Eşimin ailesi ve baskısı.. daha aile kuramadan yıkıyoruz galiba :S

yaszmiin

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
15
0
6
İstanbul
Slm hanımlar,

bugün tam 2 aylık ewliyim yurtdışından tasındım türkiyeye we benim ailem yurtdısında burda hıc kımsem yok.. eşimin ailesi ise burda, bize cok yakınlar.. birçok şey yaşadım ailesi ile sürekli benim onlara dogru bi adım atmamı istedi eşim bende o ezilmesin diye sureklı ıstemeyerekte olsa adımlar attım fakat tam hersey yoluna gırıyo dedigimde yine en basa sarıyoruz.. babası sürekli eşimi arıyor :) daha biz kahvaltıdayken başlıyoruz bu şekilde güne.. eşimi surekli yanına cagırıyor.. eşim gittigindede gece 23.30 dan once eve gelmesıne musade etmiyor.. bi marketleri var sürekli orda durmasını ıstıyor eşimden.. market için aramazsa para istemek icin arıyor.. onun için aramazsa başka bi cıkarı için arıyor.. annesi desem sürekli eşimi bana karşı dolduruyor, evime geldiginde yatak odasına girmeye calısıyor(ne varsa orada artık) buzdolabımı bile caktırmadan kurcalamaya calısıyor.. eşim nezaman aılesının yanına gıdıp gelse değişiyor bana karşı, bana çok soguk davranıyor birden bire hic tanımadıgım bir insan olup cıkıyor.. bunu ona soyledıgımdede kızıyor bana oyle gelıyormus guya.. ailesi gece bize oturmaya geliyor saat 23.30da 00.00 da geldiklerındede 2.30-3.00ten once gıtmıyorlar.. geleceklerı zamanı haber bile etmiyorlar.. benim ailem burdayken gece 2.00de geldiler misafirliğe teyzemde herkes uyudu diye kabul etmedi bunun karsısında agzına geldiyse saymıs kayınpeder.. sanki sabah işe gidiyorlarmış gerekıyosa hıc kımse 5e kadar uyumayacakmıs :) kaynanam ise benden habersiz benim evimde kına yapmak istemis bir akrabasına ve ona benim gelinligimi giydirmek istemis.. benım yoklugumda yatak odamı alakasız mısafırlere (odada kardesımın hasta yatıyo olmasına ragmen) gostermis.. eşim istemeyerek gidiyor aılesının yanına ama babası gunde 10 kere arayıp zorla bi bahane bulup yanına cagırdıgı ıcın gıdıyor.. eşim babası yüzünden işinden kendını zorla kovdurdu babasının doldurusuna gelerek suandada ailesi benim calısmamı istiyor onunda markette durmasını.. her nekadar ailesinin bunu istedigini soylemek istemesede her ailesiiyle bulusup eve dondukten sonra bana calısmadıgım ıcın bagırıyor.. (dısardan yurtdısındakı okulumu bıtırmeye calıstıgımı bıldıgı halde).. ne yapsam yaranamıyorum aılesını gordukten sonra.. hem kendi moralı bozuluyo ailesinin triplerinden vs. hem bana hayatı zehir edio.. ne yapabılırım arkadaslar? benım pıskolojım daha fazla kaldıramıcak bunları.. eşim çok iyi birisi aslında cokta guzel zaman gecırıyoruz aılesı yokken ısın ıcınde.. suan ıcın hıc bıyere tasınamam 1 sene.. varsa delirmemem ıcın bı fıkır soyleyin ltfn

Son düzenleme:
Senin ailen yurtdışında olduğu için seni burada sahipsiz görüp üzerinde baskı kurmaya çalışıyor olabilirler. Ama sen oturup eşinle konuş, evlenmek sadece aynı evde yaşamaktan ibaret değil, siz artık ikiniz bir ailesiniz ama eşin de ailesi de bunun farkında değiller. Onlar sizin evinize, mahreminize biraz saygı gösterecek ki sizin de evliliğiniz otursun. Ben evli değilim ama kendimi senin yerine koydum benim bile içim daraldı.

eşimle defalarca konustum bu konuyu.. sakin kafayla konustugumuzda baslarda anlıyor sonradan tek sorun benm ailemmi olayına gırıo kotu gelın oluyorm.. bugune kdr hic bi saygısızlık etmedim aılesine karsı.. annesı aıleme dugun sonunda geldıgınız ıcın saolun iyi aksamlar deyıp aılemı ugurlamıs herhangı bırılerı gıbı ondan bile sonradan haberim oldu.. esimde cok ezildi ailesının yaptıkları yuzunden benım aıleme karsı.. bazen dio burdan tasınalım yurtdısına dıye ama tabı oda aılesını gorup doldurusa gelene kdr.. sonra yine basa sarıoz.. bnm aılem hep yapıcı olmaya calısıo onun ailesi tam tersi.. ne alsam kendi ewime begenmio annesi.. ne werse bize kızdıgında geri istio.. babası dugunsalonunu bile kendı ogluna odettircekti.. 2 bilezikle gelin oldm.. bunlara ragmen susuorm ama artık sabrımın sonundayım

Çok özel değilse eğer, siz nerede tanıştınız, nasıl evlendiniz canım?

Çok özel değilse eğer, siz nerede tanıştınız, nasıl evlendiniz canım?

kuzenımle aynı unide okuyolardı cnm.. arkadas ortamında tanıstırdı kuzenım.. 3sene cıktık 2 sene ayrı kaldık :S gecen yazda evlenme teklifi etti.. bende onca sene pesimden kostu demekki sevio fln diyerekten kabul ettim.. hersey cok guzeldi evlenene kdr.. dugunumden tut balayına kadar herseyı bogazıma dızdı aılesi sagolsun :S..

Eşiniz arada kalmış sanki,ailesinin gazına gelmediği sürece sıkıntı yoksa bence bu da bir umut.Onların yaptıklarının farkında olduğu belli zaten ama hayır diyemiyor.Daha çok yeni evlisiniz belki sorumluluğunun farkında değil,sınırları koyamamışsınız.Yoksa kayınvalide kafasına göre hem özelinizde hem evinizde öyle at koşturamaz.

Sizin evinizde başkasına kına yaptırmak ne haddine? Verdiği hediyeyi geri istiyorsa baştan kabul etmeyin sizde.Sizin zevkinize evinize aldığınız eşyadan ona ne? Biraz sınırlarınızı çizin,Sizin artık bir aile olduğunuzu anlamaları lazım.Öyle kafalarına göre gel markette dur,biz sabaha kadar gelip otururuz düşüncesini silin kafalarından.

Sizi sahipsiz buldular heralde orda.Eşinizin marketten,ailesinin geceleri gelip oturmalarından ayağını kesmek istiyorsanız kendinize zaman ayırmayı öğretin eşinize ama çaktırmadan.Mesela markete çağıracakları vakitleri az çok bilirsiniz,o saatlerde çıkın sinemaya gidin.Akşamları için bir arkadaş grubu yada ne bileyim bir evli çift arkadaş edinin onlarla zaman geçirin.Her istedikleri an gel git yapamayacaklarını,sizinde planlarınız olduğunu anlasınlar..

Ailesi evlenmeden önce nasıldı peki sana karşı? Neden soruyorsun dersen, ailesi sanki seni istemeye istemeye almış, şimdi de nasıl olsa aldık sıkıysa boşan gibi bir tavır sergiliyormuş gibime geldi. Hakikaten çok garip insanlarmış. Allah sabır versin.

Ne kadar arsiz insanlarmis ailesi.

Oglumuz evlendi demiyor da sanki onlara 2. bi ev acilmis gibi davraniyorlar.

Ya ne desem sasirdim maalesef. Ben boylelerine cahil diyorum ve oylesiyle ugrasmak cok zor. Onlarla bir sey cozulmez, esiniz sikmadan yavas yavas konusacaksin. Bilemedim ki

eşin ailesinin yanından döndüğünde değişiyorsa elbet dolduran oluyordur.
kayınvaliden abartmış olayı, senden habersiz evınde kına olacak
yetmezmiş gibi gelinliğini vereceksin.
eşin isteksiz gitseydi ailesinden döndükten sonra sana soğuk davranmazdı.
senin çalışıp çalışmaman eşinin ailesinin haddine değil!

eşin elini masaya vurup; siz benim eşimin işine, evine karışamazsınız demesi lazım
ama onu demesi çok zor.
fazla müdahale edıyor ailesi, eşin ciddi anlamda istemediği sürece bu durumdan kurtulabilirsiniz
ama eşinde bitiyor her şey.

tek çaren, eşinle ciddi anlamda konusmak
böyle gitmez bu durum. eşinde umut yoksa sanırım yapacak bişi kalmıyor geriye senin sabrından veya kararlarından başka.

kaynanam şeker hastası onun arkasına sıgınıyo.. birkeresinden halını hatrını sormak ıcın aradım cok guzel bi sekılde konustuk kapattık telefonu.. aynı gun esime :S eşin beni cok uzuyo cok kırıyo felan demis :S kesınlıkle kotu bısey soylemedıgım halde.. evime surekli kendı evınden eski pusku esyalar getırmek ıstıyo.. esime istemedıgımı soyledım ama emrı vakı yapıyolar :S hatta bısefer ıstemedıgımızı soyledıgımız halde tutup getırıp koymus.. esimde aman koy bıyere uzulmesın kadıncaaz dedi kapandı olay.. ailesi beni cok severdi :S ama neden boyle oldu ne oldu hıc bılmıyorum.. yatakodamdakı halılarımı bıle zorla getirip koydu annesi :S benim annemin bana aldıgı seylerı ıse begenmıyor :S hatta altınlarımı bile elimden alıp saklamak ıstıyor annesi.. esimede duygusal anlamda baskı yapıyolar o yuzden esim kukla gıbı avuclarının ıcınde oynuyo :S gel oglum gıt oglum paran varmı oglum.. esım hayır dııncede :S kılıbıkmı oldun :S annemde yurtdısında sürekli bana kafasını takıyo onada anlatamıyorum fazla birseyimi.. burda fazla kımsemde yok esım olmadan lısverise bile giderken markete vs. cekınerek gıdıyorum o derece bozuldu pıskolojım :S

Benmi çok fazla ileri düsünüyorum, bilemiyorum ama acaba diyorum esinizin ailesi sizi biktirip sizin yurt disina tasinmasinimi istiyor? Hani kim bilir ilk plan öyledi ve olmadi?

Sizi biraz sessiz bulmuslar anlasilan ve sozlerinu de esiniz sayesinde cok iyi gecirmisler.eve eski esyalarini mi getirdi kayinvaliden ertesigun koyacaksinkapiya getirdiklerini nedwn bir koseye konsun ki.annesine ayy tesekkur ederim de esinin yaninda gider gitmez de at gitsin.gece oturmaya mi geliyorlar!onlar gelmesen giyin geceligini sabahligini yak mumlarini sondur isiklarini.geldiklerindw kapiyi boyle ac bak bakalimbir daha geliyorlqr mi.esininttelefonunu kapali tut yaa sessize al disari cikin gezin.yada o markete gittiginde siz de babasi gibi surekli arayin.mesaj atin.ailesi kiskancligin dibine vurmus.dinsizin hakkindan imansiz gelirmis

eşin hem isteksiz gidiyo hemde dolup geliyo..
bu durumda gitmesin..
bi bahane uydursun...
girsin bi işe hatta sende çalış birlikte başka bi yere taşının fln..
silah zoruyla yanlarında tutmuyolar sanırım..

ilk defa bir yaziyi okurken agladim
bi ara kendimden supelendim benmi yazdim die
ben 3 ay dayana bildim..sonra esime dedim ben turkiyede yapamicam geri donuyorum die.. 1 sene ayri kaldik ve sonunda geldi yanima('yurt disi) aramizda onca mesafe olmasina ragmen saolsunlar tel de bile yetiolardi kavga etmemize ama tabiikide yanlarinda oldugum kadar deildi..o bir sene icinde haftada 3 kez psikologa gittim..adam bana dedi 3 ayda bunlari nasil yasadin sen?? herkez izini iple ceker ben karalar bagliodum..evliligimizin 9uncu yili esime dedim artik esinle anne babanin arasindaki farki anla (asla onlar yada ben deil) ama ben karisiyim onlarda anne babasi ayni sey deil..10 yil evlilik ve 3 cocuktan sonra hersey duzeldi..turkiyede kalirsan bence duzelmes seni hicinsemisler bir kere ne yapsan yaranamazsin..bu arada evlendigim gune kadar esimin ailesi baya bildigin kanatsiz melek ti hepside ..dugun bitti maskeler dustu...kolay gelsin..evlilik cok kolay yapiliyor cokta kolay bozuluyor ama en zoru yurutmek galiba..simdi hic pisman deilim yeter deip herseyi terk etmedigime cok sukur o kadar mutluyuzki..darisi basina

Eşinizin bir mesleği yok mu neden babasının marketine gidiyor gecelere kadar orada mı çalışıyor yoksa eğer işi gücü yoksa ve oradan kazanç sağlıyorsa gitmesi lazım bunları evlenmeden önce konuşmadınız mı. Kaynanan nasıl evine yatak odana giriyor kilitle kapısını açmaya çalışırsa da ne vardı anne yatak odamda ne işiniz var deyin yani. Eğer dolduruyorlarsa eşinizle konuşun bunu hem insan eşini bilmez mi ne kadar doldururlarsa doldursunlar. Gelinlik vermek ne demek. Mesafeli durmaya çalışın siz de eşinize anlatın olan biteni saklamayın. Ayrı bir aile olduğunuzu, kendi düzeninizin olması gerektiğini belirtin.

Aksam saat 22.00 'den sonra kimseye telefon bile edilmez bunlar kalkmis gece yarisi yeni evli ogullarinin evine oturmaya gidiyor baskin yapar gibi. Daha kötüsü daha terbiyesizi olamaz derken saat 02.00'de gelinin teyzesinin evine gidiyorlar. Kapi duvar bulunca da söyleniyorlar yok sabah ise mi gidiyorlarmis! Canim siz evlenmeden önce bilmiyormuydunuz bu huylarini. Bir düsünün bakalim bu insanlarin yaptigini kendi aileniz yapar mi yapabilir mi? Esiniz güle oynaya kabul eder mi? Siz niye kabulleniyorsunuz cekiyorsunuz ki. Esim aslinda cok iyi biridir babasa kaldigimiz zaman cok huzurluyuz artik klasik oldu. Kendi ailesine karsi sizi ezdirsin, psikolojik siddet görmenize müdahale etmesin sonra da evde iyi olsun.Ailenizi cevrenizi hatta herseyinizi birakip gelmissiniz esiniz icin. Sizi el üstünde tutmasi, yalniz olmadiginizi hissettirmesi, üzmemesi hatta üzmelerine izin vermemesi gerekir.

Esinizin ailesi son derece saygisiz ve terbiyesiz insanlar. Kimse de aksini iddia edemez gece yarisi hatta sabaha dogru oturmaya gitmek ne demek ya, valla ilk kez duyuyorum böyle birsey. Esiniz bu sistemde devam ederse evliliginizin sürecegini sanmiyorum. Saygisizlik yapmamak, kirmamak, ses cikarmamak onlarin anlayacagi erdemler degil. Ya yumrugu masaya indirip esinizle cok kesin ve tavizsiz konusacaksiniz ya da bir sinir krizi cinnet gecireceksiniz ve esiniz yapmasi yapmamasi gerekenleri anlayacak. Ya yazik degil mi size genceciksiniz mutlu olmak aile kurmak icin evlenmissiniz ama su yasadiklariniza bak. Aslinda markette durmak icin isinden ayrilmasi büyük isaret. Baska türlü olsaydi ya yok simdi bu isten cikarsam ailem her dk beni cagiracak, saatim düzenim belli olmayacak, esimdem evliligimden birsey anlamiycam derdi. Oturup sakin kafayla düsünün degisir mi, düzelir mi, ömrümü böyle gecirebilir miyim diye. Aileniz arkanizdaymis yurtdisinda yetismissiniz yeni bir hayata cabuk adapte olursunuz. Ben sizin yerinizde olsam esimden ümidim yoksa hayatta cekmem böyle bir aileyi.

denedim dediklerinizi uyuyomus gibi fln filan fayda etmiyo :S uykumdan uyandırdi esim biz geldk annemler geldi hasta deilsen kalk ayıp oluo diye :S getirdigi esyalarıda atamıorm esimin göznde kötü oluorm oyle bisi denedigimde :) ona gore nankorluk oluo.. telefonunu hayatta kapattırmaz sessizede almıo babası arayınca acmıo ama babası okdr israr edio ki artk acmak zornda kalıo.. bakkaldayken bnde ariorm bazen arka planda annesinin yada babasının benden bahs ettigini duyuorm tmm bn gelcem haberlesırız dııp kapatıo oyle durumlarda telefonu esım.. hatta bazen ben gelıorm dıo 3 saat sonra gelıo babası yollamadıgı ıcn.. gezmeye gitmek icin plan yapıoruz gunler oncesnden.. babası annen cok hasta ben cok yorgunum yok su yok bu dıo napıo edıo yıne cagırıo.. sabah olmazsa aksam mutlaka gelmesi icin elnden gelen herseyı yapıo..

eşimin bir meslegi wardı calısıodu babası naptı etti aklına soktu kendini kovdurttu işinden yok işsizlik maası alırmıs yok tazminat alırmıs.. cok yalwardm yapma etme dınleme bıkerede babanı dıye.. bende calısıodm ama baktm benım calısmam anca aılesı ıcın kar payı bende kendımı okuluma yonelttım ısı bırakıp.. biz balayındayken oldu gelinlik verme olayı.. annemlere soylemisler oglumun evınde kına yapcaz akrabama.. kızında gelınlıgını gıydırırız ohh mis gibi oynarız..

bende türkiyeye aşık bi insan olarak geldim cok hayallerle ama suan donmek istiorum esimde bi gidelim dio sonra dedigim gibi degisio ama oraya gitsede türkiyeye annesigile her ay 300 euro yollarmış kendini gittigi icin suclu hissetmemesi icin.. cok mutlu oldum herseyin duzeldigine inş. bizde atlatırız bi şekildede bende bi gun yazarım senin yazdıgın gibi

seni yalnız bulmuşlar ezmeye çalışıolar belli bu aileleri anlamıorum ben madem bu kadar oğulları kıymetli evlendirmesinler kardeşim elin kızına yazık deil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…