Eşimin ailesi ve istekleri...

off valla işiniz zor... benimkiler çok iyi olmasına rağmen evlerimizde şehrin bir ucundan bir ucuna olmasına rağmen bazen benim bile tahammül edemediğim noktalar oluyor kaldı ki sizinkiler hem dibinizde hem de beklentileri çok yüksek bir de söylüyorlar rahatça ( şu haftasonu eşinizle gezmeye giderken peşinize takılmalarını söylüyorum bir de k.valde hesap sormuş) arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar ben de fikrimi söylemek isterim arkadaşım bak bu süreç seni yıpratır iyi olsanız bile batar bir şekilde kaldı ki bunlar çok beklentili insanlar kocanla hayal ettiğin özel hayatın sınırlarını çizene kadar yıpranırsın o yüzden başka bir yere taşınmak kesin çözüm... ama biraz soyut kalıyor şu aşamada metanetli olup soğukkanlı bir şekilde arkadaşların yazdığı yöntemlerle sınırlarını çizmelisin benim sana verebileceğim enn büyük tavsiye bu konuda kilit nokta eşin...ne olursa olsun aman ha eşinle kötü olma sen eşinle bu konuda bir kez kötü olursan bundan sonra o hep ailesinin tarafını tutabilir ne kadar şikayetçi olsan da eşine yüklenme sakın ona dedikodularını yapma erkekler karılarını haklı bulsalar bile saldırgan ve öfkeli bir şekilde aile şikayet edilirse hep ailelerini koruma eğiliminde olurlar ama öyle eşine tozpembe bi dünya yaratıp eziyeti de sen çekme güzellikle anlatırsan o da sınır koyar ve inan evladın koyduğu sınır gelininkinden daha sağlam olur ve aile bişey diyemez kaldı ki sen kötü niyetli ve sevgisiz bir gelin değilsin sen diyorsun ki onlara gereken gelinliği yaparım ama evliliğimin tadını çıkarmak en doğal hakkım hal böyle olunca eşin sana laf edemez ve seni korur

gün asiri gidip temizlik mi yapiyorsun
helal olsun valla
peygamber gibi insansin demek ki
ben kendi evimi zor temizliyorum
kaldiki ky yada baskasinin evini temizleyecegim
sirf bunun icin minnet etmeleri lazim valla
temizlik zor is

Bu kadar iyilik yaparsan kıymetin bilinmez.herzamn her dediklerini yaprsın gözlerine gözükmez bir kere yapma senden kötüsü olmaz.zaten sen ne yaparsan yap onlar senin hakkında yine aynı şeyleri düşünücekler.
Boşver sallama küserse küssünler insanın kendine göre bir düzeni olmalı..

yol gösteren herkese cok tesekkur ederim hepinizden allah razı olsun söylediklerinizi denicem umarım oturur düzenim bundan sonra

Eşinizle konuşun halletsin durumu. Her evde bir ocak var ise bu kullanılmalı değil mi? Hem siz nasıl onlarda kalarak aile olduğunuzu anlayacaksınıız ki? Eşiniz ile geç olmadan konuşun en iyi çözümü o bulur.

bende yeni üye oldum bu siteye çok yararlı buldum burdaki rahatlık samimiyet çok başkaymış..benim sorunum şuu 2 aylık evliyim çok yeni daha istanbuldan izmire gelin geldim 3 katlı bi binda ilk katında ben ikinci katında kayınpederim üçüncü katta eltim var ben evlenmeden önce bütün keseleri birmiş eşim 4 kardeş 3ü erkek sadece bi kardeşi bekar suan hep bi aradalarmıs yemekte gezmelerde eltimde rahatsızmıs ama mecburen oturmus 2 sene ayrı evi olmasına ragmen yeme içme birmiş ben kabul etmedim ayrı istedim evimde yemek yemek alısverişime tek cıkmak en doğal hakkım ses cıkarmadılar ama simdi küsüyolar bize gelmiyosunuz yok bu ay sıkıstık yardım edin aldığı borcu geri bile vermiyolar helal olsun ama bizde kendı ayaklarımızın üzerinde durmaya calsıyoruz sonucta ilk ayımızda onların ödemesi gereken düğünden kalan taksitleri biz ödedik bu ayda elden aldıkları vs.. rahatsız oluyorum emrivakileri sevmiyorum pişjamalrımla evde gezmek istiyorum calışmıyorum istiyolarki sabah eşimi gönderim 8de cıkım yukarı kahvaltı yapım bütün gün onlarla oturim yemek yapim temizliğini yapim aksam eşim gelmedn 1 saat önce inim aşağı yapmıyo değilim cıkıyorum bulasıgınıda yıkıyorum evınıde temızlıyorum ama bn günasırı istemiyorumm mecbur değilim kii benmi abartıyorum zaten baska bi sehire geldim kafamı dinlemek tek kalamk istiyorum kmsenın lafını cekmek istemiyorum çünkü onların saka dediği bi çok seyi ben kaldıramıyorum sonucta ben onların içinde büyümedim ince düşünemiyolar neyse işte sizce ben napim eşim arada kalmıyo çünkü o geldiğinde zorlada olsa cıkartıyorum yukarı çaya falan yansıtmıyorum ama mutlu oldugum sölenemez hep acaba darıldılarmı niye suratları düşük kesın kırıdılılar cıkmadım yardıma gitmedim diye düşünüyorum ve kendım olamıyorum onlar yüzündenn:(

canım senin en büyük hatan bir oturmayı kabul etmen olmuş.bende seninle aynı durumdayım aynı apartmandayız ama olmuyor yani.bir oturupta mutlu olanı hiç duymadım.bizimde ilk başlarda beraber yensin içilsin istiyorlardı ama kesinlikle taviz vermedim ve kaynanamda yemek yediğim gün sayılıdır zorunlu olmadıkça gitmem.sen şu an evliliğin güzelliklerini anlayamazsın ki hizmetci konumundasın şu an ne bi eşinle özel zaman geçirebilirsin nede kafana göre hareket edebilirsin seni anlıyorum.ama böyle durumlarda tek çözüm taşınmaktır başka hiç bir çözüm olamaz:19:eşinn ne diyor peki hep beraber mi olmak istiyor yoksa evinde mi oturmak istiyor ?

aman diyeyım nasıl alıştırırsan oyle gıder. sıksık çıkma yukarıya. sofraları sakın bırleştırme. çok fazla samımı olma gerek yok. bırak darılan darılsın

arkadaslar olaya bırde erkek aılesı tarafından bakalım bence.yanı evlendıgınız ınsan yıllardır bu duzende yasamıs nasılkı sız tek yasamaya alıstıysanız o da bu duzene alısmıs.Sızde bunu bılerek aaynı apartmanda yasamaya tamam demıssınız kv nızın daha once soyledıklerıne kandıgınıza ınanamıyorum.aynı apartmanda yasanıyorsa tabııkı hıc degılse gunasırı bırbırlerının evıne gıdılıcek.sız bence dua edınde sızın evınnıze alısmasınlar hıc degılse yenı esyalarınız kırılıp dokulmez.Bu arada bende ılerde gelın olucam ama artık yenı gelınlerınde bole sıtemlerınden bıktım acıkcası.Adamı goruosun aılesını bılıosun eeee sonra evlenınce hopppp hersey benım ıstedıgım gıbı olsun yok yaaaa.Bu aılenın bellı duzenı ve alıskanlıkları var sız esınızı bole kabul etmıssınız evlenınce duzelır dusuncesınde olmaktansa en bastan sınırlarınızı cızıp rest cekmek daha mantıklı bence. Yınede Allah sabır versın....

bana kalırsa baştan böyle gidersen ilerde hiç itiraz edemezsin yavaştan alıştır ayrı takılmaya eltinde bu duruma karşıysa o da yavaş yavaş ayrı planlar yapmaya başlar beraber el ele verin ayrı bir aile yaşantısı oluşturun derim.....

Katılıyorumm...

arkadaslar olaya bırde erkek aılesı tarafından bakalım bence.yanı evlendıgınız ınsan yıllardır bu duzende yasamıs nasılkı sız tek yasamaya alıstıysanız o da bu duzene alısmıs.Sızde bunu bılerek aaynı apartmanda yasamaya tamam demıssınız kv nızın daha once soyledıklerıne kandıgınıza ınanamıyorum.aynı apartmanda yasanıyorsa tabııkı hıc degılse gunasırı bırbırlerının evıne gıdılıcek.sız bence dua edınde sızın evınnıze alısmasınlar hıc degılse yenı esyalarınız kırılıp dokulmez.Bu arada bende ılerde gelın olucam ama artık yenı gelınlerınde bole sıtemlerınden bıktım acıkcası.Adamı goruosun aılesını bılıosun eeee sonra evlenınce hopppp hersey benım ıstedıgım gıbı olsun yok yaaaa.Bu aılenın bellı duzenı ve alıskanlıkları var sız esınızı bole kabul etmıssınız evlenınce duzelır dusuncesınde olmaktansa en bastan sınırlarınızı cızıp rest cekmek daha mantıklı bence. Yınede Allah sabır versın....

benim bir akrabam 5 kız kardeşler biri evlendi o zaman onlarda mı hep beraber yaşasınlar :) erkekte olsa bayanda olsa alışkanlığını değiştirmek ZORUNDA.. neden bayan ayak uydursun ki.. erkek tek yaşamış bayana ayak uydursun o zaman..
Baştan kabul etme durmunda çok haklısınız ama bence diğer bakımdan çok yanlış düşünüyorsnuz.

Birde şu var eskiden anneannem köyden bize kalmaya geldiğinde babam surat yaparmış, buna ne demeli..
yani erkekte kadında başka birileri varken ne kadar huzurlu olablir..

aramıza hoşgeldin :43:
baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. gün aşırı gitme bırak ister surat assınlar ister küssünler gitme .
sadece canın istediğinde çık yemek işinde hele hiç taviz verme hadi işte küsüyorlar bu hafta burda yeriz sonra evimizde yeriz deme olmuyor biir dahaki hafta daha çok surat asıyorlar.
imkanınız varsa da o evden çıkın inanın aynı apartmanda ayrı ev olmuyor olmuyor :(

aramıza hoşgeldin :43:
baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. gün aşırı gitme bırak ister surat assınlar ister küssünler gitme .
sadece canın istediğinde çık yemek işinde hele hiç taviz verme hadi işte küsüyorlar bu hafta burda yeriz sonra evimizde yeriz deme olmuyor biir dahaki hafta daha çok surat asıyorlar.
imkanınız varsa da o evden çıkın inanın aynı apartmanda ayrı ev olmuyor olmuyor :(

çok doğru söylemişssin canım

Back
X