• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi sürekli onlara gitmemizi istiyor!!!

elevasyon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
462
423
103
evleneli 1.5 yıl oldu.. eşimin ailesinden yaklaşık 6 saat uzak bir ildeyiz.. eşimin ailesi her tatilde bayramda durmadan onlara gitmemizi istiyor.. 4 erkek çocukları var. bir apartman yaptırmışlar 5 katlı her kat biri için.. bizim içinde bir daire var. tek memur olup dışarıda olan eşim.. her telefonda her gidişimizde ne zaman geleceksiniz neden gelmiyorsunuz demelerinden çok sıkılıyorum. çünkü 1- biz evlenirken hiçbirşeye karışmadılar ve 1.5 yıl süresince maddi manevi destek görmedik(bir kere evimize gelmediler, bebek görme hariç) ayrıca maddi durumları iyi olduğu halde.. bebeğimiz 6 aylık ve ilk 3 ay sadece benim annem yanımızdaydı bana ve bebeğimize çok destek oldu. bi yere gidilecekse benim ailem öncelikli olmalı diye düşünüyorum.. annem sadece emekli maaşıyla bile durmadan bebeğimize ve bize bişeyler alıyor.her sıkıntıda yanımızda. 2-evlenirken hiçbir gelenek uygulanmadı. eşim benim ailem hiç bir şeye karışmaz baskı yapmaz diyordu . şimde ailesine bağlı bi tip çıktı ailede gelinlik yapmamı bekliyor benden 3- gittiğimizde herkes kendi evinde. bir muhabbet,gezmek birlikte bi yerlerde oturmak yok..en son gittiğimiz bayramda sabah bayram kutladık sonra kimse kimseyi görmedi. aile mezarları dolaşmaya gitti. kardeşlerinin evini bile görmedim. gitmemin ne anlamı var anlamıyorum 4- yemek için kayınvalideye gitmek zorunda kalıyoruz. en son gittiğimizde yukarı çıktığımızda bana tabak koymamıştı, kendin al dedi.. ikinci günde eşimle ben vardık sadece eşimin yemeğini koydu. banada kendin al dedi.. bunlardan huzursuz oldum 5-biz gittiğimizde onun ailesinden tek çöp görmediğimiz halde ben aileme alıyorum diye o da kendi aile fertlerine durmadan bişey alıyor(bizim ailede herkes birbirine her zaman hediyeler alır zaten. ama onlarda öyle bişey yok sadece eşim alıyor) 6- evde sıkılıyorum etrafı bahçe.. başka tek insan yok. ayrıca evdeki eşyalardan hiçbirini benim seçimim değil. kendi evim gibi hissetmiyorum anahtar kayınvalide de bizyokken girip duruyor. her türlü düzenine karışıyor.7-uzun süreler gitmediğimiz için kirli oluyor. 6 aylık bebekle temizlik yapmam mümkün değil
bu konuda fikirlerinizi almak isterim.. beni haklı yada haksız bulduğunuz şeyleri yazarsanız sevinirim..

evleneli 1.5 yıl oldu.. eşimin ailesinden yaklaşık 6 saat uzak bir ildeyiz.. eşimin ailesi her tatilde bayramda durmadan onlara gitmemizi istiyor.. 4 erkek çocukları var. bir apartman yaptırmışlar 5 katlı her kat biri için.. bizim içinde bir daire var. tek memur olup dışarıda olan eşim.. her telefonda her gidişimizde ne zaman geleceksiniz neden gelmiyorsunuz demelerinden çok sıkılıyorum. çünkü 1- biz evlenirken hiçbirşeye karışmadılar ve 1.5 yıl süresince maddi manevi destek görmedik(bir kere evimize gelmediler, bebek görme hariç) ayrıca maddi durumları iyi olduğu halde.. bebeğimiz 6 aylık ve ilk 3 ay sadece benim annem yanımızdaydı bana ve bebeğimize çok destek oldu. bi yere gidilecekse benim ailem öncelikli olmalı diye düşünüyorum.. annem sadece emekli maaşıyla bile durmadan bebeğimize ve bize bişeyler alıyor.her sıkıntıda yanımızda. 2-evlenirken hiçbir gelenek uygulanmadı. eşim benim ailem hiç bir şeye karışmaz baskı yapmaz diyordu . şimde ailesine bağlı bi tip çıktı ailede gelinlik yapmamı bekliyor benden 3- gittiğimizde herkes kendi evinde. bir muhabbet,gezmek birlikte bi yerlerde oturmak yok..en son gittiğimiz bayramda sabah bayram kutladık sonra kimse kimseyi görmedi. aile mezarları dolaşmaya gitti. kardeşlerinin evini bile görmedim. gitmemin ne anlamı var anlamıyorum 4- yemek için kayınvalideye gitmek zorunda kalıyoruz. en son gittiğimizde yukarı çıktığımızda bana tabak koymamıştı, kendin al dedi.. ikinci günde eşimle ben vardık sadece eşimin yemeğini koydu. banada kendin al dedi.. bunlardan huzursuz oldum 5-biz gittiğimizde onun ailesinden tek çöp görmediğimiz halde ben aileme alıyorum diye o da kendi aile fertlerine durmadan bişey alıyor(bizim ailede herkes birbirine her zaman hediyeler alır zaten. ama onlarda öyle bişey yok sadece eşim alıyor) 6- evde sıkılıyorum etrafı bahçe.. başka tek insan yok. ayrıca evdeki eşyalardan hiçbirini benim seçimim değil. kendi evim gibi hissetmiyorum anahtar kayınvalide de bizyokken girip duruyor. her türlü düzenine karışıyor.7-uzun süreler gitmediğimiz için kirli oluyor. 6 aylık bebekle temizlik yapmam mümkün değil
bu konuda fikirlerinizi almak isterim.. beni haklı yada haksız bulduğunuz şeyleri yazarsanız sevinirim..

Bunlari esine de söylüyor musun, o ne diyor ?
Ilk basta esini ikna etmelisin. Aradiklarinda bu bayram/tatil de size gelemiyorz söyle böyle isimz var dersin.
Aslinda cok sıkıntı yapilacak bir sey degil. Siz zaten uzakta yasiyorsunuz. Ayda yilda bir gidiyorsunuz ama bu durumdan rahatsizsan esinle konusmalisin

Anlattığın gibiyse senede 1 kere gidip 2-3 gün kalmak yeterli..

sonuçta eşinin ailesi..

ama söylediklerin evt insanı uzaklaştıran şeyler..

bayramlarda falan eşin de ailesini görmek ısteyebılır ama her tatılde de alıp başını gitmek tabı can sıkar.o yemek masasında olanları falan eşin görmedi mi ne yorum yaptı.en azından uzak bı ıldesın dıye sevın canım diplerinde olsan demekki ne olacak.eşinle konuş güzellikle üzüldüğün noktaları anlat

Evlenirken maddi bi destek görmemek gerçekten can sıkıcı bir durum :19:
Fakat evlendikten sonra maddi destek beklemek de saçma
Şöyle düşünün bi eviniz var hediye olarak onlardan size
Belki de onlarda senin rahatsız olacağın düşüncesiyle sık sık gelip gitmiyordur
Sık gelseler belki de sık geliyorlar diye dert yanardın dimi ama :1:
Erkekler evlendikten sonra aileci oluyorlar orası doğru :15:
Gittiğinizde sadece oturmaktan rahatsızsanız sizde akrabaları bayramlaşmaya çıkabilirsiniz
Eşinize sıkıldım hadi dolaşalım deseniz,eşiniz seve seve götürür sizi el öpmeye :52:
Kardeşlerinin evini görmedik diyorsunuz,neden siz gidip görmüyorsunuz ki :34:
Bayramlaşmaya size gelecez yada bi çayınızı içmeye gelecez vs vs ...
Siz istemezseniz görmemeniz çok doğal :ssz:
Kayınvalidenin yemek servisi konusunda yaptıkları can sıkıcı gerçekten :36:
Fakat evdeki eşyaları bahane etmenize pek hak veremeyeceğim
Sonuçta o ev sizin sürekli oturduğunuz bir ev değil,ellerinden geldiğince dizayn etmişler
Ve siz tatillerinizde ,izinlerinizde kullanın diye hazır ev kurmuşlar
Anahtar kayınvalide de bile olsa kadın kiraya falan vermiyor yani ev bomboş sizi bekliyor
Arkadaşım gidip kayınvalide evinde kalsan anlarım rahatsızlığıı da çekip kapını evinde oturacaksın
Rahat rahat hareket edeceksin,istediğin an yatıp uzanırsın
Yemeklerde de kv ye çıkarsın ne var ki bunda :34:
Bence çok fazla büyütüyorsun,buldun da bunuyosun gibi bişey olmuş
KK da onlarca kadın var izin günlerinde kv de de kalıp,bi de onun huysuzluğunu çeken
Kv nin ve eşinin kıymetini bil ,şükret ki kafanı sokacağın bi evin var

Son düzenleme:
bence de eşinin gönlünü hep hoş tut... kimse birbirine gitmiyorsa bence bunda bir sakınca yok... tam bana göre... kaynanan sana tabağını git al mı dedi kalk al... o kendi seviyesini göstermiş... hatta öteki sefer eşine göstere göstere aa bana koymadınmı anneee tamam ben alırım... bir şey olmaz... canın sağolsun de...

hiç kafana takacak bir şey yok... git bayramda da ne olursa olsun güzel davran... eşinle sakın bu tip meselelerden aranızı bozma. benim yaptığım yanlışı yapma sonra çok pişman olursun...

karışsın kayınvaliden ne yaparsa yapsın dünyaya kazık mı çakıcak... sonuçta o ev senin.... hiç problemin yokmuş gibi davran... eşnle mutlu ol güzelim gerisi yalan ....

bak ben boşanmayı bile düşünüyorum... soğudum artık soğuttular beni... ama diyorum ki değermi... niye yuvamı yıkayım iki salak yüzünden... yuvana sahip çık... sorunlar böyle eften püften şeylerle başlayıp sonra büyüyor...

inanki değmiyor... DEĞMEZ::::

allah dağına göre kar verir derler ya..
canım sen 6 saat uzaktaymışın yat kalk da haline şükret...
tek sıkıntın bayram, tatil olsun...
ya biz napalım burnumuzun dibindeler tatil dışında haftada en az 1 kez görüşmen hizmet etmen gerektiği söylenseydi..
her gün eşinle kavga etseydin sırf bu gelip gitme mevzusu yüzünden napardın?

teşekkür ederim yorumlar için.. eşimle konuştum.. ben evliliklerde açık olmaktan yanayım. iyi bi iletişim için açık olmak şart bence. ama eşim tam tersi hiçbir şeyi konuşmak istemiyor. ben konuşuncada çok büyük problem haline getiriyor.. konuşurken elimden geldiğince yumuşak bir dille anlattım. bana küstü bir gün surat astı ve' ailem hakkında nasıl böyle konuşursun' içime sindiremiyorum dedi.. oysaki ailesine tek kötü bi sözüm olmadı..' annen yemekte tabak koymadı bende alındım' dediysem 'annem saf kadın, kötü niyetle yapmamıştır' dedi. - ki o da sofradaydı.( bende o an problem yapmadan kendim almıştım tabağımı.. ) 'evlenirken maddi manevi destek görmedik dedim.' o an neden söylemedin dedi. 'bunları söyleseydin hiç evlenmezdik' dedi. aslında benim için maddi-manevi destek vermeleri önemli değildi o gün, ama evlendikten sonrada benden beklemeyecekler o zaman.. o günlerde bir şey yapma bugün gelincede bize gel git bizim yanımızda otur, giderken hediyeler a'l ben buna kızıyorum. ama eşim benim bakışı açımdan hiç bakmıyor onun için ailesi hep en doğru. bir daha böyle şeyler konuşursak boşanırmışız!! konuşmanın sonucunda boşanma tehtidi! her konuşmanın sonunda bu tarz tehtidler.. amaç beni sindirmek..

bence de eşinin gönlünü hep hoş tut... kimse birbirine gitmiyorsa bence bunda bir sakınca yok... tam bana göre... kaynanan sana tabağını git al mı dedi kalk al... o kendi seviyesini göstermiş... hatta öteki sefer eşine göstere göstere aa bana koymadınmı anneee tamam ben alırım... bir şey olmaz... canın sağolsun de...

hiç kafana takacak bir şey yok... git bayramda da ne olursa olsun güzel davran... eşinle sakın bu tip meselelerden aranızı bozma. benim yaptığım yanlışı yapma sonra çok pişman olursun...

karışsın kayınvaliden ne yaparsa yapsın dünyaya kazık mı çakıcak... sonuçta o ev senin.... hiç problemin yokmuş gibi davran... eşnle mutlu ol güzelim gerisi yalan ....

bak ben boşanmayı bile düşünüyorum... soğudum artık soğuttular beni... ama diyorum ki değermi... niye yuvamı yıkayım iki salak yüzünden... yuvana sahip çık... sorunlar böyle eften püften şeylerle başlayıp sonra büyüyor...

inanki değmiyor... DEĞMEZ::::

doğru konuştuk ve büyüdü... ama insan her zaman olgun ve anlayışlı davranamıyor...

Evlenirken maddi bi destek görmemek gerçekten can sıkıcı bir durum :19:
Fakat evlendikten sonra maddi destek beklemek de saçma
Şöyle düşünün bi eviniz var hediye olarak onlardan size
Belki de onlarda senin rahatsız olacağın düşüncesiyle sık sık gelip gitmiyordur
Sık gelseler belki de sık geliyorlar diye dert yanardın dimi ama :1:
Erkekler evlendikten sonra aileci oluyorlar orası doğru :15:
Gittiğinizde sadece oturmaktan rahatsızsanız sizde akrabaları bayramlaşmaya çıkabilirsiniz
Eşinize sıkıldım hadi dolaşalım deseniz,eşiniz seve seve götürür sizi el öpmeye :52:
Kardeşlerinin evini görmedik diyorsunuz,neden siz gidip görmüyorsunuz ki :34:
Bayramlaşmaya size gelecez yada bi çayınızı içmeye gelecez vs vs ...
Siz istemezseniz görmemeniz çok doğal :ssz:
Kayınvalidenin yemek servisi konusunda yaptıkları can sıkıcı gerçekten :36:
Fakat evdeki eşyaları bahane etmenize pek hak veremeyeceğim
Sonuçta o ev sizin sürekli oturduğunuz bir ev değil,ellerinden geldiğince dizayn etmişler
Ve siz tatillerinizde ,izinlerinizde kullanın diye hazır ev kurmuşlar
Anahtar kayınvalide de bile olsa kadın kiraya falan vermiyor yani ev bomboş sizi bekliyor
Arkadaşım gidip kayınvalide evinde kalsan anlarım rahatsızlığıı da çekip kapını evinde oturacaksın
Rahat rahat hareket edeceksin,istediğin an yatıp uzanırsın
Yemeklerde de kv ye çıkarsın ne var ki bunda :34:
Bence çok fazla büyütüyorsun,buldun da bunuyosun gibi bişey olmuş
KK da onlarca kadın var izin günlerinde kv de de kalıp,bi de onun huysuzluğunu çeken
Kv nin ve eşinin kıymetini bil ,şükret ki kafanı sokacağın bi evin var

teşekkürler farklı bi bakış açısından yorum yaptığınız için.. ayrı ev olması bi yönden güzel ama birlikte hiçbirşey paylaşılmıyorsa , sadece yemeğe gidiliyorsa kayınvalideye, ne anlamı var durmadan eşimin ailesine gitmeye çalışmasının anlayamıyorum.. bide davet edilmediğim için kardeşlere gitmedim gerçektende hiç gitme girişiminde bulunmadım..

teşekkür ederim yorumlar için.. eşimle konuştum.. ben evliliklerde açık olmaktan yanayım. iyi bi iletişim için açık olmak şart bence. ama eşim tam tersi hiçbir şeyi konuşmak istemiyor. ben konuşuncada çok büyük problem haline getiriyor.. konuşurken elimden geldiğince yumuşak bir dille anlattım. bana küstü bir gün surat astı ve' ailem hakkında nasıl böyle konuşursun' içime sindiremiyorum dedi.. oysaki ailesine tek kötü bi sözüm olmadı..' annen yemekte tabak koymadı bende alındım' dediysem 'annem saf kadın, kötü niyetle yapmamıştır' dedi. - ki o da sofradaydı.( bende o an problem yapmadan kendim almıştım tabağımı.. ) 'evlenirken maddi manevi destek görmedik dedim.' o an neden söylemedin dedi. 'bunları söyleseydin hiç evlenmezdik' dedi. aslında benim için maddi-manevi destek vermeleri önemli değildi o gün, ama evlendikten sonrada benden beklemeyecekler o zaman.. o günlerde bir şey yapma bugün gelincede bize gel git bizim yanımızda otur, giderken hediyeler a'l ben buna kızıyorum. ama eşim benim bakışı açımdan hiç bakmıyor onun için ailesi hep en doğru. bir daha böyle şeyler konuşursak boşanırmışız!! konuşmanın sonucunda boşanma tehtidi! her konuşmanın sonunda bu tarz tehtidler.. amaç beni sindirmek..

Canım bence böyle tek tek olay anlatmak yerine genel olarak sıkıldığını falan söyleseydin.Ben, eşimde dahil bu şekilde konuşulduğunda küsüp, kızmayan, alınmayan erkek tanımıyorum.Haklı da olsan.Bu konularda içim yana yana şunu anladım ki; dobra değil, sinsi olacaksın.Henüz yapamıyorum ama bi gün ben de kendi işimi güler yüz maskesiyle halletmeyi başarabilicem :25:

evde boş boş oturmaktan şikayetçiyseniz eşinizle gezmeye çıkın :)) ben öyle yapıyorum mesela. aynı bahçeli müstakil evde oturuyor kv. çok sıkıcı oluyor etraf bomboş. bayramda ziyaretçileri falan oluyor. ben de söylüyorum eşime kaçıyoruz birkaç saat dışarıda geziyoruz kafelerde oturuyoruz... napıyım sabahtan akşama kadar beni afakanlar basıyor.

allah dağına göre kar verir derler ya..
canım sen 6 saat uzaktaymışın yat kalk da haline şükret...
tek sıkıntın bayram, tatil olsun...
ya biz napalım burnumuzun dibindeler tatil dışında haftada en az 1 kez görüşmen hizmet etmen gerektiği söylenseydi..
her gün eşinle kavga etseydin sırf bu gelip gitme mevzusu yüzünden napardın?

yazık bana yaaaa acıyorum halime yemin ederim..bu konunun sahibinin yerinde olmak isterdim :5::5::5:

bayramdan bayrama görüşmek çokta sorun degil aslında
kızmakta soguk durmakta haklısınız
ya aynı binada yaşasaydınız
burnunuzun dibinde olsalardı
burda kv çogumuzun burnunun dibinde
benim evime giren çıkan balkondan kızımın sesini duyacak kadar yakında:47:
senin yerinde olmak isteyecek pek çok kişi var burda
eşinden zaten ailesi hakkında sana hak vermesini bekleme
hiç kimsenin eşi hak vermez
herkesin eşi seninki gibi malesef:ssz:

bayramdan bayrama görüşmek çokta sorun degil aslında
kızmakta soguk durmakta haklısınız
ya aynı binada yaşasaydınız
burnunuzun dibinde olsalardı
burda kv çogumuzun burnunun dibinde
benim evime giren çıkan balkondan kızımın sesini duyacak kadar yakında:47:
senin yerinde olmak isteyecek pek çok kişi var burda
eşinden zaten ailesi hakkında sana hak vermesini bekleme
hiç kimsenin eşi hak vermez
herkesin eşi seninki gibi malesef:ssz:

eşimin hayalide ailesinin yanına taşınmak. aynı apartmanda oturmak istiyecekmi hiç konuşmadık. ama niye kira verelim diyerek aynı apt. oturmamızı isteyecektir. benim amacım aynı şehre gitmemek. hani oldu da gittik desek , gitmeyi kabul etmemin tek şartı aynı apt oturmamak olacak.. böyle düşünmekte haklıyım öyleyse..

Herkes şanına yakışanı yaparmış arkadaşım. Yapmadıkları seni değil eşini ilgilendirir. Seni haksız gördüğümden değil inan üzülme diye söylüyorum.

Sadece özel günlerde gittiğinizi söylüyorsun. Normal değil mi? Abartılacak bir şey yok.

Bırak eşin ailesine de alsın bir şeyler inan yaptığın her iyilik sana döner önü sonu. Senin değil onların yüzü yerde olsun.

Ayrıca öyle canının istediği yere atanamaz eşin. Evin ayrı yerin ayrı neden kendini huzursuz ediyorsun ki?

Back
X