evleneli 1.5 yıl oldu.. eşimin ailesinden yaklaşık 6 saat uzak bir ildeyiz.. eşimin ailesi her tatilde bayramda durmadan onlara gitmemizi istiyor.. 4 erkek çocukları var. bir apartman yaptırmışlar 5 katlı her kat biri için.. bizim içinde bir daire var. tek memur olup dışarıda olan eşim.. her telefonda her gidişimizde ne zaman geleceksiniz neden gelmiyorsunuz demelerinden çok sıkılıyorum. çünkü 1- biz evlenirken hiçbirşeye karışmadılar ve 1.5 yıl süresince maddi manevi destek görmedik(bir kere evimize gelmediler, bebek görme hariç) ayrıca maddi durumları iyi olduğu halde.. bebeğimiz 6 aylık ve ilk 3 ay sadece benim annem yanımızdaydı bana ve bebeğimize çok destek oldu. bi yere gidilecekse benim ailem öncelikli olmalı diye düşünüyorum.. annem sadece emekli maaşıyla bile durmadan bebeğimize ve bize bişeyler alıyor.her sıkıntıda yanımızda. 2-evlenirken hiçbir gelenek uygulanmadı. eşim benim ailem hiç bir şeye karışmaz baskı yapmaz diyordu . şimde ailesine bağlı bi tip çıktı ailede gelinlik yapmamı bekliyor benden 3- gittiğimizde herkes kendi evinde. bir muhabbet,gezmek birlikte bi yerlerde oturmak yok..en son gittiğimiz bayramda sabah bayram kutladık sonra kimse kimseyi görmedi. aile mezarları dolaşmaya gitti. kardeşlerinin evini bile görmedim. gitmemin ne anlamı var anlamıyorum 4- yemek için kayınvalideye gitmek zorunda kalıyoruz. en son gittiğimizde yukarı çıktığımızda bana tabak koymamıştı, kendin al dedi.. ikinci günde eşimle ben vardık sadece eşimin yemeğini koydu. banada kendin al dedi.. bunlardan huzursuz oldum 5-biz gittiğimizde onun ailesinden tek çöp görmediğimiz halde ben aileme alıyorum diye o da kendi aile fertlerine durmadan bişey alıyor(bizim ailede herkes birbirine her zaman hediyeler alır zaten. ama onlarda öyle bişey yok sadece eşim alıyor) 6- evde sıkılıyorum etrafı bahçe.. başka tek insan yok. ayrıca evdeki eşyalardan hiçbirini benim seçimim değil. kendi evim gibi hissetmiyorum anahtar kayınvalide de bizyokken girip duruyor. her türlü düzenine karışıyor.7-uzun süreler gitmediğimiz için kirli oluyor. 6 aylık bebekle temizlik yapmam mümkün değil
bu konuda fikirlerinizi almak isterim.. beni haklı yada haksız bulduğunuz şeyleri yazarsanız sevinirim..
bu konuda fikirlerinizi almak isterim.. beni haklı yada haksız bulduğunuz şeyleri yazarsanız sevinirim..