Siz de artik araya mesafe koyarsiniz. Bence konu hakkinda da esinizin ailesine birsey soylemeyin. Ama esiniz kendisini one surerek soyleyebilir.Evet eksik kalmayalim onlarà gösteriş yapalım kafası. Öyle bana yapmak istemişler o yüzden binbir yalan soylemisler
Evet ben büyük ihtimalle konuşmam zaten bu konuları. Ama onlarla da fazla konuşup görüşmeyi düşünmüyorum. Ben aramasam kendileri arayıp aldıklarıni yaptıklarını anlatiyorlar o durumu ne yaparim şimdilik bilmiyorumSiz de artik araya mesafe koyarsiniz. Bence konu hakkinda da esinizin ailesine birsey soylemeyin. Ama esiniz kendisini one surerek soyleyebilir.
Mesela annesine "ben evlenirken size taki seti sormustum bizde yok demistiniz ama kardesimin esine yapmissiniz. Bu evlat ayirmak degil mi? Neden kardesime bana yapilandan fazlasi yapiliyor?" diye sorabilir.
Neden akraba olunca çekinilır sizce? Yani onlara gelince herseyin en iyisi en güzeli yapılmaya çalışılır? Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ben olsam yabancı oldukları için kendimi kucultmem sanirim
Ki altin takı dediğiniz gibi kadinindir zaten de esin ailesi yüzünden boşanmalar da var. Siz kendi yuvanizda mutlu olun deniyor. Daha yuvayı kurarken bişey soylememelerine rağmen acaba istenmiyor muyum dedim.o zaman eşime de açtım konuyu kesinlikle dedi ama unutulmuyor içinde kalıyor. Üzerine şimdi gözünün önünde haksızlık yapiliyor bir de bana da yapılmış gibi bunların hepsi. Şunu aldık bunu yaptık deniyor ya o zman yuvası içine de eşinle senin arana da müdahale etmiş oluyorlarHanı yapmışsa çocukları arasında ayrım yapmış sana ne oluyor ki diyenler, peki boşanma durumunda tüm altınlar kadınındır mevzusu ne oluyor???
Çiçek meselesi o an baskà alisveriş de yaptık eşimde yoktu ben verdin parasini. İnanın o An öyle düşünmedim de kaynimin nisaninda hangisini istediği sorulup kıza en pahalısı en güzeli alınınca kıskanç gelin oldum çıktım. İçinde ukde kalmış gelin değil kıskanc oldumÇünkü yabancı kendi tarafına dedikodu yapıyor ama aynı sülale olunca arkanızdan atan da tutan da bir oluyor. Ki sizde de suç var bu konuda bence. Ailenizde de var. Eşinizde de var. Kendi çiçeğimi bana aldırmaya çalışan insanla evlenmezdim açıkçası. Neredeyse 1000 liralık bir çiçek yaptırdı bana eşim gelirken. Şu da var ailesi durumu da yok bir çeyrek bile almadılar ben de beklemedim. Eşiniz durumu yönetmeliydi geçmişte. Ailesinin yükünü sırtlamalıydı. Ben olsam aileden çok eşime gücenirdim. Ailenin size karşı hiçbir yükümlülüğü yok. Yetişkin bireyler kendi düğünlerini yapmalılar zaten.
Çiçek meselesi o an baskà alisveriş de yaptık eşimde yoktu ben verdin parasini. İnanın o An öyle düşünmedim de kaynimin nisaninda hangisini istediği sorulup kıza en pahalısı en güzeli alınınca kıskanç gelin oldum çıktım. İçinde ukde kalmış gelin değil kıskanc oldum
Bence hiç karışmayın oralara çünkü çekemiyor, yeni gelini kıskanıyor diye sizi küçük düşürürler. Kimse demez ona yapmadık, içimde kaldı diye. Kendinizi ezdirmeyin hiç. Geçmişi düzeltemezsiniz.
bezen önemli olan haksız yada haklı olmak değildir mutlu ve huzurlu olmaktır. Eşinizle aranız iyi ise kafanızı böyle boş mevzulara takmayın .Sonuç yine ben Haksız durumda olacağim
Doğrü eşim dedi alışverişe biz çıkalım çünkü aileler ile cikildiginda hep bi tatsizlik olur nedense. Öyle olmasın diye ikimiz gidelim istedik. Ve İkimiz ödedikbu aynı durumu benm kuzenlerımde de yasandı.. teyzemn 2 oğlu var .. biri evlenırken teyzem eniştem yardım etmemiş .. Diğer oğlu evlenırken altın vs hep teyzem eniştem aldı .. sonra bu kuyumcudan baak anne bana yardım etmednz ama kardesme ediyorsnz demiş ayrımcılık neden yaptınz demiş.. teyzemde ii de oğlum ben senn dugunune misafr gibi geldim dedi hiç bir şeyinize karıstrmadnz sormadnz etmednz kaç defa yardım edelim dedik biz halledicz dedinz karısmayın dedınz.. baban zorla cebıne para koydu geri verdin dedi.. hooop sustu.. kardesın ses etmedi bizde yapıyrz dedi.. esya kısımlarına da karısmadık onlar kendı alıp kendı ödeyecekler dedi. biz sadece altın alıyoruz dedi.. bşy demedi kuzenm :)
Bi aile bişey yapıyorsa da yapmıyorsa da kendi evladına yapar ve ya yapmaz. Seninle alakası oldugunu sanmam.Öyle sanırım istenmedim ama sözleriyle değil yaptıklarıyla belli ettiler bunu. Çocuklarına karşı olduğunu da düşünmüyorum
Yapacak hiçbirşey yok belki o zaman ellerinde yoktu diyeceğim daha sonra yapılabilirdi... İnsanlar malesef böyle canım benim görümceme herşey yapıldığı halde yapılmadı deyip beni kandırdılar. Salak bende ses etmeyip kendimi üzdüm hep. Sonuç eşimin ailesini günahım kadar sevmem sadece dedesi için gidiyorum evlerine.Görümcemle zaten görüşmüyorum daha bugün kaynanamgilde diye çıkıp gitmedim.İnsanlar ne yapıyorsa kendine yapıyor emin ol kendi değerini kendi belirliyor.Boşyere üzülme emin ol sana yapmadıkları kat kat çıkmıştır onlardan ben gözümle gördüm borç batağından kurtulamadılar hala...Merhaba kızlar, yaklaşık 3 buçuk yıllık evliyim. Şuanda kaynim nişanlı 1 yıl sonra düğünü var. Sorunum şu ki bana yapılmayan hersey yeni gelinlerine yapılıyor. Biz eşimle yaptık herseyimizi esyalarimizı birlikte aldık dugunumuzu ikimiz yaptık. Nisanda erkek tarafının takması gereken bilezigi dahi ortak aldık. Onların takacaği bilezigi kendim aldım. Söz çiçeğini bile kendim aldım. Neden derseniz karşımda ne alalım ne yapalım diyen kimse yoktu ben de kendim aldım. Nisan kıyafetini eşimle aldık gibi. Şimdi kız istemede bile bilezik yaptılar tektaş aldılar. Gelinin kıyafetini onlar aldı. Oturacaklari evi baştan sona yaptırıyorlar. Şimdiden mobilyalarıni halılarıni almışlar. Bana 5 bilezik göndermiş eşimle kayınvalidem Seti sorduğumda bizde set kolye yok dediler suan o da yapılmış yeni gelinlerine. Evet çok kırıldım üzüldüm suan nefret duygusuyla doluyum. Kaldiramıyorum bu ayrımı. Nasıl davranmalıyım. Bu haksizliga uğramış, asagilanmis hissini nasıl aşabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Suan çıkıyor canım yaptıkları kat katYapacak hiçbirşey yok belki o zaman ellerinde yoktu diyeceğim daha sonra yapılabilirdi... İnsanlar malesef böyle canım benim görümceme herşey yapıldığı halde yapılmadı deyip beni kandırdılar. Salak bende ses etmeyip kendimi üzdüm hep. Sonuç eşimin ailesini günahım kadar sevmem sadece dedesi için gidiyorum evlerine.Görümcemle zaten görüşmüyorum daha bugün kaynanamgilde diye çıkıp gitmedim.İnsanlar ne yapıyorsa kendine yapıyor emin ol kendi değerini kendi belirliyor.Boşyere üzülme emin ol sana yapmadıkları kat kat çıkmıştır onlardan ben gözümle gördüm borç batağından kurtulamadılar hala...
Ben o kadar saftım ki diyordum görümcem üzülmesin ona olmamış kırılmasın ne kadar kıskanç fesat olduğunu görememişim.Ne zaman sonra farkettim birde baktım annesigili yöneten o söylediği sözleri onlar söylüyor hayatımda hiçbir insandan bu derece tiksinmedim bugün o kadar hevesliydim ki gitmeye dedeyi görmek için eşim kardeşim orada deyince sen git dedim şeytan görsün yüzünü.Suan çıkıyor canım yaptıkları kat katama bana değil başkasına. Ne diyeyim insanları saf yerine koyduklarını sanıyorlar ama kendilerine yapıyorlar dediğin gibi
Ay ben de şuan öyleyim ne kadar uzak o kadar iyi. Onlar yokken gidersin en güzeliBen o kadar saftım ki diyordum görümcem üzülmesin ona olmamış kırılmasın ne kadar kıskanç fesat olduğunu görememişim.Ne zaman sonra farkettim birde baktım annesigili yöneten o söylediği sözleri onlar söylüyor hayatımda hiçbir insandan bu derece tiksinmedim bugün o kadar hevesliydim ki gitmeye dedeyi görmek için eşim kardeşim orada deyince sen git dedim şeytan görsün yüzünü.
Aynen ya...Ay ben de şuan öyleyim ne kadar uzak o kadar iyi. Onlar yokken gidersin en güzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?