Esimin ailesi ve akrabalari

asli0282

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2017
574
498
18
43
Herkese iyi aksamlar.

Arkadaslar, benim derdim esimin tum ailesiyle ilgili.

Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.

1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.

Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..

Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.

Tabi ki de çok garip. Öyle şey mi olurmuş? Çok mu yardıma muhtaçlar? Çok mu düşkünler? Eşinde biraz saf galiba. Millete verdiğiniz parayı bi kenara koysanız birikir birikir dağ olur. Al karşına konuş adamı

Yani anne ve babasi ikisinin de emekli maaslari var evleri kendilerinin, esim onlara araba almisti biz yeni flort etmeye basladigimizda. Ama her ay annesine duzenli para gonderiyor yine de.

Mesela memlekette biri kaza yapar sigortasi yoktur esimden isterler, biri evlenecek dugun yapacak esimden isterler, bir de esim isi geregi yurt disina cikiyor devamli ordan sunu getir bunu getir modundalar.

O zaman eşinize güvenip taşınmayacaklar efendim.
Eşiniz iyi niyetli belli ama kullandırmasın kendini.
Önune geçmek için borca bağlayın bence yeni ev yazlık felan alın derim.
Yatırım yapın.

Evet gercekten iyi niyetlidir, mesela ben ona desem arabayi degistiricem bana da elinde avucunda olani verir yoksa borc alir verir oyle biri. Ama insanlarin ki kendi anne babasinin bile onu kullanmasina tahammul edemiyorum artik galiba :(

Yani anne ve babasi ikisinin de emekli maaslari var evleri kendilerinin, esim onlara araba almisti biz yeni flort etmeye basladigimizda. Ama her ay annesine duzenli para gonderiyor yine de.

Mesela memlekette biri kaza yapar sigortasi yoktur esimden isterler, biri evlenecek dugun yapacak esimden isterler, bir de esim isi geregi yurt disina cikiyor devamli ordan sunu getir bunu getir modundalar.
Canım kusura bakma ama eşinin ailesi çok yüzsüz

Afedersin bi yerine güvenen borazancı başı.Gelmesinler geçinebileceklerine inanmıyorlarsa.Size mi güvendiler.Kocan bu kadar iyi niyetli olmasaymış iyiymiş.İşin var canım valla.

Benim de anlamadigim inanin o, tabii ki zor durumda olurlar sirasi gelir destek olunur ama esim, kuzeni daha iyi is bulup maasi artana kadar destek olmaya soz vermis..

Benim de anlamadigim inanin o, tabii ki zor durumda olurlar sirasi gelir destek olunur ama esim, kuzeni daha iyi is bulup maasi artana kadar destek olmaya soz vermis..

Masraf çıkar.Para bol geliyor saçacak yer arıyor seninki canım.Kızmakta üzülmekte haklısın.

çok garip ama eşiniz rahatsız değilse ne diyebilirsiniz bilemiyorum.
ben eşiniz yerinde olsam çok rahatsızz olurum, hep ben hep ben diyerek.

siz de biraz talepkar olun eşinizden, en yapabileceğiniz bu gibi duruyor.

Masraf çıkar.Para bol geliyor saçacak yer arıyor seninki canım.Kızmakta üzülmekte haklısın.

Canim, ona da soyluyorum su an ikimizin maasi da iyi cok sukur ama ilerde cocugumuz olabilir, kendimizin ve onun gelecegini dusunmemiz lazim diye anlatiyorum. Diyor ki yardim etsem ne olur, ben boyle mutlu oluyorum, benden cok az maas aliyor tabii ki yardim edecegim, bana bu konuda karisma diyor.

çok garip ama eşiniz rahatsız değilse ne diyebilirsiniz bilemiyorum.
ben eşiniz yerinde olsam çok rahatsızz olurum, hep ben hep ben diyerek.

siz de biraz talepkar olun eşinizden, en yapabileceğiniz bu gibi duruyor.

Ben de hicbir sey isteyemem kimseden oyle bir yapim var ama sanirim dediginiz gibi talepkar olmaliyim :( ne diyebilirim nasil yapabilirim bilemiyorum

Simdi soyle, kiramiz yok, sadece aidat ve faturalar. Onun disinda pek masraf olmuyor ev icin. Yani ben hicbir sey almasam da eve sorun olmadan oder, faturalarimiz aidatimiz da az geliyor
Oturup konuşunca da laftan anlamıyorsa ya maaşına el koyardım ya da kiraya çıkardım herhalde

Back
X