Eşimin ailesi ve istekleri...

giresunluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
53
0
26
İzmir
bende yeni üye oldum bu siteye çok yararlı buldum burdaki rahatlık samimiyet çok başkaymış..benim sorunum şuu 2 aylık evliyim çok yeni daha istanbuldan izmire gelin geldim 3 katlı bi binda ilk katında ben ikinci katında kayınpederim üçüncü katta eltim var ben evlenmeden önce bütün keseleri birmiş eşim 4 kardeş 3ü erkek sadece bi kardeşi bekar suan hep bi aradalarmıs yemekte gezmelerde eltimde rahatsızmıs ama mecburen oturmus 2 sene ayrı evi olmasına ragmen yeme içme birmiş ben kabul etmedim ayrı istedim evimde yemek yemek alısverişime tek cıkmak en doğal hakkım ses cıkarmadılar ama simdi küsüyolar bize gelmiyosunuz yok bu ay sıkıstık yardım edin aldığı borcu geri bile vermiyolar helal olsun ama bizde kendı ayaklarımızın üzerinde durmaya calsıyoruz sonucta ilk ayımızda onların ödemesi gereken düğünden kalan taksitleri biz ödedik bu ayda elden aldıkları vs.. rahatsız oluyorum emrivakileri sevmiyorum pişjamalrımla evde gezmek istiyorum calışmıyorum istiyolarki sabah eşimi gönderim 8de cıkım yukarı kahvaltı yapım bütün gün onlarla oturim yemek yapim temizliğini yapim aksam eşim gelmedn 1 saat önce inim aşağı yapmıyo değilim cıkıyorum bulasıgınıda yıkıyorum evınıde temızlıyorum ama bn günasırı istemiyorumm mecbur değilim kii benmi abartıyorum zaten baska bi sehire geldim kafamı dinlemek tek kalamk istiyorum kmsenın lafını cekmek istemiyorum çünkü onların saka dediği bi çok seyi ben kaldıramıyorum sonucta ben onların içinde büyümedim ince düşünemiyolar neyse işte sizce ben napim eşim arada kalmıyo çünkü o geldiğinde zorlada olsa cıkartıyorum yukarı çaya falan yansıtmıyorum ama mutlu oldugum sölenemez hep acaba darıldılarmı niye suratları düşük kesın kırıdılılar cıkmadım yardıma gitmedim diye düşünüyorum ve kendım olamıyorum onlar yüzündenn:(

ben de bu koloni yaşam halini hiç anlayamıyorum ya madem ailenle hep birlikte yaşamak istiyorsun ozaman evlenmeyeceksin arkadaş
bence sonuna kadar haklısın bu yaşa kadar tanımadığın aralarında yetişmediğin insanlarla beraber yaşamak hep onlara göre hareket etmek çok zor ayrıca da çok sıkıcı...
herkesin evi yuvası ayrı olmalı
sen kendi evinde işlenmek istersin yayılıp oturmak istersin ilerde arkadaş çevresi edinirsin onları kendi evinde ağırlamak istersin

bana kalırsa baştan böyle gidersen ilerde hiç itiraz edemezsin yavaştan alıştır ayrı takılmaya eltinde bu duruma karşıysa o da yavaş yavaş ayrı planlar yapmaya başlar beraber el ele verin ayrı bir aile yaşantısı oluşturun derim.....

Son düzenleme:
ben de bu koloni yaşam halini hiç anlayamıyorum ya madem ailenle hep birlikte yaşamak istiyorsun ozaman evlenmeyeceksin arkadaş
bence sonuna kadar haklısın bu yaşa kadar tanımadığın aralarında yetişmediğin insanlarla beraber yaşamak hep onlara göre hareket etmek çok zor ayrıca da çok sıkıcı...
herkesin evi yuvası ayrı olmalı
sen kendi evinde işlenmek istersin yayılıp oturmak istersin ilerde arkadaş çevresi edinirsin onları kendi evinde ağırlamak istersin

bana kalırsa baştan böyle gidersen ilerde hiç itiraz edemezsin yavaştan alıştır ayrı takılmaya eltinde bu duruma karşıysa o da yavaş yavaş ayrı planlar yapmaya başlar beraber el ele verin ayrı bir aile yaşantısı oluşturun derim.....

eltim ben evlendikten sonra kendı evınde hep cocugu var hastalanıyo kalabalık ortamda sürekli diye gelmiyo artık biz toplanınca 13 kişi oluyoruz düşün kardeş kardeş eşleri amcası eşi cocgu falan..ve hep bi aradaa amcasıda kızkardeşi yan binamızda yanı cok boguluyorum benım ailem hep uzaktaydı bayramdan bayramaa akrabag ziyareti sadece bekarken 3 kişiydik evde sese gelemiyorum basım agrıyor

e haklısın kim ister ki sürekli maaile dip dibe olmayı...
sen baştan böyle bir yaşamları olduğunu bilmiyor muydun ki keşke en başından tedbirini alsaydın

e haklısın kim ister ki sürekli maaile dip dibe olmayı...
sen baştan böyle bir yaşamları olduğunu bilmiyor muydun ki keşke en başından tedbirini alsaydın

biliyodum ama evlendıkten sonra değişicekti zaten kayınvalidem hep herkesin evi ayrı olsun karısanı olmasın derdi nişanlıyken ama şimdi değişti gecen gün dert yanıyo görümcemın yanında yok oğlu değişmiş evden cıkmıyomus yok onlar geldiğinde suratsızmıs dayanamadım ask olsun anne benmı değiştirdim oğlunu dedim yok kızım da benım oğlum hep böyleydi ama bu ara kacıyo bizden senden olrmu hiç dedi üzerime alındım ne yalan söylim kırıldım bellıde ettim zaten çünkü ben eşimi ailesinde hiç kopartmak istemem tabi görüşücek gidicek gelicek rahatsız değilm ama beni rahat bıraksınlar gündüz yaa:Deşimle cıkım yukarı özlemek istiyorum onları hep dipdibe olmuyor

Aynı apartmana gelin giderek en büyük hatayı yapmışsınız,bu koloni şeklinde yaşayan insanlardan bir örnek de benim eşimin ailesi idi.Benim ilk şartımdı ayrı ev,eşimde benimle hemfikir olunca şuan öyle huzurluyuz ki karışan yok rahatça yaşıyoruz,eltim ise imrenek bakıyor.Yani bu başta belli olan bir şey evinizi ayırmanız gerekiyor...
Niye kayınvalidenizin evini temizleyip onun evinde yemek yemek zorunda olasınız ki siz artık bir ailesiniz.Zaten erkekler bu yüzden evlenip aile olduklarını idrak edemiyorlar...
Size tek tavsiyem kiraya çıkın,daha az paranız olsun ama ayrı bir yuvanız olsun,ailesinden uzak bir yerde ev tutun.Çünkü şimdi alışsanızda ileride çocuğunuz olduğunuz da daha vahim olaylar olabiliyor...

Son düzenleme:
Seni çok iyi anlıyorum canım . Bende 2 yıllık evliyim. Dairem ayrı ama aynı apartmanda bütün akrabalar bir oturuyo eltim , kayınvalidem, eşimn yengesi vs. aynı sorunları bende yaşıyorum. Şu anda pek sesimi çıkarmıyorum. Yakın bi zamanda bebeğim olcak Allah nasip ederse yeme - içme işini tamamen ayırcam . Sana benden tavsiye arana acilen mesafe koy. 1 yaparsın işlerini , 2 yaparsın 3. de isterler vallaa.

bende yeni üye oldum bu siteye çok yararlı buldum burdaki rahatlık samimiyet çok başkaymış..benim sorunum şuu 2 aylık evliyim çok yeni daha istanbuldan izmire gelin geldim 3 katlı bi binda ilk katında ben ikinci katında kayınpederim üçüncü katta eltim var ben evlenmeden önce bütün keseleri birmiş eşim 4 kardeş 3ü erkek sadece bi kardeşi bekar suan hep bi aradalarmıs yemekte gezmelerde eltimde rahatsızmıs ama mecburen oturmus 2 sene ayrı evi olmasına ragmen yeme içme birmiş ben kabul etmedim ayrı istedim evimde yemek yemek alısverişime tek cıkmak en doğal hakkım ses cıkarmadılar ama simdi küsüyolar bize gelmiyosunuz yok bu ay sıkıstık yardım edin aldığı borcu geri bile vermiyolar helal olsun ama bizde kendı ayaklarımızın üzerinde durmaya calsıyoruz sonucta ilk ayımızda onların ödemesi gereken düğünden kalan taksitleri biz ödedik bu ayda elden aldıkları vs.. rahatsız oluyorum emrivakileri sevmiyorum pişjamalrımla evde gezmek istiyorum calışmıyorum istiyolarki sabah eşimi gönderim 8de cıkım yukarı kahvaltı yapım bütün gün onlarla oturim yemek yapim temizliğini yapim aksam eşim gelmedn 1 saat önce inim aşağı yapmıyo değilim cıkıyorum bulasıgınıda yıkıyorum evınıde temızlıyorum ama bn günasırı istemiyorumm mecbur değilim kii benmi abartıyorum zaten baska bi sehire geldim kafamı dinlemek tek kalamk istiyorum kmsenın lafını cekmek istemiyorum çünkü onların saka dediği bi çok seyi ben kaldıramıyorum sonucta ben onların içinde büyümedim ince düşünemiyolar neyse işte sizce ben napim eşim arada kalmıyo çünkü o geldiğinde zorlada olsa cıkartıyorum yukarı çaya falan yansıtmıyorum ama mutlu oldugum sölenemez hep acaba darıldılarmı niye suratları düşük kesın kırıdılılar cıkmadım yardıma gitmedim diye düşünüyorum ve kendım olamıyorum onlar yüzündenn:(

süper bir tesbit bu eşlerin ailesinde var, gelinler başka bir aileden geliyor başka kültürden insanların yetişme tarzı farklı, benim eşimin ailesinde kimse fikir beyan edemiyormuş mesela yeni öğrendim insan bunalıma giriyor bu şartlar da sende kendin için nasıl dogruysa öyle yaşa kimseyi kırmayalım derken insan kendi kırılıyor biz öyle olduk bir daha bu hataya düşmem bende

dediğim gibi baştan nasıl olursa hep öyle gider
kaldı ki siz daha çok yeni evlisiniz evinizde baş başa zaman geçirim başbaşa yiyin çıkın dolaşın olması gereken bu
her gün çıkma yukarı mesela eşine de güzelce söyle ben böyle bir hayat istemiyorum rahatsızım bu durumdan diye
bence anlayışla karşılaması gerekir

Başatan alıştırma sakın böyle temizlik olayları falan ne ?
Kv hasta olur eli ayağı tutmaz olur elbette yardım edilir ama yardımcı alır gibi temizliğe gitmek ne demek.
Siz yokken ne yapıyorlardı?
Eşini de zorla götürme , bırak eşin ayarlasın.
Bak benim eşimşde ben zorlardım aman gidelim ayıp olmasın , aman ara kaç gündür aramadın , yine de benden kötüsü yok.
Sonra dedim ya sanane ister arar , ister aramaz anasını babasını.
Baştan mesafe koymalısın yoksa bir daha asla o dengeyi kuramazsın.

Bencede haklisin, bu yüzden hakkini koru yoksa onlarin icinde istedikleri sekilde bulursun kendini hic fark etmeden :)

Sen istdeigin gibi yasamaya devam et. Tabii biraz saygini yapcan vs... ama hersey sinirlar icinde. Zamanla kendine is ve mesguliyet bulursun onlarda alisir:)))
Sen evliliginin tadini cikarmaya bak canim

bence de düşüncen de haklısın önceden de istemediğini belirtmen iyi olmuş. sakın kırılırlar mı üzülürler mi diye düşünme ne zman istersen ozman çık. çıktığında da içten smimi ol güleryüzlü ol, işine gücüne bk. sabahtan akşama kdr kalmak istemiyorsan arada bi uğra bi ihtiyacınz vr mı de bulaşğına yemeğine az yardm et snra bn aşaa bi iniyim de rahtsızm filan de in bu düzene onları alıştr alışmaları lazım sen onları çok düşünürsen vay aman surat yaptı kırıldımı ne oldu diye asıl üzülen sen olursun. en başta sınırını koy ona göre davran. yarın öbürgün birşey derlerse bn hep böyleydm en başında da söylemiştm zaten bi tavrım yok herzmanki halim diyebilesn. ilk başta alıştırır snra kndni geri çekersen daha kötü olursun.
ayrıca eltinle de sakın herşeyni paylaşma kv ile ilgili bnden söylemesi.
elbet çok ii anlaşan eltiler vardır ama eskiler ne demiş ayı dan post eltiden dost olmaz. buna çok dikkat et eşinle, eşinin ailesi ile ilgili eltine hiç bi yorum yapma birşey anlatma.

Ohh ne güzel..
Sabah kalkayım sıze kahvaltınızı hazırlayım..temızlıgınızı yapıyım gun asırı..
Aksama kadar sizinle oturayım..yemegi de sizle yiyeyim..
Kocam gelsin geceye kadar oturalım..
Bir yatmaya ınelim evimize..
E istersenız onu da yapmayalım..
Bir yatalım hepimiz..hatta aranıza yatalım!!!
Yani bunu diyesi geliyor insanın..tovbe yarabbim..

zaten azcık ince düşünseler böyle sıkışmıs hissetmezdim kendımi geçen haftasonu eşimle dışarı cıkalım dedik kac haftadır evdeydik kayınvalimle eşimin kardeşide takıldı peşimize zaten hep bi aradayız zaten her yere birlikte gidiyoruz illa sabah erkenden kacar gibimi cıkalım evden haber vermeden kaçalım mı düşünmeleri lazım zaten eşim haftanınn 6 günü çalıyo yaa öle üzüldüm ki yüzüm asıldı resmen kac gün konustuk hayvanat bahcesine gidicez diye onları hayal etmemiştim hemen laf carptı bida gelmem kavgamı ettiniz yüzünüz asık bizimi istemiyosunuz dedi bende yok ya nedn istemicekmişim sizden dolayı değil rahatsızım biraz dedim yalan söledim onlar yüzünden suratım asıktı eşimde anladı sonra kötü hissttim kendimi acıklama yaptım onları istemediğimden değil arada bi seninle tek kalamk gezmek birlikte vakit gecirmk istiyorum anlıysnuz beni değil mi diye sordum eşim sadece anlıyorum oldu korkuyorum kötü olmaktan eşim bana güvenini kaybederse bidaha inanmaz ne dersem haklı onlar olur diye nede olsa ailesi atamaz kendımı yerine koyunca öle doğruya doğru eşimle annem arasında kalamk isteemzdim eş kıymetli ama anne can bencil olmalıyım diyorum ama beceremiyorum o yüzden öle oturup düşünen ben oluyorum sanırım

canmm ailenden çevrenden uzak olduğun için daha hassas düşenebilirsin...
sana tavsiyem... çokda takma ben özellikle son cümlelerinde onlara ne yaparsan yaranamazsın kanısına vardım...
çünkü istiyorlar ki hep onların dediği olsun... sürekli suratlarını asmaları inan bana sen onların her dediğini yapsanda devam eder...
hee sen her dediğini yapmaya başladığında ilk 2 gün iyi olurlar ama sonrası aynen devam olur... çünkü karşısındaki insan kırılır mı düşünen tip değiller anladığım
onlar için önemli olan paşa keyifleri kendini hiç daraltme içinden geldiğin gibi davran....
ayrıca sömürmelerine de izin verme yani sakın ters davranma ama ödemeniz gereknleride biz ödüyoruz... daha fazla sınırlarımıza yüklenmezseniz iyi olur deyin... açıkça....

Ohh ne güzel..
Sabah kalkayım sıze kahvaltınızı hazırlayım..temızlıgınızı yapıyım gun asırı..
Aksama kadar sizinle oturayım..yemegi de sizle yiyeyim..
Kocam gelsin geceye kadar oturalım..
Bir yatmaya ınelim evimize..
E istersenız onu da yapmayalım..
Bir yatalım hepimiz..hatta aranıza yatalım!!!
Yani bunu diyesi geliyor insanın..tovbe yarabbim..

Cnm senin bu yorumun çok hoşuma gitti vallaa...
ağzına sağlık Şu iki senede konuyu açan arkadaşımızın yaşadıklarının belkide 2 katını yaşadım ama herşey eşde bitiyooo ..

bnce eşine çok çaktırma rahatsızlıklarını. evliliğn başlarında erkekler daha çok aileye meyilli olurlar ne olursa olsun aradan yıllar geçince karılarına düşkün olmaya başlıyorlar. ki sizinkiler hep bi aradaymışlar aile bağları daha kuvvetli demekki. rahatsz olsanda düşürme suratını. çnkü suratını assan da geri dönüşü yok gelecekler. kv nin anlayışlı olması lazım düşünceli olmaları lazım.
sen bişekilde onlarsz nasıl giderimin planını yap ama sadece sen yap eşini de dahil edersen ister istemez eşin senn için iyi düşünmez. mesela biyre kahvaltıya gtmyi planlayın erkenden çıkın gidin kmseye bişey demedn ya sabah erkendi rhtsz etmeyelim dedik filan diyin. dnüşte sorarlarsa filan aa bigün ayarlayalım da hep brlikte gidelim annecm grümceciim gzl biyerdi annecm siz seversnz flan diin ama o gün gelmesn böyle geçiştrn zmanla alışırlar surat yapsalarda takma kafaya ınan kafaya takanlar değil takmayanlar dha kıymetli sen boşver. saygıda kusur etme sevecen ol böyle şeylere de hiiç takılma:)

Çok güzel düşünüyorsunuz,çok iyi niyetlisiniz fakat malaesef bu hayatta iyi niyet,hep iyi olmak işe yaramıyor.İyi niyet suistimal ediliyor.Ne eşinizin ailesi ne de sizin aileniz iki ailedende bıraz uzakda yasamak gerekiyor.Aile ilişkilerinizde problemler olmaması için yanı demek istediğim bu sizin aileniz içinde böyle.İster istemez çok birlikte olunca hareketler batmaya başlıyor,ne dense ,ne görülse insanın tahammülü kalmıyor ve patlak veriyor.Siz kötü değilsiniz ve en doğal olan şeyi istiyorsunuz bunu eşinizle konuşmaktan korkmamalısınız,zaten eşiniz sizi biliyorsa sizi anlıyacaktır.Daha önce de dediğim gibi uzakta yaşamak da fayda var.Ne kadar mesafe koymaya çalışsanızda olmaz sürekli yüz yüze geliceksiniz...

sen bunu en basta kabul ederek hatayı yapmıssın zaten. O YÜZden bazı şeylere yavaş yavaş alışacaksın ve alıştırcaksın canım . bu yazdıklarını çok şirin tatlı bi dille yazmıssın benm çok hoşuma gitti.. aynen bu şekilde kv karsına alıp anlatabilirsin. annecim sizleri çok seviyorum ama benmde evim var akşam eşim gelince 2 3 ghünde 1 çıkarız sürekli görüşmek istemiyorum özlemek istiyorum sizleri diyerek. ve çalışmıyorum demişssin. yani evdesin akşama kadar aynı binada da olunca nebiliyim gitmemekte tuhaf olur herhalde :( işe girme şansın felan yokmu

bence çıkma yukarı. ne derse desin duymamazlıktan gel. etrafına duvar ör ki kimse sana söz geçiremesin. sen istediklerini yapmadıkça yavaş yavaş istekleri azalacaktır.

Back
X