eşimin ailesi sürekli para para para diyoooo!

boem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
1.365
36
38
Adana
slm hanımlar eşimin ailesi sürekli bizden para isteyip duruyo.eşim bekarken tüm maaşını babaasının eline verirmiş.biz evleneli nerdeyse 5yıl olcak ama hala adamlar istiyo ki yine versin.bizse hala kendi evimiz olsun diye uğraşıyoruz.karı koca çalışıyoruz.üç yaşındada bir kızımız var.kimseden bir beklentimiz yok.durumları kötü olsa hadi anlıycam. evlerinin önünde koca bir minibüsü,arabası ,ayrıca birde motorları var.hem yazlık hem kışlık evleri var.allah daha fazla versin gözümüz yok. biz de para artırıp ev alalım araba alalım istiyoruz.kendi isteklerimizden kısıyoruz.manevi yönden yaptıkları tacizler yetmezmiş gibi bide maddi açıdan taciz edip duruyolar.eşimse yeminler ediyo göndermiyorum diyeama ne kadar güvenebilirim bilmiyorum.

Eşiniz göndermiyorum diye yemin ediyorsa göndermiyordur.
Var mı ispatınız.
Borçlanın ev alın.
Mecbur onları ödeyecek o zaman eşiniz.

Var mı ispatınız.
Borçlanın ev alın.

şuanda ailemin bulunduğu şehirdeyim yani tayin zamanı her ikimizinde ailesinin bulunduğu şehirleri yazdık benim ailemin bulunduğu yer çıktı.eşimin ailesinin yanında olursak biçok konuda problem yaşıyacagımızı eşimde bildiği için buranın çıkmasına cokda üzülmedik açıkcası.eşim bekarken kendi memleketinde bir kooparatife girmiş.evlenicede onun ödemelerini sürdürdük ilerde satarız istediğimiz yerden alırız diye.tüm bırıkımızıde evin ara odemelerine verdik .şimdi onu satıp birazda borc harcla üstünü tamamlayıp bir ev alalım diye uğrasıyoruz.o evi satmamızı hiç istemiyolar.bizim ordada bi evimiz olsun diye değil kendileri oturmak istiyolar.kendi evleri kalorifersizmiş.ayrı ayrı iki evleri var.ikişer kat.bağlar bahceler... ama yinede gözleri hep üstümüzde.(iş yerindeyim sık sık cvp veremeyeblrım)

Var mı ispatınız.
Borçlanın ev alın.

bu arada daha önce bir iki kere yakaladım.açıklama olarakda çok bunaltıyolar.ayrıca bekarken hep gönderiyodum şimdi göndermeyınce senden bilip sana düşman oluyolar diyo.verip kurtuluyum dedim diyo.ama şimdi, çok büyük yeminler ediyo.bana güvenmezsen vermezsemde veririm nasılsa bana güvenmiyosun diyo.bilmiyorum artık.

senin yapacagın tek şey evi sattırmak
işin büyügü eşinde
önemli olan onun tepkisi

senin yapacagın tek şey evi sattırmak
işin büyügü eşinde
önemli olan onun tepkisi

allahıma cok şükürki oda satmak istiyo.yalnız sahip olduğumuz ev ailesinin yaşadığı küçük bi ilcede.bizse büyük sehirdeyiz.yani satsakda burada evler o evin iki katı.banka kredisine bulasmak istemiyoruz.eşimde olsun değerince iyi kötü bi ev alırız gerekirse kiralarız üstüne ekler daha iyibir evde kirada otururuz dio.kiralarsa aşırı yüksek.ayrıca elimizdeki paraya işyerlerimize oldukça uzakda bulunan semtlerden ev alabiliyoruz.yinede eşimin söylediği gibimi yapsam diyorum.yoksa ordaki evde elden gidecek.taliblisi cok.şimdi birde kardeşi çıktı.yeni evli.

Ben de bu konudan dertliyim. Kayınlarım sürekli para istiyor. Daha bu sabah aradı. 40 yaşında adam bana 600 tl gönder diyor. Sebep küçük kaynımla tatile çıkacaklarmış. Eşim bu ay sıkışığız. Gelecek ay göndereyim dedi. Adam resmen trip atıyoor. Ne yapıyosun bukadar paryı. Nasıl olsa hepsini yiyorsunuz. Bize de gönderin. Hayrınız dokunsun diyor. Yüzsüzler

Ne saçma.
Yani her şartta verecek anladığım.
Sizi korumak icçin verdiğini söylüyor.
Size kızdığı için vereceğini söylüyor.
Zor hakikaten.
Ailesi de nasıl bir aile işte belli
Oğlundan ne koparsam kâr diye bakan..

40 yaşındaki adam utanmıyor mu para istemeye yaa bide trip atıyor daha neler görücem

bizde aynı konudan muzdaripdik eşimle hemen düğün borçumuzu bitirince ev aldık hemde iyisinden onlara vereceğime krediye veririm 10 yıl daha borçlandık sanki biz yaşamıyoruz hiç ihtiyacımız yok

Arkadaşım sen bir an önce o evi sattır. Satıştan gelen parayı da bir bankada senin adına vadeli hesap açtırın oraya yatırın. Yoksa o ev yakın zamanda elinden gidecek. Öyle üstüne katacak kadar para biriktirelim sonra satarız derseniz, ya annesi babası, ya erkek kardeşi, belli ki biri üzerine çökecek o evin.

sinir oluyorum bu zihniyete. herkesin rızkı farklıdır çok kazanıosan kime ne ister yersin ister birikim yaparsın. aynı bizimkiler ihtiyaçlarıda yok olsa amenna atadır yardım edilir. ama durumları bizden kat be kat ii olmasına rağmen hala bizim aldıımız parada gözleri. bizimde evimiz yok ev alalım diyoruz kv aman napcaksınız evi sıkıntıya girmeyin yaşınız genç ilerde alırsınız diyo eşim kendi arabasını onlara bıraktı. kredi çektik araba aldık onu zor ödüyoruz. öyleyken kendi evimize yapmadığımız alışverişi onlara yapıyoruz. para yok diye ağlıyorlar görümcem tuttu eşimin arabasını sattı (arabayı eşim almış ödemiş ama kp in üzerineydi) üzerine ekledi kendi üzerine araba aldı. benim doğmamış çocuğumun bile hakkı var o parada ama eşim gıkını çıkarmadı hatta bizzat bütün alım satımlarla ilgilendi. ama hayrını göremesinler başkada bişey demiyorum. insanda biraz utanma olur. bence eşin satalım demişken 3 e 5 e bakma sattır o evi. kredidende korkma kira ödiyceine kendi evini ödersin. hem kredi borcunuz olursa eşinde gönderemez para falan boşwer sıkışın daha iyi. en azından kendin bişey sahibi olursun. yoksa etrafta aç kurt çok. benim kp her ay kıyafet ister utanmadan. ki biz sıkışık halimizde ben yeni gelinim bayramda bi çorap bile almadım adamı baştan aşaı giydirdik düşün yani. bu kadar terbiyesizler işte.

aynen öyle canım.eşim kendiside öyle dio zaten.okadar fesat tavır ve hareketleri varki eşim bile çok üstüme geldiklerinde diyoki;takma kafanı böyle olmaları cok normal malum sen onların bankamatık kartlarını aldın ellerinden !15-20 gunde bir yanalarına gidiyoruz.bunların lafı olmaz belki ama her gittigimde elimde hediye olmalıymış.her seferinde birine.uzun zamandır yapmıyodum.kısa bir sure sonra tekrar almaya başladım her gidişimde birini sevindirelim sesleri kesilsin dedi bende herseferinde birine alıyodum.eltimin doğmamış bebegine bile aldım ilk hediyesi bizden olsun dedim.eşim en son gidişimiz kızımın doğum gunune denk geldi .kızım ailenin ilk ve tek torunu.herhafta arayıp torunu getirin özledik diye tutturanlar torunun dogum gunu için geldiğimizi bilmelerine rağmen ne bir pasta ne bir neşe...odayyı kendimiz süsledik pastamızı bile kendimiz aldık.herkesi topladık.o kalabalıktan cıka cıka 2 hediye cıktı.böyle insanlar.barı doğum gununde ve barı torununuza alın en son bize geldiklerindede esimden ayakkabı ve gömlek istemis kp.sözün vardı demiş.bende esime alınmayacak dedim.yetti ya!

gectiğimiz sene ıkımızde haca gittik.hacıyız yanı.o nedenle faiz olaylarından uzak durmak ıstıyoruz tabiri caizse.ama zaten benım cevremde bize borcla ev satacak tanıdıklarımız da var.tek sorun evler cok uzak.kiraya verip işime yakın bıyerde ev kiralıyayım diyorum.ama bi yandanda ailesine kızıpda bosuna kırada oturmasammı bıraz beklesemmı diyorum.nedersiniz hata etmiş olurmuyum? öyle yada böyle o ev satılmalı demi ....

işin ilginç yanı her zaman heryerde evi satmamızı istemediklerinden yakınan kv. ve kp. en son geldiklerinde ev alında çıkın yazık bu merdivenleri çıkmayın deyıp durdular.(evimiz asansörsüz biz dördüncü katta oturuyoruz)memleketlerindeki evimize alıcı çıkmıyor,çıkanlada para konusunda anlasamıyruz onamı güveniyolar yoksa taktıkmı degistırdıler hıc aklım ermiyor.kendileri eşime direk ver biz oturalım diyemiyolar çevrelerindeki eşimin arkadaşlarının annesi babası söyluyo.daha doğrusu söyletiyolar.hiç bi zaman hiç bi konuda desteklerini görmedik.maddi ve manevi her konuda hep köstek oldular.bu iyi niyetli halleri inandırıcı gelmiyo bana.

o eve taktılarsa kafayı almak için ellerinden geleni yaparlar,bizimkiler yaptı en azından..belki değerinden aza gidecek ama en azından hepsini kendi elinle kaptırmamış olursun.Şu an istediğiniz fiyata satamıyorsanız ve kiraya verme şansınız varsa,kredi çekin ve o evden gelen kiranın üstüne ekleyip başka ev alın derim.Satıldığında krediyi yapılandırıp kapatırsınız kalan borcu.Yada takas yolunu seçin ama üzerine para eklemek için yine kredi yolu gözükür..

En kötü ihtimal çalıştığınız yere uzak yerden ev alın ve kiraya verin üzerini ekleyip yakın yerde ev tutun derim..Şu geldiğimiz hale bakın yaa sinir oluyorum böyle insanlara,insanı hem parasını hem huzurunu korumak zorunda bırakıyorlar..

ilçedeki evinizi satılığa çıkarın parasını bastırıp alsınlar madem istiyolarsa
hem bu kadar iyi insanlarsa size de katkıları olmuş olur kötü mü..
onlar size evlenirken bi ev vermemiş siz onları ev sahibi mi yapacaksınız bunca derdin içinde
hastayım böyle patavatsız ama gururlu ve ezik davranmaya çalışan insanlara
ana baba olan onlar bi zahmet o minibüsüne yada motoruna kıysın da alsın evi
eşiniz de evi satma konusunda kararlıyken hemen icraate geçin derim ben
eşiniz ve yavrunuzla sağlıklı mutlu ömürler...

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım.ayrıca bırakın araba satmayı,bu evin toplu ödemesini yapmak için bir iki yere borcumuz vardı.haca gitmeden arabamızı sattık hem haca borcla kimsenın hakkıyla gitmeyelim hemde haca gitmek için bir miktar paraya ihtiyacımız vardı onu karsılarız dedik.suan arabasısız yani,esim en son gittiğimizde dönmek için babasının kapısı önünde duran arabayı ,istedi dönüste otobusle gitmeyelim.nasılsa 2hafta sonra tekrar gelicez getirirz dedi,allah seni inandırsın babası onu bile kabul etmedi.ben zaten gectim artık bunları.en kara gunlerimizde bile oralı olmadılar boyle seyler artık bana cok sıradan geliyo.tek ıstediğim bizim emeğimize dokunmasınlar.ben onlardan baska bisey beklımıyorum zaten.

bu arada kv evi satlığa cıkardığımızı öğrendi,en son gittiğimizde vedalaşırken bizde bekleriz diyorum kv bana diyoki;simdi siz gelin biz kışın geliriz malum ev sobalı gelir kışı sizde kaloriferli evde geçiririz diyo.nasıl yer yapıyolar ,eşimin yanında duygusala bağlıyolar.halbuki isteseler mal varlıkları ıle en az 5 tane alırlar..üstünden 1hafta geçti ailece geldiler 3 gün kaldılar kp diyoki kışı gelip sizde geçiririz kaloriferli dairede? kayın peder emekli aynı zamanda öğrenci servisi işi yapıyo yanı kışın calışıyo.ne niyetle bu söyledıkleri ortada.sonra laf lafı açıyo aman ev almadan cıkmayın kıraya falan ev alın öyle çıkın dıyolar.evın satılmasını ıstemediklerinden cok eminim.nıye böyle diyolar anlamıyorum.ev satma konusu acılınca suratları oyle bi değişiyoki....

siz anlattıkça ben kendimi görüyorum ilerdeki ben'i...
neyse niyetleri belli sizinkilerin bence şöyle bi taktik geliştirin
biraz da siz isteyin bişiler özellikle eşinizin yanında
ama eşinizin kızmayacağı tuhafına gitmeyeceği şeyler
nasılsa onlar vermeyecekler yine o zaman surat yaparsınız
onlar da ev konusunu açınca eşinize bunları hatırlatırsınız birbir gerçi o da herşeyin farkında..
ne insanlar var ya gerçekten mide bulandırıcı Allah sabır ve güç versin size ne diyeyim ki
asla onların yaptıklarına ve söylediklerine takılmayın bildiğinizi yapın
herşey olup bittikten sonra hesap soramazlar sorsalar da kendileri küçülürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…