuk bakmak daha zor dedim. Böyle devam edip gitti bu muhabbet. Neyse zaten dolmustum cunku surekli bu şekilde aşağılanıyorum hemen hemen her konuda. Namaz kılmamaktan müzik dinlememe ya da misafirlikteki oturma şeklime kadar eleştiriliyorum. Her neyse benim cocuk ayaklandı ve sürekli düşüyor sürekli de bir şey olmaz diyip duruyor, yine bir gün bi yeri acıdı ve morardı ben de buz koysak mı of cok kötü oldu diye söylenirken aman nolcak dedi ben de diğer torun olsa üzülüyosunuz ama dedim, der demez basladı hakaretler küfürler; eşime ya karın ya biz seç demeye basladı. Ben de tamam özür dilerm kızdırdıysam dedim geçiştirdim orda konu kapandı. Ama duydugum lafları coğu kisi duysa kaldırmazdı yani öyle böyle laflar değil. Bir de doğumum sorunlu olduğu icin onla ilgili laf soktu sen cocugu harcıyordun doğuramadın gibisinden. Vallahi artık dayanamıyorum arkadaşlar ben bu hallere düşecek bir insan değildim. Evlendiğime cocuk yaptığıma her şeye pişman oldum hayatım ellerimden kayıp gidiyor; işe de baslayamıyorım cocuk cok kücük bakıcıya güvenemiyorum, ayrıca işe başlarsam ya asgari ücretle çalışacağım ya da kendi ofisimi açacağım bunun icin de 100bin tl lazım en az. Kafam cok karısık cok mutsuzum, bi insanı çıldırtıp çıldırtıp en ufak bi lafta ipleri koparmaya çalısıyor ben ne yapıcam biri akıl versin allah askına
Babası ya eşinden ya biz dediğinde kocanız ne yaptı, daha doğrusu sizi seçmeyeceginden emin olduğunuz için mi özür dilediniz? Kayinpederde bir sorun yok , sizin ve kocanizin ezik tavrından bir sorun var. Kocanız ne diyor bu aşağılamaya ve karismalara , hiç sesini çıkarmıyor anladığım kadarıyla

Öncelikle merhaba. Kendimi anlatmak istiyorum hep iyi bir öğrenciydim, cok iyi bir bölüm okuyup mezun oldum, geleceği parlak görülen biriydim hep takdir gören beğenilen bir insandım. Çok itibarlı bir mesleğim var. Fakat evlilik çocuk derken işe ara vermek zorunda kaldım ve eşimin babası tarafından sürekli aşağılanmaya basladım. Şöyle anlatayım; eşimin babası sürekli her şeyi eleştiren ve akıl vermek adı altında aşağılayan biri; siz şöyle kötüsünüz, bunu beceremiyorsunu, o öyle yapılmaz böyle yapılır.. daima laf eden eleştiren sonra da gelin zaten alınmıyo diyip gülen bir insan. Ben aslında tavır koymak istemiyorum çünkü eşim huzursuz olsun istemiyorum ama artık dayanamıyorum. 30 yasına geldim ama hala her kararım sorgulanıyor ve aşağılanıyor, bir şey yaparken alırken sürekli babasına sormak zorundayız. Zaten cok yakın oturuyoruz haftada en az üç dört gün birlikteyiz, bakın en az diyorum. Geçen gün dışardaydık oğlum da ayaklandığı için sürekli peşindeydim of çok yoruldum dedim. Demez olsaydım başladı ‘ne yoruluyosun bütün gün evde yatıyosun, bak görümcen çalışıyo yükü ağır’ vs.. ben de benim de işim yoğun olsaydı bakıcıya bırakıp cıksaydım da öyle yorulsaydım çocuk bakmak daha zor dedim. Böyle devam edip gitti bu muhabbet. Neyse zaten dolmustum cunku surekli bu şekilde aşağılanıyorum hemen hemen her konuda. Namaz kılmamaktan müzik dinlememe ya da misafirlikteki oturma şeklime kadar eleştiriliyorum. Her neyse benim cocuk ayaklandı ve sürekli düşüyor sürekli de bir şey olmaz diyip duruyor, yine bir gün bi yeri acıdı ve morardı ben de buz koysak mı of cok kötü oldu diye söylenirken aman nolcak dedi ben de diğer torun olsa üzülüyosunuz ama dedim, der demez basladı hakaretler küfürler; eşime ya karın ya biz seç demeye basladı. Ben de tamam özür dilerm kızdırdıysam dedim geçiştirdim orda konu kapandı. Ama duydugum lafları coğu kisi duysa kaldırmazdı yani öyle böyle laflar değil. Bir de doğumum sorunlu olduğu icin onla ilgili laf soktu sen cocugu harcıyordun doğuramadın gibisinden. Vallahi artık dayanamıyorum arkadaşlar ben bu hallere düşecek bir insan değildim. Evlendiğime cocuk yaptığıma her şeye pişman oldum hayatım ellerimden kayıp gidiyor; işe de baslayamıyorım cocuk cok kücük bakıcıya güvenemiyorum, ayrıca işe başlarsam ya asgari ücretle çalışacağım ya da kendi ofisimi açacağım bunun icin de 100bin tl lazım en az. Kafam cok karısık cok mutsuzum, bi insanı çıldırtıp çıldırtıp en ufak bi lafta ipleri koparmaya çalısıyor ben ne yapıcam biri akıl versin allah askına
Eşin onun kanini taşiyor olduğu için goz yumuyor galiba. Arkanizda degilse laflarina birsey diyerek kayinpederinizi dize getiremezsiniz. Sonuç olarak siz kötü olursunuz Ama sizin ailenizin haberi olmuyor mu? Bunlari onlara da anlatin. Aileniz gerçekten aileyse eger sizi ezdirmezler. Çunki sineye çekilecek bir yani yok yaşadiklarinizin. Hele bir de babasinin tarafini tutan bir eşe sahipseniz onlar için bir gun daha harcamaya degmez.

Canim bende de var öyle kayınpeder 13 yıldır hala susmaz.
Gidip gelmeyi azalttım konuşursa çok muhatap olmuyorum görmezden gel.
Laf atarsa da cevap verme konuşsun kendi kendine kudursun.
Öyleleri her halti en iyi ben bilirim kafasında oluyor malesef.
Eşiniz babasının tavrı için ne yorumda bulunuyor

Okurken benim de aklıma o üye geldi.
Eğer oysa boşuna konuşuyoruz. Tee o zamanlar yapabileceği 500 tane şey söyledik, bunlardan birini seçip kendini kurtarabilecekken şu ortama bir de çocuk geldiyse bu saatten sonra hiçbir adım atmaz, bir ömür çeker artık 🙄
Onu ben de hatırlıyorum ama bu o üye değil

Çok üzülüyorum ben ne zaman böyle bir insana dönüştüm? Çok manipüle edildim, bana ‘aman her şeye de alınma’ dene dene beni umursamaz bir insan yaptıklarını sanmıştım, ama meğer içime atıp biriktiriyormuşum, alıngan, tripli, her şeye bozuluyor denmesin diye kendi içimi çürütmüşüm haberim yokmuş.
Eşek olursanız semer vuran çok olur , siz bu tavirla özellikle kocanızın davranışları hakkında hiç bir laf etmediğiniz surece semeri daha çok yersiniz. Kocanızın eli armut mu topluyor. ? Kocanizin ailesi sizi manipülasyonu etmiyor , sizin kocanız ve siz aşırı ezik ,kendine güvensiz insanlarsınız. Yoksa herkesin kayinpederi biseyler söyler qma cevabını qqlır.

Back
X