• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve üzerimizdeki dayanılmaz hal alan baskıları...

Ay artık sizin gibilere üzülmüyorum ben ya.Millet senelerdir basbas bağırıyor aynı ev olmaz, ev ev üstüne olmaz diye.Hala size ev bile acamayacak ,maddi durumu olmayan adamların ailesiyle oturmayı kabul ediyosunuz,e hakediyorsunuz bu muameleyi kusura bakmayın.Şimdi ailenin yanına git ,ayrı ev tutulmazsa dönmem de desem ben kocamı seviyorum bırakıp gitmem kötü gelin olurum dersin.O zaman yapacak bişey yok sihirli değnek yok elimizde neticede.
Hayir ben zaten bunu düşünüyorum. Çalışmayı düşünüyorum. Yanliz eşim çalıştığı parayı eve verecek diye bu bile içimden gelmiyor.

Ben o sorunlardan sonra aileme yansıtmıyorm ki ne zaman arasa ne zaman kızım bi sıkıntın var mı dese o üzülmesin diye yok baba diyorum . Anlayın çok seviyorum babamı gerçekten bu dünyadaki en değerli varlığım o benim . Tüm cabam sabrım onun için
valla benim çocuğum ezildiğini benden saklayacak asla affetmem ben onu

millet ezmeye meraklı onu anlıyorum bi şekilde. ben kız ailelerini anlamıyorum. hadi kızınızın kafası basmadı he dedi. niye izin verdiler aynı evde oturmanıza. iş bulabiliyorsanız iş bulup çalışın belki o zaman ayrı eve çıkmaya durumunuz olur. bunun için eşinizin ailesinden izin istemeyin ama.
Emin olun çalışmamı dört gözle bekliyorlar....

Ben o sorunlardan sonra aileme yansıtmıyorm ki ne zaman arasa ne zaman kızım bi sıkıntın var mı dese o üzülmesin diye yok baba diyorum . Anlayın çok seviyorum babamı gerçekten bu dünyadaki en değerli varlığım o benim . Tüm cabam sabrım onun için

İyi de baban bu yaşadıklarını duyunca daha çok üzülmeyecek mi? 5 aydır görmüyormuşsun daha ne kadar gitmeyeceksin mesela hiç anlamayacak mı baban neden gelmiyorsun kızım demiyorlar mı?

Sonunda biraz yapıcı konuşan biri... Allah razı olsun.
Lütfen yorumları yapan bazı insanlar Bu kadar yıkıcı olmayın ne yapayım siz hiç mi hata yapmadınız. Hata işte ne yapayım ? Zamanı geri çevirmemem ki yada istediğim birşey olmadı diye evliliğimi bitiremem ki .......

Canım benim biz burda okudukça üzülüyoruz emin ol senin iyiliğin kendini ezdirmemen için hepimiz dayanışma içindeyiz burada. Çünkü şimdi ezdirirsen naifliğini kullanıp iyice hayat zindan olur. Sen eşinle evlendin al karşına anlat düzgün dille. Baktın o da anlamadı babana çıtlat telefonda çıkıp gelsin bir görünsün arada hatırlatsın kendini emin ol bu kadar rahat ezemezler o zaman.

Emin olun çalışmamı dört gözle bekliyorlar....

Çalışma durumunuz var mı peki? Çalıştığınızda bütün maaşınızı isterler mi yoksa ayrı ev için biraz birikim yapabilir misiniz?

Hayir ben zaten bunu düşünüyorum. Çalışmayı düşünüyorum. Yanliz eşim çalıştığı parayı eve verecek diye bu bile içimden gelmiyor.
Senin çalıştığın parayı mı eve verecek kocan anlamadım?Senin sevgili kocan pasif değil ben sana söyleyeyim işine böylesi geliyor.Sen sus ama yuvan dağılmasın

Iyide senin kocanda sorun var.Sen insanlarla dalga geçer gibi kocam napsın dersen yıkıcı da olurlar.Evlenmeyi biliyorsa ezdirmemeyi de bilecek.Öyle ilkokul çocuğu gibi ailesinden korkuyorsa evlenmeyecekti.

Ama sana ne desek boş ,anlamayacaksın muhtemelen.
Ben sizi de anlıyorum. Ama ruh halimi anlamaya çalışın. Mantıklı bir fikir bekliyorum kimse üzülmesin. Ve bende artık üzülmeyim. Zaten yapacak bişey yoksa artık ben insanları bu kadar alttan almayacağım. Bir seçim yapmam gerekirse kendimi seçeceğim bu sefer . Bu şekilde hayat geçmez farkındayım.

Çalışma durumunuz var mı peki? Çalıştığınızda bütün maaşınızı isterler mi yoksa ayrı ev için biraz birikim yapabilir misiniz?
Birikim yapabilirim . İsterlerse de asla vermem o kadar uzun boylu değil. Benim kendi kazandığım parayı alamazlar

İyi de baban bu yaşadıklarını duyunca daha çok üzülmeyecek mi? 5 aydır görmüyormuşsun daha ne kadar gitmeyeceksin mesela hiç anlamayacak mı baban neden gelmiyorsun kızım demiyorlar mı?
Hayir zaten baya uzak uçak ile 1 buçuk saat. En az 6 ayda bir gideceğimi biliyorlar .

Birikim yapabilirim . İsterlerse de asla vermem o kadar uzun boylu değil. Benim kendi kazandığım parayı alamazlar

O zaman neden çalışmanızı dört gözle bekliyorlar?
Bence çalışın. Hiç bir şey olmazsa bu insanlara muhtaç olmazsınız o bile bir kazanç. Üstüne birikim yapabilirseniz iyi kötü iki parça eşya için, üstüne iki asgari ücretle bile geçinirsiniz. Aileniz de sizin evinize arada gelir hasret gidersiniz.

Bir de sömestrde ben gidiyorum derseniz ne olur?

Senin çalıştığın parayı mı eve verecek kocan anlamadım?Senin sevgili kocan pasif değil ben sana söyleyeyim işine böylesi geliyor.Sen sus ama yuvan dağılmasın
Hayir benim çalıştığım değil kendi çalıştığı. Şuana kadar vermiyordu. Zaten işi de yolunda gitmiyordu pek. Ama artık eve verecek. Ve o eve vereceği için ben çalışmak istemiyorum .

Ben sizi de anlıyorum. Ama ruh halimi anlamaya çalışın. Mantıklı bir fikir bekliyorum kimse üzülmesin. Ve bende artık üzülmeyim. Zaten yapacak bişey yoksa artık ben insanları bu kadar alttan almayacağım. Bir seçim yapmam gerekirse kendimi seçeceğim bu sefer . Bu şekilde hayat geçmez farkındayım.

Bu kadar saçma aile yapısında kimsenin üzülmediği mantıklı bir fikir imkansız. Aslında bakmayın bu insanlar üzülmez. En fazla sinirlenirler ama siz zaten mevcut durumda üzülüyorsunuz bırakın da siz sevinin onlar da sinirleniyorlarsa sinirlensinler.

O zaman neden çalışmanızı dört gözle bekliyorlar?
Bence çalışın. Hiç bir şey olmazsa bu insanlara muhtaç olmazsınız o bile bir kazanç. Üstüne birikim yapabilirseniz iyi kötü iki parça eşya için, üstüne iki asgari ücretle bile geçinirsiniz. Aileniz de sizin evinize arada gelir hasret gidersiniz.

Bir de sömestrde ben gidiyorum derseniz ne olur?
Hiç öyle fevri hareket etmedim . Bilmiyirum . Ama kesinlikle kavga çıkacaktr

Aynı yaştayız hemen hemen.Ve ben seni anlayamıyorum kusura bakma.Birinin aşkından ölsem yine oturamam ailesiyle.Insan yeri geliyor kendi ailesiyle bile çatışıyor,kocanın ailesi iyi olsa bile bu mümkün değildi zaten.

Ve senin bu sorunun kimse üzülmeden çözülmez.Al valizini git babanın yanına baban zaten ne durumda oldugunu anlıyordur.Ayrı ev olmadan da dönme.2 kişi çalışıp bi evi gecindirirsiniz herhalde.Ama o üzülür bu üzülür diye düşünürsen daha çok konu açarsın.

Hamile kalma bu arada aman diyeyim

Hayir benim çalıştığım değil kendi çalıştığı. Şuana kadar vermiyordu. Zaten işi de yolunda gitmiyordu pek. Ama artık eve verecek. Ve o eve vereceği için ben çalışmak istemiyorum .

Öncelikle eşiniz o evde yaşarken tabiki de maaşının bir kısmını veya duruma göre tamamını verecek. Sonuçta birlikte yaşıyorsunuz. Evin giderlerine katkınız var gelirine de olmalı. Ama ayrı eve çıkarsanız maaşını ailesine verme gibi bir durum olamaz.

Arkadaşım Esinle konuş ben memlekete gidicem özledim de. Ağla sızla bi kaç gun konuşma kendi Odan varsa çıkma Bi kaç gün küstüğünu kizdgini anlasinlar. Kendi ailen konusunda pasif kalma.

Hiç öyle fevri hareket etmedim . Bilmiyirum . Ama kesinlikle kavga çıkacaktr

Bakın anlıyorum güzel hislerle geçiniriz diyerek aynı evde yaşamayı kabul ettiniz. Ama ailenizi görmek için onlardan izin almayı kabul etmediniz/etmemelisiniz. İlk bu izin muhabbetleri olduğunda çıkmalıydı o kavga. Bu tip insanlarla mücadele olmadan haklarınızı alamazsınız.

Niye eve veriyomuş?

Valla şimdi resti çektin çektin cekemezsen bi ömür oturursun bu aileyle.Seçim senin

Bu kadar saçma aile yapısında kimsenin üzülmediği mantıklı bir fikir imkansız. Aslında bakmayın bu insanlar üzülmez. En fazla sinirlenirler ama siz zaten mevcut durumda üzülüyorsunuz bırakın da siz sevinin onlar da sinirleniyorlarsa sinirlensinler.
Zaten sömestr da. Gitmezsem. Susup sükunetle hain planlar yapacağım. Allah im kafayı yicem :-) çalışıp para biriktirip ailemin yanına yerleşicem kp dediği gibi.... Rouge1o1 Rouge1o1

Back
X