Esimin ailesi tarafindan yapilan ayrim

Esperi16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
102
36
48
Merhaba kızlar, yaklaşık 3 buçuk yıllık evliyim. Şuanda kaynim nişanlı 1 yıl sonra düğünü var. Sorunum şu ki bana yapılmayan hersey yeni gelinlerine yapılıyor. Biz eşimle yaptık herseyimizi esyalarimizı birlikte aldık dugunumuzu ikimiz yaptık. Nisanda erkek tarafının takması gereken bilezigi dahi ortak aldık. Onların takacaği bilezigi kendim aldım. Söz çiçeğini bile kendim aldım. Neden derseniz karşımda ne alalım ne yapalım diyen kimse yoktu ben de kendim aldım. Nisan kıyafetini eşimle aldık gibi. Şimdi kız istemede bile bilezik yaptılar tektaş aldılar. Gelinin kıyafetini onlar aldı. Oturacaklari evi baştan sona yaptırıyorlar. Şimdiden mobilyalarıni halılarıni almışlar. Bana 5 bilezik göndermiş eşimle kayınvalidem Seti sorduğumda bizde set kolye yok dediler suan o da yapılmış yeni gelinlerine. Evet çok kırıldım üzüldüm suan nefret duygusuyla doluyum. Kaldiramıyorum bu ayrımı. Nasıl davranmalıyım. Bu haksizliga uğramış, asagilanmis hissini nasıl aşabilirim önerilerinizi bekliyorum.

Olan olmuş ölen ölmüş ,bu saatten sonra ah vah etmenin anlamı yok,
Sizin eşinizde baskın değil yaptıramamış demek ki ,
Bundan sonra sizde ayrım yapın ,yeni gelinleriyle yüz göz olsunlar artık,hastalıkta sağlıkta ,tavrınızı koyun ,net ...

sana yapılan ayrımın aynılrını bende yaşadım saçıma takılan tel tokanın bile borcunu düğünden sonra kocamla ben ödedim ,
kaynımın kirasını bile ödediler simdi ben rezidansta onlar halaa kiradalar ,

şükret kimse senın karşına çıkıp sana şunu yaptık diyemıyecek boşver

En başından bu durumu kabul etmeyecektin.. 5 bilezik göndermiş kendilerinin farkındalar. bence boşuna sinir oluyorsun hatalarını telafi etmeye calısıyorlar. eşin ile mutlumusun ona bak..

Bu kadar verici olmakta dogru degil.
Ha suan umrumda degil ben kendim yapmak istedim deseniz zaten sorun yoktu.
Ama icinize dert olmus.

Artik geriye donup istemediklerinizi isteyemeyeceginize göre...
Istemiyorsaniz gorusmezsiniz ya da daha az gorusursunuz.
Baska da yapacak birsey yok.

3 yıl önceki maddi durumları şimdiki gibi mıydı?
3 yıl önceki ruh halleri aynı mıydı? ( kimi aileler bilmiyor ne alınıp verilecek)
istenen gelin miydiniz?

Bastan diger geline bu kadar sey yapacaklarini nerden bilsin
Başkası onu ilgilendirmez ki başka gelin bile olmasa kendi söz çiçeğini yapmayı kabul etmicekti durumunuz olunca evleniriz dicekti bu kadar sorunsa. sonra herkesin içinde kalıyo böyle şeyler

O gelin bence istemesini bilmiş belki kaynınızda demiştir ailesine bu olacak şu olacak.Siz eşinizle sessiz kalmışsınız çok,siz istemeyincede onların işine gelmiş.Siz eşinize dicektiniz ne gerekiyosa o da ailesine ileticekti bu yapılacak vs diye

Benim kayınvalide de çok ayrımcılık yapıyor. Ayrımcılık yaptığını da kabul etmiyor. Başa çıkılmıyor. Elti de bu yapılan dururmu normal görüyor. Bu ve başka sebeplerden elti ile görüşmüyorum. Kayınvalide ile de çok mesafeliyim. Hiç arayıp sormam. Senede 3-4 defa bir araya gelirim.

Yahu neden aşağılanıyorsunuz ki.
Ben de evlenirken 5 kuruş almadım. Size gene 5 bilezik gelmiş.
Eltime her şey yapıldı. Helal olsun.
Benim sağlığım huzurum yerindeyse sorun yok.

Siz de takmayın.
Sadece maddi değil manevi olarak da yapılanlar var. Ailemi hiç arayıp sormadilar ki usuldur kız tarafı aranır bişey yapılmasa da

Cidden buna sinirlenmenin mantığını anlamıyorum ya. Paşalar gibi her şeyinizi yapacak gücünüz varmış kimse bi iğneniz için bile hak iddia edemez. Bunun rahatlığı varken boynu bükük gibi giyeceği donu bile eş tarafına aldıran gelini mi kıskanıyorsunuz bu mu değer? Herkes kendi değerini kendi belirler siz kendinize değer verin bırakın elalemin altınla eşyayla verdiği değeri

İyi de siz niye her şeyi üstlenip yaptınız ki?Erkek tarafının alması gerekenleri ne diye siz alıyorsunuz?Varsın nişanda bileziğiniz olmasın bu bence sizin değil onların ayıbı olacaktı.Biraz erkek tarafını karıştırmamışsınız gibime geldi.Zaten ayrımcılık yapıyorlarsa hakkınızın yendiğini karşı tarafa uygun bir dille dersiniz.Gerisini Allaha bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…